#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (1 april t/m 7 april)

Hi liefies,

De laatste tijd krijg ik gigantisch veel vragen over mijn levensstijl. Wat doe ik zoal in een week? Hoe combineer ik het vele sporten met mijn Master aan de VU, mijn bijbaantje en mijn sociale bestaan? Ja want, hoeveel sport ik nou precies? En wat zijn dat dan voor work-outs? Oh en niet te vergeten wat eet ik dan zoal ? En zie ik mijn vrienden dan ook ooit nog? hahaha ik moet soms wel een beetje lachen om jullie vragen. Maarrrr got some good news for you guys, op al deze vragen krijgen jullie vanaf nu antwoorden. Want als steeds fanatiekere blogger kan ik er simpelweg ook niet meer omheen; de wekelijkse diary. Yes, vanaf nu elke vrijdag een flashback van mijn weekje hier op de blog. Zo krijgen jullie een kijkje in mijn persoonlijke leventje. Mocht je het niet leuk vinden om te weten wat ik allemaal uitspook dan moet je voortaan op de vrijdagen mijn blog maar even mijden. Voor everybody else, ik hoop dat het jullie inspireert, motiveert of amuseert en dat jullie in deze Diaries de antwoorden vinden op de vragen die jullie hebben over mijn levensstijl. Laten we gelijk beginnen met afgelopen week (1 april t/m 7 april). Een chaotische week, totaal anders dan ‘normaal’.

Vrijdag 1 april:

Nationale grappendag…nou zo grappig vond ik het even niet. Ik lag namelijk nog steeds ziek op bed. Blegh. Met Pasen was ik al ziek geworden en inmiddels was ik die enorme hoofdpijn, energieloosheid (is dit een woord? #whatever) en slapheid helemaal zat. Overdag in bed liggen is echt zooooo NIET mijn ding. Dus ik besloot er gewoon om 8 uur uit te gaan en aan mijn Scriptie te werken. Voor degene die dit niet weten, ik studeer Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU in Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar de fitgirltrend, erg interessant maar ook erg lastig gezien het feit dat deze trend pas sinds kort een trend is en er daardoor nog maar weinig wetenschappelijke literatuur over te vinden is. Bovendien was het een drama om de juiste begeleider te vinden. MAAR inmiddels ben ik lekker op dreef en hoop ik eind juni afgestudeerd te zijn. Tot die tijd moet er nog wel echt een hoop gebeuren. Een beetje stress krijg ik er af en toe wel van moet ik eerlijk toegeven, maar iedereen die ooit een scriptie schreef weet dat dat er nu eenmaal bij hoort. Vrijdag was een saaie dag dus, ik ontbeet met twee geroosterde broodjes met appelstroop en een kop thee, mijn lunch bestond uit bananenpannekoekjes (recept hier) en again een grote mok thee, ergens rond 15:00 uur nam ik een groene appel en om 18:00 uur stond ik in mijn keukentje couscous klaar te maken. Wat gooide ik er nog meer doorheen? Well, een rode paprika, 50g gebakken kipfilet, een handje gewelde rozijnen, een handje olijven, wat cherry tomaatjes, een paar blokjes fèta en wat courgette. Na de hele dag scriptie te hebben gezien was het om 20:00 uur tijd voor mijn guilty pleasure momentje: GTST kijken op bed. Ja OMG ze kijkt GTST whahaha. Sorry guys, kan er niet over liegen. Daarna kwam de finale van The Voice kids maar ik ben om 21:00 uur in slaap gevallen.

Zaterdag 2 april:

Weeeeekend yay, na een zware week hard werken eindelijk rust…uh…na een hele week rust kon ik nu eindelijk werken. Een beetje andersom wereld. Mijn wekkertje ging om 8 uur, ik werkte snel een bakje magere kwark met mymuesli naar binnen en zat om 9 uur op de fiets naar mijn werk (8km). Op zaterdagochtend begeleid ik van 10-12 Allochtonen die de Nederlandse taal willen leren. Dit zijn vluchtelingen, expats of gewoon immigranten, eigenlijk iedereen die de Nederlandse taal wil leren. Dit doe ik aan de andere kant van Amsterdam dus vandaar dat ik altijd een uur van tevoren al wegfiets. Om 12 uur was ik vrij en fietste ik uit mijn werk even langs de Bristol omdat ik nog een waardebon had liggen die ik graag wilde besteden. Ik koos een mooie grijze lange jurk uit (bekijk hem hier) om toe te voegen aan mijn kledingcollectie en fietst snel naar huis om te lunchen. 4 bruine boterhammen en een grote kop thee verder ( 2 met rode bieten humus en 2 met filet american en een uitje) besloot ik een vriend van me te bellen. Hij woont dichtbij in Amsterdam en ik had hem al een tijdje niet gesproken. Blij verrast was ik toen ie ook nog thuis was en niets te doen had. “Wil je alsjeeeeblieeeeft even wat foto’s maken met me”? hahahah tuurlijk wilde die dat! Whoop whoop gelijk mijn nieuwe jurk aangetrokken, een casual bomberjack erover, sneakers aan en voila. Ohja en mijn drankje mee. Sinds 2 april probeer ik een nieuw drankje uit, het heet Aspire en bestaat uit water, gember, groene thee met cranberry en nog wat andere toevoegingen. Ze zeggen dat wanneer je twee van die blikjes op een dag drinkt je lichaam sneller vet zal gaan verbranden. Ik sta zelf altijd redelijk sceptisch tegenover zulke stellingen dus toen ik de kans kreeg om dit twee weken lang uit te proberen dacht ik, waarom niet? Ik ben zelf ook wel benieuwd of ik nou echt iets ga merken. Tijdens het shooten van mijn outfit lekker even bijgekletst en daarna zijn we naar huis gegaan. Hij had nog afgesproken met een andere vriend dus ging er vrij snel ook weer vandoor waarna ik besloot de foto’s gelijk even op mijn computer te zetten. Terwijl ik achter mijn computertje mijn tweede blikje aspire leegdronk merkte ik dat ik eigenlijk veel meer zin had om even iets actiefs te doen. Maar ik was net een week ziek geweest en nog niet helemaal 100% fit. Toch kon ik het niet laten en zat mijn stoel gewoon niet chill meer. Ik trok snel mijn hardloopschoenen en sportkleding aan en besloot een klein rondje te gaan rennen. Ik maakte 5,5 km en het ging redelijk goed. Na het hardlopen even snel gedoucht en eten gemaakt. Hetzelfde als gister want ik had nogal wat ingrediënten over. Om 21:30 uur lag ik gesloopt in bed.

Zondag 3 april:

Om 9:13 uur schrok ik wakker, ik had geen wekker gezet en het was al best licht. Maar toen bedacht ik me dat het zondag was en dat kwart over 9 wakker worden best oké is voor de zondag morgen. Ik besloot even wat havermout pap voor mezelf te maken met een appeltje en wat kaneel. Tijdens mijn ontbijt gooide ik er nog even een zomerse salade blogpost uit om vervolgens op mijn fietsje naar de sportschool te racen. Nog niet al te hard gesport, want we willen niet weer ziek worden. Een half uurtje cross-trainer en een uurtje kracht (full-body). Eenmaal thuis besloot ik uitgebreid te gaan lunchen in mijn eentje haha. Ik had een recept gezien dat ik graag wilde uit proberen met mijn eigen touch. Ik maakte een erg vullende broccoli soep à la suzanne. Het recept van deze soep komt snel online hier dus houd de blog in de gaten! Na de soep moest ik opeens haasten want ik had die middag nog een event van Pauls Boutique in het tassenmuseum. Snel douchen, hop hop kleding aan en gaan met die banaan. Op de fiets naar de herengracht. Eenmaal aangekomen op het event verbaasde ik me over het museum, het was echt supermooi! Zo’n oud grachtenpand waar je je ogen uitkijkt. Die plafonds en de muren, het oude meubilair en van die kroonluchters. Werkelijk prachtig. Ook de tassencollecties waren erg bijzonder. Elke verdieping presenteerde tassen uit een bepaalde tijd. Op het event presenteerde Pauls Boutique verder hun nieuwe collectie (Autum/Winter 2016, OMG super mooie tassen o.O’) en kregen we nog een speciale bloggersbag EN een supergrote goodiebag met allemaal andere leuke spulletjes. Ook kon je jezelf laten opmaken en je haar laten doen. Ik deed dit overigens niet maar het was wel goed geregeld allemaal. Na het event besloot ik met Joella  buiten nog wat outfit foto’s te schieten en te genieten van het mooie weer. Nadat we onze foto’s hadden gingen we beide de andere kant op. Zij naar huis, ik naar le boyfriend. Hij zat in een park vlakbij en we besloten samen nog even te genieten van de zon op een prachtige zomerse zondagavond. Ik at brood met ei en vlees s’avonds omdat ik nog steeds best wel vol zat van mijn broccoli soep ! Na het eten hebben we miljoenenjacht gekeken en zijn we in slaap gevallen.

Maandag 4 april:

Lekker ontbeten (4 broodjes, 2 met pindakaas en hagelslag, 2 met appelstroop) en op tijd naar huis gegaan om aan mijn Scriptie te werken. Verder ben ik ook nog even bezig geweest met de foto’s van de dag ervoor. Die outfitpost van de outfit die ik op de foto hierboven aan heb komt overigens ook binnenkort online! ’s middags was het tijd voor mijn dagelijkse sportmomentje, ik heb 10 km hardgelopen langs de Amstel. Het was heerlijk weer maar ik merkte toch wel dat ik een weekje goed ziek was geweest, echt tempo kreeg ik er niet in. Na het sporten even wat kwark gegeten en toen heb ik me omgekleed om weer naar mijn vriend te fietsen. We gingen namelijk samen een nieuwe healthy hotspot uit proberen. Welke healthy hotspot wij bezochten, wat we proefden en hoe het smaakte dat lees je hier morgen op de blog. Dus ben je benieuwd, kom vooral morgen even terug! Nou oke vooruit dan, alvast één foto als voorproefje.

Zoals je ziet hadden wij een mega chille maandagavond. Na het eten ging ik weer naar mijn eigen huis want hij moest voetballen en ik wilde gelijk even werken aan de healthy hotspot post (die dus morgen online komt!) Met een goed gevuld buikje viel ik rond middernacht in slaap (en JA dat was veel te laat!#shameonme)

 

Dinsdag 5 april:

Deze dag vergeet ik liever zo snel mogelijk. Echt wat een verschrikkelijke K*T dag ! Wat zo mooi begon met een heerlijk acai bowl ontbijtje eindigde in een grote teleurstelling. Ik had om 10:45 een afspraak bij het Nederlandse Consulaat van de Verenigde Staten omdat ik na mijn afstuderen plannen had om naar Amerika te gaan voor een tijdje. Alles had ik al geregeld, mijn verblijf, mijn sport daar, mijn dagelijkse bezigheden, dat ik daar kon werken voor mezelf, alles was rond ik had alleen nog even een visa nodig. Hiervoor had ik die week ervoor al drieduizend stapels documenten in moeten vullen, over mijn opleiding, werk, mijn ouders, mijn psychische en fysieke toestand etc. Ze vragen echt van alles. Ohja ik had een nieuw paspoort nodig, speciale pasfoto’s en of ik eventjes 150 euro kon betalen voor de afspraak. Pfff erg veel gedoe maar oke oke wie wat wil moet wat he…na netjes alles geregeld te hebben was ik een kwartier voor tijd bij de afspraak. 1 grote poppenkast daar. Iedereen wordt er echt onmenselijk behandeld als je het mij vraagt. Je staat voor een glazen deur buiten te wachten met je paspoort en documenten netjes bij je. GEEN andere spullen toegestaan, dus je mobiel MOET je thuislaten anders kom je niet eens binnen. Vanachter een glazen loket word je bekeken, moet je je melden met je afspraak en mag je één voor één naar binnen. Eenmaal binnen moet je je jas uit doet, alles inleveren wat je bij je hebt aan sjaals, mutsen, sleutels en/of tasjes. Dan moet je door een poortje en als je pech hebt word je ook nog gefouilleerd. Luchthaven taferelen dus. Vervolgens krijg je een nummer en moet je plaatsnemen in een wachtruimte, ohja tijdens dit hele proces word je niet of nauwelijks aangekeken en communicatie is er niet bij want  je wordt enkel gecommandeerd: “REMOVE YOUR COAT”! “Walk through please!”, “KEYS IN THE BAG!” etc.    In de wachtruimte blijven sommige mensen liever staan…Niet echt de juiste keuze, gelijk komt er een bewaker aan die met een luide stemt tegen ze zegt: COULD YOU PLEASE TAKE A SEAT! Okay, dit is echt belachelijk, wat een poppenkast. Ik had om 10:45 uur een afspraak en om 11:45 zat ik nog steeds in die duffe wachtkamer, een uur later dus. Als ik nou iets mee had kunnen nemen of gewoon op mijn telefoon wat mails kon beantwoorden, maar je mocht geen telefoon bij je hebben dus ik zat letterlijk voor me uit te staren en dan duurt een uur nog langer dan lang. Uiteindelijk werd mijn nummer opgeroepen en moest ik naar een loketje lopen waar een norse oudere Amerikaan vragen op me begon af te vuren. Where are you going? What are your plans? Why would you go there? Ik legde de man uit dat ik voor een tijdje naar Indiana zou gaan wanneer ik mijn studie had afgerond. Hij keek me verontwaardigd aan en zei dat ie dat niet geloofde. Ik legde hem uit dat ik geen geld had om rond te trekken en/of hotels te betalen en dat ik daar bij vrienden gratis zou kunnen verblijven terwijl ik hun auto mag lenen om rond te trekken. Weer keek hij me aan met die norse blik en sprak na serieus nog geen 3 minuten gesprek: “We regret to inform you that your application for a non-immigrant visa has been denied”. WTF…ik keek hem aan met een hoofd van… is dit een grap? Wie denk je wel niet dat je bent dude?! W T F … maar ik vroeg rustig? What exactly do you mean by denied? Nou dat ik op moest rotten en het land niet in kwam omdat hij mijn verhaal niet geloofde..daar kwam het op neer. Want welke toerist gaat er nou voor langere tijd naar Indiana? Neeee ik had beter kunnen liegen en hem kunnen vertellen dat ik naar New-York, Las Vegas en Miami beach zou gaan…want dat is wat toeristen doen volgens hun…HOEZO stereotypering?! Dan had ik hoogstwaarschijnlijk wel gewoon mijn papiertje gekregen. Maar nee omdat deze wereld zo verrot in elkaar zit krijg ik een afwijzing voor het spreken van de waarheid. We can’t believe you. Flikker toch een eind op man LUL. Eenmaal buiten besefte ik pas echt hoe kut het was. Niet alleen alle tijd en moeite die ik had gestoken in het in orde maken van mijn documenten maar ook ruim 200 euro was ik kwijt aan helemaal niets. Plus ik kom Amerika de komende jaren niet in. Omdat mij een visa is geweigerd kom ik namelijk ook niet meer in aanraking voor een Esta die je nodig hebt als je voor een korte tijd op stedentrip of voor een vakantie naar Amerika gaat. Er zal voor altijd een vlaggetje bij mijn naam staan waaruit ze opmaken dat ik een verhoogd risico ben…wtf ik? Ja want misschien zou ik stiekem wel in Amerika blijven..Nou serieus na 1 ochtend op het consultaat had ik eigenlijk al genoeg Amerika gezien. Wat een rotmensen! Deze vent heeft gewoon even in 3 minuten mijn hele droom aan diggelen geholpen. Had ik nu maar gewoon een lul verhaal opgehangen over rondreizen langs de West Kust en new york… Echt waar gaat het heen met deze wereld als zulke dingen nog kunnen bestaan anno 2016. Dit heeft niets met regels of wetten te maken, dit is puur willekeur. Omdat 1 norse meneer achter een loketje mijn verhaal een beetje vaag vindt kan hij mij dit gewoon ontzeggen. Dat ik de waarheid spreek en echt voor vakantie naar Indiana zou gaan dat doet er niet toe. Ik ben huilend terug gefietst naar huis en heb een uur voor me uit gestaard. Ik kon het gewoon echt niet bevatten. Ik belde vervolgens nog steeds huilend mijn moeder op en vertelde haar wat er zojuist was gebeurd…ook zij maakte zich erg boos om de realiteit van deze wereld. Maar in the end heeft het geen zin. Dit was weer zo’n moment waarop ik besefte dat de wereld hard is, kei en kei hard en dat je met je goede bedoelingen niet altijd overal komt. Beter kun je soms liegen voor je eigen best wil. Door het vele huilen ging er tot overmaat van ramp ook nog iets mis in mijn oog, want waar was mijn lens? Opeens zag ik niets meer met mijn rechteroog en hij irriteerde enorm. Pff, ja joh kan er ook nog wel bij. Ik belde gelijk de opticien maar kon daar pas anderhalf uur later terecht. In de tussentijd besloot ik maar even 4 broodjes pindakaas naar binnen te werken en een blikje Aspire. Daarna op de fiets naar de opticien. Een onderzoek en een nieuwe lens verder was het inmiddels alweer 18 uur. Wat een klote dag. Gefrustreerd moest ik even alle teleurstelling van me afrennen. Ik rende 10 km langs de Amstel maar het ging natuurlijk voor geen meter, het huilen stond me nog steeds nader dan het lachen. Eenmaal thuis maakte ik een maaltijd salade voor mezelf en daarna besloot ik naar mijn vriend te gaan. Hij zou me wellicht kunnen opvrolijken. Die avond heeft ie een zware dobber aan me gehad, ik was echt NIET te genieten. Onwijs chagrijnig en totaal niet voor rede vatbaar, maar het is niet voor niets mijn vriend natuurlijk als ie me niet op zou vrolijken. Een über enthousiaste kusjes aanval, een grote beker sinaasappel kwark en een dikke knuffel maakte mijn avond toch al weer een beetje beter. Slapen deed ik echter niet die nacht. Ik lag maar te woelen en te denken en voelde me intens kut.

Woensdag 8 april:

Gebroken werden we wakker. Tot veel te laat hadden we gepraat over de toekomst, mislukkingen, dromen en over hoe onze doelen te verwezenlijken. Hij moest om 7:30 uur op zijn werk zijn maar ik bleef nog even liggen tot 8 uur. Om 8 uur stapte ik het bed uit met het gevoel alsof ik een dikke vette kater had. Pff jezus wat een klote gevoel nog steeds. Ik ontbeet met 4 crackers pindakaas en een appel. Daarna ging ik aan mijn Scriptie werken, de hele dag werkte ik aan mijn scriptie. Tussendoor at twee natural food muesli repen en deed ik nog even een half uurtje buikspieroefeningen. Daarna nam  nam ik lunch (Kaaaaas met rijstwafels en fruit). Om 17 uur was het tijd voor couscous die nog in de koelkast stond en op moest. Normaal eet ik dus nooit 3 keer per week couscous maar gezien mijn situatie deze dag had ik echt totaal geen zin om iets nieuws te koken. Dan zijn bakjes in je koelkast soms toch best handig. Om 18:00 uur zat ik op mijn werk. Op woensdagavond zit ik altijd van 18-22 uur op de receptie bij het bedrijf waar ik werk. Uit werk fietste ik helemaal gebroken naar huis en viel als een blok in slaap.

 

Donderdag 7 april:

Om 7:15 uur ging de wekker alweer (OMG nog moeier)  want om 9 uur moest ik in het Olympisch stadion zijn voor de officiële lancering van de nieuwe Kruidvat sportlijn. Deze nieuwe sportlijn bestaande uit verschillende voedingssupplementen zorgt voor meer energie (kon ik opzich best gebruiken op dat moment haha) en een beter uithoudingsvermogen tijdens je work-outs. Ook helpen sommige producten je spieren beter te herstellen na een harde-workout. Tijdens dit event kregen we uitleg over de producten van misschien wel de bekendste personal trainer Guy van der Reijden (HOE COOL:D!). Eiwitpoeders, creatine, eiwitrepen en Isotone sportdranken alles kwam aan de orde. Ondertussen zaten we aan deze goed gedekte tafel.

Je raadt het al, er werd gezamenlijk ontbeten. Yummmie. Ja ik kan je vertellen het was echt heerlijk. En superleuk en goed dat de Kruidvat dus nu ook dit soort supplementen gaat verkopen. Ik zal jullie snel wat meer vertellen over wat eiwitpoeders en andere supplementen nou precies voor je kunnen betekenen. Want ze zijn echt niet alleen goed voor mensen die veel sporten maar kunnen voor iedereen heel handig zijn. Na het event snel naar huis gefietst, thuis even lunchen (3 broodjes met aardbei en een eiwitshake) en gewerkt aan nieuwe blogposts. Ook een nieuwe blogpost online gezet, degene met mijn nieuwe jurk die ik dus afgelopen zaterdag had geshoot zoals ik jullie al vertelde. Toen was het alweer einde van de middag en ben ik supersnel op mijn fietsje gesprongen om nog net voor 17:00 uur de sportschool in te huppelen. Ja want ik heb zo’n daluren abbo dus ik moet zorgen dat ik voor 17:00 uur ben ingecheckt whaha. In de sportschool deed ik een uur krachttraining (full-body) en een uurtje cardio (roeien en crosstrainer). Om 20 uur was ik weer thuis en besloot ik nog even snel een pasta met kip en broccoli te eten onder JAWEL GTST hahah oops. Toen ben ik snel gaan douchen en weer op de fiets naar mijn vriend gereden. Hij gaat op vakantie en ik ga een weekendje naar Epe vanavond dus even afscheid nemen voor een weekje.

 

Nou dat was hem dan alweer, de allereerste FLASHBACK FRIDAY! Vonden jullie het leuk om te lezen? Love to hear !

Een heel fijn weekend allemaal, en vergeet morgen niet even terug te komen voor een nieuwe Healthy Hotspot!

Byeeeee,
xxxxxxxxxxx

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 8, 2016 at 04:56

  Heel leuk om te lezen! Deze soort posts moet je vaker doen 🙂 X

  • Reply
   Suzanne
   april 8, 2016 at 09:33

   Dankjewel voor je feedback, goed om te lezen dat je de nieuwe categorie leuk vindt:) De bedoeling is idd elke Vrijdag een Flashback! Een fijn weekend mop! <3

 • Reply
  Laura
  april 8, 2016 at 07:34

  Oh man, ik leef helemaal mee in je verhaal over die verschrikkelijke k*t vent!! Verschrikkelijk zeg. Daar moet toch gewoon wat aan gedaan worde ?!?! Lief je vriendje, dat wist ik helemaal niet dat je die had, haha.

  • Reply
   Suzanne
   april 8, 2016 at 09:38

   Wat lief! Ja echt ZO intens kut gewoon. IK ben het helemaal met je eens, ik heb ook gelijk gekeken of ik er geen rechtszaak van kon maken of iets dergelijks maar helaas kan je niet in beroep tegen zo’n uitspraak. Dat dit soort dingen nog kunnen gebeuren in 2016 in een Westere maatschappij vind ik ook te zot voor worden, maarja we staan als burgers machteloos helaas:( Awh, ja schatje is het hoor. Hij heeft de hele avond van alles gedaan om me op te vrolijken en aan het lachen te maken. Nee ik vertel meestal hier niet zoveel over mijn privé (vrienden en familie) …beetje vreemd was het ook wel omdat dit zo allemaal opeens te delen hihi. Maar ik hoop dat je het leuk vond om te lezen:)

 • Reply
  Annemarie
  april 8, 2016 at 08:29

  Whaaaa wat stom. Die mensen geloven je inderdaad niet snel en willen ook geen moeite doen zoiets uit te zoeken!! Super kut ;(

  • Reply
   Suzanne
   april 8, 2016 at 09:40

   Ja echt zo hard balen, pfff:( Heb me in tijden niet zo verdrietig gevoeld… En inderdaad je bent gewoon een nummertje voor ze, denk maar niet dat het ze ook maar iets scheelt dat ze je droom helemaal verpest hebben. Maar ik zou Suzanne natuurlijk niet zijn als ik niet gewoon mijn koppie omhoog houdt en nieuwe plannen maak. Er zijn gelukkig nog meer mooie landen op deze wereld om te bezoeken:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  ACAI BOWL BREAKFAST

  Goedemorgen peeps! Vandaag op de blog presenteer ik jullie DÉ ontbijt trend van dit moment: De enige echte Acai Bowl,...

  Sluiten