#FOODwithsuus

HEALTHY HOTSPOT: MIX & FIX

Joehooeee, het is weer tijd voor een nieuwe healthy hotspot. En dit keer geen hotspot uit Amsterdam. Benieuwd waar je deze heerlijke EN gezonde burgers dan wel kun scoren? Kijk gauw even verder! 

Zoals jullie wellicht al hadden gelezen in de laatste Flashback Friday ben ik maandag 11 april naar Leiden geweest. De stad waar ik voor het eerst op kamers ging, de stad waar ik mijn Bachelor (cumlaude) behaalde en in de grachten heb gezwommen (#getverdatwasvies) EN ook de stad van de healthy hotspot van vandaag. Ik at namelijk bij: MIX & FIX.

MIX&FIX is een healthy food restaurantje midden in het centrum van Leiden. Het restaurantje speelt perfect in op de trend dat mensen (zoals ik bijvoorbeeld haha) steeds vaker een healthy lifestyle nastreven. Het is soms lastig om zelf uren in de keuken te staan en alle boodschappen te halen als je iets bijzonders wilt maken. Want eerlijk is eerlijk. Fastfood heet niet voor niets…FASTfood… gezond eten maken kost nu eenmaal meestal wat extra tijd. Maar daar is MIX&FIX handig op ingesprongen. In 2013 startte ze met een bezorgservice van verschillende super gezonde en verse maaltijden en sinds 2015 kun je ook terecht in het restaurant! Overigens kun je nog steeds bestellen, afhalen en zijn er ook catering mogelijkheden voor bedrijfsvergaderingen, events en lunches etc.

Ohja superleuk. Je kunt er ook genieten van een healthy high tea…hoe cool is dat. Allemaal gezonde hapjes en onbeperkt verschillende soorten biologische thee en fruitwater. Worteltaart, bananenbrood, dadelballetjes, van alles!

Maaaarr aangezien ik er ’s avonds ging eten was het tijd voor het grotere werk: Burgers baby. #ooeeee ik keek er echt al de hele dag naar uit ’s avonds zo’n gezonde burger te proberen.

Je kunt kiezen voor een Quinoa-, Linzen-, Kikkererwten-, Pompoen/Hazelnoot-, of Courgetteburger. Genoeg keuze dus! Ik ging voor de kikkererwtburger! Je kunt verder een broodje kiezen (wit of bruin), ik ging voor bruin! Daarnaast wordt de burger afgemaakt met de toppings tomaat, komkommer, sla en kan je nog een dressing kiezen. Yoghurt, knoflook, guacemole etc. whatever you like. Ik koos de yoghurtdressing met een beetje knoflook.

Aaand I can tell you guys: de burger was zooooo lekker! Hamburgerlike?! Nee natuurlijk smaakt dit niet naar een hamburger, DUH. Er zit geen vlees in. Dus neem dan ook vooral de eerste hap niet met de illusie dat je een lekkere hamburger gaat opeten. Je eet een kikkererwtenburger, dat is iets anders, dat smaakt dus ook anders! Maar ik vond het echt onwijs goed smaken. Heel veel gezonde dingen smaken zo…neutraal of saai. Dat komt natuurlijk omdat daar geen toevoegingen of veel meer toevoegingen door zitten. Maar ondanks dat deze burger gezond is,  was het een chille bite.

Houd je niet van burgers? Voor een salade (zelf samenstellen of een standaard kiezen), verse sapjes, en biologische hapjes (worteltaart en bananencake bijv.) kun je ook gewoon terecht bij MIX & FIX !

Allright, dat was hem dan alweer, de healthy hotspot van deze week! Ik hoop dat jullie het weer tof vonden om te lezen.

Een fijne dag nog allemaal!

Xxxxxxxx
Suzanne

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : me

Met dank aan: MIX & FIX (Leiden, vrouwensteeg 7a)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 18, 2016 at 04:54

  Wat een super leuke hotspot! Ik kende deze nog geen eens, maar ik ga hem zeker een keertje bezoeken 🙂 X

  • Reply
   Suzanne
   april 18, 2016 at 19:13

   Thanks girl! Leuk om te lezen dat ik je heb kunnen tippen dan:) Ik ben benieuwd wat je er van vond als je geweest bent! xx

 • Reply
  Iep
  april 18, 2016 at 18:09

  Mmmm, heerlijk zeg! En ziet er ook heel mooi uit. Prachtige plaatjes heb je geschoten!
  Liefs Iep xo

  • Reply
   Suzanne
   april 18, 2016 at 19:14

   Wat een lieve reactie:) Dankjewel Iep! Leuk om te horen! Fijne avond!:) Lieefs Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (8 april t/m 14 april)

  Holy moly alweer een week voorbij! Echt de tijd gaat zó bizar snel...of lijkt dat alleen maar zo omdat ik...

  Sluiten