#FITwithsuus

HARDLOOPSCHEMA VOOR BEGINNERS: IN 10 WEKEN FIT DE ZOMER IN!

hardloopschema

Hardloopschema voor beginners! Binnen 10 weken 5 km rennen!

Je wilt graag fit de zomer in , het liefst zou je ook hard gaan lopen net als vele anderen maar je weet niet hoe je moet beginnen? Je bent bang dat je het niet kan of dat je het niet zult volhouden? Lees gauw verder voor een hardloopschema voor beginners zodat ook jij binnen no-time leert hardlopen en fit de zomer in kunt gaan! 

hardloopschema

Het is alweer lente! Damn die zomer komt bizar snel dichterbij… ! Van mij mogen die zomerse stranddagen komen hoor! Oui oui, soleil s’il vous plaît!! Maar wacht ff, die bikini en strakke kleren….

NO WORRIES ladies en ook heren! Deze post gaat jullie helpen! Laten we samen de zomer tegemoet rennen!! Een hoop mensen willen graag strak&fit zijn deze zomer en daarom lekker kunnen hardlopen om vetjes te verbranden maar ook om zich lekkerder te voelen, zeker nu het weer al steeds ietsje beter wordt is het ook gewoon heerlijk om een stuk te rennen.

Maar misschien is inmiddels zo lang geleden dat je voor het laatst hebt hardgelopen dat je motivatie om weer te starten tot een dieptepunt is gedaald? Je durft niet meer en hierdoor blijf je het maar uitstellen… En ook zijn er een hoop mensen die nog nooit echt hebben hardgelopen, en/of sowieso weinig sporten en daarom stiekem bang zijn te beginnen. De gedachte dat je vast nog geen 5 minuten volhoudt en het er wellicht niet uit ziet weerhoudt jou er misschien ook van te beginnen. Het zal zwaar zijn en het duurt vast eeuwen voordat het beter gaat. Herkenbaar ? Gaan deze gedachten ook wel eens door jou hoofd? Dan verdwijnen ze hopelijk vanaf vandaag!

Want rennen in de buitenlucht is heerlijk, zeker met deze temperaturen en daarbij is het natuurlijk super gezond en draagt het ook nog eens bij aan onze lijven en mood. Denk niet aan de mening van alle andere mensen en wees niet bang voor mensen die misschien denken dat jij langzaam gaat, je verslaat immers nog steeds iedereen op de bank en je start tenminste! #daghaters

Hoe je kunt starten ga ik je vandaag vertellen. Ik kom met een schema voor iedereen die wil beginnen met hardlopen! Het maakt niet uit hoelang je niet hebt gesport of wat je conditie level is. Met dit schema zul je binnen no-time in staat zijn lekker te kunnen rennen. Maar we blijven wel realistisch! Je sportte voorheen niet? Of je sportte af en toe maar deed niet aan hardlopen? Het is niet verstandig en onrealistisch opeens elke dag te willen gaan trainen of gelijk 10 km te willen rennen. Dat gaat niet. Zulke dingen kosten veel meer tijd en je lichaam moet wennen aan deze nieuwe lichamelijke activiteit. Wel moet je voor dit schema 3 keer per week eventjes tijd maken. Maar hee dat is te doen met dit mooiere weer toch!:) Als je iets wilt moet je er voor gaan, en dan zul je in 10 weekjes tijd in staat zijn een half uur hard te kunnen rennen zonder rust/wandelen tussendoor! En afhankelijk van je tempo loop je dan misschien wel 5 kilometer! Ik denk dat een hoop van jullie dat wel gaat lukken! Hoe fantastisch zou dat zijn?!

Wat ga je doen?

10 weken maak je 3 x per week even tijd voor jou hardloop momentje, dit kan ‘s avonds, ‘s morgens, of tussen de middag. It’s up to you. Als je maar zorgt dat je het wel een beetje verspreid over de week en niet maandag, dinsdag en woensdag gaat rennen en dan de rest van de week niets meer doet. Dat is niet goed voor je spieren. Probeer de momenten dus een beetje te verspreiden over de week.

Ok hier komt ie dan het HARDLOOP SCHEMA VOOR BEGINNERS!  In 10 weekjes een half uur kunnen rennen en samen fit de zomer in! LETS GO!

Week 1:

 • 25 minuten wandelen
 • 35 minuten wandelen
 • 45 minuten wandelen

Week 2:

 • 10 x (1 minuut joggen + 2 minuten wandelen)
 • 7 x (2 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 3 x (3 minuten joggen + 4 minuten wandelen)

Week 3: 

 • 5 x (3 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 6 x (3 minuten joggen + 2 minuten wandelen)
 • 5 x (3 minuten joggen + 3 minuut wandelen)

Week 4:

 • 3 x (4 minuten joggen + 4 minuten wandelen)
 • 4 x (4 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 3 x (5 minuten joggen + 3 minuten wandelen)

Week 5: 

 • 2 x (6 minuten joggen + 4 minuten wandelen)
 • 2 x (7 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 1 x ( 15 minuten joggen)

Week 6:

 • 2 x (8 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 2 x (8 minuten joggen + 3 minuten wandelen)
 • 1 x (15 minuten joggen)

Week 7:

 • 1 x (10 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 10 minuten joggen)
 • 1 x (10 minuten joggen + 4 minuten wandelen + 8 minuten joggen)
 • 1 x (10 minuten joggen + 3 minuten wandelen + 10 minuten joggen)

Week 8: 

 • 1 x (10 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 10 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 10 minuten joggen)
 • 1 x (11 minuten joggen + 4 minuten wandelen + 10 minuten joggen + 3 minuten wandelen + 8 minuten joggen)
 • 1 x (12 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 12 minuten joggen + 4 minuten wandelen + 8 minuten joggen)

Week 9:

 • 1 x (13 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 13 minuten joggen)
 • 1 x (18 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 18 minuten joggen)
 • 1 x (20 minuten joggen + 5 minuten wandelen + 22 minuten joggen)

Week 10:

 • 1 x (20 minuten joggen + 3 minuten wandelen + 12 minuten joggen)
 • 1 x (22 minuten joggen + 3 minuten wandelen + 12 minuten joggen)
 • 1 x (30 minuten joggen)

Happy workout ! Laat me vooral weten hoe het gaat !

Goodluck en vooral: VEEL PLEZIER!

 

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 

Related Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Rosalinde
  May 2, 2016 at 09:07

  ik ga dit schema zeker proberen! Ziet er goed en haalbaar uit.

  • Reply
   Suzanne
   May 2, 2016 at 09:11

   Super om te horen:)! Het is inderdaad een heel haalbaar en realistisch schema. Ik heb liever dat iedereen het kan en probeert en wellicht soms iets te gemakkelijk vindt dan dat het te zwaar is waardoor mensen ermee stoppen of gedemotiveerd raken! Met dit schema ben je straks echt in staat een half uur te kunnen rennen en dat is gewoon super, dan kun je vanaf daar weer verder trainen! Heel veel succes & plezier! Ik ben super benieuwd hoe het gaat! Laat je het weten:)?

 • Reply
  Ina Willems
  May 2, 2016 at 15:39

  Fijn dat je dit schema maakt, ik ga de hele zomer vrijwilligerswerk doen waardoor ik dus niet in de fitness kan geraken. Gelukkig ligt er een enorm park rond het domein dus kan ik dit schema zeker volgen daar. 🙂

  • Reply
   Suzanne
   May 2, 2016 at 18:32

   Awh supergoed om te horen dat je er wat aan hebt! Daar doe ik het voor natuurlijk, hihi:) Wat leuk zeg, vrijwilligerswerk! Wat ga je precies doen? In Afrika? Wel super handig inderdaad dat je daar dan kan rennen rondom het domein! Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat…! xxxx

 • Reply
  PatriciaKleijn
  May 15, 2016 at 20:41

  Hoi Suzanne, ik zou graag een poging willen gaan doen met je schema, maar hoe kun je die minuten het beste bijhouden. Ik heb eerder geprobeerd met mp3 waarin dus verteld wordt wanneer je moet lopen en wanneer joggen, maar dat is met dit schema niet natuurlijk heb je daar misschien tips voor wat ik hiervoor het beste kan gebruiken of hoe ik dit het beste kan aanpakken?

  • Reply
   Suzanne
   May 16, 2016 at 07:13

   Hi Patricia:) Wat leuk dat je graag een poging wilt wagen met mijn schema! Wat ik zelf fijn vindt om te gebruiken is de Nike running app, dan doe ik oortjes in en zet ik bij instellingen the voice over feedback op “every minute” dan zegt een stem elke minuut dat er een minuut voorbij is, en ook hoe ver je bent en wat je gemiddelde snelheid is. Je kunt tegelijkertijd ook muziek erbij luisteren als je wilt, je kunt gewoon je playlist in die nike app zetten. Maar je kunt natuurlijk ook met een stopwatch rennen, in je hand of op je telefoon. Mijn moeder heeft gewoon een stopwatch gehaald bij de Action en rent daarmee in haar hand omdat ze geen telefoon mee wil. Maar zelf vind ik de Nike running app dus ideaal:) ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt en vraag het gerust als je nog iets wilt weten! Heel veel plezier en succes met rennen:D liefs, xx

 • Reply
  thebeautyblognl
  June 27, 2016 at 11:30

  Wat een top schema! Dankjewel!

 • Reply
  FIen Geerst
  September 1, 2017 at 10:42

  Heerlijk schema!! Echt super!!
  Ik geef training aan een hockeyteam en ga deze wel iets zwaarder maken. Maar bedankt want nu kan ik deze uit gaan bouwen 😀

  • Reply
   Suzanne
   September 1, 2017 at 12:57

   Hi Flen! Bedankt voor je enthousiaste reactie! Heel leuk om te horen:) Hockey is ook een heel gave sport! Fijn weekend en veel train/sportplezier!

  Leave a Reply

  Read previous post:
  FLASHBACK FRIDAY (22 april t/m 28 april)

  Morning! Alweer een week voorbij, de week van Koningsdag, oranjetompoezen, pizza, chips en hamburgers. Ja ook die weken zitten er...

  Close