#FOODwithsuus Ontbijt Snacks

PROTEIN FLUFF

Vandaag presenteer ik jullie het recept van Protein Fluff! Voor de oplettende volgers, deze poste ik inderdaad al eerder op mijn YouTube kanaal…heh? YouTube kanaal? Jaaaaaaaaaa lieve mensen! Ik ga naast bloggen nu ook vloggen, waaaaaaah SO EXCITED! Naja vloggen ? Het is niet perse vloggen…maar ook weer wel…#lekkerduidelijksuus. In ieder geval ga ik video’s opnemen van onder andere mijn work-outs en ook zal ik er recepten delen voor gezonde snacks en maaltijden. Omdat ik net ben begonnen is het nog even wennen allemaal, met jezelf filmen en dan editen (alle begin is moeilijk!) MAAR ik hoop dat jullie daar doorheen kijken en er net zo enthousiast van worden als dat ik dat ben.

Mijn eerste video ging dus over het maken van Proteine fluff, dit is een verantwoorde snack die ook nog eens heeeeeel lekker smaakt. Met maar weinig calorieën, veel eiwitten en een enorme vullingsfactor ben ik fan! Vandaar dat dit ook de eerste healthy snack was die ik deelde op mijn YouTube kanaal. Maar omdat jullie het wellicht ook handig vinden om mijn recepten overzichtelijk en duidelijk op papier te hebben zal ik alle recepten die ik daar post ook hier posten. Ben je benieuwd naar het easy recept van dit heerlijke volumevoer? Kijk dan gauw even verder! 

Proteïne Fluff dus, dat maak je zo:

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 125-150 gram bevroren fruit ( Ik gebruikte twee kleine bananen die ik de avond van tevoren al in stukjes had ingevroren. Heb je nog nooit banaan ingevroren? Doe dit zonder schil, in stukjes, in een bakje:), wil je geen banaan maar ander bevroren fruit dan kan dat natuurlijk ook! Wil je zelf niets invriezen, wil je NU gelijk fluff maken en heb je niets ingevroeren… of heb je geen vriesvak? Je kunt natuurlijk ook gewoon een pakje bevroren fruit uit de vriezer van de supermarkt halen!)
 • Een paar ijsklontjes (optioneel)
 • Ongeveer 200 ml melk (karnemelk, amandelmelk of zelfs water zijn ook mogelijk, ik kan helaas geen exacte hoeveelheid benodigde vloeistof geven omdat het erg kan variëren afhankelijk van welk soort fruit je hebt gekozen en wat voor soort caseïne je gebruikt. Ergens rond de 200 ml zit je waarschijnlijk wel goed, kijk vooral goed tijdens het maken en giet het er langzaam bij dan zie je vanzelf wanneer het romig wordt en je moet stoppen met het toevoegen van de melk)
 • 1,5 scoop (ongeveer 40 gram) Micellar Caseïne  (ik gebruik deze variant van de Body & fit shop)
 • Extra: Decoratie/Toppings: Ik gebruikte dit keer verse aardbeien en een zakje Super Power Granola van Bites we Love.

Recept:

 • Doe het fruit en een paar ijsklontjes in een sterke keukenmachine die in staat is dit the crushen/pulseren.
 • Als het fruit in kleine brokjes is doe je de caseïne erbij en giet je vervolgens in etappes de gekozen melk of het water erbij. Doe dit langzaam omdat het kan zijn dat je ietsje minder of juist meer nodig hebt dan 200 ml. Het is sterk afhankelijk van je soort fruit en de caseïne variant. Wanneer er een romige substantie ontstaan tijdens het pulseren, dit begint vaak rondom de as van je messen dan heb je voldoende vloeistof toegevoegd.
 • Als het een romige massa is vervang je de messen door kloppers en klop je dit beslag nog zo’n 1 a 2 minuten tot het echt fluff is geworden:D  Heb je geen fancy keukenmachine met kloppers? NO PROBLEMO! …ik heb dat zelf ook niet dus ik giet het mengsel in een kom en ga mijn armspieren aan het werk zetten (de fluff is al verbrand voor ik hem ga eten hahaha). Met een garde duurt het ietsje langer voor het echt Fluff is geworden maar dat merk je vanzelf. Als het lekker dik en stevig is dan is je fluff klaar.
 • Doe je fluff in een leuk schaaltje, bakje of glas en versier het/maak hem nog lekkerder met je zelfgekozen toppings !
 • Eet smaaaaakelijk!!

Let op: De smaak van je Fluff zal sterk afhankelijk zijn van de caseïne die je gebruikt. Gebruik je chocolade caseïne met rood fruit dan zal je Fluff alsnog meer naar chocolade smaken dan naar rood fruit #goedomtewetentoch? Ik gebruikte “Berry milkshake” caseïne en mijn Fluff smaakte fruitig, zoet en een beetje naar banaan.

Enthousiast en ga je ook Fluff maken? Ik ben heel benieuwd hoe jij hem hebt gemaakt! Let me know!

xoxo Suzanne
PH: me

Volg me ook op Instagram Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere toffe dingen! 

 

 

Related Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  augustus 11, 2016 at 11:53

  Het ziet er echt lekker uit! X

 • Reply
  Diana | Stripe Away
  augustus 11, 2016 at 19:34

  O echt ziet er zo lekker uit. Ga ik zeker even uitproberen van de week.

  • Reply
   Suzanne
   augustus 15, 2016 at 17:43

   En is het gelukt Diana:)?! xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (29 juli t/m 4 augustus)

  Olaaa guapaaas! Hoe gaat het:)? Ik ben alweer 4 dagen in Nederland (mis de zon o.O') en inmiddels staat de...

  Sluiten