#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

30 minute SPEELTUIN TRAINING

Speeltuin training? Ja, je kunt je training gewoon in een speeltuin doen! Dat is tegenwoordig heel normaal! In de post laat ik je enkele oefeningen zien die je in de speeltuin kunt doen als training !

Het is weer eens tijd om ons innerlijke kind naar boven te halen en plezier te maken in de speeltuin. Want wie dacht dat de speeltuin alleen voor kinderen was: YOU’ RE SO WRONG!

Je kunt als volwassene ook helemaal losgaan in de speeltuin. Hoe en waarom? Dat laat ik jullie in deze post zien! Trainplezier en zweet gegarandeerd!

De laatste tijd is het echt hip aan het worden om in de speeltuin te gaan trainen. Steeds vaker als ik door Amsterdam ga hardlopen zie ik volwassen mensen in speeltuintjes hun oefeningen doen. Ik raakte geinteresseerd in deze trend en al gauw werd me duidelijk waarom het zo populair is om de speeltuin om te toveren tot openlucht-gym.

De speeltuin work-out is een goedkope en uitdagende manier van trainen. Het is eigenlijk overgewaaid vanuit het Calisthenics uit de Verenigde Staten. Dit is een vorm van trainen waarbij je enkel je eigen lichaamsgewicht gebruikt en verder zo min mogelijk andere apparaten en hulpmiddelen. Het enige dat vaak wel gebruikt wordt is een stang of rek. En laten we die nou net in de meeste speeltuinen tegenkomen.

Wat is er dan zo SUPER GREAT aan zo’ n speeltuin work-out? Well, I can tell u:) Ten eerste is het natuurlijk gratis, voor een sportschool abbonementje betaal je toch al gauw 15 tot 20 euro per maand en dat kun je dus heel gemakkelijk besparen door in de speeltuin te gaan trainen en er lekker heen te rennen, wandelen of fietsen. Bovendien train je buiten in de frisse lucht in plaats van in een duffe, droge sportschool met die zweetgeur van tientallen andere sporters om je heen. Waarom zou je na een hele dag binnen te hebben gezeten op kantoor of op school weer naar een binnen ruimte willen gaan om te sporten? Je lijf heeft dan juist behoefte aan een andere omgeving en frisse lucht. Een buiten work-out zal je dan onmiddelijk helpen je duffe stemming te verbeteren.

Met alleen al je eigen lichaamsgewicht en een paar stangen uit de speeltuin kun je al zoveel verschillende oefeningen doen! Ik laat jullie hieronder en in deze video een paar oefeningen zien die ik wel eens doe als ik tijdens het hardlopen langs een speeltuintje ren.

1. Pull-ups (3×8)

IMG_4729 IMG_5819

2. Sit-ups (3×15)

IMG_5807 IMG_5808

3. Hanging leg raises (3×15)

IMG_5810 IMG_5811

4. Tricep dips (3×15)

IMG_5812 IMG_5813

5. Incline push-ups (3×15)

IMG_5814 IMG_5815

6. Decline push-ups (3×15)

IMG_5816 IMG_5818

 

Voor bewegende beelden kun je ook mijn video van de speeltuin work-out bekijken. Laat het me vooral weten als je ook wilt gaan trainen in de speeltuin of als je het zelfs al doet, ik ben benieuwd wat jij dan voor oefeningen doet! En als je naar aanleiding van deze post naar de speeltuin bent geweest dan vind ik het natuurlijk helemaal fantastisch als je even een berichtje stuurt hoe het is gegaan! GOOOODLUCK & HAVE FUN!

IMG_4732

xxxx Suzanne

Where to buy this: Sportgear: Only Play / Jacket: Rainfest 

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere toffe dingen! 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Suzanne
  september 7, 2016 at 07:40

  Als je inderdaad geen mogelijkheden thuis hebt of in de sport school is dit een handige oplossing.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (26 AUGUSTUS T/M 1 SEPTEMBER)

  Daar zit ik dan weer, donderdagavond 23:45 uur, met wallen van hier tot Tokio achter mijn laptoppie, eindelijk thuis na...

  Sluiten