#FITwithsuus Product reviews

MIJN ALLEREERSTE SPORTHORLOGE!

Sporthorloge: Tom Tom Touch review!

Zie ook: Tom-Tom Spark review:

 

‘It’s beginning to look a lot like Christmas‘ … en het is nog niet eens Sinterklaas geweest:O
Alweer een tijdje geleden pakte ik een super super super tof pakketje van Coolblue uit! Degene die weekvlog 8 hebben gezien zagen mijn überblije reactie toen ik een freakin Tom-Tom Touch uit het doosje tevoorschijn haalde! Ik was razend enthousiast want ik wilde al heel erg lang een keer zo’ n sporthorloge uit proberen. In de sportschool maar ook tijdens het rennen zie ik steeds vaker mensen rondhuppelen met zo’ n tracker om hun pols. En ik was zooooo nieuwsgierig geraakt naar zo’ n slim horloge. Inmiddels draag ik de Tom Tom touch alweer een tijdje om mijn pols en ga ik NU mijn ervaring met deze handige gadget met jullie delen!

Advertisement

De installatie 

First of all, ik ben echt een dikke vette noob als het gaat om technische dingen en het installeren van iets dat ook maar enigszins computer achtig is. Dus ik zag het alweer helemaal voor me hoe ik dit horloge ook gewoon gelijk zou gaan laten crashen. Maar ik was stomverbaasd toen alles me in 1 keer lukte. Er zat ook wel een boekje bij waarin alles stap voor stap werd uitgelegd…een soort Ikea 2.0, maar alsnog weet ik het dan soms te verpesten. Dus heee, me is proud! Je drukt het schermpje er heel eenvoudig uit, sluit het aan , aan je laptop en vervolgens plopt er een schermpje in beeld en je volgt gewoon de stappen, easy peasy. Ik gebruikte mijn Macbook en dat kon ook gewoon. Ik vernam eerder dat dat met de Samsung / Fit bit horloges niet zo easy ging als je een pc of telefoon van Apple hebt. Maar deze deed het prima op de Mac:) Daarna heb ik een speciale app geïnstalleerd op mijn telefoon. Toen moest ik het apparaatje nog even verbinden met die app en klaar was keesie.

Pluspunt: Super snel geïnstalleerd en eenvoudig (zelfs voor sukkels zoals ik)
Pluspunt: Werkt met zowel android als apple

Uiterlijk

Het horloge ziet er prima uit voor een sporthorloge. Zwart, dun en onopvallend. Echt fashionable zou ik het niet willen noemen. Maar dat is natuurlijk ook niet het doel. Hij zit overigens ook lekker, als je hem maar niet te strak doet haha. Ik dacht de eerste dag dat ik hem zo strak mogelijk moest omdoen zodat ie mijn hartslag beter zou kunnen tracken, is dat vreemd dat ik dat dacht? Anyway, dat knelde een beetje, dus ik pakte het boekje erbij, maar het blijkt met lichtflitsjes te gaan dussss hij kon gewoon een stuk losser #oopsie #welbeter.

Gebruik #hartslag

Dit vind ik persoonlijk de meest handige functie van dit horloge. Nu kan ik gedurende de dag en gedurende mijn trainingen zien wat mijn hartslag is. En dat vind ik gewoon ontzettend interessant. Ik ben altijd benieuwd tot hoever ik hem kan laten komen en hoe snel ik hem weer kan laten dalen. Maar ook vind ik het fijn om mijn hartslag in rust in de gaten te houden.

Handige tip: Wanneer je wakker wordt en nog niets gaat doen of hebt gedaan is het heel goed om je hartslag te meten! Want deze ‘ net wakker hartslag’ is eigenlijk altijd constant, of althans, dat zou hij moeten zijn. Als ie dan op een dag opeens hoger is, dan weet je dat je lichaam harder aan het werk is  dan normaal en dat je wel eens ziek zou kunnen gaan worden of verkouden. Voor mij geeft een verhoogde hartslag bij het opstaan dan een soort teken dat ik die dag maar even wat rustiger aan moet doen en wat extra fruit moet eten:)

Gebruik #slaapritme

Dit horloge beschikt ook over een slaapmonitor. Hij meet dit aan de hand van je hartslag en registreert zo je slaapritme en toont dan aan hoe lang je geslapen hebt, wanneer je wakker bent geweest en hoe (on)rustig je nacht was. Ik kan hier weinig over zeggen omdat ik het HAAT om met iets op of om me te slapen. Ik doe altijd alles af, mijn kettinkjes, mijn armbandjes, ringen, oorbellen. Ik kan zelfs geen elastiekje om mijn pols verdragen ‘ s nachts dus deze functie heb ik niet getest en gebruikt. Maar ik dacht, wel leuk om te melden dat het kan. Toch? Misschien ben jij wel ontzettend benieuwd naar hoe wild je nachten eigenlijk zijn… dat kan dit dingetje je dus vertellen;p

Gebruik  #calorieverbruik

De hele dag door registreert dit slimme ding je hartslag om daarmee het aantal caloriën dat je verbruikt te registreren. Dat vind ik echt ideaal! Want op basis van hartslag kun je dit naar mijn mening het beste doen. Anders blijft het toch maar een beetje gokken hoeveel je precies verbruikt hebt.

Pluspunt: Calorieverbruik wordt gemeten met hartslag

Gebruik #app #telefoon

De app op je telefoon is echt SUPER chill! Hier kun je alles terugvinden. Uiteraard kun je ook op je schermpje omhoog en naar beneden swipen om je calorieverbruik, hartslag en stappen te vinden, maar in de app vond ik het persoonlijker iets overzichtelijker en praktischer. Je kan in de app namelijk ook nog terugkijken naar bijvoorbeeld gister of een overzicht van je week.

Wat ook chill is, is de connectie met je telefoon. Want je display toont inkomende oproepen van je telefoon. Ik heb zelf mijn telefoon vaak in mijn tas zitten en op stil staan. En als dan opeens het display oplichtte van mijn horloge wist ik dat ik werd gebeld. Dat vond ik rete handig.

Gebruik #overig

Het horloge registreert verder het aantal stappen dat je gedurende de dag zet en door je vinger op de knop van de activiteitstracker te leggen gaat hij een analyse maken van je lichaamssamenstelling. Persoonlijk vond ik dit de twee minste functies. Ik heb thuis al een weegschaal die dit nauwkeuriger meet en daarnaast ben ik niet echt geïnteresseerd in het aantal stappen dat hij meet omdat het niet wordt gemeten met gps. Ik vind het persoonlijk leuker om te zien hoeveel km ik op een dag heb gemaakt dan het aantal stappen. Maargoed, beter twee functies teveel die ik niet gebruik/check, dan dat ik iets heel belangrijks mis toch?!

Ik vond het echt superleuk om dit horloge te proberen en ben nu eigenlijk ook wel HEEL nieuwsgierig naar eentje die ik ook tijdens het zwemmen zou kunnen gebruiken, want dat doe ik natuurlijk wel veel. Deze was helaas niet zwemproof maargoed, voor die prijs kun je dat ook niet verwachten. Het is echt een onwijs handig ding dat me gedurende de afgelopen weekjes veel plezier en kennis van mijn eigen lichaam heeft gebracht:) En daarom wilde ik de ervaring met jullie delen.

Heb je ook altijd al eens met een sporthorloge je hartslag, calorieverbruik, slaapritme en andere activiteiten willen tracken? Dan is dit wellicht het perfecte cadeau om op je verlanglijstje te zetten voor de december maand… Sinterklaas EN de Kerstman moeten immers nog langskomen… Je kunt natuurlijk ook gewoon jezelf trakteren hahaha. 

Mochten jullie vragen hebben over dit horloge, ben ik iets vergeten te vermelden of wil je gewoon nog meer weten over mijn ervaring. Vraag / Schrijf het me vooral:)

Ik hoop dat jullie het een handige en leuke post vonden om te lezen, tot sneeel!

Liefs,
Suus

Where to buy:
TomTom Touch via Coolblue  , Sportbroek: Adidas via Defshop, Top: Loavies sportcollectie, Sweater: Colmar

Fotografie: Jim Scholten

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Suzanne
  november 22, 2016 at 10:50

  Ziet er netjes uit

  • Reply
   Suzanne
   november 22, 2016 at 13:22

   Thanks babe!:)

 • Reply
  Sophia
  november 22, 2016 at 12:47

  Ziet er echt een goede uit! Wishlisted ?

  • Reply
   Suzanne
   november 22, 2016 at 13:23

   Aaah superleuk om te lezen! Een prachtig December cadeau! xxx

 • Reply
  Sabine
  november 22, 2016 at 19:35

  Wat gaaf joh!! De foto’s erbij zijn ook prachtig!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  #BENIDORMNOLIMITS

  Morning Sporties! Wat als je (net als ik) een echte sportfanaat bent en er even tussen uit wilt voor zon,...

  Sluiten