#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (23 DECEMBER T/M 29 DECEMBER)

Mooorning!

Afgelopen week stond in het teken van Kerst, familie, gezelligheid, sportiviteit en natuurlijk ook een beetje werk ondanks de vakantie. Zijn jullie klaar voor alweer de laaaaaatste Flashback Friday van dit jaaaar?! 

 

Vrijdag 23 december: 

-7:00 uur: Wekker!
Ontbijt: Magere kwark met cruesli en een sneetje Kersstol met spijs #almostchristmas
– Het huis opruimen/schoonmaken. Is het jullie opgevallen dat ik dit elke vrijdag doe? Dit is dus niet per se gepland op vrijdag, maar ik doe het wel elke vrijdag sinds we in ons nieuwe appartement wonen. Dus ik denk dat ik het vanaf nu wel gewoon als een standaard vrijdag ding ga opnemen in mijn planning. Dat komt gewoon het beste uit. En op vrijdag heb ik er gek genoeg ook het meeste zin in. Lekker het huis opruimen voor het weekend:)
– Snack: Banaan en een stukje chocolade
– Work-out: Zwemmen! Ik ga een uurtje zwemmen en peddel 3 km.
– Lunch: Thuis kleed ik me om en eet ik ondertussen snel 3 broodjes met rode bieten humoes.
– Na de snelle lunch fiets ik gelijk door naar een pr bureau aan de andere kant van Amsterdam (9km verderop). Daar moet ik namelijk voor sluitingstijd (16 uur) nog even langs.
– Als ik om 16 uur weer buiten sta ga ik nog even wat winkels af omdat ik nog wat laatste kerstinkopen moet doen. Maar na 5 winkels ben ik er klaar mee. Het cadeaupapier is overal uitverkocht en ik kan niet vinden wat ik zoek. Ik besluit het te verschuiven naar morgen.
– Thuis duik ik nog even achter de laptop met een snack.
– Snack: Klein zakje paprika chips.
Diner: Vanavond komt een vriendinnetje hamburgers met frietjes eten. Mijn vriend werkt nog tot 21 uur dus dan eet ik toch niet alleen en maken we er een feestje van. Wel een ongezond feestje maarr heee het is vakantie:D We maken de hamburgers zelf van gehakt en de frietjes doen we in de oven ipv de frituur. Het is toch nog een soort van bewust hahaha.
– Na het eten zet ze me af bij het werk van mijn vriend. Ik ga hem ophalen en dan gaan we samen nog even de stad in…was het plan. Maar het is echt super koud, en net als we op de fiets zitten begint het ook nog te regenen. We stoppen bij een cafeetje maar besluiten toch niet naar binnen te gaan.  We zijn er eigenlijk alweer klaar mee. Dit is echt erg, maar we besluiten liever naar huis te gaan en op de bank te gaan liggen met een kleedje en ijs (a). Voor jonge mensen in Amsterdam zijn we eigenlijk best saai hahahah.
-Snack: een bakje choco pistache ijs
-00:00 uur: Na een serie Wildlife met choco pistache ijs gaan we slapen:) Goodnight!

Zaterdag 24 december:

-7:00 uur: Wakkkkkker!
– Ontbijt: 3 snee brood met pindakaas en hagelslag
– Work-out: Gymtime! Om 8:15 uur sta ik in de sportschool, een beetje gaperig maar zin om te knallen. Ik heb maar een uur vandaag want ik heb nog van alles te doen!
– Douchen, omkleden en naar de winkels. Hopelijk heb ik vandaag meer geluk…
– 2 uur later…
– Mission completed! Alle Kerstinkopen zijn binnen!  Nu snel omkleden en richting het Amstel Hotel. Daar heb ik met een blog vriendinnetje afgesproken wat foto’ s te maken.
– Eigenlijk mag je helemaal geen foto’ s maken in het Amstelhotel, maar er staat een prachtige Kerstboom in de hal waar ik gewoon mee op de foto MOET! En in de hoop een paar plaatjes te kunnen schieten voor we weggestuurd worden gokken we het er gewoon op.
– Amstel Hotel shoot: Als ze ongeveer 7 foto’s heeft gemaakt worden we aangesproken en is het over. Maar hee, we got our pictures:D Zij en haar vriend willen nog een drankje doen in het hotel dus we lopen naar een soort bar/restaurantje naast de centrale hal. Zelf heb ik later nog een afspraak en moet ik nog veel doen voor we kunnen vertrekken voor de Kerst, dus ik heb een beetje haast en besluit niets te nemen…de ober neemt dit wel heel letterlijk. Kijk even hieronder wat ik kreeg…Een glaasje ‘ niks’ …#humor #ditkanikwelwaarderen
– Na ons Amstel Hotel avontuur ga ik snel richting Duivendrecht. Daar heb ik afgesproken met Jim. Ik heb nog een Kerstcadeautje gekocht voor hem dat ik wil geven voor hij naar Epe vertrekt. Het is een Pikachu shirt omdat hij MEGA Pokemon fan is. En Yaaaay, hij is er superblij mee!
Snack: Ik trakteer op oliebollen met poedersuiker en we drinken gezellig een kopje thee.
– Dan ga ik gauw naar huis om alle Kerstinkopen in te pakken. Inpakken met haast is niet het beste idee ever. Het is namelijk al 16 uur en we willen op tijd richting Friesland voor Kerst. Mijn vriend is nog werken, maar ik wil wel klaar zijn als hij uit werk komt zodat we gelijk kunnen vertrekken.
– Cadeaus inpakken, tas inpakken, huis opruimen, oven aanzetten, douchen…#hurry
Snack: Pizza. Ik heb even snel een pizza in de oven gegooid om te delen met mijn vriend. We gaan namelijk rond 18 rijden en zullen dan rond 19:30 aankomen bij zijn Ouders en we weten niet of er dan nog eten is.
– Diner: Zijn ouders en zus hebben gewacht met eten op ons. We krijgen een heerlijke paddenstoelen pasta met taart en chocolaatjes na.
– Cadeautjes tijd! Na het eten krijgen we allemaal cadeaus van zijn ouders. SUPER, super lief en leuk! Ik kreeg een paar Ugg pantoffels, die ik onwijs graag wilde! #zoblijmee Zelf deden wij nooit aan Kerst thuis, wij deden aan Sinterklaas. Maar ik heb dit jaar ook cadeaus gehaald voor het gezin thuis. En daar heb ik nu ook al zin in om dat te geven.
– 23:00 uur: Welterusten!

Zondag 25 december:

-10 uur: ??? of was het nog later? Wauw dat is nog eens Kerst. Zonder wekker wakker worden en niet eens op de klok kijken hoe laat het is.
– Ontbijt: In onze pyjamas schuiven wij lekker aan de ontbijttafel. Heerlijk. Een stukje kersstol, een broodje humoes en een broodje met rosbief #yummmie!
-Douchen, aankleden.
Snack:  Oranjekoek #wezijninFriesland
– Dan komen de Opa en Oma van mijn vriend op bezoek. We zitten met ze allen gezellig in de kamer en rond het middag uur gaan mijn vriend, zijn vader, zijn zus en ik een eindje wandelen. De rest blijft in het huisje en gaat alvast beginnen met eten maken.
– Lunch/Diner: Omdat de opa en oma van mijn vriend gewend zijn om in de middag warm te eten doen wij dat nu ook. Maar het is ook al 15 uur dus dat is prima. Vooraf eten we zelfgemaakte groentesoep, als hoofdgerecht is er stoofpot met draadjesvlees, stoofperen, aardappels en spruitjes. Als toetje is er een grote pudding in de vorm van een ster en chocoladekoekjes.
– Na het eten worden opa en oma weggebracht en gaan Tjarko, zijn zus en ik een spel spelen. Kolonisten van Katan. Ofcourse. Favorite Kerstspel. Wie speelt dit ook altijd? Mijn vriend wint dik en dat mag iedereen weten natuurlijk. Als zijn ouders terug zijn spelen we met zijn vijven nog een potje Yahtzee waarna wij onze spullen pakken en richting Epe vertrekken.
– 20:30 uur: Yay, we zijn in Epe! Mijn familie heeft net het eten op als wij binnen komen. Dus we gaan met z’ n allen een Kerstfilm kijken. Maar omdat wij nog niet echt avond hebben gegeten maakt mama voor ons nog wat klaar wat over was. We krijgen kippenpoten met doperwten, champignons en spek en daarbij aardappeltjes uit de oven. #chillie
– Rond een uurtje of 12 is de film klaar en gaan we allemaal slapen. Morgen om 10:15 is het immers brunch tijd!

Maandag 26 december:

-8:45 uur: Wakker…mijn vriend slaapt nog. Ik ga even wat klooien op mijn telefoon en dan maak ik hem om 9:15 uur wakker. Want ik wil voor de rest wakker is, alle cadeaus uit de auto onder de Kerstboom leggen. In onze pyjama sluipen we de trap af en leggen we gauw alles onder de boom.
Ontbijt: Mijn vader en moeder zijn rond 9:30 ook beneden en dan gaan we met zijn viertjes de brunch voorbereiden. Mama maakt pancakes en doet allerlei broodjes in de oven. En wij zetten thee, dekken de tafel en snijden het Kerstbrood vast aan.
– Om 10:15 zit iedereen aan de brunchtafel en is het tijd om te eten. Yay! Superchill en gezellig.
– Cadeaaaus, na het eten worden alle cadeaus uitgepakt. En iedereen is er gelukkig blij mee:)
Snack: Appel+ Grapefruit
– Dan gaan we met z’ n allen even een stukkie wandelen. Als we terugkomen gooi ik mijn Kerst ensemble even snel online en dan spelen we met z’ n alle een potje Kolonisten. Drie keer raden wie er DIK VET won? Uhu ME! hahahah YEAH! Na het spel komen opa en oma gezellig langs.
Snack: Hapjes en drankjes. Stokbroodjes met kruidenkaas, zalm, humoes en natuurlijk nootjes en chippies.
– We spelen nog twee potjes Rummikub waarvan ik er eentje win #whoopwhoop.
Voorgerecht: Pasta pakketje gevuld met truffels en parmezaanse kaas
– Hoofdgerecht: Varkensrib uit de oven met truffeltapenade (en heel veel knoflook! #OMG) met puree van zoete aardappel en haricots verts met seranoham.
– Nagerecht: Koffie/Thee met eigen gemaakte spekkoek, vanille ijs en appel crumble met slagroom.
– Keeeerstfilllms! Na het eten gezellig op de bank voor een nieuwe Kerstfilm. Helaas gaat mijn vriend al wel weer om 20:30 richting Amsterdam omdat hij morgenvroeg weer moet werken:( Maar het was een heel fijne Kerst! Ik blijf nog wat langer in Epe omdat ik vakantie heb.
– 23:30 uur: Welterusten<3

Dinsdag 27 december: 

– 8:30 uur: Jeetje mineetje, dat uitslapen is echt zoooo chill #LOVEIT
Ontbijt: 2 croissants met kaas, een sneetje kersstol met spijs en twee broodjes met schuddebuikjes + een beschuit met chocopasta #afterchristmasbreakie
– Na het ontbijt duik ik achter mijn laptopje om te werken. Wat eindejaar administratie voor mezelf, mails en facturen. En dan is het tijd om weer te sporten. Ik heb een heerlijke Kerst gehad, maar ik vind het toch ergens wel jammer dat ik met Kerst dit jaar niet heb gesport. Ik doe dit eigenlijk elke Kerst wel, en dit jaar heb ik er voor gekozen het programma volledig mee te draaien met de rest en niet in mijn eentje te gaan sporten. Het was prima, maar ik heb nu toch wel echt weer zin om te rennen. Dus LETGO!
work-out: 11 km rennen
– Lunchen: 2 ciabatta’ s met grill worst en kruidenkaas
– Douchen, omkleden en even met mama winkelen. Zelf koop ik niets, maar mama koopt twee superleuke dingetjes. En zwarte overgooier en een toffe grijs/witte sweater.
Diner: na het shoppen is het alweer tijd voor witte kool met aardappels, varkensrib en satésaus #yummie
– Na het eten ga ik gezellig even langs bij mijn Oom en Tante. Die zie ik ook niet zo vaak dus dat is altijd wel even leuk! En daarna is het uiteraard: TV time. Heeeeerlijk dit, zo’ n weekje vakantie in eigen land doet me goed:) Gtst, Kerstfilms en verder niets op deze dinsdagavond 🙂
– Snack: chocolaatjes en een puntje zelfgemaakte spekkoek
– 23:30 uur: Welterusten! xx

Woensdag 28 december:

-8:30 uur: Wakey, wakey #OMG #hoelekkerisuitslapen
– Ontbijt: Een croissantje met jam, een pistoletje met chocopasta, een plak ontbijtkoek met roomboter en twee beschuitjes met schuddebuikjes #Koninginnebreakfast
– Werken achter het computertje in mijn pyjama #LOVEit
-Lunch: 4 broodjes met ham en kaas
– Werken
– Work-out: 7 km rennen terwijl mama gezellig meefietst, heb ik wat te kletsen onderweg haha
– Diner: Macaroni met een gebakken ei en kaaaas
– Na het eten ga ik lekker in bad #omdathetkan
– Om 21 uur heb ik afgesproken met een oud klasgenoot in een lokaal kroegje. Echt super, super, SUPER leuk als er uiteindelijk nog meer oud klasgenoten langskomen. Het is gewoon woensdagavond en ik schrik me dood als het opeens bijna 1 uur is. Ik besluit dan ook maar gauw naar huis te gaan. Ik ben namelijk al zo’ n omaatje dat ik bang ben dat ik anders met oud&nieuw moe ben hihi. MAAR het was een super chille avond.
-1:15 uur : Slaapslaap

Donderdag 29 december:

-8:30 uur: Wakker
Ontbijt: 4 geroosterde broodjes (2 met schuddebuikjes, 2 met chocopasta)
– Na het ontbijt komt mijn vriendinnetje Manon langs om me op te halen. We gaan samen gezellig naar de hei om bij te kletsen.
– Snacken: Als we weer thuis komen heeft mijn moeder lekker koffie/thee met kerststol en chocolaatjes klaar staan.
– Eventjes achter mijn laptop werken
– Lunch: 3 broodjes (2 met kaas+mosterd, 1 met grillworst)
– Na de lunch fiets ik naar dorp, want daar heb ik afgesproken met Merel. We gaan gezellig wat winkeltjes langs en even langs de kringloop en daarna wat drinken bij Meertje thuis.
Snack: Appel
– Rond etenstijd ga ik weer naar huis en dan komt Pim langs, de logeerhond. Yay #knuffeltijd!
– Diner: Vlamkuchen a la mama (deeg met ontbijtspek met een soort yoghurt creme fraiche mengsel en heel veel ui)
– TV relax time.
– Snack: Stukje taart #causeIloveitsomuch
– 23:00 uur: welterusten<3

En toen was het alweeeeer BIJNA 2017! O M G. Dit jaar is echt ZO snel gegaan! Hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Herkennen jullie dat? Het is zo vreemd! Vroeger leek de Kerstvakantie ook een eeuw te duren. En nu is het gewoon bizar snel over. Maar ik ben SUPER excited voor Oud&Nieuw en dat komt nog #YAY. Dan ga ik sinds tijden ook weer een avondje stapje, jongens…DAT is lang geleden. Ik kan me de laatste keer niet eens herinneren…Ik denk dat, dat Koningsdag was…Anyway, ik wens jullie alvast een fantastische jaarwisseling en een prachtig 2017! Tot snel<3

 

Liefs, xx
Suus

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Carlijn
  december 30, 2016 at 11:14

  Hey Suzanne, Super leuke week! Heerlijke kerst gehad zo te zien. Ik wens je een heel fijn uiteinde van dit jaar 🙂

  XX

  • Reply
   Suzanne
   januari 4, 2017 at 14:18

   Hi Carlijn! Allereerst: De beste wensen voor in 2017N Hopelijk heb je een prachtige jaarwisseling gehad! Thaaanks voor je leuke reactie, mijn Kerst was inderdaad heel fijn en gezellig:) Nu weer lekker aan de bak! Volgende week komt er trouwens weer een vlogje online! xxxxx

 • Reply
  Brigitte Brummel
  december 30, 2016 at 19:49

  Heerlijk dat jullie er waren én de kerstman ! Dank jullie wel! Uh, nu zag ik de zelfgemaakte stoofpeertjes niet bij het kerstdiner…..hihihi.
  Genoten van en mét elkaar, tot snel

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  EEN ULTIEM VAKANTIEGEVOEL

  Gooeeeedemorgen! Begin deze maand reisde ik af naar het zonnige Kaapverdië. Om precies te zijn boekte wij een vakantie op...

  Sluiten