#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (23 juni t/m 29 juni)

Drie dagen in Epe, twee daagjes op Botanicals retreat naar Landgoed Het Roode Koper met Loréal en twee daagjes back in Amsterdam ! De afgelopen zeven dagen heb ik geen dag thuis gekookt (#cheatweek) maar wel 5 dagen hardgelopen en daarnaast aan yoga, zwemmen en krachttraining gedaan! Daarbij was er deze week ook nog een verdwaalde lens, oogpijn en een vergeten bril. Een erg bewogen en bijzonder weekje was het weer! Benieuwd naar alle details, maaltijden, work-outs en foto’s ? Kijk dan gauw verder! 

 

Vrijdag 23 juni:

– 6:30 uur: Wekker! Vandaag moet ik naar de tandarts in Epe dus mijn wekker gaat vroeg.
– Ontbijt: Magere yoghurt met een paar eetlepels kwark + 90 gram cruesli
– 7:30 uur: De trein richting Epe voor drie daagjes!
– Tandarts bezoekje! Om 10:30 heb ik een afspraak bij de tandarts. Vraag me niet waarom ik nog steeds geen tandarts buiten Epe heb gezocht, maar het is gewoon gemakzucht denk ik. Bovendien ga ik maar 2 keer per jaar voor controle dus zo erg is het nu ook weer niet om dan anderhalf uur te reizen.
– Het loopt natuurlijk ietsje uit en rond 11:30 uur ben ik weer thuis. Dan pak ik even rustig mijn minikoffertje uit en ga ik langs bij Opa&Oma om te lunchen!
– Lunch: Gezellig bij Opi en Omi! Oma heeft aardbeien gehaald dus dat is helemaal top! Ik eet 4 snee brood met honing en aardbeien!
– Na de lunch ga ik thuis even aan het werk achter mijn laptop. Uitbuiken en werken. Want straks wil ik nog rennen. En rennen op een volle maag is echt verschrikkelijk.
– Work-out: Tegen het einde van de middag ren ik een rondje van 11 kilometer. Het gaat niet van harte kan ik jullie vertellen. Pff, ondanks dat het al even geleden is dat ik heb geluncht krijg ik last van steken in mijn zij en zuur uit mijn maag. #blegh
– Douchen omkleden en even naar de hei met papa. Maar onderweg gebeurd er iets vreemds, opeens doet mijn rechteroog pijn. We stoppen even en ik wil mijn lens goed doen…maar als ik met mijn vinger mijn oog raak voel ik mijn lens niet meer? Huh? Die kan toch niet opeens foetsie zijn… We fietsen verder en ik ga er van uit dat ik hem thuis wel weer vind of dat hij toch uit mijn oog is gevallen.
– Rond een uurtje of 18 zijn we weer thuis en ik kan mijn lens niet voelen, hij zal er dan toch uit zijn gevallen denk ik. Wel blijft mijn rechteroog irriteren, maarja dat kan ook van het gewrijf zijn of van de hooikoorts. Anyway, dan maar een bril op want om 19 uur ga ik uit eten met Bart, Simon en Dorien ( mijn broertjes en de vriendin van mijn broertje) Maar mijn bril die ALTIJD bij me heb, ben ik natuurlijk prompt dit weekend vergeten. Pff, wat K*T! Ik zet een bril op die inmiddels al 2,5 jaar oud is en niet meer mijn sterkte. Ah fin, let’ s go out!
– Diner: We gaan eten voor Simon’ s verjaardag bij de Diamant  in Epe/Heerde. Het is echt supergezellig en lekker! Op tafel ligt een tablet waar het menu opstaat. Het menu bestaat uit allerlei tapas hapjes en pannetjes met rijst, bami, mihoen, nasi etc. Je kunt op de tablet aanklikken wat je wilt. Bijvoorbeeld mini loempiatjes en gefrituurde kip met rijst en tomatensoep. En dan komen ze dat naar je tafel brengen. Een heel chill systeem. Een beetje zoals bij een all you can eat, maar in dit geval kun je tenminste gezellig met z’ n allen aan tafel blijven zitten. Ik bestel van alles, van Babi Ketjap tot Bami met kip en van Loempia’ s tot teppanyaki ossenhaas en saté. Ik geloof dat Dorien en ik na 9 gangen klaar waren. Maar de mannen gingen nog zo’ n anderhalf uur door met bestellen. Vooral Simon bleek een bodemloze put. Na 20 gerechten vond hij het wel mooi geweest en stelde hij voor een extra toetje te halen bij de Mac. Whahahah, de maag van die jongen o.O’ ! We haalden een Mc Flurrie. Ik koos voor de Toblerone variant maar was een beetje teleurgesteld, geen aanrader.
– Om 22 uur komen we thuis en gaan we vrij direct slapen.

Zaterdag 24 juni:

-7:00 uur: Wakker…Eh eh, het is weekend. Dus ik ga plassen en duik mijn bed weer in!
-9:30 uur: Dat lijkt er meer op! Nu mag ik opstaan:)
– Ontbijt: 3 snee brood (1 met schuddebuikjes, 1 met chocopasta en 1 met hagelslag)
– Even GTST van gister terugkijken en chillen op de bank
– Work-out:  Omdat er in Epe geen zwembad of sportschool is waar ik terecht kan besluit ik weer te gaan rennen. 6 kilometer dit keer! Een stuk minder dan gister, maar het ging wel een stuk beter! Ondanks de regen slaagde ik erin binnen 27 minuten weer terug te zijn!
– Lunch: Een croissantje met kaas plus twee boterhammen met aardbeien en honing
– Na de lunch ga ik douchen, aankleden en langs bij mijn andere oma. Daar drink ik gezellig een kopje thee en blijf ik plakken tot het einde van de middag. Dan fiets ik nog even door langs vriendinnetje Merel om bij te kletsen en om 17:30 uur ga ik weer naar huis.
– Diner: Frietjessss! Patat met mayo en een pikanto! <3
– Na het eten plof ik op de bank voor de rest van de avond! Dat is nog eens weekend! Al heb ik wel erg last van mijn rechteroog…still don’t get it. Ik heb mijn moeder en vader er al naar laten kijken, maar die zagen er ook niets aan of inzitten.
– 23:00 uur: Welterusten!

Zondag 25 juni:

-10:uur: Wooooow, wow, wow! Nu pas wakker?! Seems like I needed some sleep…oops! Ik wilde op tijd naar Amsterdam. Dat lijkt nu al mission impossible geworden haha. Dan maar een relaxt ochtendje Epe extra!
– Ontbijt: 2 snee brood met chocopasta plus een plak ontbijtkoek
– Work-out: Een run again! Een klein rondje zodat ik straks toch nog redelijk op tijd richting Amsterdam kan. Het worden ruim 6,5 kilometers. Maar ik voel wel dat het de derde dag op rij is dat ik ren. Morgen maar even een andere work-out plannen!
– Na de work-out wil ik douchen, maar er is lekkage thuis dus ik ga douchen bij opa&oma. Het voelt een beetje alsof ik op vakantie ben, met mijn tasje de straat over om te gaan douchen haha.
– Lunch: een appel + 2 snee brood met kaas
– Om 13 uur neem ik de trein terug naar huis en om 15:00 uur ben ik eindelijk weer thuis! Tjarko is ook thuis en zijn ouders zijn op bezoek ! Ik ben blij verrast als ik thuiskom, want afgelopen zaterdag heeft Ikea alle meubels geleverd die wij hadden besteld en Tjarko heeft al 3 kasten in elkaar gezet #chill!
– Zijn ouders lenen onze fietsen en gaan Amsterdam in, wij gaan samen in het huis verder met onder andere ons nieuwe bed in elkaar zetten. Sinds we in ons nieuwe huis wonen slapen we samen op een twijfelaar en dat begon ons best wel op te breken. We hebben allebei echt onze eigen slaapruimte nodig en besloten daarom voor een groter bed te gaan! En dan ook gelijk maar helemaal goed. Dus we hebben een 180×200 cm besteld! Hopelijk botsen we dan niet meer zo vaak snachts hahah.
– Diner: Rond 20 uur schrikken we van de tijd en bestellen we Indonesisch. Ik ga voor bami/noodles met een gekookt ei, pittige boontjes, rundvlees met kokos en pittige kip. Ik weet alle Indonesische namen niet, maar het smaakte super!
– Na het eten rommelen we nog wat aan en gaan we op tijd slapen! Mijn rechteroog doet trouwens nog steeds erg veel pijn! Niet leuk:(
– 22:00 uur: G’night <3

Maandag 26 juni:

-7:00 uur: Awake! Met zieke oogpijn, ik ben het helemaal zat en loop vanuit de slaapkamer gelijk naar de spiegel. Ik houdt mijn oog zo wijd mogelijk en plots komt daar met een hele hoop slijm en oogsnot een verkreukte lens naar beneden glijden. GET-VER! Die verdomde lens heeft gewoon 3 dagen én nachten boven mijn ooglid gezeten ofzo…iewl! Maar wel heel fijn dat ie er nu weer uit is zeg!
– Ontbijt: Bakje gepureerde bevroren banaan met frambozen en kwark
Work-out: Van 8 tot 9 uur ga ik een uur zwemmen! Heerlijk even die gerende kilometers eruit zwemmen:)
– Eenmaal thuis spring ik snel onder de douche en pak ik mijn koffer in! Want om 10:15 uur word ik opgehaald om met Loréal te vertrekken naar landgoed het Roode Koper (Ermelo) voor een Botanicals Retreat.
Snack: Appel
– 10:15 Peugot pick up service en richting Gelderland again:)
– Rond een uurtje of 11 komen we aan op het landgoed en maak ik kennis met een groep van zo’ n 15 meiden en de organisatie. We drinken een kopje thee en krijgen uitleg over het programma. En dan is het thuis voor een kookavontuur met sterchefkok Dennis van den Beld.
– Lunch: Er is een prachtige lange tafel gedekt in het verlengde van het zwembad en voor de bijzonder buiten keuken. De lunch staat helemaal in het teken van smaakbeleving en 4 ingrediënten: Koriander, Geranium, Kamille en Avocado. Want deze 4 ingrediënten zijn ook de basis van de Loréal producten van de Botanicals lijn (waaronder shampoo, conditioner en haar oliën). Elk gerecht wordt langzaam en met uitleg voor ons gemaakt en gepresenteerd zodat we het bij wijze van spreke ook zelf zouden kunnen maken thuis…maar het zag er bij Dennis heel gemakkelijk uit. Ik denk dat dit bij mij thuis ietsje anders zal gaan haha. Onze lunch zag er alsvolgt uit (foto’ s eronder):

Gang 1: Tonijn, avocado, komkommer, karnemelk en zuurdesem
Gang 2: Kwartel, biet, kamille, framboos, pistache
Gang 3: Rog, ossenstaart, groene boon, koriander, oosterse shiitake
Gang 4: Ravioli gevuld met roomkaas, witlof, koffie

– Na de lunch ga ik uitbuiken aan het zwembad. Ik zwem een paar baantjes en geniet van de zon en de natuur om me heen.
– Om 18:15 uur ben ik aan de beurt voor de Botanicals retreat. Een team van 3 kapsters staat klaar om mijn haar eerst te wassen met de speciale koriander shampoo en daarna te verwennen met de conditioner. Daarna wordt mijn haar drooggeföhnd en in model gebracht. En als alles prachtig zit is het alweer tijd voor het diner!
– Diner: Wederom een chique en prachtig gedekte tafel!  Ook weer buiten, maar dit keer met en prachtig uitzicht op de tuinen. Hieronder zal ik ook weer de foto’ s toevoegen van de gangen!

Amuse: Paprika soepje met een lekker toastje en wat kleine hapjes erop
Gang 1: Zalm (huisgerookte zalm, mousse van asperge, knolselderij, asperge van de barbeque, crème van doperwt, tartelette met geitenkaas en saus van amandel)
Gang 2: Aardappel/Ei ( Geprakte La Ratte aardappel, gefrituurd hennenei, snijboon, rode ui, zwarte olijf, navet. Hollandaise en krokante aardappel)
Gang 3: Zeebaars ( Op de huid gebakken wilde zeebaars, schuim van kropsla, brandade, prei, gegrilde asperge en saus van mierikswortel)
Gang 4: Aardbei ( Terrine van yoghurt en hazelnoot, cilinder van citroen en munt, gemarineerde aardbeien, merengue van praliné en sorbet van aardbei)

Ik moet eerlijk zeggen dat het begon met het lekkerste en het me daarna steeds ietsje meer teleurstelde. Niet dat het vies was, zeker niet. Maar de eerste gerechtjes wekte een bepaalde spanning en verwachting op die ik later niet terugproefde. Vooral het toetje stelde me teleur. Normaal ben ik een enorme toetjesfan! Maar gelukkig kwam er daarna nog koffie/thee met allerlei kleine snackies (macarons, frambozenkoekjes, chocolade en noga!) en dat was wel super, super lekker! Dus al met al ging ik met een heerlijk gevoel slapen:)
– 23:30 uur: Slapen!

Dinsdag 27 juni:

-7:30 uur: De wekker !
– Ontbijten: Er is zowel een ontbijtbuffet als een kaart beschikbaar. Ik kies enkel voor het buffet omdat daar voor mij al genoeg lekkers bij zit. Zo neem ik een schaaltje yoghurt met kokosgranola en twee broodjes met honing en aardbeien en een klein suikerbolletje.
– Work-out: Na het ontbijt is het tijd voor Yoga. We krijgen een sessie in de binnentuin van ongeveer anderhalf uur. We doen een vorm van Yoga die zich voornamelijk focust op de ademhaling en ontspanning van het lichaam. Heerlijk rustgevend! Ik moet stiekem toegeven dat ik tijdens de ontspanningsoefening op het einde bijna in slaap viel #oops
– Douchen, koffer inpakken, alvast uitchecken en naar het restaurant voor een laatste gezamenlijke lunch
– Lunch: De tafel staat vol met heerlijke lunchgerechtjes. Groenten met dipsausjes, wraps en broodjes! Yummie! Ik neem van alles wat, top!
– Rond een uur of 13 word ik weer naar huis gebracht!
– Bij thuiskomst zie ik dat ons nieuwe Simba matras is bezorgd! Yay! Dan kunnen we die op ons nieuwe bedje leggen en is onze slaapkamer weer helemaal af!
– Unboxing van het matras en in orde maken van de slaapkamer!
– Thuis aan het werk! Mails beantwoorden…HEEL veel mails. Dat heb ik namelijk vanaf vrijdag niet meer gedaan!
– Om 18 uur is Tjarko klaar met werken en stelt hij voor boodschappen te halen en te ‘ koken’ . Een top idee want ik ben nog wel even bezig achter mijn laptop!
– Diner: Rond 19:30 is Tjarkie klaar met eten maken. We eten een salade van ijsbergsla met mozarella, tomaat, komkommer, zongedroogde tomaatjes en ui. En daarbij delen we een pizza met gegrilde groenten en ham!
– Na het eten fixen we samen het bed en gaan we voor het eerst slapen op ons nieuwe bed en ons nieuwe matras. En damn dat ligt fijn! Hoe heerlijk is zo’ n breed matras. De beste aanwinst van dit jaar so far!
– 23:00 uur: Sleepwell:)

Woensdag 28 juni: 

-8:00 uur: Opstaan! We hebben een uurtje langer dan gepland uitgeslapen, want onze nieuwe Simba sliep zo heerlijk(a)
– Ontbijt: Havermout van 250 ml volle melk + 4 eetlepels havermout + een appel + scheutje kaneel
– Work-out: Ik ga weer rennen! Dit keer 10,5 km door de regen…het weer was een beetje jammer, maar voor de rest heb ik wel gewoon fijn gerend:)
– Douchen, en een bakkie eten klaarmaken voor vanavond!
– Lunch: Bananen pannekoekjes met een bakje yoghurt + cruesli
– Werken 12-22.
– Diner: Witlof salade van 3 stronkjes witlof, een banaan + appel
– Snack: 2 biscuitjes + kopje thee
– 23:00 uur: welterusten!

Donderdag 29 juni:

-7:30 uur: Opstaaaaaan!
– Ontbijt: magere kwark met muesli
– Work-out: 90 minuten zweten in de sportschool! Eerst een half uur circuitje, dan een half uurtje armen en schouders en afsluitend een half uurtjes crosstrainer
– Als ik weer thuis ben wil ik 3 HUGE dozen uitpakken die gister zijn bezorgd. Al redelijk gauw kom ik erachter dat deze dozen helemaal niet voor mij bestemd zijn. Ik had wel een bestelling geplaatst bij hetzelfde bedrijf, maar dit was zeer zeker NIET mijn bestelling. Er zaten ongeveer 100 borden in, 50 schotels, 30 bekers, 2 mega grote besteksets. Ik bel de klantenservice waar ik eerst 20 minuten in de wachtrij kom te staan. Vervolgens mag ik van deze ‘ vriendelijke’ manier alsnog een mail sturen naar het algemene [email protected] mailadres om te vragen om een retourlabel zodat IK het retour kan zenden. Je begrijpt dat ik ongeveer hier uit mijn vel schoot. Ik ga potverdorie echt die 100 borden niet allemaal weer netjes inpakken en met ruim 100 kg op en neer lopen naar het postkantoor 1,5 km verderop… Eh eh. Nee meneertje, je laat maar mooi iemand komen die deze foutief geleverde zending komt ophalen. Het is tenslotte niet mijn schuld, en je maakt er wel mijn probleem van. De man blijft bij zijn standpunt dat ik een mail moet sturen. Like, what’ s you job?! Volgens mij is de klantenservice er om je te helpen. Die mail had ik een half uur geleden ook wel kunnen sturen, right? Maargoed, een boze mail was vijf minuten later verstuurd. Op hoop van zege dat iemand deze gigantische dozen komt ophalen vandaag of morgen want de halve woonkamer staat er vol mee.
– Boodschappen halen!
– Lunch/Diner: Omdat het al 16 uur en ik nog moet lunchen, en omdat ik vanavond om 17 uur een event heb eet ik een grote maaltijd. Ik heb sandwiches gemaakt met visburger, mais, bonen, guacamole, sla, tomaat, ui en kaas. Daarbij heb ik ook nog 3 miniwrapjes gemaakt met hetzelfde. Vis op zijn Mexicaans zegmaar. Ik zal het recept binnenkort hier delen!
– Richting Adam Centraal voor het Corkcicle event! We varen met een boot vanaf Centraal het Ij op richting de NDSM werf. Daar meren we aan en wandelen we naar Pernod Ricard waar een bbq voor ons klaarstaat met coctails en ook alcoholvrije dranken. Uiteraard uit een Corkcicle fles (daarin blijft het drinken koud!) Rond een uur of 20 vertrekken we weer met de boot terug naar Centraal. Helaas gebeurde er op de boot weer iets vervelends:( Mijn lens, en dit keer uit mijn andere oog, is weer omhoog geschoven. Ik snap er niets van. Ik draag al jaren lenzen, nog nooit ging er iets fout. En twee keer in 1 week verdwijnt er nu een lens boven mijn oog. I mean, HOE DAN?! Morgenvroeg ga ik gelijk even langs de opticien. Maar nu eerst nog thuiskomen, half blind xd
– Snacks: Drankje Bos ijsthee + stukje chocolade
– 22:00 uur: Ik ben thuis en Tjarko komt ook net aan van een borrel. We gaan gelijk slapen. Het was een vermoeiende dag.  Welterusten<3

Hopelijk vonden jullie het weer een leuke Flashback Friday om te lezen/bekijken? Laat me vooral weten wat je graag terug ziet in deze posts!  Vind je het allemaal wat veel leeswerk of wil je gewoon nog meer zien van deze week: DIT weekend zal er ook weer een weekvlog online komen! Dus abonneer je vast even gratis en voor niets op mijn YouTube kanaal en dan blijf je op de hoogte! Een fijn weekend en tot snel<3

 

Liefs,
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

Related Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read previous post:
VEGAN ZOMERTIP !

In deze tijd van het jaar eten we graag licht en toch voedzaam maar bovenal: Lekker en gezellig.  Omdat we...

Close