#FOODwithsuus Diner Lunch

PLANTAARDIG / VEGAN MEXICAANS RECEPT

RECEPT plantaardig / vegan Mexicaans vis feestje!

Zoals jullie weten deel ik sinds 2 jaar regelmatig recepten in de categorie #foodwithsuus. Misschien is het jullie opgevallen dat deze recepten altijd een aantal dingen gemeen hebben. Ze zijn verantwoord (gezond of in ieder geval bewust!), niet duur qua ingrediënten (we willen immers geen 10 potjes dure saus en kruiden kopen die we vervolgens nooit meer gebruiken) en gemakkelijk te maken (binnen 30 minuten klaar). Wat ik graag daaraan toe wil voegen is bewustwording. In een recept? Ja! Let me explain.

Ik ben zelf geen vegetariër of veganist en ik vind ook vooral dat iedereen vrij is om die keuze zelf te maken. Maar ik denk wel dat we de wereld samen een beetje mooier kunnen eten als we ons bewust zijn van onze  innamen. En dan heb ik het niet alleen over vlees en vis. Ik denk dat het überhaupt goed is om af en toe stil te staan bij wat we allemaal naar binnen werken en waarom. Het is belangrijk om te weten wat je maaltijd nou precies toevoegt. Want soms kom je er dan achter dat bepaalde basisgewoonten eigenlijk helemaal niet zo gezond/gevarieerd zijn en weinig toevoegen aan je dagelijkse behoeften! Zo at ik tot een paar jaar terug 7 dagen per week vlees en elke ochtend+middag brood. Vrijwel elk diner bestond uit groenten+aardappels+vlees en mijn ontbijt en lunch waren gevuld met broodjes+beleg (veelal ook vleeswaren). Ik stond daar nooit bij stil, het was gewoon zo. Zo ben ik ook een beetje opgevoed, met aardappels, groenten & vlees. Een diner zonder vlees of vis was niet af. En een ontbijt met iets anders dan brood vond ik ook een beetje vreemd. Juist omdat het zo’ n gewoonte was dacht ik er nooit over na wat dat betekende voor mijn gezondheid en voor onze planeet. Tegenwoordig eet ik nog zo’ n 3 a 4 dagen per week vlees of vis omdat ik inmiddels weet dat het eten van zoveel vlees&vis helemaal niet per se goed is. Bovendien heb ik kennis gemaakt met allerlei heerlijke plantaardige recepten die behalve heerlijk ook nog eens gezond en milieuvriendelijk zijn. Ook qua ontbijt is er inmiddels veel veranderd en vele van jullie weten dat ik inmiddels varieer met havermoutjes, kwark, bananenpannekoekjes en fruitbowls. Bewustwording van je voedingspatroon is niet alleen een belangrijk proces op weg naar een gezondere en fittere jij, maar ook naar een meer sustainable planeet.

Dan deel ik nu graag een recept dat ik afgelopen weekend maakte en goed vind passen bij bovenstaande gedachten:

MEXICAANS VISFEESTJE :

Ingrediënten (Sandwich):

 • 2 plantaardige SoFish burgers
 • 3 snee maisbrood
 • Mais (voor 1 a 2 personen)
 • 2 Avocado’ s
 • Ijsbergsla
 • Rode ui
 • Knoflook
 • Peper
 • Paprika
 • 1 tomaat
 • Korianderblad (optioneel)
 • Optioneel (minder gezond: Nacho’ s cheese)

Recept (Sandwich):

 • Guacamole maken !
 • Halveer de twee avocado’ s en haal de pit eruit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en doe het in een mengkom.
 • Snijd een kleine rode ui, de tomaat en een teentje knoflook en doe het samen met een snufje peper bij de avocado’ s.
 • Voeg een klein scheutje water (of eventueel limoensap toe) en pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
 • Voeg eventueel nog wat fijn gesneden koriander, en/of zout/peper naar smaak toe en klaar is de guacamole.
 • Kook water en laat daarin je maiskolven zo’ n 7 minuutjes gaarkoken (zonder zout! Daar worden de korrels taai/droog van)
 • Rooster intussen 3 snee maisbrood en snijd diagonaal doormidden terwijl je ondertussen ook de twee visburgers bakt in een klein beetje olie op middelhoog vuur (zo’ n 4-6 minuten)
 • Snijd een paprika en giet ook je mais af.
 • Als de mais goed gekookt is kun je het zo van de kolf halen.
 • Besmeer de driehoekjes maisbrood aan 1 kant met de guacamole en beleg 2 van de 3 met ijsbergsla, gesneden paprika en een halve visburger. Dan leg je het derde driehoekje op je bovenste laag en een 3 dubbele sandwich is geboren. Tip: Prik er een sateprikker door om het een geheel te houden (Sneetje brood, laagje guacamole+groente + halve visburger–> sneetje brood, laagje guacemole+groente + halve visburger –> Sneetje brood). Als extraatje kun je natuurlijk nog Nacho’ s cheese op tafel zetten! Iets minder verantwoord, wel erg lekker erbij!
 • Buen provecho!

Bij de wrap heb ik in principe dezelfde ingrediënten gebruikt alleen heb ik er nog bruine bonen bij gekookt en een kleine hoeveelheid sambal bij gedaan voor een beetje extra pit. De wrap is ook ingesmeerd met de zelfgemaakte guacamole + een beetje sambal en vervolgens belegd met de mais, bonen, sla, paprika, ui en visburger. Als sausje heb ik er nog een bakje guacamole bij gezet.

Voila! Een heerlijke maaltijd! Enjoy! Of zoals de Mexicanen zouden zeggen: Buen provecho!

Visburgers van SoFine (gekocht bij Jumbo)
Servies van Blokker

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

 

 

Related Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (23 juni t/m 29 juni)

Drie dagen in Epe, twee daagjes op Botanicals retreat naar Landgoed Het Roode Koper met Loréal en twee daagjes back...

Sluiten