#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (22 december t/m 28 december)

Fantastische Kerstdagen met een hoop lekkers, paardrijden, een tandarts bezoekje en natuurlijk schaatsen kijken! 

 

Vrijdag 22 december:

– 7:30 uur: Wekker
– Workout: 10,5 km run door de Epese natuur. Dat is weer ff wat anders dan rennen in de grote stad.
– Ontbijt: een banaan + bakje kwark
– Douchen, aankleden en naar de tandarts. Om 11 uur een afspraak, rond 11:45 uur pas aan de beurt :O En binnen 10 minuutjes weer buiten. Zo gaan die dingen hé haha.
– Eenmaal thuis ga ik even aan het werk tot 13 uur.
– Lunchen: Ik ga gezellig bij opa en oma lunchen want er is niemand thuis bij ons. Ik eet 4 snee brood. 2 met rosbief, 1 met kaas en 1 met jam.
– Na de lunch ga ik weer naar huis en dan komt mama ook uit werk.
– We gaan gezellig boodschappen halen voor Kerst.
– Om 16 uur zijn alle boodschappen binnen en ga ik gezellig met Maxime, die ook in Epe is voor Kerst/familie, een drankje drinken bij Cornelis.
– Snack: Ik bestel een chai latte en we krijgen er een klein boterkoekje bij
– Om 18 uur ga ik weer naar huis want we gaan eten.
– Diner: Boerenkool met worst!
– Op de bank voor The Voice of Holland
– 21:30 uur: Tjarko komt om 22 uur aan op station t’ Harde dus mama en ik gaan de auto in om hem op te halen. Een dik half uur later zijn we weer thuis.
Snack: Chips (naturel) en toastjes.
– 23:30 uur: Welterusten!

Zaterdag 23 december:

-8:00 uur: De wekker
– Work-out: Ik ga voor het eerst sinds tijden weer eens skaten, skeeleren, hoe je het noemen wilt. Ik merkte dat ik dit in Amsterdam vanwege de drukte en soort wegen gewoon niet zo vaak doe. Maar in Epe is het zo rustig dat ik mijn skeelers pak en lekker een stuk ga skaten. Uiteindelijk ga ik 10 km en kom ik super blij weer thuis.
– Ontbijt: Met z’n allen lekker ontbijten. Er is van alles. Kersstol, ontbijtkoek, poffertjes, chinois brioche, afbakbroodjes en natuurlijk ontelbaar veel beleg want het is immers het Kerstweekend… Ik eet van alles wat en met een volle buik ga ik daarna lekker douchen.
–  Na het ontbijt gaan Tjarko, Simon en ik naar het huis van mijn broertje kijken. Hij heeft afgelopen September een huis gekocht en is er deze week ook daadwerkelijk ingetrokken. We zijn allemaal verrast hoe snel het is gegaan! Maar superleuk!
– Snack: We halen oliebollen:D
– Rond lunchtijd gaan we weer naar huis en daar gaan we met z’n allen ook weer even wat eten. Ik eet 3 snee brood ( 2 met kaas, 1 met kip)
– Na de lunch komen opa en oma op bezoek en gaan we gezellig borrelen
Snacks: Toastjes met van alles en kaas en worst hapjes
– Opa en oma willen niet blijven eten en gaan rond 18 uur weer naar huis. Dan begin ik met het maken van het voorgerecht voor ons Kerstdiner. Het is nog geen Kerst, maar omdat dit de enige avond is waarop we met z’n allen bij elkaar zijn vieren wij gewoon vandaag Kerst.
Diner: Als voorgerecht heb ik een een uien/pasta/kaas soep gemaakt. Mijn moeder was verantwoordelijk voor de rest en er kwam dan ook van alles op tafel: Kipdrumsticks, runderrolade, stoofperen, groentenmix van wortels, pastinaak en zoete aardappel, salade en gebakken aardappels.
– Dan gaan we cadeaus doen. We doen eigenlijk niet aan cadeaus dus alleen Tjarko en ik hadden voor iedereen cadeaus meegebracht die we gaan uitpakken.
– Toetje: Halverwege het uitpakken is het tijd voor het toetje. Een frambozen/vanille trifle. Een van mijn lievelings toetjes<3
– Verder met cadeaus uitpakken en daarna gezellig met z’n allen televisie kijken
– 00:00 uur: Slaapfijn

Zondag 24 december: 

– 8:30 uur: Wakker
– Ontbijt: Gezellig met papa, mama, Tjarko en Simon ontbijten. Er is weer van alles. Ik neem een stuk kerststol, een stuk chinois brioche en 2 afbakbroodjes met hagelslag + een plak noten ontbijtkoek met roomboter
– Tijd voor uitbuiken is er niet want ik ga paardrijden met mijn nichtje en Tjarko gaat ook mee. Hierover staat een aparte blogpost online: Is paardrijden nu wel of geen sport?
– Workout: Paardrijden
– Rond een uurtje of 13 komen we weer thuis en gaan we gezellig lunchen. Er is een enorme gerookte zalm die we met z’n allen eten. Ik eet er 4 snee brood mee.
– Na de lunch buiken we uit op de bank en rond een uurtje of 16 wil de rest een spel spelen. Ik heb niet heel veel zin en ga liever nog even een rondje rennen. En dat doe ik dan ook.
Work-out 2: 7 km run. Waarom het niet ging, geen idee? Misschien vanwege het vele voedsel of omdat ik uit mijn normale ritme ben gerukt voor de Kerstdagen…maar het liep voor geen meter en na 7 km houd ik het ook maar gauw voor gezien. Tijd voor Kerstavond!
– Douchen en me mooi aankleden en opmaken voor Kerstavond.
– Diner: We krijgen beef wellington (rund ingerold in o.a. paddenstoelenmouse, spek en bladerdeeg) met gebakken aardappels, stoofperen en sla. Als toetje heeft mama twee speciale zoete kaastaartjes gehaald. Maar ik ben geen fan van kaas als nagerecht dus ik ga voor de cake met chocolade (A)
– Na het eten ploffen we met z’n allen op de bank voor All You Need is Love. Dat is de jaarlijkse traditie bij ons thuis.
– 23:30 uur: Lekker slapen!

Maandag 25 december: 

-8:00 uur: De wekker
– Workout: Ik ga weer even lekker skaten. Ditmaal een rondje van 8km want meer tijd is er niet. We gaan vandaag namelijk al vroeg naar Friesland waar de familie van Tjarko Kerst viert.
– Ontbijt: 2 afbakbroodjes ( 1 met pasta, 1 met schuddebuikjes) + een plak ontbijtkoek + een stuk kerststol met spijs trouwens:)
– Douchen, aankleden en in de auto naar Friesland! De ouders van Tjarko hebben daar een prachtig huis gehuurd. Met een super mooi uitzicht in de natuur én een waterfiets! #cooltoch
– Snack: Hazelnoot schuimtaart + thee. We kwamen precies op tijd voor de ochtend thee/koffie.
– Tjarko’s Pake en Beppe zijn er ook en rond een uur of 13 gaan we met z’n allen lunchen.
– Omdat Tjarko’s Pake en Beppe gewend zijn in de middag warm te eten doen we dat nu ook.
– Lunch: Een pompoen/kerrie soep vooraf. Rolade met stoofperen, boontjes en aardappelpuree als hoofdgerecht. En een bavarois taartje als toetje.
– De zus van Tjarko en haar vriend hadden gister in Harlingen een schilderij gezien waarin ze wel geinteresseerd waren. Maar ze wilden het graag ook nog even met daglicht bekijken. Omdat zijn pake en beppe toch een middagdutje gaan doen, gaan wij gezellig mee naar Harlingen. Uiteindelijk gaat het schilderij de terugweg ook mee! Dus we zijn zeker niet voor niets geweest.
Borrelen: Toastjes met allerlei soorten lekkere kaas.
– Spelletjes spelen
– Diner: Omdat we vanmiddag al veel gegeten hebben en net ook lekker geborreld is er niet extreem veel honger en eten we een half stokbrood met zalm, kruidenkaas, sla en zongedroogde tomaat.
– Na het eten gaan we lekker in de sauna. 90 graden! Onwijs heet, maar ook wel even lekker. Buiten afkoelen, dan douchen en in de pyjama naar beneden om cadeaus te doen.
– 00:45 uur: Welterusten!

Dinsdag 26 december: 

– 8:30 uur: De wekker, ja ook vandaag de wekker (de gehele kerst periode) want de oom van Tjarko is jarig en die wonen aan de andere kant van het land.
– Ontbijt: Met de familie van Tjarko gezellig, maar snel ontbijten. Want we moeten op tijd weg.
– Naar Heiloo voor de verjaardag van Tjarkos oom. Eerst gaan we bij hen thuis op de koffie en daarna is er een lunch met nog meer familie in een restaurant in Heiloo.
– Snack: Een stuk mokka/hazelnoot taart
– Lunch: Ook nu weer eten we s’ middags heel uitgebreid. Zie de menukaart hieronder voor alles wat we gegeten hebben!
– Om 16 uur zijn we uitgegeten en rijden we weer terug naar Friesland. Op de terugweg stoppen we nog even een klein uurtje bij het verzorgingstehuis van Tjarko’s Beppe.
– Diner: Rond 19 uur zijn we weer terug in Friesland en gaan we nog even iets kleins eten. Hetzelfde als gister. Een half stokbrood met zalm, kruidenkaas, tomaat en sla.
– Na het eten duiken Tjarko en ik weer de sauna in. Omdat het kan:D
– Om 20:30 uur ploffen we gedoucht op de bank en kijken we samen met zijn ouders naar Lenette van Dongen (cabaretier). De zus van Tjarko en haar vriend zijn inmiddels naar zijn familie vertrokken.
– Snack: Puntje taart dat nog over was van gister:D #taartlover
– 22:30 uur: Welterusten!

Woensdag 27 december:

-10:30 uur: Wooooow nu pas wakker:O
– Ontbijt: Een bakje fruit ( 1 banaan, 6 grote aardbeien, handje blauwe bessen en een handje druiven)
– Aan het werk..helaas pindakaas is het weer een gewone dag. Al voelt het niet zo. We zijn immers nog in Friesland en ik heb superlang uitgeslapen. Omdat het met Kerst niet kon vond ik het wel verdiend haha.
– Lunch: Om 14:30 uur gaan we lunchen. Ik neem 4 snee brood met filet american en eet daar 1 gekookt ei bij.
– Verder werken
Snack: 2 plakken kerststol
– Om 16 uur stop ik met werken en gaan Tjarko en ik nog even samen een rondje rennen
Work-out: 10 km rennen door de stromende regen. #mweh #koud #nat #getver
– Als we thuis komen duiken we als twee sneeuwpopjes in een lekker warm bad!
– Pyjamaatjes aan en dan lekker eten!
– Diner: Een half stokbrood gevuld met allerlei groenten (selderij, boontjes, paprika, ui, broccoli, champignons) en geitenkaas.
– Na het eten lekker op de bank tv kijken.
Snack: Zelf gebakken koekjes en bonbons #yummie
– 23:00 uur: Truste, xx

Donderdag 28 december:

-10:00 uur: Uitgeslapen! Zomaar om 10 uur wakker geworden:O
– Ontbijt: 3 snee brood met filet american en een gekookt ei
– Koffers pakken en weer terug naar Amsterdam rijden
– Om 11:30 uur rijden Tjarko en ik weer naar huis
– Snack: Oranjekoek
– Om 13 uur zijn we weer thuis en pakken we alles rustig uit
– Lunch: 4 snee brood ( 2 met rode biet hummus, 2 met kipfilet)
– Na de lunch gaan we het huis opruimen
– Workout: Samen met Tjarko naar de Fit For Free. Dat is wel even nodig na die Kerstdagen haha. Heer-lijk om weer even te zweten in de gym! We doen een half uurtje circuit, een half uurtje schouders/armen en dan fietsen we nog 40 minuten op de crosstrainer terwijl we schaatsen kijken! Ideale combi<3
– Naar huis om te eten
– Diner: Twee dikke vette omeletten met ham & kaas 😀
– GTST + Game of Thrones
– Snack: stuk chocolade <3

Al met al zijn we weer een weekje en 1,5 kilo verder. Ik vond het echt een heerlijke week! Hopelijk was jou Kerst ook zo fijn:) Nu op naar volgend jaar! Een jaar waarin we hopelijk weer lekker gaan knallen, nieuwe sporten uit proberen, nieuwe doelen stellen en onszelf overtreffen!

Een hele fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar!

Liefs,
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
paardrijden sport
IS PAARDRIJDEN SPORT ?

Is paardrijden sport? Het lijkt een oneindige discussie te zijn geworden tussen het kamp dat stelt dat het paard alles...

Sluiten