#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (26 JANUARI T/M 1 FEBRUARI)

Een weekendje op een boerderij in Zuid-Frankrijk, indoor surfen voor Ziggo sport, een 11 km run door de Franse bergen, zelfgemaakte feestelijke eiwit shakes en fijne zwemsessies:)
Dat en meer in deze nieuwe Flashback Friday!

 

Vrijdag 26 januari:

-6:00 uur: De wekker! Want vandaag reis ik samen met mijn moeder, nichtje en tante af naar Zuid-Frankrijk. Mijn oudste nichtje woont daar samen met haar vriend, hun net geboren kindje en honderden dieren. Waaronder ruim 700 geiten, 100 paarden, enkele koeien, varkens, kippen, én momenteel 13 kleine puppies<3 Ik ben er nog nooit geweest en heb mijn nichtje al lange tijd niet gezien. Dit weekend was er de mogelijkheid om mee te rijden met haar moeder en zusje en dat deed ik dan ook graag. Deze kans greep ik dan ook aan. Ik was erg nieuwsgierig hoe ze daar woont, naar hun kindje, de dieren etc. Dus let’s go!
Mini workout: 15 minuutjes buikspieren
– Nog even wat laatste dingetjes doen voor werk en dan gauw mijn laatste spulletjes pakken en nog even snel ontbijten
– Ontbijt: Smoothiebowl van 1 banaan met een handje rood fruit en 200 gram kwark
– Om 8 uur zit ik keurig op tijd in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Vanaf Utrecht moet ik de bus hebben naar Gorinhem maar die mis ik helaas net. Een kwartiertje wachten op de volgende dus.. uiteindelijk kom ik om 9:30 uur aan op station Gorinhem waar ik word opgepikt door mijn tante en nichtje en we doorrijden naar Hoog Blokland om daar mijn moeder op te pikken die vanuit Epe met de auto is komen rijden.
– We doen nog even een kop koffie/thee en dan springen we in de auto voor een lange rit
– Lunch: 6 snee brood ( 2 met hummus, 2 met kaas, 2 met chocopasta)
– Het is een rit van ruim 1000 km en we stoppen onderweg 2 keer om even snel te plassen
Snack: handje M&M’s
– Rond 20 uur komen we aan bij de boerderij van mijn oudste nichtje. Een prima rit!
Diner: Maaltijdsalade met ham, mais, tomaat, mayonaise, komkommer en frietjes!
– Na het eten kletsen we met z’n allen en kijken we nog een stukje TVOH. En en en…ik ga knuffelen met puppies op de bank. I mean…ja dat kan je niet weerstaan toch?!
– 23:30 uur: truste!

Zaterdag 27 januari:

-7:00 uur: De wekker. Althans, die van mijn moeder hadden we gezet en we sliepen samen op een kamer.
– Ontbijt: Natuurlijk ontbijten we op z’n Frans met stokbrood en kaas!
– Na het ontbijt krijgen we een rondleiding op de boerderij. We lopen door de stallen en langs alle dieren. Erg interessant!
– Eenmaal weer binnen drinken we koffie/thee
– Snack: Plakje cake
– Tegen het einde van de ochtend gaan we een kijkje nemen bij het huis dat mijn tante en oom gaan bouwen zo’n 4km verderop. Ook daar waren mijn moeder en ik natuurlijk nog nooit geweest dus we kijken onze ogen uit. HOE vet is het als je je leven lang een droom hebt, hier kei hard voor werkt en deze dan aan het verwezenlijken bent. Echt heel tof ! Zelf lijkt het me ook heel gaaf om ooit een huis in het buitenland te kunnen hebben. Of ik ook daadwerkelijk volledig zal emigreren weet ik niet, wie weet voor een paar jaartjes. Maar ik vind het in ieder geval heel tof dat zij dit doen!
– We rijden weer terug naar de boerderij van mijn nichtje en ik besluit een rondje te gaan rennen. Omdat ik de weg totaal niet ken rijdt zij me eerst rond in de auto. Ik probeer alles op te slaan en dat lukt aardig.
– Workout: 11 km run ! En dat was wel even een andere 11 km dan hier in Nederland. Het gebied rondom Moliére is namelijk erg heuvelachtig. Dus ik ren al met al misschien 1,5 km vlak van de 11 km. Maar dat is een goede training! Ik ben op 11 km trouwens maar 3 keer iemand tegengekomen…het was echt midden in de natuur. Prachtig! Het zonnetjes scheen en het rennen ging heerlijk!
– Eenmaal weer terug bij de boerderij ga ik even douchen
Lunch: Stokbrood (een stuk met Nutella en een stuk met kaas)
– Na de lunch gaan we met z’n allen boodschappen halen in een nabij gelegen dorpje. Het dorpje waar mijn oom vroeger heeft gewerkt en waar hij verliefd werd op de regio. Meer dan 20 jaar later bouwt hij daar nu samen met zijn vrouw zelf een huis. We halen boodschappen bij de Inter Marché en mijn nichtje plakt gelijk overal papiertjes op met haar nestje puppies. De witte herder van de buren heeft per ongeluk haar zwarte labrador gedekt en nu hebben ze dus 13 kleine scheetjes. Super, super, super lief. Maar ze kan ze helaas onmogelijk allemaal houden. Vandaar dat ze zsm verkocht moeten worden. In maart komt ze ook met de auto richting Nederland om wat puppies hier af te leveren voor mensen die vanuit Nederland zo’n schatje willen kopen. Er zijn er geloof ik nog een stuk of 9 te koop, dus ze verspreid ook wat posters bij de plaatselijke supermarkt en slagerij. Stiekem wil ik er zelf eentje meenemen, maar dat gaat helaas niet. Wij zijn te vaak van huis en bovendien vind ik ons appartement in Amsterdam niet de meest geschikte plek voor een hond om op te groeien.
– Als we terugzijn begint het knuffeluurtje met de pups. Lekker spelen in de tuin met deze kleine deugnieten!
Diner: Mijn moeder heeft bygos gemaakt. Een Poolse stoofschotel met o.a. zuurkool, gewelde pruimen, draadjesvlees, rookworst, champignons, ui, rode wijn en knoflook. We eten het met stokbrood en/of rijst.
– Toetje: een klein ijsje
– Na het eten ga ik op de bank knuffelen met 2 puppies<3
– 23:00 uur: Slaapfijn!

 

 

Zondag 28 januari: 

– 7:00 uur: De wekker! Vandaag reizen we immers weer op tijd terug richting Nederland.
– Aankleden, mijn tas pakken en nog even snel wat dingetjes doen voor werk.
Ontbijt: Rond 8:30 uur zitten we met z’n allen aan het ontbijt. De vriend van mijn nichtje heeft allemaal lekkere broodjes en natuurlijk stokbrood gehaald bij de bakker. Ik eet een groot koffiebroodje met kaneel en rozijnen, een croissantje en een stuk stokbrood met kaas
– Rond 9:30 nemen we afscheid van elkaar en ik neem natuurlijk nog even afscheid van mijn lievelingspuppie en om 10 uur stappen we in de auto en begint onze terugreis. Het klopt inderdaad dat ik dus 2 volledige dagen (vrijdag+zondag) in de auto heb gezeten om 1 dag (zaterdag) op de boerderij te zijn. Maar dat vind ik eigenlijk best leuk! Zo’n spontane actie waarbij je gewoon even voor een dagje naar Zuid-Frankrijk gaat.
Snack: Een sultana koek
Lunch: Rond een uurtje of 14 maken we een korte stop en eet ik mijn lunch : 2 krentenbollen
– We rijden door tot we in België zijn en stoppen dan nog een keer om even gauw te plassen en wat lekkers te halen
– Snack/Diner: Naturel chips+ een Frikandelbroodje
– Om 20 uur komen we aan in Hoog Blokland waar de auto van mijn moeder staat. We wisselen van auto en nemen afscheid van de familie. Het was een geslaagd weekend! Mijn moeder is zo lief me nog naar Amsterdam te willen brengen.
– Iets voor 21 uur ben ik dus weer veilig thuis. Ik pak mijn tas uit, spring onder de douche en plof daarna heerlijk bij Tjarko in bed. Uiteraard wordt er nog even gekletst over het weekend en dan vallen we rond 23 uur in slaap!

 

 

Maandag 29 januari:

– 8:00 uur: Wakker. Ik had voor de verandering maar even geen wekker gezet vandaag.
– Ontbijt: Smoothiebowl van 1 banaan met 250 gram bevroren fruit en 200 gram kwark + een handje granola!
– mini workout: 10 minuutjes buikspieren thuis op een matje
– Wassen draaien !
– Aan het werk
– Lunch: 4 snee brood (2 met hummus, 2 met kaas)
– Verder werken
– Workout: Van 17:30-18:30 uur ga ik een uurtje zwemmen! Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo heel lekker ging. Ik denk dat ik gewoon nog een beetje moe en stijfjes was van 2 dagen meer dan 10 uur in een auto zitten.
– Diner: Omdat we nog een waardebon van Thuisbezorgd hadden liggen die voor 31 januari op moest bestellen we vandaag lekker eten! We hebben beide enorm zin in Poké bowl dus dat wordt het! Voor ieder een poké bowl met sushi rijst, sojabonen, zalm, zeewier, roomkaas, komkommer, avocado en nori snippers! Echt super lekker!
– Na het eten gaan we een aflevering Game of Thrones kijken!
– Toetje: Straciatella kwark
– 23:00 uur: Truste!

Dinsdag 30 januari:

-7:00 uur: De wekker !
– mini workout: 10 minuutjes buikspieren
– Ontbijt: Kwark met granola
Workout: Samen met Tjarko een uurtje zwemmen. Hij is vaak vrij op dinsdagochtend en dan help ik hem leren zwemmen! Super leuk!
– Op de terugweg halen we boodschappen en dan gaan we thuis nog even samen lunchen voor Tjarko moet werken.
– Lunch: Gezellig samen, dus we hebben lekkere knakworsten gehaald. Ik eet 4 snee brood met knakworst + mayonaise en een beetje mosterd. #yummie
– Na de lunch ga ik gelijk hard aan het werk tot een uurtje of 19:30 . Tjarko eet vanavond niet mee dus ik kan zelf bepalen hoe laat ik ga eten. En om 19:30 uur stop ik met werken en ga ik koken.
– Diner: Ik maak een pasta van fussilli met gerookte kip, olijven, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, courgette, paprika, ui en pesto. Daarbij serveer ik rucola sla. Dit is één van de chillste pasta’s omdat je hem gewoon koud kunt eten en dus heel gemakkelijk mee kan nemen ook naar werk of gewoon de volgende dag weer kan nemen voor lunch of diner.
– Na het eten is het alweer 20:30 uur dus ik plof op de bank om nog even tv te kijken en dan ga ik slapen.
– 22:30 uur: Welterusten!

Woensdag 31 januari:

– 6:30 uur: De wekker
– Workout: Een rondje rennen. Ik moet op tijd weer terug zijn dus ver kan ik niet. Het worden uiteindelijk 7 kilometers met een rustig tempo. Dat weekendje Frankrijk heeft er fysiek wel ingehakt. Ik merk dat mijn spieren enorm veel stijver zijn dan normaal. Dus als ik weer thuis ben doe ik nog even een kwartiertje stretchen en yoga oefeningen.
– Douchen en ontbijten!
– Ontbijt: Smoothiebowl van banaan met 200 gram kwark en 100 gram blauwe bessen (bevroren) en natuurlijk toppings!
– Mijn tas pakken en met het OV naar Nieuwegein!
– Workout 2: INDOOR SURFEN! Ook wel ‘indoor wave surfing’ genoemd. Voor het programma Body, Mind & Guilty Pleasures van Ziggo Sport (kanaal 14) probeert er elke week een sportieve ‘bekende’ persoon een nieuwe sport uit. Een bijzonder sport die diegene nog nooit gedaan heeft. En deze week was ik aan de beurt. De redactie had me gevraagd of ik het aandurfde te gaan indoor surfen voor dit item en ik antwoordde natuurlijk gelijk: JA LEUK! Niet wetende wat het eigenlijk inhield… Maar dat geeft niets. Want ik houd van een uitdaging dus kom maar op! Ik had mijn tas gepakt en het was een uurtje reizen naar ‘Down Under’ (het sportcomplex) in Nieuwegein. Als we aankomen blijkt de baan kapot. De manager verteld ons dat ze nog even bezig zijn met reparatie en dat we over ongeveer een uur wel moeten zouden kunnen starten. Dus we doen gezellig een thee/koffie en kletsen ondertussen ook met het personeel. Met mijn stomme hoofd vraag ik of het vallen pijn doet op de harde baan? En of er wel eens mensen ernstig geblesseerd raken tijdens de workout. Dit soort vragen moet je dus NOOIT stellen alvorens je zelf een extreme sport gaat doen voor het eerst. Want het antwoord is natuurlijk ja. Vallen doet pijn en er worden regelmatig mensen afgevoerd met gebroken armen, benen en/of kneuzingen en blessures. Stomme vragen Suus. Het stelt me wel gerust dat ze aangeeft dat voornamelijk minder sportieve mensen dit overkomt.

Rond een uurtje of 12 is het dan zover en gaat de baan aan. Het is een steile helling waar met MEGA veel kracht water over heen wordt geblazen. Damn..ik schrik me echt rot als de baan wordt aangezet. Dit gaat HARD mensen :O Het leek hard op de filmpjes die ik had gezien, maar toen ik ernaast stond werd ik er echt een beetje zenuwachtig van. Gelukkig stelde de instructeur me enorm op mijn gemak en hielp me goed. Met indoor surfen is het niet zo dat je kan zwemmen, peddelen en vervolgens op het bord kan springen. Er is immers geen water wat je in kan liggen. Dus je moet gelijk op je plank staan. Dit gaat in eerste instantie met het vasthouden van de armen van de instructeur en later met enkel een touwtje. Dat eigenlijk puur een mentale functie kent, want zo’n touwtje gaat er niet voor zorgen dat je niet valt. Sterker nog, zodra je voelt dat je valt moet je gelijk het touw loslaten…anders kan je wel raden wat er gebeurt hahaha. Ik kan nog niet al te veel vertellen over de hele experience en hoe het ging. Want dat kunnen jullie straks allemaal zien in de uitzending van waarschijnlijk zondag 25 februari (11-12). Maar het was in ieder geval heel gaaf en toch stiekem ook wel een beetje eng tegelijk. Wanneer de definitieve datum van de uitzending bekend wordt gemaakt zal ik het delen via mijn Instagram.
– Om 14 uur zit ik weer in de bus terug richting Utrecht Centraal.
– Snack: :Lenny&Larry complete protein cookie 
– Om 15:30 uur ben ik weer thuis en ga ik natuurlijk nog lunchen, want ik heb trek
– Lunch: 4 snee brood ( 2 met hummus, 2 met kipfilet) + 1 cracker met chocopasta
– Aan het werk!
– Diner: 200 gram Rijst met een falafel burger en 200 gram sperziebonen.
– Toetje: Mega eiwitshakes! Het recept van onderstaande eiwitshakes staat inmiddels online!
– Avondje op de bank, Tjarko is voetballen en daarna voetbal kijken
– 22:00 uur: Op tijd slapen:)

eiwitshake

Donderdag 1 februari:

-8:00 uur: De wekker. Een uurtje later vandaag omdat ik me een beetje moe voelde.
– Ontbijt: Smoothiebowl (zelfde als gister)
– Aan het werk!
– Snack: Schaaltje witte druiven
Lunch: 5 snee brood (2 met brie, 2 met hummus, 1 met pindakaas)
– Aan het werk tot 16:30 uur
– Workout: Een klein uurtje zwemmen van 17-18. Ik heb echt mega veel last van mijn spieren. Na gister ben ik ontzettend stijf! Het is een heel vreemd gevoel want ik heb echt NOOIT ergens last van, laat staan spierpijn. Maar ik ben natuurlijk gister 100 duizend keer op die harde baan gevallen, en die klappen zijn hard aangekomen.
– Diner: Jim komt gezellig eten en we eten de fussili die ik eerder deze week maakte met rucola sla en wat kaassnippers.
Toetje: schaaltje kwark met hagelslag
– We kijken tv tot een uurtje of 22 en dan gaat Jim naar huis en ga ik slapen:)
– Truste!

swimgym

Ik ben onwijs benieuwd wat jullie van deze Flashback Friday vonden?! Heb je zelf ook veel met dieren bijvoorbeeld? Of de regio in Zuid-Frankrijk? En heb je wel eens aan indoor surfing gedaan?!  Let me know!  In de tussentijd kun je natuurlijk op de hoogte blijven via mijn Instagram (stories)! Fijn weekend<3

ZIE OOK: FLASHBACK FRIDAY 19 januari t/m 25 januari 

Liefs,
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
eiwitshake
RECEPT: FEESTELIJKE EIWITSHAKE !

Een milkshake na je workout? Goed idee! Maar dan wel eentje met extra eiwitten: een feestelijke en mega lekkere eiwitshake...

Sluiten