#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (16 FEBRUARI T/M 22 FEBRUARI)

Een heuze boottocht met kapitein Iglo op visvrijdag en een sneak peek van mijn allereerste keer wintersport!

 

Vrijdag 16 februari:

-7:30 uur: Wakker
– mini workout: 15 minuutje buikspieren
– Ontbijt: Fruitbowl van 1 banaan, 250 gram kwark, 1 scoop chocolate/brownie whey, 150 gram bevroren frambozen en wat toppings in de vorm van ongezouten noten, rozijnen en muesli!
– Aan het werk!
– Lunch: 5 snee brood (2 met kaas+1/2 avocado, 2 met kipfilet, 1 met hummus)
– Schaatsen kijken (5 km vrouwen) en ondertussen verder werken. OMG dit was zo mooi. Tijdens het interview voor de 5km voelde ik het al, Esmee Visser gaat winnen. Ze straalde het gewoon uit, kracht, posiviteit en vorm. En ze deed het ook nog, en HOE! Waanzinnig. Zo’n race vind ik als sportster fantastisch om te zien!
– Workout: Het motiveert me om zelf ook even te knallen. Eigenlijk heb ik daar helemaaaaal geen tijd voor want ik moet over een uur op een borrel zijn, maar ik doe het lekker toch. Ik heb dus letterlijk een half uur om te sporten…dus ik besluit hard te gaan lopen. Een rondje van 6,5 km en dan is het half uur om en MOET ik douchen want een klein half uur later moet ik 6 km verderop aanwezig zijn op de visvrijdag borrel van IGLO. En ik mag niet te laat komen want anders vertrekt de boot zonder mij :O En dat willen we zeker niet.
– VIS VRIJDAG BOOT BORREL MET IGLO! Afgelopen zomer vaarde ik ook al met kapitein Iglo over de Amsterdamse grachten om het eten van vis te stimuleren, en er natuurlijk zelf ook van te genieten! En dat gingen we vandaag weer doen! Ik vind het een goed initiatief omdat de meeste Nederlanders maar 100 gram vis of minder per week eten, terwijl er in vis onwijs veel goede vetten zitten en voedingsstoffen zoals omega 3 welke niet alleen goed is voor je hart-en bloedvaten maar ook omdat je lichaam deze vetzuren niet zelf aanmaakt. Het was super gezellig samen met Lienke van @deargoodmorning en Florian (aka kapitein Iglo). We kregen visburgers, visticks, kabeljauw stukjes in een heerlijke wrap met avocado en rode ui. En we deden nog een vis spel : kapitein petje of en af! Super lekker én leuk!
Diner: 2 Visburgers met lekker tomaat, ui, sla en een lekker sausje, visticks met dipsaus, een wrap met kabeljauw, avocado, coctailsaus en ui.
– Na een mooi boottochtje fiets ik op de terugweg nog even langs een PR bureau om een skipak op te halen en dan is het alweer weekend: GOING HOME for the weekend:D
– Gezellig een avondje op de bank met mijn vriendinnetje Maxime, vriendjes Jim&Jitze en Tjarko. We kijken de finale van TVOH. Eigenlijk vind ik het een stom commercieel programma, toch kijk ik het bijna elke week hahah. Nadat Kimberley eruit ging wilde ik gewoon super graag dat Jim ging winnen. Ik denk dat dat de enige reden was waarom ik wilde kijken. And he did, so it was fine:)
Snack: Chippies + borrelnootjes
– 00:00 uur: Truste!

 

 

Zaterdag 17 februari:

-7:30 uur: Wakker
– Ontbijt: Fruitbowl van een banaan met bevroren frambozen, 250 gram kwark, ongezouten noten, rozijnen, gedroogde vruchtjes en een beetje eiwitpoeder.
– Aan het werk (we gaan immers morgen op wintersport voor een weekje, dus ik probeer toch nog een beetje vooruit te werken)
– Lunch: 3 snee brood (2 met hummus, 1 met kaas) + een krentenbol
– Workout: 1,5 uur naar de sportschool! Een half uurtje circuitje (full body), daarna een half uurtje armen en als laatste fiets ik nog een half uurtje uit op de cross trainer.
– Eenmaal thuis werk ik nog wat verder tot een uurtje of 19:30 en dan ga ik zelf soep maken
– Diner: Zelfgemaakte broccoli/courgette soep met een zelfgemaakt minipizzaatje
– Na het eten maak ik een begin met het inpakken van mijn koffer
– Wie is de mol terugkijken, ik had het begin gemist omdat ik nog bezig was met mijn koffer. Dus ik wachtte tot de uitzending afgelopen was en keek hem direct daarna terug haha.
– 23:30 uur: Slaaplekker!

Zondag 18 februari:

-8:00 uur: De wekker
– Ontbijt: Fruitbowl (1 banaan, handje bevroren fruit, 250 gram magere kwark, 1 scoop whey protein 
– Workout: Een uurtje zwemmen..niet het beste idee op zondag. Holy moly wat was het druk!
– Bij thuiskomst druk ik gelijk de tv aan, want want want…: mijn TV debuut, een soort van. hahah. Ik was te zien in de uitzending van Body, Mind & Guilty Pleasures op Ziggo sport in een item over indoor surfing, dat ik een tijdje geleden uitprobeerde. Je kunt het terugkijken via YouTube geloof ik.
– Daarna gelijk door Olympische Spelen kijken!
Lunch: Zelfgemaakte pizza’s! We hadden nog heel veel verse ingrediënten die op moesten omdat we vanavond al vliegen, die gooien we allemaal op een pompoen bodem pizza waaronder ui, broccoli, paprika, courgette, champignons
– Na de lunch pakken we onze koffers volledig in en gaan we naar de verjaardag van Tjarko’s zus. Zij is vandaag 29 geworden.
Snack: Een chocolade/hazelnoot/caramel taartje!
– Rond 17 uur gaan we naar huis om nog even wat te eten en dan is het tijd om naar de airport te vertrekken
Diner: Heel saai, maar again: Pizza! Alleen dit keer op een bloemkoolbodem. Met asperge, champignons, tomaat, paprika, kaas, ui en knoflook
– Om 18 uur vertrekken we naar Schiphol en om 21 uur vliegen we richting Genéve!
– Eenmaal aangekomen op Genéve nemen we een taxi naar Les gets. Een klein Frans bergdorpje op zo’n anderhalf uur rijden van de airport! We hebben een supergrappig Engels sprekende chauffeur die ons met zijn grappen wakker houdt. Het is immers ook al 1 uur:O
– Om 1:30 uur stappen we ons hutje voor de komende week binnen. Een super schattig houten huisje met een prachtig uitzicht! Dat zien we nu zelfs al in het donker!
– 1:45 uur: Slaaplekker!

Maandag 19 februari:  

-8:30 uur: Eruit met de geit! We zijn beide nog supermoe, maarja het is ook zonde om lang in bed te blijven liggen! De zon schijnt en de sneeuw wacht op ons! En we zien voor het eerst bij daglicht hoe ons appartement er eigenlijk uit ziet. Super cute! (zie foto hieronder!)
– Maar eerst: Boodschappen doen. We hebben namelijk geen ontbijt in huis en ook geen water.
– We gaan lopend en zien gelijk al hoe prachtig het hier is: Adembenemend!
– Ontbijt: Magere kwark met cruesli en een halve appel (Tjarko at de andere helft)
– Omkleden en even langs bij het toeristen bureau om skipassen te halen en wat informatie over de regio! Want behalve skien willen we deze week ook nog andere activiteiten doen zoals een bergwandeling !
– Lunch/Snack: Een banaan + chocoladebroodje
– Workout: Skiën! My very first time..and guess what? Alle lessen/klasjes: fully booked..for the whole week #huilen… Is dat niet een soort horror scenario als je nog nooit geskied hebt en zonder les de piste op moet… I know! Mensen schijnen hier hun klasjes dus echt al een (half) jaar van tevoren in te boeken. Het is geen mega toeristische plek en vooral Fransen uit de regio komen hier waardoor er ook niet onwijs veel skileraren zijn. Pech voor mij, en voor Tjarko want nu mag hij het me gaan leren..ah well. Dat is toch ook wel weer heel gezellig<3

Hoe dit afloopt…of ik zonder les de pistes af kom en hoe ik mijn eerste wintersport ervaar kun je binnenkort allemaal lezen in een aparte Wintersport blogpost. Vanwege de slechte internetverbinding in ons appartement en tijdsgebrek (eerlijk is eerlijk, ik heb ook even vakantie) is het niet gelukt deze Flashback Friday volledig af te maken. Maar misschien is een aparte wintersport post met alle ins en out over mijn eerste ski avontuur, de prachtige regio en de andere activiteiten die we hier hebben gedaan nog wel leuker. En dan is het ook niet dubbel op! Dus stay tuned for that one! Het zal uiteraard een artikel worden met VEEL foto’s, so be prepared! En de komende tijd kun je alvast gluren via mijn Instagram (stories en wall). Eigenlijk had ik ook aldaar al eerder willen posten over de wintersport maar vanwege ingeplande campagnes kon dat helaas niet eerder :(. I’m sorry, soms gaan dingen niet helemaal zoals gewild. Maar hee, that’s life. Ook bij mij! Dussss concreet:

zsm een wintersport artikel: HIER op de blog! Vanaf vandaag: Wintersport content via mijn Instagram!

Een fijn weekend allemaal en graag tot volgende week, mét een volledige flashback friday uiteraard! <3

 

Liefs, x
Suzanne

Volg je me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?! 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  februari 23, 2018 at 08:00

  Ben érg nieuwsgierig naar je speciale wintersport blog, vooral ook of Tjarko volgend jaar skileraar zal zijn ?☺

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  groente pizza
  RECEPT: PIZZA MET GROENTE BODEM

  In dit artikel deel ik 4 recepten voor pizza met groente bodem! Wist je dat slechts 5% van de Nederlandse...

  Sluiten