#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (23 FEBRUARI T/M 1 MAART)

De afgelopen week stond in het teken van winterse dingen: Het laatste dagje skiën in de Franse Alpen maar ook sneeuw en schaatsen in Nederland, een lekkere kaasfondue, Mexicaanse wraps en Bossche bollen met warme chocolademelk maar ook pittige work-outs en actieve buitenpret! Kijk je gezellig mee naar de afgelopen week?

 

Vrijdag 23 februari: 

-7:30 uur: De wekker. Een wekker terwijl je op vakantie bent? Jazeker! Want we willen als eerste op de pistes zijn vandaag! De skiliften gaan om 9 uur open en rond 8:50 uur staan er al rijen (vanwege het hoogseizoen/de schoolvakantie) dus we willen er voor die tijd staan(A)
– Ontbijt: 300 gram kwark met krokante muesli + chocoladevlokken
– Skikleding aan, ski’s ophalen bij de verhuur en gaan met die banaan
– Workout: Skiën! We gaan vandaag echt ver het gebied in. We komen zelfs zo ver dat we op een gegeven moment bij liften komen waarvan we niet meer weten of onze skipas daar wel geldig is. HEER-LIJK! Het gebied is echt prachtig en we skiën van de ene piste naar de andere.
– Koffiesnack: Warme chocolademelk met slagroom!
–  Lekker verder skiën tot een uurtje of 14;30. De zon schijnt, de luchten zijn blauw en het is niet extreem koud (-3 graden Celcius). Een perfecte dag dus. Je kunt meer lezen over deze ski avonturen in de speciale wintersport vakantie post!
– Lunch: Een bakje frietjes met mayonaise met cola en we delen 1 hamburger. Niet per se het beste workout voedsel, maar wel donders lekker!
– Na de lunch skiën pakken we nog 1 keer de verste lift en dan skiën we langzaam weer terug richting Les Gets waar we rond 16 uur aankomen en onze ski’s terugbrengen naar de verhuur.
– Eventjes thuis bijkomen, thee drinken en douchen.
– Diner: Laatste avondmaal,#mimimi morgen weer naar huis:(. Om de vakantie gezellig af te sluiten gaan we Kaasfondue doen! Yumyum! We krijgen er allerlei soorten worst/vlees bij met sla, augurk en natuurlijk brood. En we delen een rood wijntje + water.
Toetje: oke, hier komt de grootste teleurstelling van de eeuw. Kennen jullie het gevoel dat je bij voorbaat al helemaal enthousiast wordt als je je lievelingstoetje op de kaart zien staan op een dag waarop je stiekem de hele dag al verlangt naar dat toetje…dat dus. Ik zag op de kaart staan: grote soes met chocoladesaus. En zoals de meeste van jullie wellicht weten is een Bossche bol echt mijn LIEVELINGS<3. Wat eigenlijk gewoon een mega soes is haha. Maar dat dus. Het stond op de kaart en ik had er helemaaaaal zin in! Wat de meeste van jullie ook wel weten is dat ik eigenlijk alle toetjes lekker vind maar GEEN fan ben van créme brulee en ijs als toetje. Ik weet niet waarom, maar ijs na het eten: NEE dankje! Dat vind ik niet zo lekker. Maar guess what, de soes was niet gevuld met (slag)room zoals dat hoort maar met ijs.. in de smaak die ik het aller viest vindt: Vanille 🙁 En Tjarko kreeg créme brulee. Dus ik kon ook geen hapje van hem mee smikkelen. #jammerdebammer #stomtoetje
– Rond 22 uur zijn we weer thuis en gaan we onze koffers inpakken, morgen moeten we alweer vroeg weg namelijk.

Zaterdag 24 februari:

-7:00 uur: De wekker
– Omdat we onze koffers al gepakt hadden hoefden we enkel nog te ontbijten. De taxi zou ons om 7:30 uur komen halen dus we hadden de wekker niet al te vroeg gezet.
– Ontbijt: Kwark met cruesli + chocobrokjes
– 7:30 staan we keurig op tijd buiten met onze koffers…maar geen taxi… ik bel met de centrale en het blijkt dat er een probleem is met een van de taxi’s: bevroren brandstof. We kunnen beter even binnen wachten zegt de vrouw. Dus we wachten binnen en een half uur later arriveert de taxi.. Hoe deze rit verder verloopt kun je ook teruglezen in het Wintersport verslag (Spoiler alert: iets met kotsen en een gestreste taxi chauffeur)
– Uiteindelijk zijn we nog ruim op tijd bij de airport en gaan we maar een beetje chillen bij de Starbucks. We hebben speel kaarten mee dus we hoeven ons niet te vervelen.
Snack: Samen eten we een pak rijstwafels op en delen we 1 eiwitreep.
– Onze vlucht blijkt ook nog eens een uur vertraagd dus uiteindelijk vliegen we om iets voor 14 uur pas richting Amsterdam. Daar komen onze koffer gelukkig snel op de band zodat we de trein nog halen en voor 16 uur thuis zijn:) Heerlijk!
– Lunch: Een mosterdsoepje met breek brood + kaas uit de oven.
– Na de lunch pakken we onze koffers uit, draaien we de eerste wasjes en ga ik boodschappen halen terwijl Tjarko het huis gaat stofzuigen. We hebben immers geen avond eten of ontbijt in huis dus ik ga naar de supermarkt.
– Eenmaal weer thuis met de boodschappen ga ik maar gelijk eten maken.
– Diner: Roti rollen! Yumyum! Ik eet 3 goed gevulde wraps met Roti 🙂
– Na het eten ploffen we op de bank tot 21 uur en dan gaan we slapen want we zijn allebei supermoe.

Zondag 25 februari:

– 9:00 uur: Wakker ..
Workout: Ik heb zin om na dik een week weer eens te gaan rennen. Het wordt een rondje van 10 km dat behoorlijk zwaar valt:o Maar het was wel fijn:)
– Ontbijt: Fruitbowl!
– In huis aan de slag. Wasjes draaien, opruimen etc.
– Lunch: 4 snee brood (2 met rode biet hummus, 2 met kipfilet + 1/2 avocado)
– Na de lunch gaan Tjarko en ik gezellig een wandeling maken door de stad:)  We lopen uiteindelijk zo’n 6 km en halen op de terugweg nog even wat comfortfood. Ik kon dat toetje van afgelopen vrijdag toch niet loslaten, ik had nog steeds zo’n zin in een Bosche bol dat ik het moest halen.
– Snack: 2 Bosche bollen… Ja 2 want 1 was niet genoeg(A)
– We kijken programma’s terug en beginnen aan de Netflix serie ‘ black mirror’. Hele aparte maar vette serie over eventueel de toekomst en haar technologische ontwikkelingen. Sommige scenario’s vond ik wel echt wat ver gaan en ook een beetje nep. Maar de serie zet je wel aan het denken over bepaalde ontwikkelingen uit onze tijd en ik denk dat dat wel een positief aspect is.
Diner: Mexicaanse wraps met gehakt, mais, kaas, chilisaus, avocado, sla, tomaat en scherpe dorritos.
– Na het eten kijken we voetbal..tja het is toch zondag.
– 21;45 uur: truste!

Maandag 26 februari: 

-8:00 uur: Opstaan! Een nieuwe week is zojuist begonnen..#blegh
Ontbijt: Fruitbowl
– Workout: Ik ga een uurtje zwemmen, want ook dat is inmiddels alweer ruim een week geleden. Dus echt lekker gaat het niet, bovendien is het schoolvakantie en dus MEGA druk in het zwembad. Achja, er zijn ergere dingen zullen we maar zeggen:)
– Boodschapjes halen, een pakketje afleveren en naar huis
– Aan het werk. Want je begrijpt dat mijn mailbox geen vakantie heeft gehad…Dus vandaag is een saai dagje: Mails!
– Lunch: 3 snee mais brood met hummus
– Mails, mails, mails…er lijkt geen einde aan te komen
Diner: Rijst met kip en broccoli. Lekker makkelijk 🙂
– Na het eten kijken we een aflevering van Black Mirror en dan gaan we slapen.

Dinsdag 27 februari: 

-6:45 uur: De wekker!
– Workout: Zwemmen! Vandaag ga ik wat eerder in de hoop dat het dan nog niet zo druk is met ouders en kinderen..maar tevergeefs. Het was alsnog hartstikke druk maar nu met volwassenen die geen vakantie hebben en nog even snel voor werk willen sporten. Precies zoals ik zelf dus eigenlijk (A)
Ik zwem een uur en ga dan naar huis om te ontbijten!
– Ontbijt: Fruit bowl van 1 banaan met 2 sinaasappels, 200 gram kwark, 100 gram bevroren rood fruit, 1 scoop whey en toppings in de vorm van kokosrasp, ongezouten notenmix, moerbeien, rozijnen en gedroogd fruit
– Aan het werk! Again, mails en ik ga aan de slag met de foto’s van wintersport en nieuw content.
– Lunch: 4 snee brood ( 1 met kalkoenfilet+1/2 avocado, 2 met rode biet hummus, 1 met kaas)
– Aan het werk
– Eten maken, want Tjarko komt zo thuis en dan gaan we samen schaatsen! Het is namelijk de laatste dag dat de Coolste Baan open is. Morgen gaat de baan sluiten en dan zal het ijs gereed worden gemaakt voor de WK all round straks vanaf 10 maart. Hoe gek het misschien ook klinkt na een week wintersport, we hadden allebei echt zin om te gaan schaatsen.
– OOPS… Terwijl we ons klaar maken om te vertrekken is Tjarko drie dingen tegelijk aan het doen in de keuken. Hij is aan het bellen met een vriend, thee aan het zetten en gember aan het snijden…tja.. dat ging niet helemaal goed. Hij snijd een stukje van zijn duim af en schreeuwt het uit. Ik ren vanuit de woonkamer naar de keuken en zie het bloed er snel uitstromen…OEI. En op dit moment denk ik…” waarom heb ik geen EHBO” ? Ik heb hier serieus nog nooit echt bij stil gestaan, maar ik heb geen idee wat ik moet doen. De vriend van zijn zus is arts maar die is werken, dus we bellen mijn moeder zij heeft namelijk wel EHBO. Na heel lang dichtdrukken stopt het bloeden uiteindelijk na een half uur!! Wel ging Tjarko bijna nokkie en kan ik de keuken gaan schoonmaken. But well, it’s oke hahaha. De duim wordt in verband gewikkeld en ‘afgepleisterd’ en dan kunnen we eindelijk eten haha.
– Diner: Salade met kikkerewrten, pittige falafel, geiten feta, tomaat, paprika, ui en sesamzaadjes. Yummie!
– Workout: een uur later dan gepland, maaaar we gaan toch echt nog even schaatsen. Want we hadden de tickets al gekocht en we zouden geen Hollanders zijn als we dit avontuur door een besneden duim in het water zouden laten vallen…toch?! Dus we fietsen naar het Olympische stadion en gaan zo’n 45 minuutjes schaatsen. Langer niet want het is echt helemaal niet leuk vanwege de drukte. Alsof iedereen besloten had vandaag nog maar even te gaan nu het nog kon..
– Om 22 uur zijn we weer thuis
– Snack: lenny&larry koek!  
– Nog heel eventjes televisie kijken en dan naar bed !

Woensdag 28 februari:

-7:00 uur: Wakker!
– Ontbijt: Smoothiebowl!
– Aan het werk
– Snack: Een kleine kitkat #oopsie
– Werken tot aan lunchtijd
– Lunch: 4 snee brood ( 2 met rode biet hummus, 2 met kalkoenfilet)
– Opruimen in huis, de keuken nog even wat beter schoonmaken en dan pakketjes inpakken die ik heb verkocht via mijn United Wardrobe profiel.
– Langs het postkantoor en gelijk door naar de sportschool
– Workout: 1,5 uur gymmen! Ik begin met een half uur circuitje ( touwtje springen, squats, lunges, opdrukken, planken, ab-bikes, leg raises, etc.), daarna ga ik heel eventjes mijn rug trainen en dan sluit ik af met een ruim half uur op de cross trainer!
– Door de sneeuw naar huis #brrrkoud Eigenlijk moest ik nog boodschappen halen voor het avond eten maar het is zooooo koud dat ik pas. En somehow heb ik ok helemaal geen trek dus ik besluit voor iets snels en gemakkelijks thuis te gaan.
– Diner: Een drie dubbele smootiebowl van 2 bananen, 2 sinaasappels, 150 gram bevroren rood fruit, 300 gram kwark, een handje noten, een handje rozijnen, ciazaad, kokosrasp, gedroogde papayablokjes en een beetje muesli!
– Black mirror kijken met Tjarko! Wie kijkt dit nog meer? :O


Donderdag 1 maart:

-7:00 uur: Als twee kou kleumpjes worden we wakker.. Watjes? Niet per se haha. Wij wonen in een oud en vervallen Amsterdams pand. Met enkel glas, verrotte kozijnen en scheve ramen en deuren waardoor de wind letterlijk naar binnen waait. Dat krijg je met een huisbaas die zich totaal geen zorgen maakt om de verrotte kozijnen, kieren en gaten en vervallen toestand van het pand. Zelfs met de verwarming aan, gordijnen en ramen dicht is het lastig het binnen warm te houden. Ja onze energierekening stijgt dan ook de pan uit. Thanks to our lovely huisbaas :O Tjarko heeft letterlijk met een muts op geslapen omdat zijn hoofd zo koud werd. Je kunt zeggen wat je wilt maar het was wel romantisch zo tegen elkaar aan liggen de hele nacht vanwege de kou hahaha.
– Ontbijt: 3 snee brood (2 met chocopasta, 1 met aardbeien jam). De bananen en kwark waren op..that’s why. Want ik had helemaal geen zin in brood voor ontbijt.
– Aan het werk !
– Lunch: Brood, want ik ben de deur nog niet uit geweest om boodschappen te halen.. 4 snee (2 met kaas, 2 met kalkoenfilet)
– Werken!
– Workout: Om 17:30 uur ga ik een poging wagen, rennen door de kou! Ik kleed me goed aan en ga op weg. De kou op zich zelf viel me nog mee, maar die wind…hallelujah wat een drama. Dat maakte het niet alleen zwaar maar nog kouder! #brr.  Ik ren toch ruim 8 km en ga dan gauw naar binnen ! Yes tijd voor eten en donderdag avond bankhangen!
– Diner: Ik maak een pasta met sardientjes, olijven, tomaat, ui, knoflook en rucola sla.
– Temptation avond!
– Snack: Een zak propercorn vanilla/coconut (90 gram aka 500 calorieën, #oops)
– 22: uur: Truste!

 

Dat was hem dan alweer voor deze week. Een vrij stabiele, iets wat saaie week misschien? Of niet? I don’t know. Hopelijk lukt het me dit weekend om te kunnen gaan schaatsen op natuur ijs. Helaas kon dat de afgelopen week nog niet hier in Amsterdam, wel op andere plekken in Nederland (jaloers). Misschien dat ik dit weekend wel de trein pak naar de Veluwe om ook een rondje natuurijs mee te kunnen pakken. Maar ze geven weer hogere temperaturen af dus ik weet het niet…En jij? Ook nog Winterse plannen? Of lekker met een kleedje en Netflix op de bank<3?

Wat je ook gaat doen: geniet er van en hopelijk tot snel weer:)

Liefs, x
Suzanne

 

ZIE OOK: MIJN ALLEREERSTE WINTERSPORT!

Volg je me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
wintersport
MIJN ALLEREERSTE WINTERSPORT

Op vakantie naar winter wonderland... Jetzt geht lossss! Of in mijn geval: Oui, oui Allons-y! Want mijn allereerste wintersport vakantie ging...

Sluiten