#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (18 MEI T/M 24 MEI)

Een roadtrip langs de West- en Zuidkust van Portugal, surfen, de beste yoga sessie ooit, twee hele gave winacties en heel veel meer in deze nieuwe Flashback Friday

 

Vrijdag 19 mei:

Voeding:

-Ontbijt: Griekse yoghurt met 1/2 banaan+ cruesli en een plak zelf gebakken bananencake
-Lunch: Een chicken/avocado wrap met frietjes (bij Cabanas Beach)
-Snack: 2 olijf/zout soepstengels
-Diner: Een 4 kazen pizza
-Toetje: We deelden met zijn drietjes 1 stuk Chocoladetaart en 1 stuk Frambozen taart

Sport:

-Workout: Geen
-Overige beweging: Tegen het einde van de middag hebben we eventjes gesurfd en ben ik nog even het water in geweest om te zwemmen. Maar dit was niet dusdanig intensief dat je het een workout kon noemen. Ik zou het plezierig actief chillen willen noemen.

Overig:

Vandaag maakte ik samen met Lienke (@deargoodmorning), Marit (@fitwithmarit), Evy en Bo (van Surflifetrips) een Roadtrip langs de West- en Zuidkust van Portugal. Als je me van tevoren had verteld dat we de hele dag in een busje zouden gaan rondrijden had ik hier waarschijnlijk niet zo enthousiast op gereageerd. Maar jeetje wat was het GAAF! Portugal is zo ontzettend mooi! Het leek af en toe wel alsof we ons buiten Europa bevonden. En onze privé gids Evy wist ook precies de allermooiste plekken te laten zien en daar prachtige verhalen over te vertellen. We stopten op toeristische plekken, zoals het vroegere einde van de wereld (toen men nog niet wist dat de wereld rond is), maar ook lokale afgelegen strandjes. Aan het einde van de dag gingen we ook nog even surfen op zo’n heerlijk strandje. Het was echt een top dag. Veel gezien, veel gekletst, lekker gegeten en genoten van alles.

Zaterdag 20 mei:

Voeding:

-Ontbijt: 2 pannenkoekjes met jam, een schaaltje Griekse yoghurt met cruesli + 1/2 kiwi + 1/2 banaan
-Lunch: 2 harde broodjes gezond (kaas, tomaat, augurk, salami, komkommer, mayonaise, peper & zout)
Snack: Chips  (naturel en bbq)
-Diner: BBQ ! Twee worstjes en een lekker stuk verse vis van de BBQ met een zelfgemaakte salade (met mais, guacamole, tomaat, koriander en dressing), en natuurlijk lekker veel stokbrood met kruidenboter.

Sport:

-Workout: Surfen, 2 uur (les en zelf)
-Workout 2: Rennen, 5 km (23 minuten, 36 seconden, 4″43/km)

Overig:

Vandaag was het weer een heerlijke dag in Aljezur. We begonnen de dag vroeg met om 9 uur surfen. Het gaat steeds beter en ik vind het super leuk! Na de surfles blijven we nog lekker even op het strand hangen. Maar rond 15 uur gaat het regenen en rijden we terug naar de Lodge waar we verblijven. Een super schattig en leuk hotelletje op een heuvel in een heel rustig, authentiek Portugees dorpje. Ik besluit nu het ietsje koeler is (maar toch nog 21 graden) nog even lekker 5 km te gaan rennen. Het is toch nog erg benauwd en natuurlijk ook erg heuvelachtig! Die omstandigheden in combinatie met weinig slaap (3 uur opstaan ivm de vlucht naar Portugal) maakte dat ik me niet zo topfit voelde en maar gewoon lekker rustig aan deed. In de avond gaan we met z’n allen BBQ-en bij de eigenaar van Surflife thuis en haar gezin. Er zijn medewerkers, vrienden, familie, kennissen en andere buurtbewoners. MEGA gezellig en leuk. Kortom, het was weer een heel fijne dag.

Zondag 20 mei:

Voeding:

-Ontbijt: Griekse yoghurt met cruesli en 1/2 banaan
-Lunch: Een dikke sandwhich met kaas, tomaat, mayonaise, komkommer, ei, peper en zout
-Snack: Een groot stuk zoete aardappeltaart (in die regio in Portugal is zoete aardappel een veelgebruikt ingrediënt, er bestaan zelfs zoete aardappel festivals waar ze niet alleen taart maar ook allerlei andere lekkere dingen met zoete aardappel maken)
-Diner: Een stuk salami pizza op de airport
-Snack: Een klein busje naturel pringels in het vliegtuig

Sport:

-Workout: Yoga, 1 uur
* We kregen yoga in de Lodge van Julia (manager). En dit was serieus de beste yoga die ik ooit gehad heb. En geloof me als ik zeg dat ik in heel veel yoga studio’s ben geweest en al heel veel verschillende yogi’s heb meegemaakt. We startten de sessie met ademhalingsoefeningen, gingen toen over naar lichaamshouding en evenwicht en sloten af met ontspanningsoefeningen.

-Overige beweging: Een strandwandeling, 1 uur. En vandaag moesten we helaas weer naar huis. Dus ik heb ook wat stappen gezet op de airport.

Overig:

Helaas was dit alweer onze laatste dag in Portugal. Voor eerst dat ik oprecht nog niet naar huis wil. Heel vaak stel ik me er tijdens reisjes op in dat je weer naar huis gaat en dan is het ook altijd wel goed geweest en fijn om weer naar huis te gaan. Maar vandaag wilde ik eigenlijk nog helemaal niet gaan. Toch moest het natuurlijk dus we hebben overdag nog even afscheid genomen van het strand en alle lieve mensen en zijn in de namiddag vertrokken naar de airport. Om 23:30 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem.

Maandag 21 mei:

Voeding:

-Ontbijt: Smoothiebowl (1 banaan, 1 scoop whey protein, 200 gram magere kwark, 200 gram bevroren fruit + toppings allemaal van body&fitshop)
-Snack: Grapefruit
-Lunch: 3 snee brood met honing en aardbeien
-Diner: Roti met Surinaamse kerrie kipfilet, aardappel, kousenband, een kerrie ei en spitskool + 3 chicken hotwings in tandoorisaus

Sport:

-Workout: Geen, een rustdag.
-Overige beweging: Niet veel, lekker aangerommeld in huis aka mijn koffer uitgepakt en wasjes gedraaid.

Overig:

Het was maandag maar voelde als een zondag. Ik was nog extreem moe van de reis en heb vandaag gebruikt om bij te komen en uit te rusten.

Dinsdag 22 mei:

Voeding:

-Ontbijt: 3 pannenkoeken met stroop en poedersuiker + 2 snee brood met honing en aardbeien
-Lunch: Schaaltje magere kwark met granola
-Diner: Pittige curry met boontjes, kip en rijst
-Toetje: Spekkoek (die hadden we gister mee besteld maar konden we toen niet meer op)

Sport:

-Workout: Home workout, 30 minuten (zie mijn hoogtepunten op Instagram om te zien wat ik dan zoal doe)

-Overige beweging: Wandelen, 2,91 km ( 34 minuten en 20 seconden, 11″48/km)

Overig:

Geen bijzonderheden. Zo’n eerste dag weer werken na een leuke trip valt toch behoorlijk zwaar #heimweenaarportugal

 

Woensdag 23 mei:

Voeding:

-Ontbijt: Smoothiebowl (1 banaan, 1 scoop whey protein, 250 gram magere kwark, 150 gram bevroren rood fruit, kokosvlokken, papayablokjes, granola, notenmix, rozijnen)
-Lunch: Een bord rijst met curry die over was van gister
-Snack: Sultana Just Good reep
Diner: Parel couscous met o.a. groene asperges, feta en tuinbonen (het recept ga ik binnenkort uploaden hier op mijn blog dus stay tuned!)
-Toetje: Chocolade ijs

Sport:

-Workout: Zwemmen, 45 minuten (2 km, ik ben nog steeds erg moe merk ik van de trip)
-Overige beweging: Niet zo veel behalve boodschappen halen en het huis opruimen.

Overig:

Vandaag heb ik DE ALLERTOFSTE WINACTIE OOIT geüpload op mijn Instagram. In samenwerking met Lienke, Marit en Surflifetrips gaan we namelijk een surfvakantie weggeven (inclusief 7 overnachtingen mét ontbijt en surflessen !) Check de winactie hier! 

Donderdag 24 mei:

Voeding:

Ontbijt: Smoothiebowl (1 banaan, 1 scoop whey protein, 250 gram magere kwark, 150 gram bevroren fruit, kokosvlokken, papayablokjes, granola, notenmix, rozijnen)
-Snack: Een zelfgemaakte verantwoorde dadel/noten reep (recept hier)
-Lunch: 2 snee brood met rode biet hummus, 2 snee brood met oude kaas
-Snack: Een appel
-Diner: Asperges met gerookte zalm, gekookte aardappels, 2 eitjes en peterselie

Sport:

-Workout: Zwemmen, 60 minuten (3 km)

-Overige beweging: Geen tot weinig (normale werkdag achter de computer)

Overig:

Het houdt niet op met de leuke win acties. Ook vandaag heb ik op mijn Instagram een toffe winactie geplaatst. Van een heel ander soort dan die van gister. Maar ook heel leuk! Je kan uiteraard meedoen aan beide acties en maakt dan kans op beide. Check hier de winactie van donderdag voor een meet&eat met mij en Sultana. Ik ga in samenwerking met Sultana aan de slag met 7 natuurlijke ingrediënten en we maken er een gezellige smulmiddag van! En jij kan daar dus bij zijn met een +1. Check deze post voor meer informatie.

zwemschema triathlon

..EN NOG EVEN EEN SPORTIEVE TIP!

Dat was hem dan alweer voor deze week. Ik hoop dat jullie het (weer) leuk vonden een kijkje te nemen in mijn afgelopen week. Laat het me vooral weten als je dingen mist, suggesties hebt voor deze wekelijkse Flashback Fridays en/of als je gewoon iets wil zeggen ergens over.

Als laatste wil ik afsluiten met nog een leuke tip voor aankomende week of volgend weekend: Van 28 mei t/m 3 juni bundelen 5 kleine, hippe sportmerkjes namelijk hun krachten en verkopen zij hun sportproducten en informatie in een unieke pop-up store in de 9 straatjes (Huidenstraat 13, Amsterdam). Dus als je toevallig in Amsterdam bent of nog niet weet wat je moet doen. Dan is het wellicht leuk om eens een kijkje te nemen. Uiteraard is dit GEEN gesponsorde tip, maar eentje die puur uit mezelf komt.

Want ik sta zelf heel erg achter dit soort kleine start-up projecten omdat iedereen wel bekend is met grote merken zoals Adidas, Nike en Puma. Maar ik vind het juist tof om iets unieks te dragen en te zien hoe kleine bedrijfjes al hun passie en energie stoppen in het maken van hun sportproducten!

Dus ben je sportief en bewust bezig met jouw lifestyle en op zoek naar iets unieks, voedzaams en vernieuwends? Dan is het denk ik superleuk om even een bezoekje te brengen aan “579 Sport Up!” Een Pop-up Store dus vol fitness, food, yoga, cycling wear en meer!

Achter deze 5 unieke sportmerken (Susy Cycle Wear, Zen by Sen, LPRD, SPORTables en Sweatability) staan 6 zelfstandige vrouwen met allen een passie voor duurzaamheid, sport & gezondheid. Zelf ga ik zeker ook even langs. Wie weet zie ik je daar:)?

 

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
zelf verantwoorde repen
ZO MAAK JE ZELF VERANTWOORDE SULTANA REPEN

Zelf verantwoorde repen maken is natuurlijk lekker maar ook heel leuk. Het kost je iets meer tijd, geld en energie dan een...

Sluiten