#FITwithsuus #FOODwithsuus Hardlopen Ontbijt Weetjes, tips en andere sporten

WEL/NIET ONTBIJTEN VOOR HET HARDLOPEN?

ontbijten voor het hardlopen

Ontbijten voor het hardlopen, is dat nu een do of een don’t? En wat kan je dan nemen als verstandig pre-hardloop ontbijt? En welke producten kan ik beter vermijden? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ontbijten voor het hardlopen?

Hardlopen in de ochtend kan heerlijk, maar ook lastig zijn. Want het beste is om zo’n 1,5 tot 2 uur voor je run te eten. Zeker wanneer je snel last hebt van je buik en/of darmen is het verstandig die 2 uur aan te houden. Echter gaat dit in de ochtend vaak lastig als je nog even snel voor werk of school wilt hardlopen en niet de tijd hebt om je ontbijt 2 uur te laten zakken.

Heb je die tijd wel? Ga dan voor een zoet koolhydraatrijk ontbijt zoals een havermoutpapje met banaan, een bruine boterham met pindakaas+banaan of een overnight oat meal dat je de avond van tevoren al kan klaarmaken! Drink hierbij 1 of 2 koppen thee of water.

Eet vóór aanvang van je run vooral GEEN grote hoeveelheden eiwitten/vetten. Dit kan zorgen voor darmklachten. Dus vermijd als je gaat ontbijten voor het hardlopen producten als kwark, vlees, avocado en volle yoghurtsoorten! Producten zoals kwark en avocado zijn juist wel heel goed om nà je work-out te eten!

Heb je helaas niet genoeg tijd om écht te ontbijten voor het hardlopen en dit te laten zakken voor zo’n 1,5 a 2 uur, maar wil je ook niet op een lege maag rennen? Probeer het dan eens op een glas water + een (halve) banaan. Andere aanraders zijn een plak ontbijtkoek, een plak bananenbrood  of een (zelfgemaakte/verantwoorde) muesli reep. Rennen op een lege maag kan, maar wordt afgeraden voor afstanden langer dan 5 km of runs langer dan 25 minuten.

Zelf neem ik vaak een (halve) banaan of een plak bananenbrood met een glas water voor ik ga rennen en dan ontbijt ik met kwark nadien. Dit omdat ik meestal in de ochtend ren en dan geen tijd heb om een goed ontbijt 1,5 uur te laten zakken. En jij? Wat eet jij het liefste voor een run?

 

Liefs,xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

 

 

 

Related Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
hardlopen met warm weer
10 TIPS VOOR HARDLOPEN MET WARM WEER

Hardlopen met warm weer is voor veel hardlopers niet het perfecte scenario. Maar de afgelopen 2 maanden is het eigenlijk...

Sluiten