#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #9 – ROAD TO NEW YORK MARATHON

sportdagboek road to new york marathon

Zoals inmiddels bekend deel ik elke maand een sport-en eetdagboek. Deze maand is het alweer tijd voor het negende sportdagboek van 2019. Omdat ik momenteel middenin mijn ‘road to New York marathon’ zit, bestaan mijn weken vooral uit veel lopen. Ben je benieuwd naar al mijn loop- en overige trainingen van de afgelopen week ?  Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #9 – (16 SEPTEMBER T/M 22 SEPTEMBER 2019)

Zoals ik bij ieder sportdagboek aangeef, is geen enkele week hetzelfde wat betreft trainen. Ik houd mij niet aan vaste dagen of tijdstippen waarop ik een bepaalde training of sport doe. Ik probeer wel zoveel mogelijk vast te houden aan de woensdagen voor een baantraining samen met mijn coach Sam en het weekend voor de langere duurlopen. Maar daar wijk ik soms ook nog wel eens van af als dat beter uitkomt.

De afgelopen week begon een klein beetje spannend maar mondde gelukkig alsnog uit in een superfijne trainingsweek. Eind vorige week begon ik wat last te krijgen van mijn rechter onderbeen wat zich verergerde tot een best wel flinke pijn aan het einde van de week. Uit angst voor verdere pijn of erger, een blessure, stopte ik accuut met lopen. Ik nam twee dagen rust en begon pas de dinsdag in deze week weer met lopen. Hierdoor heb ik een belangrijke langere duurloop in mijn voorbereiding naar New York gemist. Op de woensdag heb ik samen met mijn trainer besproken wat te doen. Het is waarschijnlijk een shin splint blessure en daar baal ik van. Maar ik ben eigenlijk al lang blij dat het waarschijnlijk een shin splint blessure is en geen achillespees blessure. Beide geen pretje, maar met shin splints hoef je niet per se volledige rust te houden en kun je met koelen, beentjes omhoog en masseren al een eind komen. Althans, dat hopen we.

Tot dusver gaat het nog prima op die manier en heb ik de week volgemaakt. Sterker nog op zondag stond de teller gewoon weer op 88 gelopen kilometers!

Maandag 16 september:

Workout: Zwemmen
Duur: ± 90 minuten
Afstand:  3,5 km
Soort training: Vandaag dook ik de Amstel in voor een frisse duik. Het was een regenachtige, grijze dag. Maar des te heerlijker voelde ik me toen we klaar waren. Ik zwom 1.5 km samen met Susan Houbraken van het YouTube kanaal Frisse duik. Daarvoor had ik zelf al 2km gezwommen.

open water zwemmen zwemmen in de amstel

Dinsdag 17 september:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:16:06
Afstand:  14,2 km
Soort training: Een rustige langzame duurloop om te kijken hoe het zou aanvoelen met mijn rechterkuit. Dit ging gelukkig al een stuk beter dan afgelopen zaterdag.

lange duurloop over de heide epe

Woensdag 18 september:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:21:53
Afstand:  14,5 km
Soort training: Een baantraining samen met mijn trainer Sam van Run2Forty2
-4,5 km rustig inlopen (6:00 per km tempo)
-3 korte sprintjes (+60m)
-10 x (400m+30 sec rust+200m+200m rustig uitdribbelen). De 400 meters liepen we op een doeltempo onder de 1.28 per 400meter (3:40 per km tempo) en de 200 meters op een doeltempo van onder de 40 seconden (3:20 per km). Beide haalden we, maar dat was wel aanpoten.
-1km uitlopen (7:00 per km tempo)

Overige beweging: 10km gefietst (naar de atletiekbaan en weer terug)

track session

Donderdag 19 september:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:22:00
Afstand:  15,65 km
Soort training: Een duurloop met licht progressief einde. Zie hieronder het  programma en mijn uitvoering.

duurloop met licht progressief eindeprogressieve duurloop

Vrijdag 20 september:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:06:07
Afstand: 13 km
Soort training: Progressieve run:  7km rustig tempo, 3 km opbouwen naar steeds iets sneller van zone 2 naar 3 + 2 km echt tempo maken, maar wel geleidelijk per km opvoeren + aan het einde even rustig uitgelopen

new york marathon

progessive run

Zaterdag 21 september:

Workout: Geen, rustdag
Duur: niet van toepassing
Afstand: niet van toepassing
Overige beweging: Van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds gewerkt. Daardoor wel de hele dag op de been geweest en de 10.000 stappen ruim gehaald.

Zondag 22 september:

Workout: Hardlopen
Duur: 2:49:47
Afstand: 31.5 km
Soort training: Een lange duurloop met licht progressief einde. Het progressive einde was niet per se de opdracht, maar ik liep zo lekker dat ik besloot vanaf kilometer 22 ietsje harder te gaan en de laatste 2 kilometer echt nog even het gas erop te drukken. Ik liep daarna nog 500 meter uit. Het was eigenlijk een heerlijk loopje. Fijne temperatuur, klein zonnetje, beetje wind. Perfecte loopweer. Mijn broertje was gezellig mee op de fiets om mij van drinken en gelletjes te voorzien, en voor de gezelligheid natuurlijk.

lange duurloop sunday runday

In totaal liep ik de afgelopen week dus ruim 88 kilometer, geen nieuw weekrecord maar wel weer een mooie stap in mijn road to New York marathon. En een behoorlijke afstand die ik aan het begin van de week niet had verwacht. Hopelijk heb jij ook een positieve trainingsweek achter de rug.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  & Facebook ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3 & SPORTDAGBOEK #4 & SPORTDAGBOEK #5 & SPORTDAGBOEK #6 & SPORTDAGBOEK #7 & SPORTDAGBOEK #8

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Kalenji Kiprun KS Light
REVIEW: KALENJI KIPRUN KS LIGHT HARDLOOPSCHOEN

In deze review lees je alles over de nieuwe hardloopschoen van Kalenji: de Kalenji Kiprun KS Light hardloopschoen. Lees wat voor soort...

Sluiten