ABOUT

suzanne brummel

ABOUT SUZANNE BRUMMEL

Hi hee,

Mijn naam is Suzanne maar eigenlijk noemt iedereen me Suus. Ik ben een vrolijke en gemotiveerde 24-jarige Nederlandse sportieveling die houdt van een uitdaging en het liefste elke dag werkt aan een betere versie van zichzelf.

Als voormalig Nederlands Kampioen (open water) Zwemmen deel ik dagelijks mijn passie voor de sport in het algemeen en hoop ik ook zoveel mogelijk anderen te kunnen inspireren en motiveren om met plezier te bewegen!

Ik geloof dat IEDEREEN het verdient om gelukkig, blij en energiek in het leven te staan. Alle vrouwen (en natuurlijk ook mannen) verdienen het om zelfverzekerd, vol energie en krachtig in hun vel te zitten en zich goed te voelen. Door mijn topsport verleden (meervoudig Nederlands Kampioen Zwemmen) heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam en de connectie tussen lichaam en geest. Daardoor weet ik inmiddels dat sporten je enorm kan helpen om onder andere bovenstaande te bereiken.

suzanne brummel

Sporten is een ontzettend waardevol hulpmiddel voor de verrijking van je leven voor mensen van ALLE leeftijden! Aanvankelijk trainde ik enkel om te winnen, om de beste te zijn en om mijn doelen na te jagen. Ik trainde 4 uur per dag en mijn hele leven stond in het teken van het werken naar dat ene doel. En daarin slaagde ik natuurlijk niet altijd. En ook privé gingen er helaas wel eens dingen anders dan gehoopt of gepland.

En juist in die moeilijke momenten in mijn leven hielp sporten mij om positief te blijven, mijn gedachten te ordenen en er sterker uit te komen. En nog steeds helpt sporten mij elke dag om me sterker, gezonder, energieker en gelukkiger te voelen.

Tegenwoordig is het mijn missie om ook anderen te helpen bij het vinden van dit fitte geluksgevoel en ze te helpen de talloze voordelen te ontdekken van het regelmatig sporten. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien hoe leuk en plezierig sporten is en wat voor voordelen het allemaal kan opleveren.

Een goede gezondheid draait om balans. Om dit evenwicht te bereiken heb je aan enkel regelmatig sporten niet genoeg. Onder andere voeding, slaap en sociale connecties spelen hierbij ook een grote rol. Daar vertel ik dan ook graag en regelmatig over hier op mijn website of via mijn Instagram-kanaal.

Het is voor mij een droom die uitkomt om met mijn kanalen andere mensen te mogen inspireren en motiveren ook hun doelen te bereiken, of dit nu is om iets af te vallen, hun balans te verbeteren, sterker te worden of meer conditie op te bouwen. Het is fantastisch om te laten zien hoe leuk sporten is en wat voor een plezier en geluk je eruit kunt halen.

Sport je gezellig mee?

sport bh

ABOUT ME (Persoonlijk)

Ik ben opgegroeid in een klein boeren dorpje op de Veluwe genaamd Epe. Een heel rustige omgeving met veel natuur. Als kind kon ik deze ‘saaie’ plek niet zo waarderen, er was immers niets te beleven. Ik riep dan ook al van kleins af aan dat ik de wereld wilde ontdekken en heus wel naar de grote stad zou vertrekken als ik later groot zou zijn.

Toch heb ik hele fijne jeugdherinneringen aan de bosrijke omgeving. Samen met mijn twee jongere broertjes (Bart en Simon) renden we in de weekende vaak door de bossen en meestal namen we onze twee grote Berner Sennen honden ook mee. We klommen in bomen, stookten stieken vuurtjes, maakte de meest gevaarlijke boomhutten, speelden verstoppertje en kwamen regelmatig als 3 giechelende aapjes helemaal vies thuis van het slootje springen.

Op mijn 18e behaalde ik mijn vwo-diploma en ging ik het huis uit. Ik verhuisde naar de grote stad: Leiden! Daar behaalde ik cumlaude mijn bachelor, werd ik Nederlands Kampioen in het Open Water zwemmen en volgde ik een Honours Programma voor extra gemotiveerde studenten. Ik deed wat ik wilde, trainde elke dag voor mijn sport en werkte hard voor mijn studies. Toch wilde ik meer…of misschien iets anders. Wat dat precies moest zijn wist ik niet.

Ik besloot te verhuizen naar Amsterdam en daar de BCO master te gaan volgen aan de VU. Hier voelde ik me eigenlijk nog minder op mijn plek. Althans, de stad vond ik fantastisch. Ik vond het geweldig om rond te fietsen langs de grachten als de eerste lentezon doorkwam, het voelde bijna als vakantie. En ook het ontdekken van hardlooproutes door mijn nieuwe stad vond ik super leuk! Maar al die wetenschap, scriptie schrijven, theorieën over de economie, management en de overheid… Ik vond het interessant om te testen hoeveel ik kon opslaan en of ik telkens het hoogste cijfer van iedereen kon halen, maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Mijn studie paste eigenlijk helemaal niet bij me. Ondanks dat ik hele hoge cijfers scoorde en alles me vrij gemakkelijk afging had ik het niet naar mijn zin. Omdat ik niet lekker in mijn vel zat en voornamelijk druk was met mijn eigen ding (sporten) maakte ik ook geen nieuwe sociale contacten. Ik was in deze tijd erg onzeker en angstig voor de toekomst. Maar achteraf gezien heeft deze tijd mij voor een groot deel gevormd en super veel geleerd over mezelf. Mijn eigen karakter, passies en levensdoelen. Ik was geen typische student, het liefste was ik gewoon bezig met sporten, hetgeen ik al jaren elke dag met veel plezier deed. Op sociale media begon ik dit te delen. Ik heb fotografie altijd heel leuk gevonden en was al op jonge leeftijd in de weer met het maken van zogenaamde scrapbooks met oude zwemfoto’s en oorkondes die ik dan versierde en in plakte. Mijn passie voor sport begon ook anderen te inspireren en mijn Instagram-account groeide tot wat het vandaag de dag is.

Mijn middelbare school vrienden en broertjes zijn nog steeds mijn alles en ook mijn twee allang overleden honden hebben nog altijd een belangrijke plek in mijn hart. Ik ben ontzettend dankbaar dat deze mensen mij altijd hebben gesteund in wat ik wilde doen ondanks dat ik ze in drukke perioden rondom NK’s of andere belangrijke wedstrijden maar weinig zag. Sommige mensen vinden het misschien sneu dat ik geen studententijd heb gekend, nooit uitging en geen nieuwe vrienden heb gemaakt..Maar ik vind het cool!

Ik ben denk ik wat veel mensen een “oude ziel” zouden noemen. Een saaie 60-plusser gevangen in het lichaam van een 24-jarige. Ik drink namelijk geen alcohol, ga eigenlijk nooit uit, ben niet zo van de feestjes en zit ’s avonds het liefst met een kop thee in mijn pyjama op de bank om over het leven na te denken, mijn doelen te concretiseren of om gewoon naar de tv te koekeloeren. Vervolgens ga ik graag op tijd slapen zodat ik de volgende dag weer fit ben.

suzanne brummel

Het heeft me wel een aantal jaar gekost om mezelf écht te leren kennen en mezelf te accepteren zoals ik ben en in de dingen die ik graag en niet zo graag doe zoals bovenstaande.

Inmiddels ben ik zelfverzekerd en sta ik achter de keuzes die ik maak. Ik ben verre van perfect, maar toch ben ik tevreden en trots op de persoon die ik ben geworden. Toch probeer ik constant kritisch naar mezelf te blijven kijken en mezelf en mijn sportprestaties te blijven verbeteren.

En ik zou graag anderen helpen dit ook te doen. Ik wil iedereen als een soort grote zus of beste vriendin laten zien hoe fijn sporten is, wat het allemaal voor je kan betekenen en hoe fijn het leven kan zijn als je fitter, sterker en gelukkiger in het leven staat. Ik ben echt een supporter van het creëren van de beste versie van jezelf en gun IEDEREEN het gevoel van fit, energiek en gelukkig zijn.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat sporten daar een heel belangrijke factor voor is en dat het mij in ieder geval helpt om me sterker, gezonder en blijer te voelen. En ik wil dit graag laten zien aan zoveel mogelijk mensen in de hoop dat ik ook anderen kan inspireren en/of motiveren om meer te bewegen en plezier te hebben in sporten zodat zoveel mogelijk mensen die voordelen ook kunnen ervaren. Want sporten is fantastisch!

Ik beschouw mezelf oprecht als een van de gelukkigste mensen ter wereld omdat ik in volledige gezondheid elke dag mag en kan doen waar ik van houd en ik dat ook nog eens mijn werk mag noemen! Ik heb mijn hobby’s sporten, schrijven en fotografie door middel van hard werken met veel plezier kunnen mixen tot een job. Het was lang niet altijd gemakkelijk maar doorzetten, hard werken en mijn passie voor sport hebben ervoor gezorgd dat ik nu dagelijks bezig kan zijn met datgeen waar ik echt blij van wordt. Het starten van mijn blog is dan ook één van de meest dankbare en zinvolle dingen die ik in mijn leven heb gedaan.

Wil je meer weten over mij, mijn workouts, mijn voeding en/of andere persoonlijke informatie. Volg me dan via Instagram, Facebooken/of blader eens door de blogs hier op mijn website.

Hopelijk vind je wat je zoekt:)!

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

suzanne brummel1 Comment

Leave a Reply