#FOODwithsuus

7-day diet

Heyhay!

Jullie hebben in de Flashback Friday post kunnen lezen dat ik in de week van 8 t/m 14 april het 7 day diet pakket van de body&fitshop een weekje heb getest. Ik vertelde in de Flashback Friday niet heel duidelijk wat het precies inhield, wat ik ervaarde en wat mijn eindconclusie was. Maaar dat ga ik daarom in deze post met jullie delen. 

 

Het 7 day diet pakket dus, wat is dit dan precies?

Het 7 day diet pakket is voor mensen die in een zeer korte tijd even zo snel mogelijk resultaat willen zien. Is het gezond om crash te diëten en in een week tijd opeens veel minder en anders te eten dan ‘normaal’? NEE! Is het soms praktisch? Eh…ja! Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft die eraan komt en waarvoor je graag in dat ene mooie jurkje wilt, een groot ander feest waarvoor je strak wilt zijn of je gaat onverwachts over een week op vakantie en moet er nog niet aan denken in een bikini rond te lopen. Nouja voor dat soort momenten kun je met dit 7 day diet pakket een soort vliegende start maken naar je strakkere zelf. Maar zoals ik al zei is dit niet echt gezond. Maar een hamburger met friet is ook niet gezond. Weetje, het leven draait om het vinden van de juiste balans. En af en toe iets doen omdat je je daarna beter voelt hoort dat soms bij. Als je echt graag in dat ene jurkje wilt…dan is dit best een goede optie. Zolang je het dan maar bij die ene keer voor de jurk houdt en niet om de maand zo’n dieet gaat houden want dan pleeg je echt roofbouw op je eigen lijf.

De werking van het dieet:

Je lijnt 7 dagen lang best wel streng, als je alles precies doet zoals het hoort met dit dieet krijg je ongeveer 1000 kcal per dag beginnen. Dat is dus een hoop minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die ergens tussen de 2000 en 2400 kcal per dag ligt. Maar het principe is simpel, alles wat je meer verbruikt dan binnenkrijgt aan kcal, daarvan val je af. En de meeste mensen verbranden op een dag sowieso al rond de 1000 kcal als ze niets doen en daar komen dan je activiteiten nog bij op. Kortom, ben je een beetje actief dan zul je hard afvallen met dit pakket.

Wat eet en drink je dan?

Je dagelijkse ontbijtje bestaat een week uit een Low Calorie Meal (dat is een poeder waarvan je ong 60 gram in een shakebeker mengt met 250 ml water, het smaakt een beetje naar aardbei en is best te doen) en één total health capsule (hierin zitten multivitaminen en omega-3). Ergens halverwege de ochtend neem je een appel (of een ander stuk fruit). Je luncht met groenten naar keuze en een smart protien pakje drinken. Aan het einde van de middag is je smart bar momentje, dan mag je genieten van een heerlijke reep (er zitten meerdere superchille smaken in de box waaronder witte chocolade en kokosnoot #yummie). En als het avond is mag jij JAWEL een hele week lang pannekoeken eten. Welliswaar smart protien pancakes (met extra eiwitten), maar hee echt bijna net zo lekker! 2 pannenkoeken met 200 gram groenten is de lijn. En als je echt een hele grote eter bent mag je ’s avonds ook nog een bakje kwark.

Moet ik dat allemaal apart kopen?

Nee! Gelukkig niet zeg! Je kunt super gemakkelijk op de website van body&fit shop het 7 day diet pakket bestellen (hier). Je krijgt dan een box thuisgestuurd waar alles in zit wat je voor een week nodig hebt behalve de verse groenten en het fruit. Dat kun je beter zelf vers nog even halen. Pluspuntje: Deze week ben je misschien wel goedkoper uit dan normaal qua voedingskosten. Het pakket kost namelijk maar 20 euro en dan hoef je alleen nog maar je fruit en groenten erbij te halen.

Mijn ervaring:

Ik zal beginnen met zeggen dat voeding en dit soort diëten bij ieder lichaam anders aan slaan en een ander effect hebben. Logisch ook want ieder lijf en iedere persoon is anders. Niet alleen je type lichaam heeft invloed, ook de hoeveelheid die je slaapt, wat je ernaast doet overdag (kantoorbaan of actieve baan), hoeveel je traint en wat je normaal gewend bent om te eten. Verder is het vrij logisch dat iemand van 120 kg wellicht ietsje meer gewicht zal verliezen hiermee dan iemand van 55 kg. Dat gezegd hebbende heb ik dit een week lang geprobeerd dus. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb het niet helemaal volgens de regeltjes gedaan. Ja ik heb precies gegeten wat werd voorgeschreven, elke dag. MAAR ik at daarnaast nog extra dingen en ik heb twee keer het avond eten met het middag eten omgewisseld omdat ik moest werken. Ik at er extra dingen bij omdat het gewoon echt te weinig voor me was, mijn lichaam is gewend veel binnen te krijgen. Normaal ben ik een GROTE eter, ik eet meer dan de meeste mannen in mijn omgeving en iedereen is altijd verbaasd om te zien hoeveel er in dat kleine meisje past.

Ik was van tevoren ook erg bang dat ik echt niet genoeg zal hebben aan die 1000kcal en dat ik me er heel naar bij zou gaan voelen. Dat laatste was veel minder het geval dan ik had gedacht. Ik moet toegeven dat ik me wat zwakker voelde dan normaal, ik had minder energie en was iets slomer, iets minder alert/energiek/aanwezig hoe je het noemen wilt. Maar ik merkte daardoor wel dat het gewoon te weinig was, ook omdat ik op sommige momenten gewoon ECHT honger had. En dan besloot ik vaak iets gezonds te nuttigen. Maar oke oke oke ik ga er niet over liegen, er zij ook momentjes geweest dat ik mentaal gewoon even zwak was en iets extra’s nam omdat ik de verleiding niet kon weerstaan…dat had verder niets te maken met echte trek. Als ik het dieet precies had aangehouden was ik ongetwijfeld een hoop meer afgevallen, maar misschien ook wel letterlijk omgevallen, I don’t know. Al met al ben ik in deze week toch wel 1,5 kg afgevallen en dat is op mijn kleine lijfje (160 cm #dwerg) een hoop! Meer had ik niet eens gewild. Daarbij ben ik een fanatieke sporter en gingen mijn trainingen nog noooit ZO slecht. Ik heb zelfs mijn persoonlijke record van meest langzame 10km ooit verbroken, en die stond ergens in 2013…Sinds ergens in 2013 was ik niet meer zo langzaam. Dus je kunt wel nagaan, mijn lijfje had gewoon te weinig energie om harder te gaan. Ik had echter geen pijntjes of extra spierpijn. Het lopen opzich ging echt prima en tijdens het lopen voelde ik me ook niet zwak of moe. Maar de tijden vielen dus wel eventjes KEIHARD tegen haha. Gelukkig wist ik waardoor het kwam.

Ik heb me ook specifiek gewogen want ik heb zo’n weegschaal waarop je je vetpercetage, spiermassa, benodigde energie enzo kan meten naast je gewicht. En het was wel fijn om te zien dat ik vooral vet verloor en geen spiermassa!

Tijdens het dieet heb ik dagelijks een uur of langer gesport en veel gefietst mocht je dat willen weten. Verder sliep ik elke nacht 8/9 uur en dronk ik alleen maar water en thee naast de aanbevolen dranken uit het pakket.

Het is dus sowieso een killerdieet als je hem helemaal doet zoals het hoort. Ik heb dat niet gedaan maar ik wil ook duidelijk benadrukken dat ik wel naar mijn lichaam heb geluisterd, en op een verantwoorde manier ben bezig geweest in deze week en dat is belangrijker. Ik nam kip, extra fruit, extra pannenkoeken en nog meer extraatjes om mijn lichaam te geven wat het echt nodig heeft. Bovendien was ik er niet op uit extreem veel af te vallen dus wellicht lag mijn motivatie om het echt vol te houden ook ietsje lager dan iemand die per se nog voor die ene bruiloft snel wil afvallen.

Ik hoop dat jullie het een informatieve, leuke post vonden om te lezen.

Sportieve groetjes,
Suzanne

7 Day diet: Body & Fitshop 

Volg jij me al op Instagram Facebook – Bloglovin ?

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Gaby
  mei 2, 2016 at 09:28

  Hi! Ik ben zo blij met deze review, heb erg lang naar een review gezocht over de 7 day diet, maar kon nergens wat vinden! Nu weet ik er eindelijk wat meer over, haha! Maar ik weet niet of je mij kunt helpen, ik sta nu voor de eindexamens en daarna ga ik op examenreis, daarvoor wil ik nog wel graag wat strakker worden. Denk je dat dit pakket vol te houden is tijdens het leren? Of wordt je concentratie hier heel slecht van? Ik heb nog ongeveer een maand voordat ik op vakantie ga.

  • Reply
   Suzanne
   mei 2, 2016 at 10:53

   Hi Gaby,

   Wat fijn dat de post je dan heeft geholpen:) natuurlijk kan ik je helpen! Heel spannend zeg je examens! Maar tijdens het leren heb je echt voldoende energie nodig, mentale inspanning is ook inspanning en het is niet verstandig dan streng te gaan lijnen! Wel kun je er voor kiezen vanaf nu elke dag gezond te eten. Je hebt nog een maand dus dat is alleen maar chill dan heb je langer de tijd om af te vallen en dat is gezonder dan in een week veel af te vallen. Ik zou zeggen ontbijt elke dag met magere kwark of yoghurt en een klein beetje muesli. Dan lunch je met 2 of 3 boterhammen met kipfilet, pindakaas, appelstroop en/of jam. Rond een uurtje of 15/16 uur neem je een stuk fruit en als avond eten neem je rijst, met broccoli, bloemkool, sperziebonen, snijbonen, wokgroenten of zoete aardappel en 50 tot 100 gram kipfilet. Je kunt ’s avonds ook gaan voor een maaltijdsalade maar probeer veel koolhydraten zoals pasta enz te vermijden. Verder drink je gedurende dag alleen maar water en thee en niets anders! Enkel misschien een kopje koffie als je dat echt nodig hebt voor het leren (zonder suiker en melk!!) En als je super veel zin krijgt om te snacken pak je een stuk fruit! Verder dus geen koek, geen snoep, geen chips of al het andere ongezonde. Als je dat een maand vol houdt, wat best saai is bijna elke dag rijst met groente en kip… Dan gaat het je zeker lukken! En blijf ook vooral bewegen:) lekker sporten helpt je ook met leren, daardoor kan je je waarschijnlijk beter concentreren. En ik weet niet of je precies na je laatste examen op reis gaat? Maar als je tussen je laatste examen en je reis nog een weekje hebt of 5 dagen ofzo zou je er ook voor kunnen kiezen dan het 7 day pakket te gebruiken. Want dan maakt het niet uit als je je energie verliest en je niet meer kan concetreren:) ik hoop dat je wat aan mijn uitgebreide antwoord zult hebben! Ik wens je alvast heel veel succes met je examens! Kick some ass girl!! En laat me weten hoe het is gegaan:)!! Liefss, xx

 • Reply
  Gaby
  mei 2, 2016 at 13:01

  Heel erg bedankt voor je reactie! 🙂 Ik ga dan zeker nog even wachten met zo streng lijnen, ik heb inderdaad nog wel wat dagen er tussen zitten voordat ik op vakantie ga dus als ik dan nog graag het 7 day diet wil doen dan kan ik daar natuurlijk nog altijd voor kiezen. Heel erg bedankt met je tips, ik at de laatste tijd wel gezond, maar dit is wel een steuntje in de rug, ik ga zeker proberen elke dag zo te eten. Dankjewel ik doe je zeker weten een berichtje, dan laat ik meteen weten of ik het volgehouden heb! Vanmiddag ga ik hardlopen met behulp van je hardloopschema! 🙂 xxx

  • Reply
   Suzanne
   mei 2, 2016 at 18:30

   Tuurlijk! Graag gedaan hoor:) Verstandig dat je wacht met streng lijnen, je examens halen is nu even prioriteit. En met gezond eten kom je in the end verder! Het is een levensstijl die je uiteindelijk jezelf aan moet leren om fit te zijn en te blijven en in plaats van een weekje lijnen kan je dan af en toe een weekje wat losser eten want je eet standaard al gezond. Hoe is het hardlopen gegaan trouwens? Het was lekker weer he! Supergoed bezig hoor! Mooi doel om gezonder te leven, je examens te halen, dan lekker op vakantie gaan en genieten (dan niet teveel aan de lijn denken) en daarna weer het gezonde leventje oppakken! Veel succes met alles meid! You can do it! xxxx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  HANGOVER MUESLI

  Last van een hangover? Deze muesli gaat je helpen! What about last night?! Dansjes gedaan of lekker aan de bar...

  Sluiten