#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

SURFLIFETRIPS MIMIZAN (MIJN ALLER EERSTE SURF VAKANTIE IN MIMIZAN!)

surflifetrips mimizan

Moooorning! Bonne Journée! Goedemorgen!

Comment ca va? Oui oui ik ben nog helemaal in de Franse sferen, ondanks dat ik net weer twee daagjes terug in Nederland ben voel ik me nog helemaal relaxt. In dit artikel kom ik met een speciale Surflifetrips Mimizan post. Want dat is waar ik mij de afgelopen week bevond: in Mimizan (aan de Zuid-West kust van Frankrijk). Direct aan de Atlantische oceaan met haar prachtige zandstranden, palmbomen en schattige dorpjes ligt ook het surfdorpje waar ik mij de afgelopen week bevond. Ik ben HELEMAAL enthousiast over het surfleven en ga jullie alles vertellen en laten zien ( WARNING: Veeeeeeeeeel foto’s! ) over mijn afgelopen week surflifetrips Mimizan! De surflessen, de natuur, het dorpje, de andere activiteiten en mogelijkheden in de buurt en al mijn overige avonturen ! Lees en kijk je mee? 

Mimizan:

Aan de Zuid-West kust van Frankijk dus! Niet alleen surfen hier al jaren vele professionele surfers (waaronder de Nederlands Kampioen Dominga Valdes) maar er worden ook verschillen surfkampen georganiseerd. Zelf zat ik ook op zo’s surfkamp: Het O’Neill Surfcamp van Surflife. Overdag is iedereen op het strand maar in de late uurtjes kun je dansjes doen in Bar le Surf, drankjes doen in de Pura Vida Surfbar en ook bevindt de bekende nachtclub Americain zich hier! Verder vind je in het dorpje zelf vele schattige souvenir winkeltjes waar ze natuurlijk ook allerlei toffe surfspullen verkopen. Tussen de winkeltjes bevinden zich verschillende restaurantjes, ijssalons en cafeetjes. Het is er dan ook erg gezellig aan het einde van de middag en in de avond. Super dicht bij onze camping was er ook een heel tof skate-park waar je ook kon leren longboard skaten onder begeleiding van echte pro ‘s! De oprichters en medewerkers van het surfkamp waar wij zaten, waren zelf allemaal surfers en/of skaters en daardoor leer je het extra goed en voel je ook nog meer die surflife vibe. Zoals jullie wellicht in één van mijn vorige posts hebben gelezen heb ik een tijdje geleden in Zandvoort gechillt met Dominga Valdes. Zij is Nederlands Kampioen surfen en geeft dus ook les in Mimizan!  Het was superleuk om haar weer te zien én nu ook les van haar te krijgen!

IMG_3390 IMG_3445


IMG_3545   IMG_3278

Surflifetrips Mimizan:

Het O’Neill Surfcamp in Mimizan waar ik was de afgelopen week, is opgericht in 1991 en het voelt eigenlijk alsof je ook teruggaat naar 1991. Op het surfkamp ga je namelijk back to basic. Je slaapt in een kleine tent zonder water, zonder elektriciteit, zonder wifi en alle andere moderne stuff. Het is enkel jij, je surfplank en de natuur. Op het kamp kun je naast surfen ook nog deelnemen aan ontspannende yogasessies en beachvolleybal toernooitjes. Alles is heel sociaal en met elkaar. Geen telefoons, geen laptops, maar mensen zijn met elkaar! Het is net één grote familie. Ben je na het surfen klaar met al dat fysieke gedoe dan chill je hem toch gewoon keihard in één van de vele hangmatten of ga je lekker coctails drinken in het dorpje. Er is echt voor iedereen wat!

Elke zomer reizen surfers (beginners en gevorderden) vanuit heel Europa naar Mimizan om hier hun (eerste) golven te pakken. Het is een fantastische bestemming om te leren surfen omdat de golven er super geschikt zijn en omdat het hele dorp de surfvibe uitstraalt.

Op het kamp worden ook verschillende sociale activiteiten georganiseerd, zo was er een coctail avond, een bbq, een diner met live muziek, een soort stoelendans party met Lamzaccen van fatboy, en een open mic avond waarop iedereen die het leuk vond zijn zang/dans talent kon showen.

IMG_3282 IMG_3406

Mijn allereerste keer surfen:

Waaaaaah zooooo spannend vond ik het! Jaaaa i know, ik ben onwijs sportief, mijn core stability is optimaal, spieren genoeg, uithouding genoeg en een liefde voor water maar toch was ik zenuwachtig. Zou ik het wel kunnen? Straks faal ik keihard? Straks doet het vet veel pijn als ik elke keer van die plank kletter…zal ik mijn lenzen niet verliezen? En wat als ik niet meer bovenkom en verstrikt raak in dat ellendige touwtje aan zo’n plank…ik vond het van tevoren echt heel eng. Maar.. het was zoooooooo leuk! En het ging verrassend goed jongens! Oké, oké…ik ging nog geregeld kopje onder (a)

IMG_3592 (1)

Maar tijdens de eerste les kon ik al gelijk staan en de golf uit surfen, welliswaar een beetje klungelig en onstabiel op de plank…

IMG_3453

maar hee…nog een week te gaan! Ik heb 2 lessen gehad (op maandag en donderdag) en op de overige dagen ging ik zelf het water in om te oefenen. Op de camping kon je elke ochtend een board lenen en meenemen naar het strand. Van de camping naar het strand was het ongeveer een kwartiertje lopen. Ik weet nog dat ik voor het eerst op de houten vlonder richting het strand omhoog liep en gewoon keihard begon te glunderen toen ik de zee kon zien over het topje van de duin. #YEAH #ZEE Het was zo’n tof uitzicht vanaf boven!

IMG_3436
IMG_3543

Het surfen ging gedurende de week steeds beter en ik voelde me ook steeds vertrouwder op de plank. Daardoor ging ik zelf ook dingen uitproberen. In het begin leer je bijvoorbeeld de plank aan de achterzijde vast te houden (met de vinnen naar voren) en dan het water in te lopen. Maar ik zag dat al die pro’s gewoon op de plank gingen liggen en de zee in zwommen met hun plank…Zwemmen kan ik wel dus aan het einde van de week peddelde ik ook al lekker de zee in op mijn plank.  Je begint met een soft top (je wilt immers niet telkens zo’n harde plank op je krijgen wanneer je het nog niet zo goed kan), maar na een paar dagen dacht ik…hmm, ik zou zo’n hardtop toch ook best wel eens willen proberen. Ik moet eerlijk toegeven, dat was heel wat lastiger. Je bent gelijk een stuk instabieler en je merkt dat je als onervaren surfer dat board nog niet zo goed onder controle hebt. Maar oefening baart kunst! Aan het einde van de week is het me toch ook gelukt op een hard-top board:) Het lijkt me fantastisch om nu ook in Nederland wat vaker naar zee te gaan en te gaan surfen. Ik ga snel eens uitzoeken waar dat in Nederland kan en hoeveel zoiets kost. Ik ben helemaal fan hihi.

IMG_3594IMG_3593 (1) IMG_3575 (1) IMG_3572IMG_3447

Tijdens het surfen droeg ik trouwens wetsuits/bikini’s van O’Neill. Mocht je je afvragen waar die supertoffe surfpakkies vandaan komen: de O’Neill damesafdeling dus:D

IMG_3434 IMG_3451 IMG_3455

Naast het surfen…:

Van surfen krijg je trek en naast het surfen werd er dan ook vooral veel gegeten. Je leest het al, dit is helemaal MIJN vakantie. Sportief bezig zijn in het water en veel eten. Topcombi gehe. Elke ochtend stond er op de camping vanaf 9;30 een uitgebreid ontbijt klaar. Ik was verbaasd over de opties, in sommige hotels krijg je nog minder keuze. Er stond namelijk yoghurt/kwark met verschillende soorten cruesli en cornflakes (#jaaaaaaa #favoontbijtje #suziewasblij). Maar er was ook een mand met fruit, #ditmaaktemenogblijer. Verder was er natuuuurlijk stokbrood, hoe kon het ook anders in Frankrijk. Er was jam, chocopasta, kaas, ham, salami en van alles voor op je stokbroodje. Oh en ook gekookte eitjes! Ehm…ohja er was ranja, thee, jus d’orange…ik vergeet vast nog meer maar hee er was dus genoeg te eten en voor ieder wat wils! In de middag kreeg je de optie een beach broodje te bestellen. Van de camping kwamen ze dat dan naar het strand brengen. Zelf heb ik dit niet gedaan en kocht ik op de camping in het winkeltje stokbrood met beleg of iets anders dat ik meenam naar het strand voor lunch. Als je een beachbroodje bestelde kreeg je namelijk 1 stuk stokbrood belegd als een broodje gezond en moest je om een bepaalde tijd ergens op het strand zijn zodat ze het aan je konden geven. Ik wilde liever vrij zijn en zelf bepalen wat ik in de middag at en hoe laat dus vandaar dat ik van deze optie geen gebruik heb gemaakt. In de avonden had je op sommige dagen de keuze op de camping te eten en op sommige dagen was die optie er niet. Ik vond het über chill dat dit een beetje verspreid was want ik houd er van ook lekker de omgeving in te gaan en een leuk terras te pakken en daarna wat te eten in een tof restaurantje. Tegelijkertijd ben je soms ook gewoon super moe als je van het strand komt en heb je eigenlijk helemaal geen zin om je weer op te tutten en klaar te maken en naar een dorpje te gaan om uit eten te gaan. Ik vond het fijn dat je dan op het kamp ook kon eten. Er was een vast menu dus je kon van tevoren bepalen of je op de camping wilde eten of niet. Zo was er een dag pasta (die dag kwamen wij pas laat aan op de camping en zijn wij uit eten gegaan), er was een dag Mexicaanse wraps (ze waren lekker, wel vond ik het een beetje weinig, 2 wraps per persoon), er was een bbq (dit had beter georganiseerd kunnen worden vond ik, maar ik was die dag zo moe dat ik het prima vond dat ik überhaupt al eten had), en er was een avond Kip met rijst en curry (Die was echt goed!!). De overige avonden zijn wij uit eten gegaan in het dorpje Mimizan zelf:)

Waar je ook loopt, chillt of danst. De surfspirit is er overal. Maaaaarrrr ik heb zelf natuurlijk niet alleeen maar gesurft hoor. Ik ben een waterratje en naast het surfen vond ik het ook fijn lekker even te zwemmen, al was dit wel echt heftig. De golven waren eigenlijk veel te hoog en de stroming was veel te sterk om te gaan zwemmen. Zwemmen was toegestaan op eigen risico…dus eigenlijk ging niemand zwemmen xd Maar als ervaren zwemster kon ik het niet laten toch even een duik te nemen. Ik nam een herkenningspunt op het strand zodat ik wist wanneer ik te ver zou af drijven. Ook vroeg ik twee mensen op de kant me in de gaten te houden. Ik probeerde de zee een stukje in te lopen maar werd gelijk omver geslagen door een paar grote golven. Toch lukte het me ietsje later de zee wat verder in te komen en met al mijn kracht probeerde ik van links naar rechts door de golven te zwemmen maar ik kwam amper voorbij mijn herkenningspunt hahah #faal. Er was zo’n sterke stroming die dag. Een paar keer kwam ik terecht onder zo’n grote golf en duurde het even voordat ik weer boven kwam, maar ik vond het super gaaf! Toen ik het water uit kwam kreeg ik ook van verschillende omstanders “Respect” #thanksthanks. Behalve zwemmen en surfen heb ik ofcourse ook nog een paar keer hardgelopen langs de prachtige kustlijn en door de bossen achter de camping. Het hardlopen in Zuid-Frankrijk is toch wel echt anders dan in Nederland. Ik ben het niet gewend te rennen in zulke temperaturen (+30 graden) met zoveel hoogteverschil (veeeel bergjes!). MAAR, tijdens mijn 4e run in Mimizan tikte ik de 111 km aan voor de maand juli en was ik stiekem wel een beetje trots dat ik ook voor de maand juli (ondanks mijn vakantie) mijn maandelijkse streefdoel van at least 100km weer had behaald:D

IMG_3536  IMG_3324 (1) IMG_3534 IMG_3461

Genoeg sport? Nee hoor, ik heb ook nog een avondje gelongboard (is dit een werkwoord…?!) en een spontane beach work-out gedaan! Ik werd door twee meiden op het strand gevraagd of ik een beach work-out wilde geven en tja…dan doen we toch gewoon een spontane beach work-out (suzie will be suzie..hihi). Echt zooooo leuk! Ik hoor trouwens vaker dat mensen een work-out met me willen doen of van me willen krijgen. Wil je dat nu ook? Schroom niet en vraag het me gewoon, dat vind ik alleen maar superleuk!

IMG_3535IMG_3528 IMG_3542 IMG_3541

Eten, Surfen, sporten, skaten…what more?  SPAAAAAAAAAAAAAAAIIN baby! Op de woensdag gaan er bussen van de camping naar het Spaanse stadje San Sébastian. Op 2 uurtjes rijden van Mimizan vind je dit prachtige stadje! Dit is echt fantastisch! Mocht je ooit op surfcamp gaan met surflife (sowieso een aanrader!) moet je deze trip zeker meepakken. Van tevoren hadden wij een beetje op google gekeken naar foto’s van het plaatsje en waren we sceptisch. Het zag er niet heel tof uit ofzo dus we besloten zelf met de auto te gaan zodat we eerder dan de bus terug zouden kunnen als we het niets vonden. De bus zou namelijk tot 23:30 uur in San Sebastian blijven en wij vonden dit van tevoren een beetje laat (je moet immers ook nog 2 uur terug reizen). We were SO WRONG! We waren twee uur eerder dan de bus aangekomen en in the end gingen we nog later terug dan de bus ook whahahah. Het was namelijk echt zooooveel mooier dan gedacht. En zoveel beter dan op de plaatjes. Deze stad kan nog wel wat travelbloggers voor de foto’s gebruiken hahaha. Je kunt er goed shoppen, er zijn hele schattige straatjes, mooie statige pleinen met palmbomen en bankjes, een gezellige boulevard, hele mooie sierlijke kerken en gebouwen en natuurlijk onwijs veel tapas bars. Iedereen zat ook gewoon lekker overal te genieten op pleinen, terrasjes en langs de boulevard. Er was ook nog een klein leuk haventje en als je niet van tapas houdt kan ik je gerust stellen want er waren ook voldoende andere restaurants.

IMG_3500

IMG_3403

IMG_3394 IMG_3438 IMG_3378 (1)
IMG_3384 (1)

Ce c’était la. The end. Dit was het dan alweer. Mijn speciale Mimizan post! Ik heb het écht enorm naar mijn zin gehad zoals je hebt kunnen lezen. Ik heb geprobeerd jullie zoveel mogelijk informatie te geven over de bestemming, de mogelijkheden en de sfeer daar door mijn ervaringen van de afgelopen week uitgebreid te beschrijven. Maar ben ik in mijn enthousiasme dingen vergeten te vertellen of wil je graag nog iets weten wat ik niet heb verteld…?! Vraag het me gerust (je kunt een comment plaatsen onder deze post of me Dm’en op insta. Oh en mailen of Facebooken mag natuurlijk ook, whatever you want) of neem een kijkje op de website van het kamp waar ik ben geweest. Wil je leren surfen en ben je op zoek naar een vakantie waarin je dat kan combineren met veel gezelligheid dan is het surflife kamp sowieso een dikke aanrader!

Au revoir!
Suzanne

Follow me on Instagram Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  augustus 3, 2016 at 20:07

  Ohh, zoveel gave foto’s en wat tof dat je nu kan surfen!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  augustus 3, 2016 at 21:10

  Ah echt zulke leuke foto’s! X

 • Reply
  Jolien
  augustus 17, 2016 at 11:20

  Wat een héérlijke foto’s! Ik wil meteen vertrekken!

  • Reply
   Suzanne
   augustus 18, 2016 at 16:05

   Awh lief, dankjewel Jolien! Nou als je de kans hebt..zou ik dat ook zeker doen hihi! xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (22 juli t/m 28 juli)

  Bonjouuuur! Oui, Oui une nouvelle blogpost tout le chemin de la France. Het is hier prachtig mensen! Zon, zee strand...

  Sluiten