#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

Deze 5 tekenen vertellen je dat het écht tijd is om te gaan sporten

Sporten lijkt harder dan ooit nodig wanneer je last hebt van deze 5 signalen!

Niet iedereen staat elke ochtend om 7 uur te springen om een rondje hard te gaan lopen alvorens naar zijn/haar werk te vertrekken. Er is niets mis met uitslapen en je hoeft ook echt niet elke dag in de sportschool te staan om gezond en fit te zijn. Maar als je last hebt van onderstaande 5 tekenen dan zou ik mezelf toch maar eens even achter de oren krabben. Misschien wordt het dan toch echt weer tijd je sportkleding van stof te ontdoen en jezelf lekker in het zweet te werken!

1. Het is onmogelijk voor je om een push-up uit te voeren

Je hoeft er heus geen 50 te kunnen. Maar op vrijwel iedere leeftijd zul je toch wel in staat moeten zijn een goede push-up uit te kunnen voeren. Waarom deze oefening je fitheid zo goed meet? Je gebruikt niet alleen een groot deel van je arm-, schouder-, en rugspieren, maar ook een deel van je core. Een mooie test dus om te zien hoe het eraan toe is met je spieren. Oh en ben je benieuwd hoeveel je er zou moeten kunnen gezien jou leeftijdscategorie? Test het in deze tabel!

2. Je kunt niet meer naar de supermarkt, je werk of school fietsen zonder buiten adem en bezweet aan te komen

Zolang je fietstochtje niet langer dan een half uur duurt en er geen code oranje geldt hoor je juist fris en fruitig aan te komen op bestemming. Wanneer een relatief korte fietstocht al zo zwaar voor je is dat je gaat zweten en je ademhaling hoog komt te zitten is er toch echt werk aan de winkel wat betreft je conditie! GO work-out !

3. Je buikomvang bedraagt meer dan 88 cm

Natuurlijk hebben we grote mensen en kleine mensen, wat dunnere mensen en wat dikkere mensen. Ieder zijn shape! Maar wanneer je buikomvang de 88 cm overschrijdt wordt het wel echt tijd om je zorgen te maken. De hoeveelheid buikvet die op dat moment aanwezig is vormt een gevaar voor je fitheid én gezondheid! Teveel buikvet rondom je organen kan zorgen voor ernstige problemen zoals hart- en vaatziekten. Hoog tijd om hier iets aan te doen!

4. Je raakt buiten adem wanneer je een trap oploopt 

Och och, waar je vroeger als kind rennend en spelend wel 10x de trap op en neer rende voor je plezier voelt het nu als dé hel! Misschien maar 20 treden….maar oh zo vermoeiend. You can’t. Je raakt vermoeid, buiten adem of hebt moeite met praten wanneer je gezamenlijk een trap oploopt. Een teken dat je drastisch iets aan je conditie moet doen! Ga eens wandelen als je niet van hardlopen houdt en pak sowieso vaker de trap in plaats van de lift. Ook al is het misschien wel een beetje beschamend als je vervolgens totaal exhausted boven komt… Maar hee je moet ergens beginnen!

5. Je vermijd letterlijk ALLE kleine bewegingsmomentjes op de dag omdat je weet dat je er moe van gaat worden

Oké bij deze is het vrij obvious dat je weer eens wat moet gaan doen. Je vertoont namelijk bewust uitstel/ontloop gedrag omdat je zelf stiekem al weet hoe slecht het met je conditie gesteld is. Rennen voor de trein? Neh ik wacht wel een half uur…ARE YOU KIDDING ME?! Je wacht nog liever een half uur op de volgende trein dan dat je even een sprintje trekt? Je pakt de bus of de auto om een paar kleine boodschapjes te halen terwijl je ook gewoon kunt fietsen? Lui! Voor een keertje niet zo erg. I totally feel you when it’ s raining cats&dogs. Maar wanneer je dit te vaak doet wordt het een gewoonte en zal je conditie echt nog harder achteruit gaan. Dus neem gewoon eens de trap in plaats van de lift, de fiets in plaats van de auto en wandel in je lunchpauze gewoon eens een rondje. Ja, ook als het waait!
Lees ook: 6 dingen die iedereen stiekem in de sportschool doet 

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  april 10, 2017 at 10:24

  Such an interesting post!

  XOXO

  Cami

  //www.paillettesandchampagne.com

  • Reply
   Suzanne
   april 10, 2017 at 15:44

   Thanks Cami!:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (31 MAART T/M 6 APRIL)

  De week van een healthy tapas diner, samen Verkade Bites snacken op zondag #yummie en kei-hard chillen op het balkon. Maar...

  Sluiten