#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

3 tips om weer te beginnen met sporten

sporten beginnen tips

Het is alweer een tijdje geleden dat je voor het laatst hebt gesport? Misschien had je en blessure, was je te druk met werk/school of misschien had je gewoon even geen zin. Wat de reden ook mag zijn, het positieve nieuws is dat je nu weer wilt beginnen met sporten! En dat kan knap lastig zijn!  Als je eenmaal in een lekker sportritme zit lijkt het zo gemakkelijk om telkens te gaan en elke keer die drempel over te stappen. Maar zodra het een tijdje geleden is lijkt die drempel wel de mount everest. Herkenbaar?  No worries, in deze post kom ik met 3 tips die je hopelijk gaan helpen om weer lekker te beginnen met trainen! 

1. Begin rustig

Durf je het niet aan om na langere tijd gelijk weer deel te nemen aan die heftige bootcamp class of ren je liever niet gelijk met je standaard hardloopgroepje mee vanwege je gedaalde conditie? Maak je niet druk! Dat hoeft toch ook helemaal niet?! Begin gewoon eerst lekker rustig op je eigen tempo.

Dit kan bijvoorbeeld lekker thuis met simpele oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sit-ups, planken, muurzitten, squats etc. Voor deze vorm van beweging hoef je niet gelijk de sportschool in en kun je op je eigen niveau en tempo een begin maken. Kijk ook eens op YouTube voor inspiratie voor verschillende laagdrempelige home-workouts!

Daarnaast kun je natuurlijk ‘ s ochtends vroeg of in de avond even gaan wandelen/rennen voor jezelf of in het weekend lekker gaan zwemmen met de kids, een speurtocht uitzetten of ga eens met je partner badmintonnen op een veldje in de buurt bijvoorbeeld. Zorg er gewoon voor dat je langzaam weer meer lichamelijk actief wordt. Sporten is niets meer dan bewegen. En onthoud: je hoeft niet gelijk weer in topconditie te zijn! Heb geduld en wees niet te streng voor jezelf. Als je maar gaat!

2.  Maak het leuk en comfortabel

Maak het sporten leuk en comfortabel door jezelf een nieuwe sportoutfit te gunnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe look! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar je zult zien dat je weer helemaal extra gemotiveerd bent in een nieuw sportsetje. Daarnaast is het super belangrijk dat je je fijn voelt tijdens het sporten. Voel je zelfverzekerd in de sportswear die je draagt en belangrijker: zorg ervoor dat het lekker zit zodat je er vrij in kunt bewegen!  Zeker voor vrouwen met wat grotere borsten of lastige maten kan het soms moeilijk zijn om de juiste work-out gear te vinden. Tip: De Hunkemoller heeft sinds een tijdje ook een heel uitgebreide sportcollectie die niet alleen super fashionable, maar ook erg praktisch is! Zo zijn er verschillende soorten sport bh’s die op verschillende manieren steun bieden. Om te bepalen welk maat/model het meest geschikt is voor jouw lichaam kun je in de Flagship store in Amsterdam gratis een 3D bodyscan laten maken. En uiteraard helpen de verkopers je ook heel goed met het adviseren. En het leuke is gelijk dat je de resultaten (zoals bijvoorbeeld je vetpercentage en heup-, taille- en borstomvang) van de body-scan per mail ontvangt zodat als je over een tijdje nog eens terug gaat je gelijk je progressie kunt zien!  Hoe gek het wellicht dus ook klinkt. Een nieuwe outfit kan je echt helpen om een tandje bij te kunnen zetten. Wanneer je een nieuw setje aanschaft zul je dit daarnaast ook gaan zien als een eerste stap en ook als een soort stok achter de deur om echt te gaan en het vol te blijven houden. Anders is het voor je gevoel weggegooid geld. En daar houden wij Nederlanders niet van. Het setje op de foto’s uit dit artikel komt uit de nieuwe Caro E collectie. De #CaroforHKM collectie is verkrijgbaar bij verschillende filialen en online. Dus mocht je het tof vinden… Je weet het nu te vinden!

3. Stel jezelf een doel (met einddatum)

Doelen stellen helpt je om jezelf te stimuleren en ook te blijven gaan!  Er is altijd wel iets dat je graag wilt bereiken met het sporten. Je begint immer niet zomaar….Misschien wil je je energieker voelen, een aantal kilo afvallen, je blessuregevoelige gebied sterker trainen, je vetpercentage omlaag brengen of gewoon gezonder bezig zijn en je goed voelen. Wat het ook is. Schrijf het op! Zo maak je jouw doelen concreet. Dit kun je doen met pen en papier. Maar tegenwoordig zijn er ook een hele hoop apps die je kunnen helpen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om een trainingsschema bij je doelen te (laten) maken. Dit kan je helpen om toch telkens die drempel over te gaan. Daarbij is het fijn als je ook een einddatum met jezelf afspreekt zodat je een bepaalde druk hebt en de motivatie om toch telkens weer je sportoutfit aan te trekken en de deur uit te gaan. Als kers op de taart kun je jezelf ook een beloning beloven (bijvoorbeeld weer een nieuw sportoutfit, nieuwe hardloopschoenen of juist een etentje bij je favo restaurant, die ene tas waar je al weken stiekem naar gluurt of een gezellig dagje weg…zoveel opties!) wanneer je dit doel binnen de deadline hebt gehaald! Bij veel mensen helpt zo’n beloning ook erg goed!

Go, go, go! Veel plezier en succes met het sporten:)

 

Liefs, xx
Suzanne

Sportsetje: #CaroforHKM

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Carlijn
  augustus 18, 2017 at 22:25

  Suzanne! Dit had ik echt even nodig 🙂 Dankjewel hiervoor. Ik moet er echt aan geloven haha. XXX

  • Reply
   Suzanne
   augustus 19, 2017 at 13:15

   aaah thanks voor je comment! Wat ga je doen? hardlopen? fitness? Veel plezier en succes! You can do it girl! xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY ( 4 augustus t/m 10 augustus)

  Geen warm water, lunchen bij Loetje, een yoga work-out op het dak van de Bijenkorf en een romantische komedie welke...

  Sluiten