#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

3 MANIEREN OM HET SPORTEN IN DE SPORTSCHOOL VOL TE HOUDEN

Sportschool struggles? Wie kent ze niet! Zeker na de zomervakantie is het lastig om je oude ritme weer op te pakken en regelmatig gebruik te blijven maken van dat sportschool abonnement dat je met zoveel motivatie aanschafte. In deze post 3 tips waarmee je het sporten gemakkelijker zult volhouden!

1. Blijf jezelf uitdagen

Probeer jezelf een doel te stellen en elke keer als je gaat een stapje dichter bij je doel te komen. Pak zwaardere gewichten of probeer meer herhalingen vol te houden. Wanneer je jezelf namelijk beperkt tot het gebruiken van telkens dezelfde gewichten haal je na een tijdje niet meer het maximale uit je work-outs en daarmee niet het maximale uit jezelf. En dat is niet alleen zonde, het zorgt er ook voor dat je het saai gaat vinden. En dat is nu precies waar we niet op zitten te wachten. Vind je het lastig om doelen te stellen voor jezelf met betrekking tot gewichten en herhalingen? Vraag dan een medewerker van je sportschool of zoek zelf een trainingsschema. Bij de Fit For Free, waar ik zelf sport, kun je gratis gebruik maken van verschillende standaard trainingsschema’s die zijn gemaakt op verschillende niveaus, voor zowel man als vrouw. Probeer bijvoorbeeld te starten met een schema voor beginners en stel jezelf tot doel na een bepaalde tijd te beginnen aan het schema voor gevorderden zodat je jezelf blijft uitdagen! Wat ook kan helpen om ervoor te zorgen dat het niet gauw saai wordt is om eens langs te gaan bij een andere club, als je net als ik bij Fit For Free zit kun je bij alle clubs terecht. In een straal van 7km rond mijn huis zijn er 4 clubs te vinden waartussen ik meestal afwissel. Ik woon wel in Amsterdam, mochten er in jouw omgeving niet zoveel clubs zijn wissel dan bijvoorbeeld eens van route om erheen te fietsen . Dat klinkt misschien vreemd, maar ook dat kan zorgen voor positieve afwisseling:)

2. Groepslessen

Misschien is het niet de eerste optie waar je aan zou denken of spreekt het je niet gelijk aan, maar groepslessen werken enorm goed voor de motivatie. Het samen sporten is niet alleen gezellig, het zorgt er ook voor dat je jezelf blijft uitdagen. Je wilt in een groepsles automatisch mee kunnen doen met de rest en zult je uiterste best doen niet achter te blijven. Uiteraard komt er dan vaak ook nog een soort sociale druk bij kijken die ervoor zorgt dat je de week erna eigenlijk wel weer moet gaan. En precies dat kunnen sommigen van ons goed gebruiken. Maar uiteraard hoef je niets. Zelf heb ik wel een groeplessen abonnement, maar ik ga niet elke week naar een groepsles. Eens in de zoveel tijd besluit ik eens een nieuw soort groepsles te proberen. Als ik even geen zin heb om in mijn eentje te trainen of behoefte heb aan wat gezelligheid dan vind ik het een hele fijne manier van sporten. Het werkt voor mij ook heel motiverend en inspirerend om af en toe zo’n nieuw soort groepsles te volgen. Van yoga tot zumba en van bodypump tot kickboksen. Het kan allemaal.

3. Nieuwe oefeningen

Weg met die standaard gewoonten en altijd maar dezelfde work-out! Niets is meer killing voor je motivatie dan routine! Altijd maar hetzelfde wordt saai en uiteindelijk zul je geen zin meer hebben! Bovendien zal je lichaam zich ook niet meer uitgedaagd voelen en langzaam minder calorieën verbranden met dezelfde oefening. Natuurlijk hoef je niet elke keer dat je gaat andere apparaten te gebruiken. Maar zorg ervoor dat je eens in de zoveel tijd een nieuw apparaat uit probeert of een nieuw soort oefening vraagt aan een medewerker. De trainers binnen mijn Fit For Free vinden dat ook nog eens super leuk. Laatst was ik opzoek naar een zwaardere oefening om mijn billen te trainen en ik had even geen inspiratie. Ik vroeg een medewerker en hij kwam met allerlei opties waarvan er super fijne nieuwe oefeningen bijzaten die ik nu bijna elke week in mijn trainingsschema verwerk.  In de periode dat je wel even vasthoudt aan je vaste routine kun je natuurlijk wel lekker de volgorde wisselen waarin je de oefeningen uitvoert. En qua warming up en cooling down kun je ook een keer kiezen voor de loopband ipv de fiets of andersom. Dat maakt het ook leuker voor jezelf.

 

Dus, daag jezelf uit en houdt het ook leuk voor jezelf door te variëren in de oefeningen en af en toe een gezellige groepsles mee te pakken!

Veel sportplezier!

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
quinoa salade
QUINOA SALADE MET WORTEL EN RODE KOOL

Deze kleurrijke quinoa salade kan in elk seizoen zowel vega als niet-vega gegeten worden. Omdat de salade niet alleen super...

Sluiten