#FITwithsuus Kracht/Fitness Workout schema's

MY KILLER BODY MOTIVATION WORK-OUT

MY KILLER BODY MOTIVATION WORK-OUT!

Kom maar door met die killer body! Ja toch? Wie wil dat nu niet! Precies, dat dacht ook Fajah Lourens alweer een aantal jaar terug toen ze haar eigen platform begon rondom het creëren van een killer body en hiermee een hoop andere vrouwen inspireerde.

Als fit/health blogger vind ik het natuurlijk heel interessant om te kijken naar wat andere ‘fitgirls’, ‘healthbloggers’ allemaal doen. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen zijn eigen methoden heeft om gelukkig te worden met zijn/haar shape. De manier hoe Fajah eet en traint is niet per se mijn manier. Ik heb baat bij andere oefeningen en trainingen. Maar ook al is Fajah’s manier, niet mijn manier: ik bewonder deze powervrouw wel enorm. Ze doet het toch allemaal maar mooi ff. Een eigen platform, meerdere boeken, dj’en, én sinds kort ook haar eigen MKBM sportswear! Omdat ik dit ontzettend tof vind deel ik vandaag ter inspiratie één van mijn favoriete Killer Body Motivation Work-Out in Faja’s MKBM Sportswear!

Onderstaande oefeningen zijn ter inspiratie. Het zijn 3 oefeningen die ik vaak verwerk in mijn 30 minuten work-out omdat ik ze fijn en effectief vind. Meestal pak ik dit setje dan 4 x en daar ben ik 10 minuten tot een kwartier mee bezig.

1. Dumbbell shouldre press

Met deze oefening train je voornamelijk je schouders. Je kunt de oefening zowel zittend als staand uitvoeren. Ik deed hem op een gymbal voor wat extra core stability training. Het is namelijk belangrijk dat je bij deze oefening je rug recht houdt en enkel vanuit je schouders werkt. Ga zitten of staan en zorg ervoor dat je een stabiele, rechte houding aanneemt. Pak twee dumbbells die je minimaal 15 x gecontroleerd omhoog kunt brengen van schouderhoogte (beginpositie) tot gestrekt boven je uit.

2. Battle rope waves

Dé klassieke variant onder de touw oefeningen! Met deze oefening train je voornamelijk je armen. Het voordeel van deze oefening is dat je je linker- en rechterarm onafhankelijk van elkaar traint. Ga staan in een bijna squat positie terwijl je de uiteinden van het touw op heuphoogte vasthoud met je handen op schouderbreedte. Je spant je gehele core aan terwijl je om en om je armen omhoog en naar beneden slaat. Je maakt explosief golfjes met de touwen voor zolang je dit kan volhouden (1 tot 2 minuten)

3. Weighted squat & press

Deze oefening is een beginners compound oefening waarbij je bijna al je spiergroepen gaat gebruiken. Het focust zich vooral op je benen, schouders, armen en core. Je start met je voeten op schouderbreedte en de gewichtplaat (10 kg bijv.) houd je voor je met gebogen ellebogen op borsthoogte. Vervolgens maak je een squat met gebogen ellebogen totdat je ellebogen ongeveer je knieën raken óf met gestrekte armen zoals op onderstaande foto’s. Dan kom je langzaam weer omhoog naar de beginpositie en breng je het gewicht in 1 x omhoog als een soort shoulder press. Je houdt het gewicht een seconde vast bovenin en komt dan weer terug naar begin positie en start opnieuw met een squat gevolgd door een press. Deze oefening doe ik 15 tot 20 keer.

Deze set van 3 oefeningen tezamen herhaal ik vaak 4 keer.

Goodluck op weg naar jou killer body!

Sportieve groetjes,
Suzanne

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
overnight oats
OVERNIGHT OATS MET BANAAN

Recept voor overnight oats met banaan! Wil je graag gezond ontbijten maar heb je ' s ochtends geen tijd om...

Sluiten