#FITwithsuus

DIT IS HOE MUZIEK JE HELPT TIJDENS HET HARDLOPEN!

hardlopen

4 X HOE MUZIEK JE KAN HELPEN TIJDENS HET HARDLOPEN!

Of je nu een die-hard Hardcore fan, Belieber of Top-40 lover bent. Je liefde voor muziek helpt je die zware runs door!

 

 1. SNELHEID
Je zult automatisch op de beat van de muziek gaan rennen waardoor je minder problemen zult ervaren met het vinden van een juiste/fijne snelheid. Sterker nog, wanneer je op hetzelfde ritme rent als de beat van je muziek zul je in de meeste gevallen zelfs beter presteren! Muziek rond de 125 BPM schijnt het beste voor lange afstand lopers, muziek met een beat rond de 170 BPM helpt je om korte afstanden lekker snel te kunnen lopen.
2. MENTALE SUPPORT
Wanneer je eigenlijk niet meer kan, maar je net dat lekkere nummer op hebt staan sleept de muziek je letterlijk door je laatste kilometer(s) heen. Wanneer je je volume ook nog iets harder zet schijnt het extra motiverend te werken. Daar waar je zonder muziek wellicht al gestopt was, helpt het je nu nog even door te zetten.

3. POSITIVITEIT

Wanneer je rent met muziek op ben je minder bezig met de negatieve dingen (zweet, pijntjes, buiten adem, etc.) rondom je work-out. Je voelt je pijntjes als het ware minder en bent bereid langer door te rennen. (tja, je hebt immers ook wel een heel lekkere playlist op staan). Daarbij komt dat veel mensen simpelweg blij worden van muziek wat ervoor zorgt dat ze positief blijven tijdens de run !

4. (SCHIJN) FYSIEKE SUPPORT

Muziek laat je doen denken dat je minder uitgeput bent. Een goede playlist kan ervoor zorgen dat je je work-out als veel minder intens ervaart en een stuk minder vermoeid raakt tijdens het rennen. De muziek leid je als het ware af van je uitputting en hoe hard je aan het rennen bent. Zo heb ik net een halve marathon gefinisht op top 40 nummers ! Stiekem ben ik in mijn hoofd aan het meezingen waardoor ik een stuk minder bezig ben met hoe zwaar het eigenlijk is.

Vertel op, wat luister jij graag tijdens je run?

 

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

Related Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read previous post:
SUP yoga
ALLES OVER SUP YOGA EN WAAROM HET ZO GOED VOOR JE IS

SUP YOGA? Wat is dat precies? En waar is dat goed voor? En niet geheel onbelangrijk: Is dat leuk? Dat...

Close