#FITwithsuus Hardlopen Weetjes, tips en andere sporten

DIT IS HOE MUZIEK JE HELPT TIJDENS HET HARDLOPEN!

hardlopen

4 X HOE MUZIEK JE KAN HELPEN TIJDENS HET HARDLOPEN!

Of je nu een die-hard Hardcore fan, Belieber of Top-40 lover bent. Je liefde voor muziek helpt je die zware runs door!

 

 1. SNELHEID
Je zult automatisch op de beat van de muziek gaan rennen waardoor je minder problemen zult ervaren met het vinden van een juiste/fijne snelheid. Sterker nog, wanneer je op hetzelfde ritme rent als de beat van je muziek zul je in de meeste gevallen zelfs beter presteren! Muziek rond de 125 BPM schijnt het beste voor lange afstand lopers, muziek met een beat rond de 170 BPM helpt je om korte afstanden lekker snel te kunnen lopen.
2. MENTALE SUPPORT
Wanneer je eigenlijk niet meer kan, maar je net dat lekkere nummer op hebt staan sleept de muziek je letterlijk door je laatste kilometer(s) heen. Wanneer je je volume ook nog iets harder zet schijnt het extra motiverend te werken. Daar waar je zonder muziek wellicht al gestopt was, helpt het je nu nog even door te zetten.

3. POSITIVITEIT

Wanneer je rent met muziek op ben je minder bezig met de negatieve dingen (zweet, pijntjes, buiten adem, etc.) rondom je work-out. Je voelt je pijntjes als het ware minder en bent bereid langer door te rennen. (tja, je hebt immers ook wel een heel lekkere playlist op staan). Daarbij komt dat veel mensen simpelweg blij worden van muziek wat ervoor zorgt dat ze positief blijven tijdens de run !

4. (SCHIJN) FYSIEKE SUPPORT

Muziek laat je doen denken dat je minder uitgeput bent. Een goede playlist kan ervoor zorgen dat je je work-out als veel minder intens ervaart en een stuk minder vermoeid raakt tijdens het rennen. De muziek leid je als het ware af van je uitputting en hoe hard je aan het rennen bent. Zo heb ik net een halve marathon gefinisht op top 40 nummers ! Stiekem ben ik in mijn hoofd aan het meezingen waardoor ik een stuk minder bezig ben met hoe zwaar het eigenlijk is.

Vertel op, wat luister jij graag tijdens je run?

 

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marlies
  november 22, 2017 at 10:15

  En als je muziek dan ineens uitvalt dat is echt balen haha. Al meerdere keren voor gehad dat mijn gsm raar deed en dan gaat je tempo ook echt omlaag. Ik vind het inderdaad fijn om op het ritme te lopen maar vooral ook dat ik mijn zware ademhaling niet hoor haha. Zeker als ik mensen tegen kom dan trek ik het mij minder aan dan dat ik mijn eigen hoor.

  • Reply
   Suzanne
   november 22, 2017 at 12:12

   Hi Marlies,

   Wat vervelend dat je muziek soms opeens uitvalt. Hoe kan dat dan? Door je telefoon? Of door je headset?
   Maar ik heb hetzelfde hoor! Ik zet ook wel eens een heel mooi, rustig/gevoelig liedje op mijn playlist en dan merk je ook gelijk dat je in kakt. Maar dan vind ik het gewoon zo’n mooi liedje hahaha.

   Wat je zegt over andere mensen is eigenlijk ook nog een voordeel van muziek. Je bent veel meer in je eigen wereldje hé, echt lekker!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  SUP yoga
  ALLES OVER SUP YOGA EN WAAROM HET ZO GOED VOOR JE IS

  SUP YOGA? Wat is dat precies? En waar is dat goed voor? En niet geheel onbelangrijk: Is dat leuk? Dat...

  Sluiten