#FITwithsuus Hardlopen Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten Yoga

WAAROM HET DRAGEN VAN EEN JUISTE SPORT BH ZO BELANGRIJK IS (OOK VOOR KLEINE CUPS!)

sport bh

Het belang van het dragen van de juiste sport bh. Als je gaat sporten moet je vaak op een hoop dingen letten en heb je vaak ook een hoop nodig. De meeste vrouwen vinden het vooral belangrijk dat ze er leuk uit zien tijdens het sporten en dat hun sportsetje fijn zit. Een focus op comfort en stijl dus.

Hardlopers focussen zich daarbij voornamelijk op de kwaliteit en uiterlijk van de hardloopschoenen en fitnessende vrouwen op een fijne, mooie legging waarmee ze gewoon kunnen squatten, dansen en bukken zonder dat hun broek afzakt of de rest van de sportschool weet wat voor figuurtjes erop hun ondergoed staan.

Maar misschien wel het belangrijkste gedeelte van de sportoutfit wordt vaak vergeten! De sport bh!


sport bh Een goede sport bh is misschien wel het belangrijkste gedeelte van een sport outfit voor vrouwen! Een groot gedeelte van de vrouwen kiest een sport bh enkel op basis van hoe deze eruit ziet en hoe duur deze is. En dan is er ook nog een groep die het zonde vindt om geld uit te geven aan een sport bh die toch onder een shirt verdwijnt en daarom in hun normale bh sport.

Maar het niet of verkeerd dragen van een bh tijdens het sporten kan op de lange termijn zorgen voor hangborsten en pijnlijke borstkneuzingen! Wanneer je geen sport bh draagt of een verkeerd model dan komt er tijdens je workout een enorme druk te staan op je borstweefsel. En hoe groter de borst, hoe meer schade aan je huidstructuur!

Gewone bh’s zijn gemaakt om comfortabel de dag door te komen, maar niet om mee te rennen, springen en actief in te bewegen. Ze reduceren maar ongeveer 38% van de bewegingen terwijl een goede sport bh ervoor kan zorgen dat je borsten tot ongeveer 80%  minder bewegen. Bovendien hebben gewone bh’s vaak een beugel die tijdens het sporten pijnlijk kan gaan drukken en schuren over de huid.

Het dragen van een goede sport bh tijdens het trainen is daarom ontzettend belangrijk! Het voorkomt pijnlijke borsten, een geïrriteerde huid en op de lange termijn hangborsten! En of je nu kleine of grote borsten hebt, dat maakt niet uit. Ook kleine borsten kunnen namelijk gaan hangen als ze teveel worden geschud. De huid zal simpelweg uitrekken door teveel beweging van de borsten en je borsten kunnen dan gaan hangen.

Daarnaast kan het ook gewoon erg vervelend en pijnlijk zijn om te sporten als je geen goede sport bh draagt. Sommige vrouwen (vaak met een grotere cup) hebben zelfs een hekel aan sporten vanwege het feit dat hun borsten zo op en neer bewegen. Sporten wordt daardoor onplezierig en pijnlijk. En ook daarom is het belangrijk om een sport bh te vinden die genoeg steun geeft!

Het vinden van een goede sportbh is dus belangrijk voor zowel comfort als bescherming!

 

sport bh

Persoonlijke tip:

Voor elk figuur en voor elke cupmaat is er wel een goed model te vinden. Als fanatiek sportster heb ik al heel wat merken, modellen en type sport bh’s uitgeprobeerd. Wat mij betreft komen de ‘Kay & Tess sport bras‘  van Röhnisch het beste uit de test. Ik heb dit model dan ook in meerdere kleuren inmiddels.

De kwaliteit, fit en look&feel van deze sport bh’s sluiten perfect aan bij mijn sportieve levensstijl en smaak. Het model is strak en stevig, heeft brede banden en biedt fijne support tijdens fitness en hardlopen. De stof vangt goed zweet op en ik vind de bh daarnaast erg comfortabel zitten. Hij schuurt niet en voelt zacht aan. Wellicht komt het omdat ze zich bij Röhnisch specifiek richten op vrouwen. Er wordt enkel sportkleding gemaakt voor vrouwen en voornamelijk ook door vrouwen. Daardoor ligt de focus ook sterk bij het vrouwelijk lichaam en met al haar vormen en ongemakken zoals het bewegen van de borsten tijdens het trainen.

Omdat ik een strakke stevige sport bh zoals de ‘Kay’ niet fijn vind voor bijvoorbeeld yoga en wandelen gebruik ik daarvoor een ander model. Sterker nog, zo’n stevige sport bh is juist niet fijn want tijdens yoga is het juist fijn als je heel flexibel kunt bewegen. En daar hebben ze bij het Zweedse sportmerk Röhnish ook echt rekening mee gehouden en speciale sport bh’s ontwikkelt voor specifieke workouts zoals bijvoorbeeld een bh voor yoga, maar ook voor hardlopen en HIIT trainingen. Daarom gebruik ik voor low support trainingen een model zoals de ‘Julie‘ of ‘Flattering‘. Deze bieden precies voldoende steun en flexibiliteit voor een low impact workout zoals yoga en pilates bijvoorbeeld. Maar voor het hardlopen, spinning en krachttraining gebruik ik dus een model dat meer support geeft en zo strak zit dat mijn borsten niet meer opzij of op en neer bewegen tijdens het springen en rennen. Uiteraard wel nog los genoeg om fijn te kunnen ademen.

Naast dat ik ze heel fijn vind zitten tijdens het sporten ben ik ook erg tevreden over de kwaliteit. Ze worden niet faal, ze lubberen niet uit, gaan niet pullen en ze blijven aanvoelen als nieuw. Ik betaal dan ook graag wat meer voor een goede sport bh die zijn rek na het wassen, zweten en vele bewegen niet verliest! En ik vind het fijn om te weten dat de producten van Röhnisch ook op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen. Het bedrijf is namelijk aangesloten bij het hand in hand programma dat onder andere armoede in de productiegebieden bestrijd en kinderarbeid tegen gaat, maar ook werkt met gerecyclede producten bijvoorbeeld. Een beetje extra aandacht voor mens en milieu waardoor ik extra achter deze sport bh’s sta. Maar natuurlijk voornamelijk voor de support die ze bieden en de kwaliteit zodat ik elke dag weer met plezier kan trainen zonder pijntjes en zonder dat ik op den duur mijn borsten zie gaan hangen.

Ik hoop dat dit artikel je wellicht iets heeft geleerd of je aan het denken heeft gezet over je eigen manier van sporten. Was je je bijvoorbeeld bewust van het verschil tussen sporten met een gewone bh en het sporten met een goede sport bh? Of van het feit dat je voor verschillende workouts eigenlijk een verschillend model sport bh nodig hebt?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, stel ze dan gerust hier of via Instagram.

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kirsten
  maart 24, 2018 at 19:26

  Goed dat je hier aandacht aan besteed Suzanne! Ik heb zelf een vrij grote cup en vond het vroeger heel lastig met sporten, omdat alles inderdaad alle kanten op ging. Gelukkig heeft mijn moeder altijd goede sport bh’s voor mij gekocht en uitgelegd waarom het zo belangrijk is. Ik heb voor het paardrijden en wielrennen sport bh’s die extra stevigheid bieden (bij sommige merken is dit dan een level 3) en voor fitness en yoga heb ik level 2 bh’s. Level 2 geeft alsnog wel wat stevigheid, maar net iets minder. Momenteel ben ik echt gek op de sport bh’s van Hunkemöller, heb er echt 6 in de kast liggen volgens mij, haha! En nog een paar van Nike die ook fijn zijn. Daarnaast vind ik Anita ook een heel fijn merk.

  • Reply
   Suzanne
   maart 26, 2018 at 09:48

   Hi Kirsten, Bedankt voor je uitgebreide en reactie en support. En wat fijn om te lezen dat je moeder al heel goed wist wat belangrijk voor je was! Helaas krijgt niet iedereen dat vanuit huis uit mee. Leuk om te horen dat je ook fan bent van de Hunkemöller bh’s. Ik ben zelf Hunkemöller ambassadeur en ben het met je eens. Die levels werken erg goed. Voor yoga gebruik ik bijvoorbeeld level 1 of 2. En voor hardlopen level 3. Maar ik heb zelf niet zulke goede ervaring met NIKE bh’s. Maar wellicht heb ik nog nooit de juiste gehad. En met Anita ben ik niet bekend… Maar leuk om jou ervaring te lezen:D Thanks for sharing<3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  spinning
  WAAROM EEN LESJE SPINNING ZO GOED VOOR JE IS!

  Een van de meest Nederlandse vormen van lichaamsbeweging, fietsen, blijkt in de vorm van spinning een heuse killer workout! En...

  Sluiten