#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Workout schema's

MET DEZE 5 VOETBALOEFENINGEN TIL JE JOUW VOETBALSKILLS NAAR EEN HOGER LEVEL

voetbal oefeningen

In deze post 5 voetbaloefeningen waarmee je je voetbalskills super snel naar een hoger niveau tilt!

De finale van het WK voetbal in Rusland staat voor de deur en dat betekent dat ik helemaal in de voetbalsferen ben. Ik heb bijna elke wedstrijd gezien en ook al doet Nederland helemaal niet mee vind ik het toch super spannend.

Ik ben echt zo iemand die enorm veel zin krijgt in een sport als ik ernaar kijk. Tijdens de Olympische Winterspelen kijk ik veel schaatsen en dan MOET ik gewoon een kaartje kopen voor de schaatsbaan. In die weken vind je me dan ook regelmatig op schaatsen. Hetzelfde geldt nu met het WK voetbal. Dan gaat mijn innerlijke voetbalvrouw kriebelen en moet ik gewoon even naar buiten om een balletje te trappen.

Maar ik zit niet op voetbal dus kan niet zo gemakkelijk een voetbalveld op of teamgenootjes vinden om een balletje mee te trappen. Dus in de meeste gevallen ben ik op mezelf aangewezen.  Vandaar dat ik mezelf altijd vermaak met bepaalde voetbaloefeningen en het leek me leuk deze met jullie te delen!

Krijg je ook zo de voetbalkriebels van het WK, en ben je net als ik geen echte voetballer? Haal gewoon die voetbal van zolder, jat hem van je vriend, vader of zus of bestel er eentje zoals ik deed met deze replica bal van het WK (hij was maar €16,95 op Plutosport.nl) en wie weet hebben we binnen no-time een nieuwe Lionel Messi of Lieke Martens. Want deze voetbaloefeningen zijn geschikt voor elke beginner en helpen je met balans, coördinatie, balgevoel en balcontrole.

Je kunt de voetbaloefeningen lekker op je eigen tempo doen, herhalen zo vaak als je wilt en natuurlijk ook wisselen zo vaak als je wilt.

VOETBALOEFENINGEN OM JE SKILLS NAAR EEN HOGER LEVEL TE TILLEN

 1. Muurtje tik

  Trap de bal tegen een muur(tje) en als die terugkomt controleer je hem met de voet. Doe dit een aantal keren na elkaar en wissel ook de richting van de bal en je eigen positie. Als dit goed gaat kun je ook gaan dribbelen met de bal paralel aan de muur en hem tijdens het lopen tegen de muur schieten en in de dribbel vooruit weer aannemen, doordribbelen en opnieuw tegen de muur schieten. Met deze oefening train je balcontrole en balgevoel. En natuurlijk de aanname van de bal, welke een van de belangrijkste dingen in het voetbal is.

  Als je het goed doet schiet je de bal telkens in je eigen voet en heb je niet meer dan 1 aanraking nodig voordat je de bal weer tegen de muur schopt.

  voetbaloefeningen - muurtje tik

 2. Hooghouden

  Hooghouden is voor beginners een van de moeilijke voetbaloefeningen, maar als je even oefent, boek je snel progressie.

  Probeer de bal hoog te houden. Start met één voet en probeer als dit goed gaat je andere voet en eventueel knieën en hoofd mee te nemen. Met hooghouden ontwikkel je gevoel voor waarneming en gevoeligheid voor de bal.

  Tips:

  -Als je nog niet kunt hooghouden kun je dit oefenen door de bal in je handen te nemen en vanaf buikhoogte te laten vallen. Laat hem een kleine stuit maken op de grond en schop hem dan zachtjes recht omhoog om hem vervolgens weer op te vangen met je handen. Doe dit net zo lang tot je merkt dat je het opvangen met de handen kunt weglaten. Dus enkel met stuit kunt werken. Als dit ook steeds beter gaat kun je de stuit ook weglaten en zal het hooghouden steeds beter gaan!

  -Probeer je enkel zoveel mogelijk op slot te houden. Op deze manier houd je je voet gespannen/strak in de juiste hoek en kun je de bal gecontroleerd recht omhoog schoppen en weer opvangen. 

  -Probeer je knieen licht gebogen te houden en sta stevig op het been waarmee je niet schopt.

  voetbaloefeningen - bal hooghouden

 3. Dribbelen

  Dit is een van de meest gebruikte voetbaloefeningen zowel voor beginners als gevorderden. Je kunt voor jezelf wat pionnetjes, lege flessen of andere voorwerpen op straat of op je veldje neerzetten en hier zigzaggend omheen dribbelen met de bal aan je voet. Je kunt ook werken met prullenbakken, bankjes en lantaarnpalen die er al zijn. Probeer steeds een beetje meer snelheid op te bouwen terwijl je de bal gecontroleerd aan de voet houdt. Schop hem dus niet te ver van je af en werk om en om met de binnen- en buitenkant van je voeten! Begin rustig en pas als je het onder controle hebt kun je de snelheid wat opvoeren.

  Wanneer je naar links wilt dribbelen start je met de binnenkant van de rechtervoet en tikt de bal zachtjes naar links. Vervolgens tik je hem met de buitenkant van je linkervoet nog iets verder naar links. Om de dribbel vervolgens weer op te pakken en naar rechts te bewegen. Dit doe je dan door de bal met de binnenkant van je linkervoet zachtjes naar rechts te schoppen waar je hem met de buitenkant van je rechtervoet aanneemt en iets verder naar rechts schopt. En zo ga je door.

 4.  Koppen

  Ook dat hoort bij voetbal natuurlijk. Je kunt dit goed oefenen door de bal omhoog te gooien en hem met je hoofd op te vangen en vervolgens een richting op te koppen. Het is belangrijk dat je dit vooral doet met je voorhoofd en niet met de bovenkant van je hoofd. Veel mensen zijn automatisch geneigd om hun ogen dicht te doen als de bal hun hoofd raakt of zelfs al als de bal de richting van hun hoofd op komt. Maar probeer juist te blijven kijken naar de bal zodat je hem echt een richting op kunt koppen. Bijvoorbeeld tegen een bepaald punt op een muurtje.

  voetbaloefeningen - voetbal koppen

 5. Je ‘slechte’ been trainen

  Heel vaak hebben voetballers een goed en een minder goed been. Met hun minder goede been vinden ze het lastig om recht te schieten. Dit kun je oefenen met een evenwicht oefening. En geloof het of niet, die is zelfs beter te oefenen zonder bal!

  Als je rechts bent en moeite hebt om met links te schieten. Ga dan op je rechterbeen staan en til je linkerbeen op. Vervolgens ga je heen en weer veren op je rechterbeen. Op en neer, en een beetje naar links en rechts. Als je voelt dat je evenwicht hebt kun je ook met je andere been schopbewegingen gaan maken terwijl je nog steeds blijft balanceren op je ene been. Als je dit regelmatig oefent dan zul je meer evenwicht ontwikkelen in je rechterbeen. En daardoor zul je beter kunnen schieten met je linkerbeen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze voetbaloefeningen te zien en wie weet zelfs gaan uit proberen!

ZIE OOK: OPDRUKKEN IS OOK VOOR VROUWEN!

Mijn voetbaloutfit bestelde ik ook bij Plutosport mocht je dat willen weten.

Veel (voetbal)plezier!
xx Suzanne

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (6 JULI T/M 12 JULI)

Om 3 uur 's nachts uit bed voor een zonsopgang shoot met Runnersworld, een heerlijke fietstocht (70km) naar het strand...

Sluiten