#FOODwithsuus

ACAI BOWL BREAKFAST

Goedemorgen peeps!

Vandaag op de blog presenteer ik jullie DÉ ontbijt trend van dit moment: De enige echte Acai Bowl, maar dan à la suzie. Moi dus. Na wekenlang te zijn doodgegooid met Acai Bowls in mijn Instagram timeline besloot ik dat het tijd was deze hype zelf eens te proberen. Want kan je jezelf nog een foodie noemen als je geen Acai Bowls maakt/post? Guess not o.O’ Dus moest het hè…haha nee grapje xd Ik was gewoon zooooo superbenieuwd naar deze paarse gezonde drap.

Nee maar even serieus mensen, these Acai Bowls were literally EVERYWHERE around me! Dat ze in New York op elke hoek van de straat te vinden zijn, oke oke dat is New York. Maar hier in Amsterdam staan ze inmiddels dus ook op de ontbijtkaart van superveel hippe tentjes #chillybilly. Maar ik maak liever zelf mijn eten. Controlfreakie ofzo. Gehe. En zelf eten maken is gewoon goedkoper (pluspunt) en je kan het lekker in je pyjama met een knot op je hoofd achter de tv eten zonder dat je je eerst een half uur druk moet maken over wat je aan doet voor je ontbijt/lunch buiten de deur (driedubbele pluspunten). Ohja en thuis kun je er lekker doorheen gooien wat je wilt. Je eigen vertrouwde muesli of granola, je eigen cocosnoot chocolade toppings. Niets is fijner dan op die manier wakker worden hihi. Al is het soms natuurlijk wel superleuk en gezellig om met een goede vriendin of met je vriend lekker buiten de deur te eten. Dat is ook verwennerij, DUH!

Anywayssss, een acai bowl maken dus maar wtf is het eigenlijk? Acai komt van de acai-bes en die komt weer uit Zuid-Amerika en groeit aan een soort palmboom. Oh en voor jullie uitspraak, je zegt ‘Assa-ie’ bes.  En dus niet akaj bes. Oke ja ja ja jaaa ik geef toe dat zei ik ook verkeerd int begin #ssssst . Deze assa ie bes dus…de smaak is niet echt ergens mee te vergelijken maar als het dan toch moet zou ik zeggen dat het smaakt naar een soort bosbes met noten en chocolade. Klinkt goed toch (: ?!  De acaibowl wordt gemaakt met bevroren acaibessen of met acaipoeder. Ik koos voor de laatste optie en bestelde deze pot acaipoeder van de body&fitshop. Je kunt een acai bowl echt op HEEEUUUULLL veel manieren maken! Het is namelijk een soort pap gemaakt van melk of kwark of bevroren banaan of een mengsel van deze dingen. Hier is het recept voor de acai bowl die ik maakte:

 

Ingredienten:

 • 2 bevroren bananen (schil de banaan alvorens je hem invriest!)
 • Magere kwark (naar eigen hoeveelheid, ik gebruikte 4 grote eetlepels)
 • 2 eetlepels acai poeder
 • Toppings naar keuze (ik gebruikte zoals je ziet op de foto, een handje superfood muesli, wat chiazaad, wat pure amandelschaafsel en een lijntje kokossnippertjes)
 • Wat je zelf nog wilt toevoegen…je kunt in principe alles toevoegen, van superfoods tot chocolade en van granola tot verse vruchtjes! Doe eens leuk!

Recept:

 • Stop de banaan, de açaípoeder en de kwark in een blender
 • Mix totdat het dik en romig is. (Als het te dik is geworden, kun je er eventueel nog een beetje melk bij doen)
 • Giet het geheel in een leuk kommetje en doe je favo toppings erover heen.
 • Enjoy!Ik ben voor eeuwig gelukkig dat ik weer een nieuw ontbijtje heb uitgevonden waar ik mijn bed ’s ochtends voor uitspring. Nee echt jongens. Als jullie mijn gezicht nu konden zien hihi er staat er eentje voor me hoor, zo’n lekkere acai bowl, want dit is GENOT. Pure genot! Bijna dezelfde macro’s als mijn normale ontbijt maar toch net ff anders dan normaal:D

Oke ik ga eteeeeennnnn YEAH!

Doeiiii,
PH: me
Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin for more! 

Producten: Body&Fitshop

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 5, 2016 at 04:55

  Ah dit ziet er echt te lekker uit!

 • Reply
  Joëlla
  april 5, 2016 at 06:38

  Ziet er heerlijk uit!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  zomer salade
  RECEPT: ZOETE ZOMER SALADE

  In de post van vandaag een zoete zomer salade! Maaltijdsalade? Yes! Een maaltijdsalade kan op zomerse dagen zo ontzettend chill...

  Sluiten