#FITwithsuus

DAM TOT DAM PREPARATIONS MET O.A WELEDA SPORTVERZORGING EN VEEEL PASTA

Voorbereiden op de Dam tot Dam loop met Weleda sportverzorging en veel pasta!

Vandaag is DE dag. Die ene dag waar heel rennend Nederland en vooral rennend Amsterdam elk jaar weer naar uit kijkt. Of eigenlijk moet ik zeggen weekend…want ook gisteravond rende er al zo’ n 15.000 sportievelingen de 5 Engelse mijl (8 kilometer) door de verlichte straten van het knusse Zaandam. Maar het draait natuurlijk allemaal om die ene zondag, de dag waarop meer dan 50.000 mensen 10 Engelse mijl (16,1 km) zullen knallen door zowel de straten van Amsterdam als Zaandam.

Ook ik leef hier al een aantal weken naar toe. Zoals jullie (misschien) weten ben ik van origine een zwemster. Hardlopen heb ik gedurende mijn jeugd nooit gedaan. Ik ben dan ook totaal onervaren als het gaat om races rennen. Toch heb ik door mijn zwemverleden wel de nodige kennis van racevoorbereidingen in general. Slapen, uitrusten, genoeg koolhydraten&eiwitten eten, niet teveel trainen in de week voor dé wedstrijddag, je spieren goed verzorgen en je koppie zo goed als mogelijk klaarmaken. Toen ik stopte met het zwemmen heb ik mezelf in een gekke bui met Kerst ingeschreven voor mijn eerste hardloopwedstrijd. Dus in het verleden heb ik al wel één keer eerder meegedaan aan de midwintermarathon van Apeldoorn (februari 2014). Daar liep ik de 18,5 km met -5 graden. Koud, afzien en zwaar. Maar dat ging zo verrassend goed dat ik ben blijven rennen. Elke maand minimaal 100 km. Het rennen geeft me echt een kick.

Maar die ene race tijdens de midwintermarathon… daar is het qua wedstrijden eigenlijk ook bij gebleven… en dus ook nog steeds mijn enige race ervaring met het hardlopen. Waarom eigenlijk? Het was zooo leuk toen! Dus HOOG tijd om weer eens een hardloopwedstrijd te joinen. De Dam tot Dam loop leek mij het perfecte event voor mijn tweede race! Maar hallo…het is nog steeds pas mijn tweede race dus mag ik het stiekem toch een beetje eng vinden?!  Zeker omdat het hardlopen de laatste weken helemaal niet zo lekker gaat. Snelheidswise gewoon K*T eigenlijk.

Eigen schuld dikke bult hoor, dat weet ik ook. Ik heb namelijk niet goed genoeg op mijn voeding gelet (veel te veel gegeten de afgelopen weken en 4 kilo aangekomen deze zomer), ik heb te weinig slaap gepakt en teveel door getraind. Ik wist best dat het niet slim was om deze dinsdag nog 85 km te gaan fietsen en de dag ervoor kei hard benen te trainen in de sportschool. Maar toch deed ik het. Gewoon dom. Maar ook oh zo lekker. Ik had het nodig om uit mijn soort van dipje te komen. Aan de andere kant heb ik er ook wel alles aangedaan om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Ja, ik heb te weinig geslapen maar ik heb gister en vandaag wel rustig aan gedaan om toch een beetje extra rust te pakken. En ja, ik heb veel te veel gegeten maar deze extra calorieën komen voor het overgrote gedeelte wel uit goed gevulde pasta’ s, broodjes pindakaas en extra bananen. Niet uit zakken chips en pizza’ s. Daarnaast heb ik mijn spieren goed verzorgd met de Arnica Sportverzorgingslijn van Weleda. Ik ben bekend met dit merk sinds mijn vroege jeugd waarin ik enkel van dit merk producten kon gebruiken. Ik had namelijk een hele gevoelige huid en zij gebruiken enkel natuurlijke producten waar ik geen uitslag of eczeem van krijg. Tegenwoordig zie je natuurlijk steeds meer merken die alles zo natuurlijk mogelijk houden (het is echt een trend van nu), maar toen ik nog jong was, was dit helaas helemaal niet het geval en waren de producten van Weleda echt een uitkomst! Daarom ben ik ze ook nu nog trouw!

img_6542

Maandag heb ik ruim twee uur gerockt in the gym. Dinsdag ben ik een hele dag naar het strand geweest en heb ik ruim 85 km gefietst. En ook de dagen erna heb ik zeker niet stilgezeten en lekker door bewogen op de fiets en ik heb nog een mooie 7km gerend. Mijn benen en mijn huid (vanwege de felle zon deze week) hebben het zwaar gehad. En het klinkt misschien raar als ik zeg dat huidverzorging belangrijk is in het kader van de Dam tot Dam loop. Maar je huid is wel je grootste orgaan. En het kost je lijf veel energie als je huid moet herstellen van bijvoorbeeld de zon. En die energie kan je wel beter gebruiken. Daarom gebruik ik de biologische Arnica Sport Douchegel die je huid niet alleen reinigt en verzorgt maar ook je huid beschermt tegen uitdroging en je nieuwe energie geeft. De geur van rozemarijn en lavendel vind ik persoonlijk ook erg stimulerend:). Na het douchen gebruik ik dan de Arnica massage olie om de spieren warm en soepel te houden. Daarnaast stimuleert zo’ n kleine massage je doorbloeding en laat het de spieren even echt ontspannen. Morgen voordat ik ga lopen masseer ik mijn benen ook nog even in met deze olie. Dat helpt spierkrampen en stijfheid voorkomen. Na die tijd is het fijn om de spieren te laten ontspannen. Het is voor mij heel fijn dat mijn huid tegen deze producten kan maar het het is natuurlijk vooral fijn dat het voor verlichting zorgt. En dat is ook de reden waarom zoveel masseurs en fysiotherapeuten met deze Arnica lijn van Weleda werken.

img_6543img_6544

Dus al met al, hoe staat het ervoor Suzie? De kans is groot dat ik mijn maximale snelheid niet ga halen, maar gezien de voorbereidingen mag ik daar dan ook niet van balen. Dan had ik me maar beter moeten voorbereiden. Maar hee ik heb wel geprobeerd mijn spieren zo goed mogelijk te verzorgen, voldoende koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen en toch mijn rust te pakken daar waar dat kon. Dus natuurlijk ga ik er straks 100% voor. Ik ga kei hard mijn stinkende best doen en de longen uit mijn lijf rennen om toch een zo mooi mogelijke tijd neer te kunnen zetten.

Dam tot Dam loop: I am ready for ya!

Vanmiddag start ik rond  12:15 uur. En jij? Zie ik jou toevallig ook straks bij de Dam tot Dam? Wat is jou doel en heb je je daar goed genoeg voor voorbereid? Of sta je lekker aan te moedigen en je longen uit je lijf te schreeuwen ipv te rennen? Let me know in the comments! Of schreeuw even naar me als je me voorbij ziet huppelen!

BIJNA KNALLLLLLEN YEAH #zinin!!!

Blijf voor het laatste nieuws op de hoogte via Instagram en Snapchat (@suzannebrummel)

xxxx Suzanne

Mede mogelijk gemaakt door: Weleda
Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere toffe dingen! 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Suzanne
  september 18, 2016 at 10:39

  Wat ben je toch sportief! Heel knap dat je dit allemaal kunt

  • Reply
   Suzanne
   september 19, 2016 at 21:22

   Dankjewel! Superlief! Ik doe mijn best hihi.

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  september 18, 2016 at 11:58

  Spannend hoor!

  • Reply
   Suzanne
   september 19, 2016 at 21:22

   Jaaaaa, maar het is gelukkig super goed gegaan #YAY!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (9 SEPTEMBER T/M 15 SEPTEMBER)

  Één Flashback Friday, twee verschillende weken...of naja zo voelt het een beetje. Let' s get real. Ook het leven van...

  Sluiten