#FITwithsuus Kracht/Fitness

SQUAT CHALLENGE!! KAN JIJ HET AAN?!

Kun jij deze squat challenge aan? See and try!

Morning Sportieeees!!
Zijn jullie klaar om eens even lekker aan die been- en bilspieren te werken?! Het is namelijk tijd voor de enige échte squat challenge! Ik heb voor jullie 10×10 verschillende squat varianten die je na elkaar kunt uitvoeren voor een echte killerbooty! Who’ s in for 100 squats?! GO GO GO! 

 

img_6034-2 img_6488 img_6489 img_6490 img_6491 img_6492 img_6493

Why the squat?

Well, veel vrouwen focussen zich enkel op het trainen van hun buik en billen en het verliezen van vet, maar geef toe… een getrainde, strakke buik met daaronder twee spaghetti sliertjes van benen ziet er niet uit! Bovendien moet je calorieën verbranden om vet te verliezen en het trainen van je benen en billen vergt nu eenmaal veel energie wat ervoor zorgt dat je dus ook extra veel calorieën verbrandt!

Het kost je zoveel energie omdat de squat een compound oefening is. Duur wooooord, maar in easy words zegt dit gewoon dat je tijdens de squat meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Je pakt je quadriceps (bovenbeenspieren), maar ook je hamstrings, bilspieren en kuiten mee tijdens het squatten. Verder span je gedurende de squat ook je buik en onderrug aan om in evenwicht te blijven en dus werk je ook nog een beetje aan je core.

Omdat je tijdens het squatten zoveel verschillende spiergroepen aanspreekt zal je lichaam veel spieropbouwende hormonen laten vrijkomen (testosteron en groeihormoon bijvoorbeeld) en deze zorgen ervoor dat je in the end overal gemakkelijker spiermassa opbouwt, dus ook bij je buik!

Let wel op: Het is heel belangrijk dat we al deze verschillende spiergroepen tijdens het squaten wel op de juiste manier aanspreken. Alleen dan train je ze echt goed en loop je het minste risico op een blessure.

HOW TO SQUAT:

Tijdens de squat kijk je recht vooruit en probeer je je borst zo rechtop als mogelijk te houden. Alsof je net iets te zelfverzekerd je borsten wilt showen. Duw ze maar lekker vooruit. Zorg verder dat je een licht holle onderrug hebt waarbij je tegelijkertijd ook je buik aanspant. Met de heupen maak je eigenlijk een beweging naar achter alsof je op een hele lage stoel gaat zitten. Je voeten staan hierbij op schouderbreedte of ietsje breder. De tenen wijzen daarbij heel ietsje naar buiten.

Dit is eigenlijk de basis van de squat. Maar er zijn verschillende varianten die ik je vandaag ga laten zien! Voor de uitvoering van alle verschillende varianten kun je deze korte video bekijken van de squat challenge!

 

Are you ready to SQUAT like hell?!
Letttts goooooooo (je kunt de challenge real-time meedoen met deze video!):

  1. Basic/normale/regular squat (10 x)
  2. Front squat (10 x)
  3. Sumo squat (10 x)
  4. Squat jumps (10 x)
  5. Narrow squat (10 x)
  6. Prisoner squat (10 x)
  7. Jumping squat jacks (10 x)
  8. Partial squat (10 x)
  9. Overhead squat (10 x)
  10. Hold squat (10 sec)

BAM! En? En? En? Volgehouden? Hoelang deed je erover?!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze challenge vonden! Let me know zodat ik wellicht meerdere challenges online kan gaan zetten!

Fijne dag nog en tot snel!
xoxo Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
dam tot dam loop 2016
RACEVERSLAG: DAM TOT DAM LOOP 2016!

Aaaaah I DID IT! I fucking did it! De Dam tot Dam loop 2016 uitgelopen in 72 minuutjes! 16,1 km...

Sluiten