#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

#BENIDORMNOLIMITS

Morning Sporties!

Wat als je (net als ik) een echte sportfanaat bent en er even tussen uit wilt voor zon, zee, strand maar tegelijkertijd ook niet de hele dag op je gat wilt liggen… Wat als je op zoek bent naar een vakantie waar je op een actieve manier de omgeving kunt bewonderen? Waar kun je dan heen? En wat is er dan precies te doen op die bestemming qua sportieve activiteiten? Well,  dan heb ik voor jou de ideale bestemming: Benidorm! Jaaahaaa, dat had je misschien niet verwacht. Maar of je nu op zoek bent naar een enorm actieve vakantie of een vakantie waarin je elke dag een paar uur op een actieve manier de omgeving leert kennen, Benidorm got it all! 

Hoe gaaf is het om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd een nieuwe omgeving te leren kennen?! GREAT right? En of je nu met het gezin op vakantie gaat, als ouder echtpaar, als jong volwassene of als groep. Er is zo’ n grote diversiteit aan sportieve activiteiten in Benidorm dat er voor ieder segment een perfecte activiteit is.

Activiteiten die ik heb gedaan:

1.Golf 

Benidorm kent maarliefst 3 golfbanen met een prachtig uitzicht op de Middelandse zee. Ik nam deel aan een lesje golf op het golfpark van Melia Villaitana . Het goede weer én eerste klas faciliteiten zijn gewaardborgd. Je kunt er golfen of je nu een amateur ben zoals ik maar ook als je een echte pro bent. Jaarlijks komen ook verschillende internationals naar Benidorm om te trainen op deze golfbaan. Villaitana Gold heeft twee 18 holes, par 72 kampioenschap en par 62 voor excecutives (par is het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen).

i

2. Hiken 

Omdat Benidorm een combinatie te bieden heeft van zee, bergen en een mooie skyline is het onwijs tof om te gaan hiken. Vanaf de bergtoppen kun je dit namelijk alle drie tegelijk bewonderen. En hiken kan ook het hele jaar door, door het aangename klimaat in Benidorm. Je kunt een gemakkelijke route wandelen of doen aan nordic walking. Maar je kunt ook dwars door de bergen één van de avontuurlijke ‘ routes’  volgen door de Sierra Helada, het eerste Valenciaanse beschermde zee- en landpark. Je kunt kiezen voor routes van 5 tot en met 16 kilometer. Wij kozen de route van 12 km dwars door de natuur. Het was prachtig, maar ook wel heftig. Als je met kinderen gaat, in het dagelijkse leven niet heel sportief bent of wat ouder bent is een kortere afstand misschien beter. Het is niet zo zeer de afstand zelf die zo zwaar is, maar je bent eigenlijk continue aan het klimmen en dalen waarbij je de hele tijd je spieren aanspant. Ik had als actieveling nergens last van, maar een deel van de groep waarmee ik de tocht heb afgelegd kon de volgende 3 dagen nauwelijks nog lopen en konden al helemaal niet pijnvrij een trap op of af. Als dat niet helemaal het doel van je vakantie is (begrijpelijk) zou ik kiezen voor een lage moeilijkheidsgraad route of een medium route. Deze routes zijn geschikt voor iedereen waarbij je ook nog steeds geniet van een prachtig uitzicht. Je kunt de bergen zelf in gaan met je vakantiepartner of group, er staan namelijk bordjes die je kunt volgen. Maar als je het eng vindt om alleen te gaan, of bang bent dat er onderweg wellicht iets gebeurd..(dat kan altijd natuurlijk) dan kun je ook voor een tour met een gids kiezen. Dat laatste deden wij voor de zekerheid, we namen een risicovolle route en wilde niet nog meer risico nemen door niemand mee te nemen. Een gids heeft standaard een EHBO pakket mee en een nummer van een helikopter, mocht er echt iets naars gebeuren op de berg dan kun je tenminste snel geholpen worden. Ik zou een gids ook altijd aanraden om die reden, maar ook zodat je nog net even wat extra informatie krijgt als je op de berg loopt. Zo liet onze gids ons zien dat je bepaalde kruiden op de berg kon eten en vertelde hij over de berggeiten en roofvogels die in dit natuurgebied leven.

fullsizerender-2 img_7989 img_8386 img_8387

3. Fietsen

Ja jaaa, als echt Hollander kunnen we het ook in het buitenland niet laten…FIETSEN! Maar hee, lekker een dagje of dagdeel fietsen is toch heerlijk, zeker in een zonnig stadje als Benidorm. Met je fiets een stukje over de boulevard om vervolgens de bergen in te rijden, onderweg even lekker picknicken of een strandje meepakken en weer door naar het volgende mooie punt terwijl je al fietsend bruin wordt. Wat wil je nog meer? Ohja..misschien een motortje voor in de bergen. Dit klinkt misschien lui, maar de bergen zijn echt zooooo steil dat je dit echt niet zomaar opfietst. Met ietswat ondersteuning heb je de perfecte combinatie van fysiek bezig zijn en toch genieten. Want trust me, op een normale fiets, zonder ondersteuning die gigantische heuvels op is echt niet te doen. En ik ben een fanatieke sporter, ik squat rustig 300 x achter elkaar en fiets 150 km op een dag, maar deze bergen waren echt next level! Het is natuurlijk niet zo dat je die motor de hele fietstocht aan moet laten staan, #datismisschienweleenbeetjelui #maarhetkannatuurlijkwel. Wat ik zelf deed is de motorondersteuning aan zetten voor HEULE steile hellingen en op vlakke stukken en afdalingen trapte ik gewoon zelf. Je kunt deze toffe fietsen huren bij TAO bikes in Benidorm. De eigenaar is een onwijs vriendelijke oudere man, die er echt alles aan zal doen zodat jij een topdag beleefd. Je mag rustig een fiets uitkiezen en hij zal het zadel voor je bijstellen en je uitleggen hoe het werkt met de motor. Ik koos voor deze fashionable, stoere motorachtige fiets. Maar je kunt ook gewoon voor een ‘ normaal’  sportief modelletje kiezen of een soort vouwfiets model. Verder zijn er fietsmandjes, fietstassen, kinderzitjes en kinderkarretjes voor aan de fiets. Wat je ook wilt doen, just ask him and he will fix it.

img_8161 img_8262 img_8363img_8388

4. Kayakken

Als echte waterrat kon een watersport natuurlijk niet ontbreken op mijn tripje. Vanaf de berg heb ik met de hiketocht de hele tijd uitgekeken op een eiland in de zee. En dat maakte me nieuwsgierig naar dat eiland. Met de kayak kun je naar dit eiland toe peddelen terwijl je ondertussen geniet van een prachtig uitzicht op zee. Dus ik moest en zou kayakken. In de boot beleef je echt een fantastisch uurtje, voor je het eiland, achter je de skyline van Benidorm, rechts de oneindige zee en links de bergen.  It’ s perfect. Het is ongeveer 4 km van de kust naar het eiland en dat is prima te doen, ook voor mensen die niet zo heel sportief zijn in het normale dagelijkse leven. Al duurt het misschien ietsje langer dan. Maar je kunt ook even 10 minuutjes stoppen met peddelen en gewoon genieten van het uitzicht. Op het eiland zit een schattig restaurantje waar je rustig even wat kunt drinken en eten om bij te komen. Je kunt van daaruit ook de berg op naar de top van het eiland. Dat is ongeveer 10 minuutjes hiken/wandelen en trust me, the view is worth it! Als je een tijdje op het eiland bent geweest kun je er voor kiezen om terug te Kayakken of met de boot terug te gaan naar het vaste land.

img_8455 img_8456 img_8457 img_8458 img_8460 img_8461

5. Duiken

De beste manier om de verborgen geheimen van Benidorm te ontdekken is natuurlijk diepzee duiken. Op de zeebodem kun je genieten van het onvergetelijke landschap van het zeereservaat van het eiland en haar kleine helder water baaien. Maar duiken vond ik echt HEEL eng…Ik was bang en wilde liever snorkelen. Ook dat kan in Benidorm. Maar thumps up voor de duikstaff in Benidorm. Zij wisten mij volledig te kalmeren door op de kant een heel duidelijke uitleg te geven van wat er tijdens het duiken ging gebeuren en dat ik helemaal niet bang hoefde te zijn. Ik ben 45 minuten onder water geweest op ongeveer 6 meter diep, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dieper te gaan (dan moet je wel een ervaren duiker zijn!) of minder diep te gaan (dan geef je gewoon aan bij de instructeur dat je niet dieper durft of wilt). Onder water zag ik vissen, zee-egels én zelfs een octopus. Helaas hadden wij geen geluk, maar soms spot je er ook dolfijnen!

@visitbenidorm.es

@visitbenidorm.es

@visitbenidorm.es

@visitbenidorm.es

@visitbenidorm.es

@visitbenidorm.es

 img_8130-2

 

Helaas had ik in de drie daagjes dat ik er was geen tijd om nog meer sportieve activiteiten te ondernemen. Daar kan ik dus ook niet echt uitspraak over doen. Maar je kunt er in ieder geval nog veel meer doen dan enkel bovenstaande. Zo kun je er ook nog paragliden, paardrijden (dressuur en lange tochten door het landschap), basketballen, tennissen, squashen, voetballen, zeilen, waterskiën, wakeboarden, kabel skiën ( uniek in de wereld, een route van 1 km gelegen aan het einde van Levante Beach!), parasailen, jet skiën, kite boarden en natuurlijk beach volleyballen.

Naast alle sportieve activiteiten die je in de vakantiemodus kunt ondernemen worden er gedurende het jaar ook veel grote sport evenementen georganiseerd. Zo worden er grote mountainbike wedstrijden gehouden zoals de Luis Puig trophy en zijn er ook loopwedstrijden zoals de Halve marathon van Benidorm. OH MY GOD. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me opeens hoe f*cking vet dit zou zijn. I mean, het lijkt me zooo fantastisch om daar een halve marathon te rennen. Of de 10 km-race door de binnenstad van Benidorm #damn #thatwouldbegreat!

Je hoeft natuurlijk niet per se mee te doen, je kunt ook naar Benidorm gaan om verschillende grote sportevenementen bij te wonen. De vele open water wedstrijden, triathlons en voetbalwedstrijden zijn zeer leuk om eens mee te maken. Ik wilde graag gaan kijken bij de Ocean Man, een grote internationale open water zwemwedstrijd die precies in Benidorm werd gehouden toen ik er was. Hoe toevallig?! Speciaal ging om half 6 de wekker…maar de bestelde taxi…kwam niet opdagen. Dus helaas, helaas kon ik de Ocean Man toch niet bijwonen. Misschien moet ik gewoon nog maar een keertje terug… Ga je mee?

Laat me ook vooral weten welke sportieve activiteiten jij leuk vindt om te doen wanneer je op vakantie gaat! #ikbenbenieuwd

Lieeefs, xx
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Roos | Elua Makamaka
  november 20, 2016 at 15:18

  Wat grappig dat golfen!

 • Reply
  Sabine
  november 21, 2016 at 00:58

  Heel erg leuk artikel! 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (11 NOVEMBER T/M 17 NOVEMBER)

  Helllooooo Friday, ik heb je zoooo gemist! Waar was je nou?! De afgelopen week was namelijk zo vol met regen...

  Sluiten