#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

LET’ S GET REAL ABOUT THE ‘ FITGIRL TREND’

Een realistisch artikel over de fitgirl trend!

BOOOOODSCHAAAAAAAAPPP!!

Oke Suzanne jij ook een goede morgen….I know, I know, die BOOOODDDSCCHAAAPPP was misschien iets te enthousiast voor de vroege woensdagmorgen…MAAR ik wil even wat kwijt, ja aan jullie allemaal. 

It’ s all about balance!

img_3388

BUT! A balanced diet could also be an ice cream in both hands…

img_7154-2

Niets lijkt momenteel hipper dan het hebben van een six-pack, een dikke biceps en een goed paar billen. Zelf ben ik natuurlijk ook al enige tijd actief als healthy & happy lifestyle blogger en doe ik kei hard mee aan deze health hype.

Tja, ik vind sporten heerlijk en ik houd er van bewust bezig te zijn met wat ik eet. Ik vind het ook oprecht een positieve beweging dat we met zijn allen nu bewuster bezig zijn met onze levensstijl, en daardoor meer bewegen en gezonder eten. MAAR MAAR MAAR deze online hype zorgt ook voor veel onzekerheid bij jonge vrouwen, ze creëren een laag zelfbeeld of krijgen zelfs een eetstoornis.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik in het kader van mijn Master Scriptie aan de VU het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de wereld van de fit girls. En damn that’s heavy shit people. Steeds meer jonge vrouwen lijken nooit meer tevreden te zijn met wie zij zijn en slaan door in deze health hype.  Woow girls, STOP IT! That’s not healthy.

Het bewust bezig zijn met gezond leven mag er nooit toe leiden dat je normale leven en je geluk eronder gaat lijden. Sommige vrouwen gaan zó ver dat ze orthorexia ontwikkelen. Dit is een eetstoornis verwant aan anorexia nervosa waarbij ze enkel en altijd gezond willen eten. Deze vrouwen zijn ziekelijk gefixeerd op gezond eten. Ze vermijden het liefste etentjes met familie en vrienden omdat ze niet weten wat daar op hun bord komt te liggen. Ze weigeren letterlijk alles te eten wat ongezond is.  Ik ben hier erg van geschrokken en wil jullie echt op het hart drukken: Vergelijk jezelf alsjeblieft niet teveel met al die Instagrammers, Modellen, Bloggers en Vloggers want wat zij online presenteren lijkt misschien perfect maar uit mijn onderzoek en uit eigen ervaring kan ik je vertellen. It’s never as good as it seems…Ook zij hebben struggles (A LOT!), eetbuien, persoonlijke issues en ja ook zij hangen wel eens een middag (of drie) doelloos op de bank met een zak chips of een reep chocolade.

Realiseer je dat wat je online ziet slechts de positieve mini gedeelten zijn uit iemands leven. En dat is soms best lastig! Ik betrap mezelf ook wel eens op een tikkeltje jaloezie: “Waarom lukt het mij even niet?” en “Waarom ben ik niet zo?” Ik denk dat we deze “I wish I was @doutzen” momentjes allemaal wel eens hebben. Maar serieus, dat slaat echt nergens op. Het vergelijken van jezelf met anderen levert alleen maar frustraties en onzekerheden op en in the end zul je toch nooit zo worden. Want  jij bent nu eenmaal jij en niet die ‘perfecte’ ander. Perfecte mensen bestaan sowieso absoluut NIET! Niemand is perfect lieve lezers, welkom op aarde. Dus zorg vooral dat je blij bent en gelukkig. Het is oprecht dik prima om een keertje niet te gaan sporten of helemaal los te gaan bij de MAC. That’s life. You know what? Gister bestelde ik een XL shoarma pizza met kaas EN een patat met mayo…En voor degene die het zich afvragen…YES I ATE IT ALLL! Vandaag maak ik weer gezonde keuzes en kom ik stapje voor stapje dichter mijn doelen maar het is echt niet elke dag een healthy feestje en het gaat echt niet altijd zo snel en gemakkelijk als dat je wilt. Maar dat is oke, probeer stil te staan bij alle dingen die jij in je leven al hebt bereikt en de dingen die op dit moment goed gaan, want hee dat zijn precies de dingen die je blijven motiveren en je extra energie geven om het nog beter te doen. Vier kleine persoonlijke overwinningen dan ook gerust met een stuk taart of een zak chips als je daar behoefte aan hebt! BE FACKING PROUD op jezelf en wat je hebt bereikt.

That being said…een fijne dag allemaal en GENIET alsjeblieft zonder eetzorgen van Kerst straks:)

Lieeefs,
Suzanne

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin – Youtube for moreee!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Dorien
  december 14, 2016 at 10:03

  Ik krijg elke keer een brok in mn keel als ik lees dat ik trots moet zijn op mezelf.. Dat is soms best lastig. ? Ik merk dat dat heel belangrijk voor me is om dat te horen. Dankjewel!?

  • Reply
   Suzanne
   december 14, 2016 at 10:11

   Hi lieve Dorien, wat een fijne en lieve reactie! Het is ook echt niet gemakkelijk om in een wereld als deze je koppie omhoog te houden en realistisch te blijven kijken naar jezelf. Maar wel HEEEL belangrijk! Zonder die nodige zelfacceptatie kun je nooit echt gelukkig zijn. Ik vind het erg fijn om te lezen dat je wat aan de post hebt gehad! BE PROUD BABE! Het feit dat je dit schrijft zegt al veel! Je bent al een stapje verder, super goed! Keep on going en alvast een hele fijne Kerst! Veel liefs, xx

 • Reply
  Suzanne
  december 15, 2016 at 08:42

  Mooi artikel. Op dit moment ben ik tevreden met mezelf en ik vind dat dat telt.

  • Reply
   Suzanne
   december 19, 2016 at 18:20

   That’ s the spirit babe! xxx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  STAR FEVER

  Hi guys! Happy Sunday. Nog maar een paar weekjes tot Kerstmis! Ik kan echt niet wachten, ik vind het altijd...

  Sluiten