#FOODwithsuus

14 dagen dieet

Voor iedereen die op zeer korte termijn snel resultaat wil zien is er dit 14 dagen dieet! Wellicht heb je binnenkort een bruiloft waarvoor je weer in die ene mooie jurk moet passen of ga je op vakantie en moet je toch echt weer in bikini. Maar misschien ben je ook gewoon je huidige lijf en eetgedrag even zat en is het tijd voor verandering. Wat de reden ook is. Met dit 14 dagen dieet maak je een vliegende start naar je strakkere zelf!

Nog even dit, het gaat hier om een 14 dagen dieet, wat je dus ook best een crashdieet zou kunnen noemen. Is dit gezond? NEE! Natuurlijk is het het veel beter om je levensstijl geleidelijk aan te passen naar een stijl die je altijd kunt volhouden waardoor je geleidelijk toe werkt naar jou strakkere zelf en ook af en toe friet, pizza en chips kan eten. Dus, het is niet gezond, maar dat zijn wijntjes, koekjes en hamburgers ook niet en die gaan er ook wel eens in. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het vinden van de juiste balans. Maar het kan altijd gebeuren dat je toch echt in een korte tijd even wat kilo’ s/vet kwijt moet vanwege dat ene feestje of die strandvakantie. Zolang je dit een keertje doet om in dat mooie jurkje te passen en niet om de maand of om het kwartaal een crashdieet volgt kan dat best voor een keertje.

De werking van het dieet: Je lijnt 14 dagen lang best wel streng, als je alles precies doet zoals het hoort met dit dieet krijg je ongeveer 1200 tot 1500 kcal per dag beginnen. Dat is dus een hoop minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die ergens tussen de 2000 en 2400 kcal per dag ligt. Maar het principe is simpel, alles wat je meer verbruikt dan binnenkrijgt aan kcal, daarvan val je af. En de meeste mensen verbranden op een dag sowieso al rond de 1000 kcal als ze niets doen en daar komen dan je activiteiten nog bij op. Kortom, ben je een beetje actief dan zul je hard afvallen met dit dieet. Daarom is het ook belangrijk dat je je eigen energielevel goed in de gaten houdt! Als jij voelt dat je flauw wordt en het echt niet trekt: Eet dan alsjeblieft een banaan of paprika extra en ga geen roofbouw plegen op je lichaam. Maar geef ook niet te snel toe, want dan kom je er natuurlijk ook niet.

Wat eet en drink je dan?

Om je 2 weken te vullen heb ik 3 dag opties voor je samengesteld. Uiteraard kun je 14 dagen hetzelfde eten als ontbijt, lunch en diner. Maar dat is een beetje saai en eentonig. Vandaar dat ik 3 dagen heb gemaakt zodat je kunt variëren.

Gedurende de hele week wordt er enkel thee en/of water gedronken. En uiteraard worden er geen sausjes en dressings gegeten bij de groenten/salades. Bij de grote maaltijden heb ik het er nog even extra bijgezet dat het drinken van water/thee belangrijk is. Maar natuurlijk mag je ook water en thee drinken tijdens de rest van de dag!

Optie 1:

Ontbijt:  Havermout op waterbasis met een banaan en eventueel wat ongezouten nootjes + een kopje thee/water
Snack: Ergens halverwege de ochtend neem je een appel (of een ander stuk fruit, maar niet nog een banaan).
Lunch: Je luncht met een grote bak groenten naar keuze en een groot glas water! (denk aan wortels, salade met komkommer, tomaat en avocado) Uiteraard geen sausjes en dressings!
Snack: Aan het einde van de middag is er weer een ‘ snack’  momentje, dan mag je genieten van een heerlijke rijstwafel met kipfilet of pindakaas.
Diner: Broccoli, of sperziebonen of 1 zoete aardappel met een handje rijst en 50 gram kipfilet of zalmfilet.
Optioneel: Als er in de avond echt nog veel trek is kan een schaaltje kwark met honing de uitkomst bieden

Optie 2: 

Ontbijt: kommetje magere kwark met honing of wat fruit + eventueel ietsje muesli (zo’n 40 gram) + thee of water
Snack: een stuk fruit
Lunch: een omelet met groenten + water of thee
Snack: een schaaltje groenten (een schaaltje met worteltjes, cherrytomaatjes of komkommer bijvoorbeeld)
Diner: wokgroenten met kip, vis of rund (een klein stukje vlees/vis!) + water (GEEN Sausjes!) Gebruik peper of eventueel wat kip kruiden maar verder niet meer dan dat.
Optioneel: Mocht er nog veel trek zijn neem dan een rijstwafel met pindakaas of nog een schaaltje kwark

Optie 3:

Ontbijt:  Een grote banaan + een handje ongezouten noten + water/thee (bij grote trek eventueel nog één cracker met pindakaas of appelstroop naast de banaan&noten)
Snack: Stuk fruit (geen banaan). Denk bijvoorbeeld eens aan een halve mango:)
Lunch: Een salade met daarin een gekookt ei met nog een paar andere ingrediënten. Bijvoorbeeld komkommer, ijsbergsla, gerookte kipfilet, rucolasla, tomaat, 1/2 avocado, augurk, paprika, ui, knoflook en/of courgette. Uiteraard geen sausjes en dressingen.
Snack: handje ongezouten noten met wat rozijntjes
Diner: 250 gram Groenten + een handje rijst of één zoete aardappel of 2 normale aardappels.

Je kunt ook de maaltijden van de dagen een beetje met elkaar combineren. Belangrijk is vooral dat je je porties niet te groot maakt. Houdt de grammen bijvoorbeeld bij in myFitnesspal of de eetmeter app van het voedingscentrum. Je kunt zelf een beetje puzzelen met je gevoel van trek en de grootte van je salade. Vandaar dat ik niet per se een aantal grammen voorschrijf per eetmoment, misschien heb jij juist met de lunch meer trek dan in de avond, dan kun je daar iets meer gram groenten eten dan bijvoorbeeld met het diner. Als je maar zorgt dat je dagelijks tussen de 1000 en 1500 calorieën per dag binnen krijgt. Ga vooral ook extra bewegen en lekker sporten in deze 14 dagen. Dan gaat het natuurlijk extra snel. Blijf wel ten alle tijde goed op je lichaam letten, sport je elke dag veel en merk je dat je het niet aankan met 1500 calorieën per dag. Bekijk dan even of het voor jou werkt met ietsje meer.  Neem verder de trap in plaats van de lift, ga op de fiets in plaats van met het ov of de auto en wandel in je lunchpauze in plaats van zittend te kletsen met collega’ s. En als je sporten echt haat of het niet gaat vanwege blessures. Ga dan gewoon een uur of misschien wel 2 uur wandelen, fietsen of roeien. Zeker met dit lente weer is dat prima te doen!

Succces!

xx Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Laura Vonk
  maart 28, 2017 at 19:15

  Dit heb ik wel echt nodig! Maar ik vind dit veel te moeilijk om te doen, haha. Vooral deze tijd, nu we zo’n beetje allerlei afscheids-vreetfestijnen hebben op school.

  • Reply
   Suzanne
   maart 30, 2017 at 14:56

   Hi Laura, Thanks voor je comment:) Dat snap ik wel, het is juist de kunst om daarin een mooie balans te vinden. In principe mag je best een stukje taart eten of een zakje chips. Als je er dan die dagen erna maar een beetje rekening mee houdt. Je kunt natuurlijk ook extra bewegen !:)

 • Reply
  Come-Moda
  maart 30, 2017 at 14:36

  Fijne tips, thanks!

  • Reply
   Suzanne
   maart 30, 2017 at 14:56

   You’ re Welcome<3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (17 MAART T/M 23 MAART)

  Hee hoi, daar ben ik weer! Het is EIN-DE-LIJK zo ver lieve lezers: De allereerste lente Flashback Friday van 2017!...

  Sluiten