#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

HEALTHY HOTSPOT: BUNGEE SUPER FLY!

bungee super fly

Bungee Super Fly review!

Hi there sporties!

Vandaag is het weer tijd voor het uitlichten van een nieuwe ‘ Healthy Hotspot’ . En dit keer betreft het een nieuw soort work-out: BUNGEE SUPER FLY! Eh…wat?!? Well yeah! Bungee Super Fly! Een full-body training met een super, super, SUPER hoge fun-factor! Een hele hoop plezier terwijl je jezelf toch echt het zweet in werkt, wie wil dat nu niet?! 

bungee super fly  bungee super fly bungee super fly bungee super flybungee super fly

Een tijdje geleden kwam ik spontaan in aanraking met deze toffe work-out tijdens een evenement. Dat ik nog nooit eerder van Bungee Super Fly had gehoord was niet zo vreemd. Er zijn nog maar twee plekjes in Nederland waar deze work-out sinds een tijdje gegeven wordt, verteld oprichtster en voormalig danseres en luchtacrobate Janneke van Amelsvoort! Zij bracht eerder ook al het ‘Aerial Yoga’  naar Nederland. En nu was het tijd om de uitdaging van gewichtloosheid te koppelen aan een speelse en intensieve manier van trainen in de vorm van Bungee Super Fly! Internationaal is deze vorm van trainen al een stuk populairder. Tijd dus om ervoor te zorgen dat het ook in Nederland meer voet aan de grond krijgt…of eigenlijk…voeten in de lucht! Let’ s fly baby!

Want tijdens deze work-out wordt je vast gemaakt aan een bungee-elastiek aan het plafond  (#SAYWHUT uhu uhu for real guys!) waardoor je je zo vrij als een kind door de ruimte kunt bewegen. Of stuiteren zoals ik haha (#oops). In het begin is het wel even wennen om die gewichtloosheid te voelen. Het is écht een uitdaging om je over te geven aan het elastiek en te voelen wat er met de zwaartekracht en je lichaam gebeurt wanneer je bepaalde bewegingen in de lucht maakt. Van stretching poses tot explosieve sprongen omhoog en omlaag, het kan allemaal! En als je eenmaal vertrouwt bent met de Bungee, maak je de tofste sprongen en vlieg je werkelijk door de lucht als een blije vogel.

Tijdens deze work-out gebruik je ook nog eens bijna al je spieren. Naast dat je aan je conditie en kracht werkt, komt er ook een stukje lenigheid bij kijken. Tijdens de les worden er bijvoorbeeld push-ups (die waren overigens nog nooit zó gemakkelijk!), handstanden en explosieve sprongen gedaan. Ook integreert Janneke een klein stukje van haar passie dans. Wanneer de basis sprongen en oefeningen aangeleerd zijn, gaat de muziek aan en worden de verschillende oefeningen achter elkaar geplakt als een mogelijke dans choreografie. Het is echt alsof je weer even ‘ 10 again’  bent.

Het speelse maakt ook dat je na een uur helemaal niet het idee hebt dat je al een uur intensief gesport hebt. Pas als je je speciale gordelbroekje uittrekt merk je hoeveel je gezweet hebt #zweetbillen! Daarnaast maakt het niet alleen je lichaam fit, maar zorgt het ook voor een vrolijke en blije geest. Dus ben je op zoek naar een nieuw soort uitdaging waarbij je verschillende spiergroepen aanspreekt en tegelijkertijd een hele hoop lol hebt?! Of ben je gewoon heel benieuwd na het zien/lezen van deze post?! Ga dan zeker eens een keertje langs bij één van de Bungee Super Fly lessen in het Mirror Centre (Amsterdam Oost) of Rasalila (Amsterdam West). Je kunt altijd instromen/een keertje meedoen, wat je niveau ook is!  Superleuk met vriendinnen, je huisgenoot of misschien wel je collega’ s!

Ik ben in ieder geval fan! Een uur na de work-out stond ik thuis nog te stuiteren door de woonkamer #10again #sorrynotsorry

Sporty hug,
xx Suzanne

Fotografie door: Tjarko Hazewinkel
Met dank aan: Reebok & Bungee Super Fly Mirror Centre  volg Bungee Super Fly ook op Facebook & Instagram

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marlies
  april 27, 2017 at 15:25

  Oh heb dit weleens op instagram tegengekomen! Lijkt me echt zo ontzettend tof om te doen!! Geen idee o ze dit in België al hebben en of de prijs doenbaar is.

  • Reply
   Suzanne
   april 28, 2017 at 11:08

   Hi Marlies:)

   Jaaaa gaaf hé:) Volgens mij hebben ze dat nog niet in België…Althans, ik heb het niet kunnen vinden online. Maar wellicht als je beter zoekt dan ik. Zou leuk zijn! xx

 • Reply
  Tanya
  september 25, 2017 at 07:59

  Hallo het lijkt me zo gaaf om dit te doen. Echter rest mij de vraag waar ik een workshop kan volgen. Kunt u mij hierop berichten.
  Met vriendelijke groet
  Tanya

  • Reply
   Suzanne
   september 25, 2017 at 10:41

   Hi Tanya, het is ook enorm gaaf! Je kunt workshops volgen in het Mirror Centre (Amsterdam Oost) en in Amsterdam West is er ook nog een locatie. In het artikel staan ook linkjes daar heen en naar de pagina van Bungee Superfly zelf. Daar vind je alle informatie over tijden, locatie en prijzen:)

   Hopelijk kun je daar wat mee. Succes. Liefs,x

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (7 april t/m 13 april)

  Hoi piepeloi! Van heerlijke etentjes tot een ware hooikoortshel en van een rustig weekendje Epe naar de drukke persdagen in...

  Sluiten