#FOODwithsuus

HOE JE ZONDER TE KOKEN TOCH EEN GEZONDE BRUNCH OP TAFEL ZET!

Zonder te koken een gezonde brunch op tafel zetten? Ja dat kan!

We kennen het allemaal, van die zaterdagen of zondagen dat we het liefste ons bed niet uitkomen, laat staan het huis. Zo’n dag waarop je gewoon even helemaal niets wilt doen behalve chillen, een beetje aanrommelen in huis en series kijken. Maar wat als er geen eten meer in huis is… ? Jezelf aankleden en boodschappen halen? Eh… NO WAY! Vandaag was het pyjama dag ! Eten bestellen komt dan al gauw als nummer 1 optie bovenaan te staan.

Van pizza tot patat en van Chinees tot spareribs het kan allemaal. Prima voor een keertje, maar niet als je net had besloten aan die summerbody te gaan werken, als je net zo goed bezig was met afvallen en sporten de afgelopen week. En het is natuurlijk ook niet zo’ n goed idee wanneer je een belangrijke sportwedstrijd, werkdeadline of tentamen voor de deur hebt staan. Je lichaam heeft juist op zulke chill dagen goede voedingsstoffen zoals eiwitten en vitaminen nodig zodat je na het weekend weer lekker fris en vol energie aan de nieuwe kunt beginnen. En vandaag laat ik je zien hoe dat kan! Gezond, gemakkelijk en (veelaal) gratis bij je thuisbezorgd! 

Ja ook ik heb af en toe van die luie dagen…maar het kan niet altijd een burgerfeest zijn…Of toch wel?! Uhu, uhu, toch wel!!  Ik heb ontdekt dat er bij Thuisbezorgd.nl ook onwijs veel gezonde restaurantjes en cafés zijn aangesloten!  In het begin was het echt even zoeken tussen alle friet met mayo en taco’ s. Maar de keuze wordt steeds groter! Nu kun je zelfs gezonde burgers bestellen! Oh how I love this healthy change!

Vanochtend was ik even niet in de mood om mezelf op te tutten, boodschappen te halen en een lekkere gezonde brunch voor te bereiden. Toch wilden we gezellig brunchen met wat lekkers en gezonds. Vandaar dat ik de gezonde opties op Thuisbezorgd.nl maar eens door scrollde. Tot mijn verbazing was er zoveel keus dat ik een half uur later nog steeds geen keuze had gemaakt…Oops. Ik ben echt zo slecht in keuzes maken.

Maar na ruim drie kwartier voedsel zoeken was ik eruit. Ik wilde bestellen bij Roots ! Dit gezonde take away restaurantje dat overigens ook vegan is sprak me enorm aan vanwege hun uitgebreide assortiment aan gezonde shakes, salades, snacks en broodjes. Samen met mijn vriend maakte we de keuze voor de:

– quinoa salade (met quinoa / wortel / erwten / ui / paprika / koriander en geroosterde sesam dressing)
– de Italian burger ( met zoete aardappel / quinoa / geroosterde venkel / rucola en cashew pesto cream op een 100% speltbroodje)
– de Roots 2 cold pressed juice ( met wortel / sinaasappel / citroen / kurkuma en gember)
en
– de salted caramel smoothie (met kokosmelk / banaan / salted caramel / tahin / vanille en kaneel ).

Omdat we hadden besloten de rest van de dag het huis niet meer uit te willen bestelden we er ook gelijk een gezonde muffin bij als toetje ( met kokosmeel/ wortel / banaan / dadel / cranberries / lijnzaad / pompoenpitten en zonnebloempitten).
Als extraatje bestelden we nog wat snacks voor als we in de namiddag nog trek zouden krijgen. Dit werden wat raw balls van onder andere dadel en kokos en verschillende varianten van het Roots Holy Nut desert.

Binnen een half uur was de thuisbezorgd bestelling gearriveerd en konden we aan tafel. Yummmmie, yummie, yummie. We deelden alles en bakten nog een ei bij de quinoa salade omdat wij natuurlijk niet vegan leven en wat extra eiwitjes aan deze brunch wilde toevoegen. Uiteindelijk vulde het zo goed dat we tot nu toe niet aan de snacks zijn toegekomen. Maar die komen later vandaag zeker wel op! Overigens: DIE MUFFIN<3  Onelove! Die was echt fantastisch! Ik ga die volgende week denk ik inslaan als tussendoortje voor mee naar werk haha.

Anyways, ik wilde deze maaltijd heel graag even met jullie delen om te laten zien dat gezond eten echt niet lastig hoeft te zijn. Ook niet op een luie weekenddag zoals vandaag, ook niet als je geen zin hebt om te koken en ook niet als je geen gezonde boodschappen meer in huis hebt. Het is echt heel simpel om een heerlijke, verantwoorde maaltijd te bestellen via Thuisbezorgd.nl.

Ik voel me nu ook veel beter dan wanneer ik uit pure luiheid een pizza had besteld. Deze biologische en pure voeding geeft me een vitaler en fitter gevoel. Door juist op luie dagen goed voor jezelf te zorgen ben je sneller weer actief en in staat om zelf gezond te koken.

Ik plof weer snel op de bank om te genieten van deze luie zaterdag en de rest van de overgebleven snacks hihi. Geniet van je weekend en tot gauw!

xoxo
Suzanne

Fotografie door: Tjarko Hazewinkel & Suzanne Brummel
Met dank aan: Thuisbezorgd.nl

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Brigitte Brummel
  april 22, 2017 at 18:53

  Mmm, ziet er heerlijk uit:mis de grote stad, het was hier patatjes dag…..

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (14 APRIL T/M 20 APRIL)

  Wat was het weer een leuke week! Van een heerlijke 13km run tot een bezoekje aan dierenpark Emmen. En van...

  Sluiten