#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

REISVERSLAG ZÜRICH!

Buongiorno guys,  of misschien beter ‘Guten Morgen‘ voor deze ‘zurück in der Schweiz‘ post ! Momenteel zit ik dan wel in Italië zoals jullie wellicht gespot hebben via mijn Instagram, maar in deze post gaan we nog even terug naar Zwitserland. Eerder deze maand reisde ik namelijk met easyJet naar Zürich en daar hadden jullie nog een reisverslag van tegoed.

Omdat ik steeds vaker buiten Amsterdam te vinden ben leek het me leuk ook wat vaker te posten in de categorie #flyaroundtheworldwithsuus. Dit zullen heus niet enkel vliegreisjes zijn. Maar de ‘F’  van Fly paste nu eenmaal in het rijtje met hashtags die allemaal beginnen met een ‘F’ (flashbackwithsuus, foodwithsuus, fitsuus…you name them). Ik laat jullie zien waar ik ben geweest, wat er zoal te doen/te zien was op mijn bestemming, en hoe ik mijn tijd heb besteed. Je zult bijvoorbeeld zien hoe ik ook op mijn reisjes probeer de juiste balans te vinden tussen ongezond en gezond eten enerzijds en anderzijds ook de balans in het relaxen en toch ook bewegen/sporten tijdens de trip.   Daarbij krijgen jullie niet alleen een beter idee van wat ik allemaal uitspook als ik op reis ben, maar ook van de bestemmingen waar ik ben geweest. Omdat ik veelal op persreis ben als ik in het buitenland zit zullen er hoop ik een paar leuke citytrip tips bij zitten die je niet in de standaard reisgidsen zult vinden.

Zürick in der Zeit:

Maandag 5 juni:

Vandaag is het zover! Om 5:30 uur uur word ik opgehaald met een taxi om vervolgens naar de luchthaven te vertrekken. Het is vroeg, maar ik heb er onwijs veel zin in. Om 6 uur verzamelen we met een groepje van 4 op Schiphol. We vliegen met easyJet en dat is voor mij de eerste keer. easyJet vliegt 3 keer per week naar Zürich, vanaf €21,- p.p. voor een enkele reis als je boekt voor minimaal 2 personen. Dat vond ik niet duur en ik was dan ook benieuwd naar de vlucht zelf. Ik vraag me dan altijd af waarom sommige luchtvaartmaatschappijen goedkoper zijn dan anderen (buiten de grootte en kwaliteit van de vliegtuigen om) en hoe ze dit kunnen realiseren. Al snel kwam ik erachter waarop easyJet kosten bespaard. Er wordt namelijk niet gewerkt met een slurf. Dat vind ik stiekem alleen maar superleuk, je kunt dan namelijk zelf naar het vliegtuig toelopen. Dat geeft mij al een beetje een vakantiegevoel en het is natuurlijk leuk voor de eerste vakantie/citytrip foto:)

We vlogen om 7:50 stipt en zouden zo’ n anderhalf uur later landden op Zürich airport. De vlucht ging verrassend snel en een half uurtje voor de geplande aankomsttijd waren we al geland. Op de airport halen we gelijk kaarten voor het openbaar vervoer die 72 uur geldig zijn in zowel de bussen als de treinen en trams. Ideaal, zo hoeven we ons de komende dagen geen zorgen te maken over het reizen. Vanaf de airport nemen we de trein naar Zürich Centraal Station. Een klein kwartiertje later nemen we vanaf daar de tram naar het centrum. Omdat het nog zo vroeg is kunnen we nog niet inchecken in het hotel en besluiten we even rond te gaan lopen in de stad. We spotten al allerlei gezellige terrasjes en winkeltjes. Ook is het uitzicht over de Zürich See fantastisch. Overal schattige kerkjes en gebouwen in allerlei vrolijke kleurtjes. Blauw, roze , geel en groen zijn de meest voorkomende kleuren. Hieronder een aantal sfeerbeelden die ik shoot van de omgeving van ons hotel.

We verbleven in Hotel Wellenberg aan de Niederdorfstrasse. Qua locatie een topplek. Dichtbij de gezelligheid, dichtbij de Zürich See en dichtbij het centraal station. Als we onze koffers hebben gedropt gaan we lunchen. Dit doen we in een heel hip vegetarisch/veganistisch restaurant genaamd Hiltl. Dit is één ‘ s werelds oudste vegetarische restaurants gebaseerd op de Indiase en Aziatische keuken. Naast dat het een restaurant is gaan ze nog een stapje verder en bieden ze ook yogalessen en kookworkshops aan. Je kunt er zowel A la carte eten als van het buffet. Wij kozen voor het buffet zodat we zoveel mogelijk konden proeven. Van pittige curry tot pizza en van kazige zwitserse pasta’ s tot falafel. Ik probeerde zoveel mogelijk. Zelf koos ik niet voor veganistisch maar vegetarisch omdat ik gewoon ei wilde eten en bovendien teveel van kaas houdt. Wel grappig in dit restaurant is ook de manier van afrekenen. Je betaalt geen standaard bedrag voor het buffet of per gerecht dat je pakt. Je rekent je bord af op basis van gewicht. Dus hoe meer je eet in grammen, hoe duurder. Het smaakte super goed! Na het eten kregen we nog een rondleiding door de keuken en toen was het tijd om richting de Zürich See te gaan. Daar gaan we op een boot over het meer varen. To be honest was dit een beetje een bummer. Omdat het meer supergroot is en de boot niet heel dicht langs de kant vaart heb je het na een kwartiertje wel gezien. Een beetje jammer was het dat de tocht zo’n anderhalf uur duurde. Mocht je naar Zürich gaan en een boottripje willen doen zou ik er voor kiezen een kleine boot te nemen door de stad zelf en dus niet een grote boot op het grote meer.

Op het namiddagprogramma stond een coctailworkshop. Maar omdat ik zelf niet zo’ n fan ben van alcoholische dranken leek het mij een beter idee dicht bij mezelf te blijven en een rondje te gaan hardlopen. Dit vind ik sowieso altijd de beste manier om een nieuwe plek te leren kennen. Hardloopschoentjes aan en verdwalen maar. Je komt dan vaak op de meest bijzondere plekken en in de meest schattige straatjes. In Zürich kun je goed rennen, wel zijn er heel VEEL heuvels! Je kuiten zullen dus geen hoogtevrees moeten hebben. Na 5 km lekker rondgekeken te hebben ga ik douchen en me klaarmaken voor het diner bij Baltho Küche & Bar. Dit is een onderdeel van het Marktgasse hotel en ook de plek waar de anderen de coctailworkshop hebben gedaan. We krijgen voor het eten nog een kleine rondleiding door het hotel. De kamers en sfeer zijn er werkelijk prachtig! Het hotel valt duidelijk in de categorie chique ! Je kunt ook hier a la cart eten of een andere keuze maken. Wij gaan voor die andere keuze: Tavolata. Dit kun je doen als met drie of meer personen bent en lijkt een beetje op tapas eten. Echter krijg je hier grotere borden met grotere gerechten die je met de tafel kunt delen. We krijgen werkelijk van alles. Van gerookte zalm tot steak tartaar en van mosselen tot risotto. En als toetje een verse appeltaart uit de oven…ja een hele! Dat vond ik het aller  speciaalste van de avond. Geen puntje appeltaart die vanochtend al is voorbereid uit de koelkast. Geen opgewarmd stuk uit de oven. Nee, een hele verse taart (nog warm!) uit de oven. We krijgen er een taartschep bij en kunnen hem zelf snijden! Echt heel tof! Daarnaast krijgen we ook nog andere lekkernijen zoals aardbeien met een zoetig deegje, vanille ijs met pistache crumble en een fantastische chocolademouse. Na deze avond was ik zeker een foodbaby tweeling rijker! Ik heb niet alle gerechten gefotografeerd, maar hieronder enkele foto’s die je hopelijk een goed beeld geven van het restaurant en de gerechten.

Na het eten werk ik op mijn hotelkamer nog even mijn mail bij. Er is snelle wifi en een heerlijke werkstoel dus dat is top! Rond 23 uur sluit ik mijn oogjes en ga ik heerlijk slapen in mijn Kingsize bed!

Dinsdag 6 juni:

Ook vandaag vroeg uit de veren. We willen namelijk met de trein naar Uetilberg Mountain. Een hoge berg van waaruit je een prachtig uitzicht scheen te hebben over de stad! De vraag is of wij dit vandaag ook zullen zien gezien het weer. Het is een beetje grauw, grijs en het miezert. Die mistige vibe zou ons uitzicht nogal eens in gevaar kunnen brengen. Toch wagen we het erop! Het is ongeveer een half uur met de trein vanaf het centraal station en vanaf de laatste halte nog tien minuten lopen tot de top. Ik had mijn sportkleding aangetrokken en besluit dat stukje omhoog te rennen. Het geluk was met ons vandaag want we hebben een prachtig uitzicht. Oké, geen blauwe lucht of zonnetje. Maar het is droog en we kunnen zelfs het meer duidelijk zien liggen.

Uiteraard nemen we een paar foto’ s.

Na ons Uetilberg avontuur is het tijd om de trein terug te nemen. De anderen gaan vanmiddag musea bezoeken of naar een marktje. Zelf wil ik eigenlijk wel graag iets actievers doen en nog meer van de stad zien. Ik besluit daarom een fiets te huren. En dit is onwijs goed geregeld in Zürich. Je kunt namelijk op verschillende plekken in de stad gratis een fiets huren via Zürirollt! Je vult je gegevens in, betaald een borg van ongeveer 20 euro en kunt zelf een fiets uitzoeken. Ik neem een witte met versnellingen en een mandje achterop. Ik fiets een heel eind door de stad en koop onderweg nog een Pretzel. Zo’ n typisch Zwitsers broodje. Niet heel bijzonder lekker, maar je bent in Zwitserland of je bent het niet. Dan moet je er op zijn minst één geproefd hebben toch?! Ik fiets ook nog even langs het shoppingcentre en ga enkele winkels binnen. Girls will be girls right? Ik koop een warme witte trui omdat het redelijk frisjes is op de fiets en ik geen jas of vest bij me had. Rond een uurtje of 17 breng ik mijn fiets weer terug, krijg ik keurig de borg terug en wandel ik terug naar het hotel om me nog even om te kleden voor het diner. Vanavond gaan we eten bij de beste Burger bar uit Zürich: The Bite. Ik denk dat men dit met recht de beste burgerbar van Zürich noemt. Van een vegetarische burger tot een echte Zwitserse burger met kaas tot de gewone Classic burger. Alles is mogelijk. Ook kun je er voor kiezen een soort proeverij te nemen. Dat doe ik natuurlijk omdat ik weer eens geen keuze kan maken. Ik krijg 3 kleine burgers en ze smaken allemaal top! Frietjes erbij en deze meid is helemaal happy.

Na het eten nemen we de bus terug richting ons hotel. In de buurt van ons hotel stoppen we nog even bij een gezellig koffietentje om de dag af te sluiten. Ik bestel een chocolademelk met slagroom en een lekkere punt cheesecake. Heerlijk! Even later sta ik alweer mijn koffer in te pakken in het hotel. Morgen gaan we namelijk alweer naar huis.

Woensdag 7 juni:

Nog een laatste ontbijtje in ons fijne hotel. Om 10 uur vliegen we alweer terug naar Nederland. Een stormachtig Nederland krijgen we te horen wanneer we in het vliegtuig zitten. Zo stormachtig dat er maar één landingsbaan beschikbaar is. Omdat we nog niet kunnen opstijgen mogen wij als groepje ‘pers’ een kijkje nemen in de cockpit. Hoe ontzettend tof is dat?! I know right, so cool! Ik was nog nooit in een cockpit geweest en stond verbaasd van de hoeveelheid knoppen en hendels. De piloot vertelt vol enthousiasme over zijn werk en zo gaat het wachten verrassend snel voorbij. Rond een uurtje of 13 zijn we geland en niet veel later ben ik weer thuis van een heerlijke citytrip! Ondanks dat ik dus eigenlijk maar twee daagjes in Zürich ben geweest heb ik het enorm naar mijn zin gehad en naar mijn gevoel ook heel veel van de stad gezien door het rennen en fietsen.

Dat was hem dan alweer, het reisverslag van deze trip. Vond je het leuk om te lezen en ben je benieuwd naar meer? Binnenkort kom ik alweer met het reisverslag van mijn tripje naar de regio Lombardia in Italië, so stay tuned.

 

Liefs, xoxo
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (9 JUNI T/M 15 JUNI)

Hyper de hyper, het is alweer vrijdag & het is BIJNA, BIJNA, BIJNA tijd om naar Italië te vertrekken voor...

Sluiten