#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

REISVERSLAG LOMBARDIA (ISEO)

De laatste reispost staat amper online en daar ben ik alweer met een nieuw reisverslag. Hope you guys like it. Twee weekjes terug vloog ik namelijk naar Lombardia (Italië)! Dus ben je benieuwd naar mijn avonturen, de regio, wat je er allemaal kunt doen qua (sportieve) activiteiten en kunt eten. Kijk en lees dan gezellig mee!

 

Zaterdag 17 juni:

Om 6 uur gaat de wekker, want om 8:30 uur gaat mijn vliegtuig. Ik eet thuis nog even snel twee broodjes en dan neem ik de metro en vervolgens de trein richting Schiphol. Om 10:30 land ik op Milaan Malpese airport. Het beste kun je vliegen op Bergamo voor deze regio, maar helaas gingen er op mijn tijdstip en dag geen vliegtuigen vanaf Amsterdam naar Bergamo dus vandaar dat ik naar Milaan Malpese vloog. Ik ga met de speciale InLombardia taxi naar Milaan Centraan Station (ruim drie kwartier). Daar halen we een aantal anderen (Italianen) op waar ik de rest van het weekend mee door zal brengen. Om een uurtje op 14 arriveren we bij het Costa Verde Natura park. Een super schattig klein vakantiepark aan het meer van Iseo.  Met echt een prachtig uitzicht op het meer en de bergen. De appartementen zijn licht van kleur, hebben elk hun eigen terras/tuintje en zijn ook echt schoon! Dat vind ik altijd heel belangrijk als ik op reis ben. Verder is er airco (& dat was nodig ook kan ik je vertellen !!) Bij de receptie zijn ze onwijs vriendelijk en spreken ze goed Engels. Vanaf het terrein kunnen we zo met een kano het meer op! Hoe tof is dat! En je kunt er natuurlijk ook gewoon in zwemmen. Naast het meer is er ook een zwembad op het park. Het perfecte zwembad voor mij! Namelijk een rechthoekig zwembad met rechte kanten. Dus ik kan gewoon lekker baantjes trekken ! Whoopwhoop! Daar is bij aankomst helaas geen tijd voor, maar ik had gelijk bedacht dat wanneer er wel een gaatje zou zijn ik een duik ging nemen!

Ik zette snel even mijn koffer in het appartement, bekeek het even rustig, pakten mijn spullen uit en ben toen vertrokken naar Iseo het stadje. Daar woont één van mijn beste vriendinnetjes en zij liet me het dorpje zien en ondertussen maakten we natuurlijk ook foto’ s! Echt een ontzettend schattig, traditioneel Italiaans dorpje. We liepen langs de boulevard, door oude smalle straatjes richting de kerk en midden door het centrum. We pakken nog even heerlijk een terrasje aan het water en dan is het helaas alweer tijd om terug te fietsen. Vanaf haar huis naar mijn park was het ongeveer 4km en als echte Hollanders doe je dat natuurlijk op de fiets. Ik moest terug omdat we met de groep uit eten gaan.

We gaan savonds eten bij Belleville in Paratico. We bestellen allemaal een burger met friet. Niet heel Italiaans misschien maar wel super lekker. Het restaurantje ligt aan het water en achter ons is het prachtig verlicht waardoor je de bergen goed kon zien.

Tip voor als je in de avond gaat eten langs/bij het meer: Anti muggen créme/spray! Het stikt er van de muggen!

Rond een uurtje of 2:45 uur ga ik slapen, ciao!

Zondag 18 juni:

Vandaag sta ik om 7 uur op want we gaan fietsen! Op het park kunnen we fietsen meenemen. We fietsen eerst weer naar Paratico (het dorpje waar we gisteravond ook dineerden). Maar nu een paar straten verderop om te ontbijten bij Café Bohem. Ik moet wel een beetje wennen aan het ontbijt van de Italianen. Ik ben een grote ontbijt eter en gek op een volle bak kwark met muesli en fruit, of havermout met appel en kaneel. Hier doen ze het met een croissant en koffie. Maar gelukkig ben ik dan weer een enorme fan van de Italiaanse lunch en het diner. Want dat is veel, HEEL veel! En lekker met pasta, mijn favo maaltje! Na het ontbijt fietsen we een heel eind richting Predore. Onderweg is het prachtig, én HEEL warm! Wat me vooral opvalt zijn de vele zwanen in het meer met baby zwaantjes en de gekleurde huisjes. Dat vind ik zo leuk al die roze en gelige huisjes. Love it!

We parkeren onze fietsen rond een uurtje of 12 bij een hotel en vanaf daar gaan we zeilen. Het was mijn eerste keer dus ik vond het best een beetje spannend. Zeker toen de man van de boot me ging vertellen wat we moesten doen. Maar het was uiteindelijk echt no big deal at all en een heerlijke zeiltocht van ruim 3 uur richting Orrido Bay. Daar heb ik nog even lekker in het meer gezwommen. In het baaitje hebben we een lunch (kortom, een 4 gangen diner) in het clubhuis van Sportaction. Het bedrijf dat ook onze zeilboot heeft geregeld en waar je ook andere sporten kunt beoefenen en materiaal kunt huren. De vrouw des clubhuizes heeft uren in de keuken gestaan om speciaal voor ons een heerlijke uitgebreide lunch op tafel te zetten! Echt top! Na de lunch buiken we nog even uit terwijl we genieten van het prachtige uitzicht. En een mega schattig wit hondje genaamd Spank. Such a cutie!

Tegen het einde van de middag gaan we terug naar het park waar ik gelijk mijn badpak aantrek, een duikbril opzet en een duik neem! Ik zwem heerlijk baantjes tot het tijd is om te douchen en me klaar te maken voor het Floating Piers event. Vorig jaar is er een heel groot kunstproject geweest waarbij er drijvende bruggen zijn geplaatst van Sulzano tot aan Monte Isalo eiland. Er kwamen onwijs veel toeristen en ook Italianen op dit gigantische project af. Om dit te herinneren werd er een festival gehouden met allerlei foodtrucks en muziek. Uiteraard koop ik een grote Ijsco. Want Italiaans ijs is het beste toch?!

Superfijn trouwnes ook dat Italianen zo laat ‘ s avonds pas eten dan kun je zoveel doen op een dag. Rond een uur of 21 gaan we een stukje de berg op om te dineren. Het tweede gerecht is een typische Italiaans gerecht is mij verteld. Een Spaghetti bolognese maar dan gemaakt in Rode wijn. Het was ook echt heel lekker, dus mocht je in de regio zijn: Aanrader! Rond middernacht konden we vanaf de hoogte waar het restaurant zich op bevond heel mooi de lichtshow zien die werd georganiseerd. De bruggen die vorig jaar zijn gelegd werden nu met lichten nagemaakt. Erg tof om te zien! Maar het lampje ging bij mij op een gegeven moment wel uit hahah. Toen zijn we gaan slapen.

 

Zondag 19 juni:

Alweer gaat het wekkertje vroeg, want om 8:30 moet ik alweer ontbeten hebben en uitgecheckt zijn. Dat lukt. En om 9 uur vertrekken we (inclusief onze bagage) richting Sulzano. Waar we gister ook waren voor het Remember the floating piers event. Van het event is niets meer te zien, alles is weer keurig schoon en idyllisch. We droppen onze bagage bij de tourist office en dan pakken we de boot naar het eiland Monte Isalo want we gaan hiken vandaag! Of althans, degene die willen. En dan blijk ik uiteindelijk de enige met nog 1 andere man haha. Maar superleuk, kunnen we een eigen tempo aanhouden en lekker steady naar de top van de berg wandelen. Het is een klein uurtje omhoog en eenzelfde uurtje naar beneden. Vooral de beginstukken zijn erg stijl. Zwaar is het niet perse maar wel onwijs warm! Gelukkig had ik voldoende water mee. Op de top van de berg staat een 400 jaar oud kerkje. Heel traditioneel en klein, leuk om te zien!

Rond het middaguur sluit ik me weer aan bij de rest van de groep die niet is gaan hiken. We gaan lunchen in de haven. Vis dus! Maar er is ook vlees en kaas. Na de lunch halen we nog een ijsje onderweg terug naar de boot. En dan is het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Sulzano en via daar naar Milaan airport.

Het was een heel kort bezoekje, maar zeker de moeite waard! Ik ben actief geweest en heb gewandeld, gefietst, gezwommen, gehiked en gezeild en tegelijkertijd ook echt gechillt ! Stiekem wil ik graag nog eens terug om ook te kanoën en wellicht waterskiën want dat kan natuurlijk ook in het meer. Verder lijkt het me ook heel leuk om gewoon nog een dagje aan het meer van Iseo door te brengen en lekker te relaxen en af en toe een duik te nemen. Dus wie weet…tot gauw Italië!

Ik hoop dat jullie het weer een leuk reisverslag vonden om te lezen, mocht je vragen hebben over de regio, mijn activiteiten of iets totaal anders. Stel ze gerust:)

 

Liefs,
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

Mede mogelijk gemaakt door: InLombardia (bedankt!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
vegan sandwich
RECEPT: MEXICAANSE VEGAN SANDWICH

Ben je op zoek naar een lekker vegan sandwich recept? In dit artikel deel ik een lekkere vegan sandwich geïnspireerd...

Sluiten