#FITwithsuus Hardlopen Weetjes, tips en andere sporten

3 X NICE TO HAVE RUNNING GADGETS #SPORTYFAVESJULY

3 running gadgets die het proberen waard zijn!

Vanaf deze maand start ik een nieuwe subcategorie op mijn blog: #SPORTYFAVES! Omdat mijn passie voor sporten enorm groot is ontdek ik elke maand wel weer nieuwe dingetjes en probeer ik zo af en toe het één en ander uit. Het leek me leuk deze ervaringen met jullie te delen!

Op het gebied van sportgadgets is er namelijk HEEL veel te koop. Veel nuttige dingen, maar ook veel onzinnige troep! In de eerste #SPORTYFAVES deel ik graag 3 hardloop gadgets die ik de afgelopen maand voor het eerst gebruikte ! Of je nu een lange afstandsloper bent of traint voor je eerste 5km. Dit zijn 3 items die voor iedere hardloper interessant kunnen zijn! 

 

 1. RUNNING WAIST BELT: 

In de 4 jaar dat ik ren heb ik een behoorlijke haat/liefde verhouding ontwikkeld met de sportarmband. Bij gebrek aan beter was ik altijd blij dat ie bestond. Maar zeker in de zomerperioden heb ik menig sportband vervloekt. Ze schuurden namelijk vaak langs de zijkant van mijn middel/onder mijn oksel, waardoor ik de rest van de week met een pijnlijke wond rondliep welke elke keer ging prikken als ik een duik nam in de zee of door het zweet van een volgende work-out. Dit komt omdat je in de zomer natuurlijk hemdjes draagt  ipv in een shirt met mouwen die het schuren tegengaan. Daarnaast heb ik meerdere keren met een enorme witte vlek op mijn rechterarm rondgelopen…Je raadt het waarschijnlijk al… De rest van mijn lichaam is lekker verkleurt tijdens het rennen terwijl mijn sportarmband mijn halve rechterarm heeft geblokkeerd van zonlicht. Bovendien past er naast mijn telefoon enkel een sleutel in de band and that’ s basically it. Als ik een langere afstand wil rennen kan ik geen flesje water, zonnebrand, een reep of iets anders meenemen. Vandaar dat ik nu ein-de-lijk besloten had iets anders uit te proberen! Ik bestelde deze running waist belt  (lekker goedkoop en simpel). Je kunt hem tijdens het rennen dragen over je short/hemdje waardoor je geen witte vlek overhoudt na een lange run én je kunt naast je telefoon ook nog je portemonnee, een klein flesje water of iets te eten meenemen! Ideaal! Je hebt je armen volledig vrij en de belt is zweetproef/water resistent. Mocht je in de avond gaan rennen omdat het overdag te warm was dan biedt hij ook nog eens wat extra veiligheid in de vorm van een reflectiestrip op de belt.  Een tip voor alle smalle renners onder ons (waist tussen 60-70 cm): Kijk goed naar de maat/verstelbaarheid van een running waist belt alvorens je er eentje besteld. Helaas zijn veel banden standaard maat (80 cm of breder) en/of niet verstelbaar. Zelfs verstelbare banden kunnen nog te wijd zijn voor een waist van ongeveer 65 cm. De band die ik besteld heb was wel verstelbaar maar helaas ook veels te wijd. Ik heb dit zelf opgelost door hem extra strak te maken met een haarelastiek, maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Voor iedereen met een normale kledingmaat S of groter zou de band perfect zijn!

2. RUNNING SOCKS

Sokken zijn sokken? Dacht het niet! Zeker de ervaren hardlopers onder ons weten hoe belangrijk een goed paar sokken kan zijn. Goede sokken kunnen blaren en zelfs spierpijn voorkomen. Deze maand probeerde ik de werk&running sokken van STOX uit! Lichtgewicht hardloopsokken en werksokken in een supertof kleurtje! Vind je niet (zie foto bij dit artikel)?! Ze hebben ook gewoon basic zwart of andere kleuren mocht je dit lezen als man of niet van blauw/roze houden. Anyway, de sokken zijn me erg goed bevallen! Mocht je je afvragen waarom deze lange sokken behoren tot de favorieten voor juli en ik deze niet uitprobeerde in een wat koudere maand. Dat is omdat de sokken ultradunne vocht afdrijvende materialen bevatten die er voor zorgen dat je temperatuur juist tijdens warme dagen in evenwicht wordt gehouden, zodat je voeten lekker koel blijven aanvoelen. Heel chill dus! En blaren? Nope! De extra platte teennaad voorkomt irritaties door eventuele frictie. Verder helpen ze je bloedcirculatie op gang waardoor er maximale zuurstof opname door de spieren kan plaatsvinden en ook de verwijdering van afvalstoffen sneller zal verlopen. Dat zorgt natuurlijk weer voor een sneller herstel en/of minder spierpijn. Ideaal dus! So far my favorite running socks voor in de zomermaanden!

stoX

3. WIRELESS EARBUDS

Rennen met muziek in je oren is heerlijk! De frustraties van vervelende oordopjes ietsje minder. Vandaar dat ik sowieso af wilde van oortjes met draad! Al ben ik volgens mij de enige op aarde die nog af en toe hardliep met de standaard Iphone oortjes. Ik probeerde namelijk eerder al wireless oortjes, maar die zaten dan nog wel met een draadje aan elkaar vast. Dat vond ik mega irritant. Met mijn lange staart zwiepte ik ze de hele tijd uit. Daarna probeerde ik wireless oortjes die ook aan elkaar vastzaten maar die je dan met een speciaal haarklipje vast kon maken in je haar zodat ze volgens de makers niet uit zouden vliegen door bewegend haar. Eh…dus wel! Vandaar dat ik deze maand oortjes probeerde die echt helemaal draadloos zijn, dus ook los van elkaar! Omdat ik hiervoor niet zo tevreden was over de nogal dure wireless varianten waarbij de oortjes aan elkaar zaten besloot ik voor een redelijke goedkope variant te gaan (de helft van de prijs van de vorige opties) Basic uiterlijk, gemakkelijk in gebruik en een aanrader qua prijs/kwaliteit verhouding. Ze werken via Bluetooth, lekker simpel. Uiteraard zijn ze zweet bestendig en kunt je er ook mee bellen (heel chill tijdens een langere work-out). Voor het eerst ben ik tevreden met wireless oortjes.

Om deze nieuwe categorie op mijn blog te vieren ga ik deze 3 producten ook aan 1 van jullie weggeven! Dus wil jij kans maken op dit ultieme hardloop gadget pakket (mede mogelijk gemaakt door Smartphonehoesjes.nl & StoX Energy? Laat dan even een comment achter hier of onder de bijbehorende foto op Instagram!

 

Sportieve groetjes,
Suzanne

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!  

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nancy van der kamp
  augustus 1, 2017 at 08:56

  Jaaaa dat lijkt me zeker wat! Sinds kort begonnen met hardlopen en dit pakket is meer dan welkom omdat het allemaal nog ontbreekt in mijn collectie. Super handig en muziek motiveert dus kan ik eindelijk wat sneller misschien ???

 • Reply
  Anke
  augustus 1, 2017 at 11:06

  Ohh erg leuk en handig om wat reviews te lezen over sportproducten! Er is inderdaad zoveel te koop dat je soms niet meer weet wat nou goed is. Deze 3 producten lijken me in ieder geval erg handig en ik zou graag mee willen doen met de winactie! Vooral de oortjes zouden ideaal zijn aangezien ik nu nog met oortjes van de action loop en er maar niet uit kom welke duurdere ik zal kopen. Deze compleet wireless earbuds klinken in ieder geval goed. De sokken zijn ook super gaaf en komen denk ik goed van pas bij mijn herstel nu ik mijn afstand steeds verder vergroot (voor de halve van Amsterdam). En als laatste is zo’n waistband altijd handig om wat meer spulletjes mee te kunnen nemen. Ben benieuwd naar de rest van de #SPORTYFAVES (:

 • Reply
  Anne
  augustus 1, 2017 at 13:36

  Ik zou dit graag willen winnen. Ik probeer op dit moment steeds langere afstanden te lopen en merk dat ik behoefte heb aan muziek tijdens mijn lange runs. Ik heb hetzelfde probleem met de armbelt. Dit zou een uitkomst zijn. Sokken heb ik nog nooit uit geprobeerd dus daar ben ik heel benieuwd naar.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  REISVERSLAG TEXEL

  Goedemorgen allemaal:) Hopelijk hebben jullie net zo' n fijn weekend gehad als ik. Vandaag ben ik er weer met een...

  Sluiten