#FITwithsuus Hardlopen Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

5 X WAAROM SAMEN SPORTEN ZO EFFECTIEF IS

hardloop blessures

Ja, dat lees je goed! Samen sporten is ontzettend effectief. Dus tag/app/bel je sportmaatje maar vast, want het is tijd om samen weer te knallen! Lees hier waarom! 

5 X WAAROM SAMEN SPORTEN ZO EFFECTIEF IS

1.  COMBINEER JE HEALTHY&SOCIAL #LIFEGOALS

We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Werken, studeren, sporten, én ook nog een sociaal leven onderhouden… Gelukkig kunnen we die laatste twee combineren! Door samen te gaan sporten kun je namelijk ook even lekker bijkletsen met je bestie of je partner. En nee, dat hoeft zeker niet ten koste te gaan van de work-out zelf. Denk eens aan de warming-up, het uitwandelen of het gezamenlijk fietsen naar de sportschool…in 10 minuutjes kun je veel bespreken hoor! Het kan je relatie / vriendschap zelfs een flinke boost geven! Bovendien is het afsluiten van de training met een gezonde maaltijd voor twee ook een goede optie om je healthy&social lifegoals te combineren.

2. STOK ACHTER DE DEUR

Samen sporten is samen sporten…afspraak is afspraak! Wanneer jij en je sportbuddie hebben afgesproken om weer eens te gaan rennen zeg je toch minder gemakkelijk af dan wanneer je voor jezelf bedacht had weer eens een rondje te rennen. Het samen sporten werkt dus motiverend! Je zult sneller geneigd zijn van de bank af te komen en tóch te gaan. #gogogo

3. PLEZIER

Als je zelf niet zo intrinsiek gemotiveerd bent om te sporten of als je sporten gewoonweg niet zo leuk vind dan kan het helpen samen te trainen. Met een gezellig praatje, een glimlach en een duwtje/steuntje in de rug tijdens je training is het een stuk plezieriger in die gym die je eigenlijk zo stom vond! Samen maak je er gewoon een leuk uitje van. Bovendien is er iemand om je overwinning(en) mee te vieren! Schrijf je bijvoorbeeld samen in voor een 10 kilometer run en spreek 2 x per week af om te gaan rennen. Je kunt namelijk samen ook doelen stellen en geniet er daardoor extra van wanneer jullie dit doel hebben bereikt. High five baby!

4. RELATIVERSINGSVERMOGEN 

Iedereen kent het wel. Onzekerheden over je eigen lichaam en schaamtegevoelens wanneer je niet zeker weet of je een oefening wel juist uitvoert. Wanneer je in je eentje zou sporten maakt dit het niet alleen vervelend, ook ben je eerder geneigd te stoppen met de oefening of er gewoon helemaal maar mee te kappen. Maar juist wanneer je onzeker bent over je buikje, je tomatenhoofd tijdens het gewicht heffen of de liters zweet die er vrijkomen wanneer je pas 10 minuten aan het rennen bent, dan helpt het om samen te sporten. Want je zult zien dat ook de ander dit soort onzekerheden heeft en samen kun je er gewoon over praten en lachen. In het bijzijn van je maatje voelen je onzekerheden gewoon een stuk minder awkward en genant. Door er samen over te praten zul je alles beter kunnen relativeren en zullen jullie nog harder kunnen knallen!

5. UITDAGEND 

Wanneer je samen sport zul je je ook aan elkaar optrekken. Onbewust zul je jezelf vergelijken met je sportbuddie. Misschien traint zij/hij al met zwaardere gewichten of gaat het rennen haar/hem een stukje beter af…je bent nóg gebrander om ook zo sterk te worden. Wanneer jij het niveau van je sportbuddie bijhaalt zal deze ook weer extra gemotiveerd raken om zichzelf te blijven verbeteren. En zo blijven jullie jezelf verbeteren doordat er een klein stukje competitie bij komt kijken. Dit competitieve gedeelte houdt jullie beide scherp en stimuleert je om net even dat beetje extra harder te knallen! Samen verleg je zo de grenzen en maken jullie échte stappen!

Waar wacht je nou nog op? Whatsapp, bel en/of tag je sportbuddie en prik een datum voor jullie volgende work-out!

LETS GET FIT TOGETHER!

MORE on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

ZIE OOK: HARDLOOPSCHEMA HALVE MARATHON

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
3 X NICE TO HAVE RUNNING GADGETS #SPORTYFAVESJULY

3 running gadgets die het proberen waard zijn! Vanaf deze maand start ik een nieuwe subcategorie op mijn blog: #SPORTYFAVES!...

Sluiten