#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

ONDANKS JE BUIKSPIER OEFENINGEN NOG STEEDS GEEN PLATTE BUIK?! DIT IS WAAROM!

Een platte, strakke, gespierde buik. Wie wil dat tegenwoordig niet? Het is echt een number one summer goal van veel vrouwen anno 2017. En daarom zijn we met z’ n allen massaal op zoek naar de beste buikspieroefeningen om buikvet te verbranden. Maar ondanks de vele buikspier kwartiertjes blijft die six-pack nog altijd uit… Hoe kan dat nou?

 

Allereerst omdat ons lichaam niet in staat is vet te transformeren in spieren. Helaas pindakaas! We moeten dus niet alleen onze buikspieren sterker maken maar om je six-pack of gewoon wat lijntjes überhaupt zichtbaar te laten worden zal dus eerst dat laagje buikvet eraf getraind moeten worden. En dat gaat helaas heel langzaam met enkel buikspier oefeningen. In plaats van eindeloos sit-ups en leg raises te doen kun je beter full-body oefeningen pakken of cardio gaan doen. Daarmee verbruik je namelijk meer energie en train je indirect ook gewoon je buikspieren! Buikspier oefeningen zijn echt prima, en je kunt ze er zeker naast blijven doen, maar als je wilt dat het wat sneller gaat varieer dan met je oefeningen en pak wat core mee. Ga eens planken, squatten en/of hardlopen! Of nog beter: Start met HIIT work-out! Daarmee verbrand je pas veel! In deze blogpost vertelde ik je al wat een HIIT Work-out precies in houdt, en in deze post plaatste ik een HIIT schema om mee hard te lopen.

Ten tweede is het goed om te weten dat bewegen alleen niet genoeg is. Ons systeem werkt HEEL simpel! Willen we afvallen dan hoeven we enkel te zorgen dat we meer verbranden dan we binnen krijgen. Easy toch? Wel als we op die inname en verbranding letten inderdaad. Je kunt nog zoveel verbranden door je fanatiek gesport, maar als er teveel binnenkomt dan heeft dat weinig zin natuurlijk. Dus, niet alleen trainen maar ook je voeding (op lange termijn) aanpassen is HEEL belangrijk. Ga dus vooral niet crash diëten want dat is niet alleen slecht voor je lijf, het zal er ook voor zorgen dat je na een tijdje weer terugvalt in je oude patroon en je weer terug bij af zult zijn. Bovendien gaat je lichaam over op spierverbranding als het te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, en dat is juist wat we niet willen. Het is echt een kwestie van voldoende bewegen, eten en slapen. Voldoende! Dus niet te veel en niet te weinig. Die balans is bij alle drie de onderdelen super belangrijk! En zodra je die balans gevonden hebt zul je zien dat het hard kan gaan!

Als laatste nog even dit: Helaas hebben we het niet voor het kiezen als het gaat om de plaats waar we vet verliezen. Uiteraard zien wij vrouwen het liefste dat al onze buik-, been en armvetjes verdwijnen terwijl onze billen en borsten zo rond mogelijk blijven…Maar helaas kunnen we dit niet zelf beslissen. Ieder lichaam is anders en de één slaat meer vet op in de benen, de ander op zijn buik. Dit is voor een deel genetisch bepaald en daar kun je niets tegen doen. Maar het is zeker geen excuus om er dan maar mee te stoppen. Het is voor iedereen mogelijk zijn goals te bereiken, als je maar hard werkt en discipline toont. Iedereen heeft buikspieren, anders zouden we simpelweg omkukelen. Maar bij de een duurt het net ietsje langer voor ze zichtbaar worden dan bij de ander.

Oh en dan als aller, aller laatste: Een sixpack zegt niet gelijk iets over hoe gespierd en/of fit iemand is, het zegt vooral iets over zijn/haar vetpercentage dat erg laag is. Dus pas daar mee op! Een te laag vetpercentage kan namelijk ook slecht voor je zijn. Zeker bij vrouwen kan het ervoor zorgen dat je tijdelijk onvruchtbaar bent. Je menstruatie stopt namelijk bij een te laag vetpercentage en dat is niet per se een teken van gezondheid of fitheid! Keep in mind: Balance is key! Zorg ten alle tijde dat je je gezond, gelukkig en zelfverzekerd voelt!

GOOOOODLUCK WITH THE HEALTHY WAY TO VISIBLE ABS!

Lieefs,
xx Suzanne

Lees ook: WAAROM WE SPORTSCHEETJES LATEN!

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (28 juli t/m 3 augustus)

Van garnalen vangen in de Waddenzee tot puppies knuffelen in Epe. En van een supercool run&swim event in Rotterdam tot...

Sluiten