#FOODwithsuus

3 PERFECTE POWERFOODS OM TE ETEN VOOR JE WORKOUT

powerfoods

Wat zijn nou échte powerfoods als het gaat om een pre workout? Je leest het in deze post!

Yes! Het is weer tijd om te trainen! Nog even snel wat water drinken en dan gaan met die banaan! Ja, banaan! Het eten van een banaan voor je workout is een verstandige keuze! Maar dat weten we denk ik allemaal al wel. Van een banaan krijg je energie, er zitten koolhydraten/snelle suikers in die je helpen tijdens je workout extra hard te knallen en natuurlijk zijn de overige voedingsstoffen in een banaan, zoals de vitaminen, ook goed voor ons mensen. Daarmee is de banaan één van de meest gegeten powerfoods als pre workout. Maar wat kun je nog meer goed eten voor het sporten?

 

1. Een gekookt ei

Een ei is niet alleen rijk aan eiwitten, er zitten ook wat vitaminen en mineralen in. Een gekookt ei eten voor je workout als je de hele dag al hebt gewerkt is misschien wat weinig. Daarom kun je dit ook combineren met een boterham/cracker/beschuit met een plakje kipfilet eronder bijvoorbeeld.

2. Kwark

Kwark is een topper voor alle sporters. Het is zowel goed om kwark te eten voor het sporten als na het sporten. Kwark levert namelijk koolhydraten die je lichaam tijdens het sporten goed kan gebruiken. Bovendien zit in kwark veel eiwitten die onze spieren zowel tijdens als na het sporten goed kunnen gebruiken.

3. Krenten- of mueslibol

Lekkkkker! En stiekem dus ook best goed om nog even vlak voor het sporten te eten. Wanneer we kijken naar de voedingsstoffen in zo’ n krenten-of mueslibol komen deze snacks er eigenlijk nog helemaal niet zo slecht vanaf! Normaal gesproken zou een volkoren broodje natuurlijk een betere keuze zijn. Maar juist voor het sporten kun je volkoren producten beter mijden. Zo’ n bol is dan een prima optie, het valt namelijk licht op de maag waardoor je tijdens het sporten geen (of minder) last zult krijgen van een opgeblazen gevoel of het moeten laten van windjes. Hoe windjes in de sportschool ontstaan lees je trouwens hier!

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
body shaming
EEN KANT VAN BODY SHAMING DIE JE WELLICHT NOG NIET KENDE..

Op sociale media lijkt body shaming tegenwoordig de norm. Het klakkeloos bekritiseren van andermans lichaam gebeurt constant. Het lijkt zelfs...

Sluiten