#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

DEZE SPORTIEVE SENSATIE WIL JE PROBEREN

sportieve sensatie

DEZE SPORTIEVE SENSATIE LAAT JE WERKELIJK VLIEGEN!

Heb je ook zo’n last van de herfst sleur? Of ben je gewoon gek op nieuwe sporten uit proberen ? Dan is (indoor) skydiven wellicht hetgeen waar je naar op zoek bent! 

sportieve sensatie sportieve sensatie

Afgelopen woensdag stapte ik volledig out of my comfortzone en probeerde ik deze extreme sport voor het eerst bij City Skydive in Utrecht. Toen ik werd gevraagd voor deze 360 graden experience was ik gelijk razend enthousiast! Yes! Dit is precies waar ik naar op zoek ben, een beetje spanning en sensatie op zijn tijd. Mijn wekelijkse hardloop rondjes en circuitjes in de gym zijn namelijk niet altijd even spannend. En met sporten is het eigenlijk net als in een relatie, je moet het wel spannend houden. Af en toe een nieuwe vorm van beweging uit proberen houdt het leuk!

Indoor skydiven is een gedurfde sport waar iedereen, zowel jong als oud, de sensatie van ‘vliegen’ kan ervaren zonder daarvoor uit een vliegtuig te hoeven springen. Uiteraard gebeurd dit in een veilige omgeving en onder begeleiding van gecertificeerde sky-dive instructeurs. Wanneer je echt gevorderd bent kun je zelfs vrije val snelheden bereiken van wel 300 km/h. Natuurlijk is dat niet gelijk voor iedereen weggelegd. Het blijven zweven op de wind is namelijk al moeilijk genoeg de eerste keer.

Samen met team ECCO ging ik het avontuur aan. Mijn eerste keer sky-diven deed ik in een speciale flight suit met bijpassende bril, oordoppen, een helm en daaronder de ECCO COOL 2.0 sneakers.  Met  360° ademend vermogen was deze schoen perfect voor het skydiven! De leren bovenkant van de schoen, hoogwaardige GORE-
TEX SURROUND technologie en PU-facetten geven de schoen daarnaast een sportieve, stoere en toch ook luxueuze touch. Ze zijn 100% waterdicht en volledig afgestemd op het snelle leven van vandaag de dag.

Voor we de luchtbuis in zouden gaan kregen we in onze uitrusting nog een korte video met instructiebeelden te zien.  Op de beelden wordt onder andere uitgelegd hoe de luchtstroom werkt en wat de beste vlieghouding is. Ook worden de gebaren uitgelegd die er gebruikt zullen worden omdat het tijdens het skydiven niet mogelijk is om te praten.

Gezien de spanning die ontstond door de instructiebeelden kwam het ‘koelsysteem’ van de schoen ook gelijk goed van pas. Een reeks buisjes in de tussenzool zorgden ervoor dat mijn plakkerige zenuwvoetjes droog en vrij van transpiratie bleven. Het werd toch wel heel real…

FLY TIME! Aaaaah zo spannend! Gelukkig ben ik niet de enige die een beetje zenuwachtig is. We zijn met een groepje van 5 meiden en zullen allemaal 5 keer aan de beurt komen. In de tunnel hangt een scherm waarop je kunt zien wanneer je aan de beurt bent. Ik ben als laatste dus kan alvast een beetje spieken bij de anderen. Als het mijn beurt is merk ik dat het toch best lastig is om de juiste houding aan te nemen en je over te geven aan de wind. Ik ben nogal een controlfreak en span van de zenuwen mezelf veels te veel aan. De eerste 2 minuten ben ik vooral aan het voelen en ervaren wat er nou allemaal gebeurd en laat ik het liefst de instructeur niet los. Uiteraard gebeurt dit wel en laat hij me gewoon los, maar dat vind ik eigenlijk nog best een beetje spannend. Ik ben bang dat ik teveel omhoog zal vliegen en dan met een duikvlucht weer naar beneden zal vallen.

Pas bij de laatste 3 sessies voel ik me helemaal chill en geniet ik er echt van. Ik vind het zoooo super leuk en kan niet wachten tot het weer mijn beurt is! Vooral de laatste keer ga ik erin met een gevoel van YES GIRL, YOU GO! Zo blij als een klein kind dat voor het eerst in een achtbaan stapt, duik ik voor het laatst de windtunnel in! Ik ben heel lang los en het lukt me zelfs om zelf omhoog en omlaag te bewegen en een klein beetje te sturen. JAAAA! Dit is zoooo gaaf, het is zooo MEGA apart en leuk tegelijk waaaaaah…en dan is het alweer klaar:(

Buiten de tunnel kijk ik nog even de beelden terug van mijn flight en dan is het helaas alweer tijd om onze pakkies weer in te leveren en naar huis te gaan.

 

Een fijn weekend nog !

Liefs,
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kim
  oktober 17, 2017 at 08:33

  Aaaah wat gaaf dat je dat hebt gedaan! Ben heel erg benieuwd hoe het is! Mijn liefste vriend Remy en ik zouden dit ook echt graag willen doen! Soms zijn we een beetje inspiratieloos om nieuwe dingen te doen dus dit zou echt top zijn ???

 • Reply
  Anke
  oktober 17, 2017 at 18:07

  Ohh klinkt echt super gaaf! Ik zou dit graag samen met mn zusje willen doen aangezien zij ook best een waaghals is 😀

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (6 OKTOBER T/M 12 OKTOBER)

  SKYDIVEN, SUP YOGHA, HORDEN LOPEN MET GREGORY SEDOC, EEN GRIT STRENGTH workout (inclusief filming) tijdens het Reebok Les Mills event...

  Sluiten