#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

SPORTDAGBOEKJE #mysportlifestyle

sportdagboekje

Het sportdagboekje van Suzanne Brummel.

Misschien is ‘hoe vaak sport jij?’  wel de meest gestelde vraag aan mij ooit.  Vrijwel altijd gevolgd door de vraag ‘En wat doe je dan precies voor sport(en)?’ . Speciaal voor jullie kom ik daarom vandaag met een sportdagboekje! Maar ook gewoon voor iedereen die het leuk vind eens te spieken in het (sportieve) leven van een ander. Want hoe ziet het (sportieve) leven van zo’n jonge ‘fitfluencer’ er nu eigenlijk uit? 

 

Laat ik voorop stellen dat geen week hetzelfde is. Ik ben geen lid van een sportvereniging met verplichte trainingstijden dus ik sport wanneer het uitkomt en wanneer ik zin heb. Wat wel ongeveer elke week hetzelfde is, zijn het aantal work-outs die ik doe. Dat zijn er namelijk 7. In principe ‘plan’ ik elke dag een uurtje in ter ontspanning: Mijn work-out momentje. Zoals de meeste van jullie weten doe ik in ieder geval elke week aan zwemmen, hardlopen en fitness. Daarnaast probeer ik regelmatig ook eens een nieuwe work-out uit zoals yoga, reformer pilates, bungee&superfly of zoals deze week een klasje Barré!

Omdat ik eigenlijk iedereen wil aanmoedigen zijn/haar sportieve levensstijl te delen (hier en via bijvoorbeeld Instagram), heb ik iets leuks opgezet met Perry in het kader van hun #mysportlifestyle campagne! Ik trap vandaag af door een gemiddelde week uit mijn sportieve leven te laten zien, en daarna hoop ik stiekem natuurlijk dat ook jullie laten zien welke (sport)en je graag doet. Want daar ben ik ook heel benieuwd naar! Wie weet doe je iets wat ik nog niet ken of wat ik ook nog eens wil gaan proberen! EN door jou sportieve kiekjes te delen met #mysportlifestyle via Instagram en @perry.nl en @suzannebrummel daarin te taggen maak je ook nog eens kans op een Perry giftcard van maarliefst 100 euro + een te gekke passion planner.  Zeker weten dat je motivatie om jezelf in het zweet te werken daarmee een dikke vette boost krijgt! En welke sport je ook beoefend, met de 100 euro giftcard kun je sowieso slagen bij Perry vanwege het grote sportieve assortiment!:) Toevallig komen alle sportieve items die ik draag op onderstaande foto’s ook van Perry. Van het adidas running jacket tot de skeelers tot het speedo badpakje. Wellicht zie je daar al iets tofs bij! Voor meer informatie over de winactie: check mijn Instagram!

Zoals ik hierboven ook al benoemde zie ik mijn work-outs als een moment van ontspanning. Ik laad mezelf op door fysiek actief te zijn. Hoe actiever ik mijn dag begin, hoe energieker ik vaak de rest van de dag ben en hoe beter ik me kan concentreren. Sporten voelt voor mij daarom nooit als iets dat MOET of iets dat vervelend is. Uiteraard zijn er ook wel eens momenten waarop ook ik stiekem even geen zin heb om de deur uit te gaan voor een 10 km run of om in de stromende regen naar de gym te fietsen. Maar ik heb nog nooit spijt gehad van een afgeronde work-out! Het gevoel achteraf is altijd fijn en daar doe ik het voor:)

Dan gaan we nu kijken naar een gemiddelde week van mij:

Lief sportdagboekje…

Maandag 

7:30- 9:00 uur: 90 minuten sporten bij de Fit For Free.

Op maandag begin ik de week graag fris en energiek. De wekker zet ik om 6:30 uur en om 7:30 uur sta ik in mijn nieuwe sportsetje in de gym! Wat er sowieso altijd in mijn Gym work-out zit is een circuitje die ik zelf uit zet. Vandaag begin ik daarmee.

30 minuten circuitje: 3x 4 setjes van 4 oefeningen (denk aan planken, sit-ups, squats, jumping jacks, push-ups, mountain climbers, commando’s, leg raises en ab-bikes)

45 minuten kracht: 3 x15 herhalingen per apparaat. Vandaag trainde ik mijn armen, schouders en borst.

15 minuten cross trainer: 15 minuten uitfietsen, gewoon even lekker de work-out afsluiten met mijn kont op een fiets.

sportdagboekje

Dinsdag

Op dinsdag ga ik vaak een uurtje zwemmen omdat ik op maandag meestal ren of krachttraining doe. Zwemmen is een perfecte manier om je spieren soepel en los te maken na een run of krachttraining. Daarnaast is het niet blessure gevoelig en dus de ultieme manier van sporten na een training zoals die van maandag.

8:00 uur- 9:00 uur:  3 km zwemmen! Om 7 uur gaat de wekker en om 8 uur lig ik al baantjes te trekken in het de Mirandabad. Heerlijk! Als ik ga zwemmen dan ga ik eigenlijk nooit korter dan 50 minuten en nooit langer dan 2 uur. Afhankelijk van hoeveel tijd en zin ik heb die dag bepaal ik hoelang ik zwem. Vandaag was dat een klein uurtje waarin ik dus 3 km zwom. Ik startte met 1 km bc, daarna nam ik een minuutje rust en dronk wat water (mijn bidon staat altijd op de kant naast me), vervolgens zwom ik weer een km  (200 bc armen, 30 sec rust, 100 bc benen, 100 ss benen, 30 sec rust, 200 bc armen, 100 bc benen, 100 ss benen, 30 sec rust, 200 bc armen).  De laatste km bestond uit 5 x 200 wi met tussendoor een minuut rust.

bc= Borst crawl
ss= School slag
rg= Rugcrawl
wi= Wissel slag (vl,rg,ss,bc)
vl =  Vlinder slag

sportdagboekje

Woensdag 

18-18:30 uur: 7 km run!

Vandaag was het druk. Op woensdagen heb ik vaak afspraken in de ochtend waardoor ik s’ ochtends vaak niet de mogelijkheid heb om voor die tijd te gaan sporten (tenzij ik voor 6 uur zou op staan, maar dat heeft niet mijn voorkeur). Daarom kies ik ervoor aan het einde van de dag nog lekker een half uurtje te gaan rennen. In een half uur ren ik ongeveer 7 km. Mijn gemiddelde rensnelheid ligt tussen de 4’10 (14,4 km/h) en 4’50 (12,4 km/h). Afhankelijk van de afstand, het weer en hoe ik me voel varieert mijn snelheid. Vandaag liep ik 7 km in 31 minuten (4’25:13,5 km/h). Voor mij dus ook een prima snelheid.sportdagboekje

Donderdag

7:30 -8:30 uur: 60 minuten zwemmen!

Ook vandaag neem ik weer een duik! Net als eerder deze week ga ik een uurtje waarin ik ook weer 3 km zwem. Ik start ook vandaag weer met een km bc en neem daarna een minuutje rust en drink wat water. Vervolgens zwem ik 2 x 500 m met tussendoor telkens zo’n 30 sec rust (200 ss + 100 rg   + 100 ss + 100 wi). De laatste km bestaat uit (100 bc benen, 200 bc armen, 100 wi, 100 ss benen, 100 bc, 200 wi, 100 bc armen, 100 ss). Ook hiertussen neem ik telkens een slokje water en wat rust. Een uurtje zwemmen is voor mij eigenlijk de perfecte manier om de dag te starten:)

sportdagboekje

Vrijdag 

8:00-9:15 uur: #GYMTIME

Vandaag start ik met het trainen van mijn armen, schouders en rug. Mijn benen train ik eigenlijk haast nooit in de sportschool. Ik pak ze trouwens wel mee in mijn circuitje met de squats, lunges en sprongen die ik doe. Maar apparaten zoals de legg press en legg extension bijvoorbeeld doe ik bijna nooit. Ik vind dat ik mijn benen genoeg belast met rennen. Af en toe wat oefeningen meepakken vind ik voldoende. Het laatste half uurtje zet ik weer een circuitje uit dat dit keer vooral gericht is op mijn core en stabiliteit (side-planking, jumping lunges, mountain climbers)

18:30-19:30 uur: Barré Work-out!

Zoals ik eerder al aangaf vind ik het fantastisch om zo nu en dan ook iets nieuws uit te proberen. Vandaag ben ik uitgenodigd om een lesje Barré te volgen bij PLTS. Eerder probeerde ik daar al eens Pilates en vandaag dus een les Barré. Dit is een combinatie van ballet met dans, cardio, yoga, pilates en fitness. Je begint meestal met een kleine warming-up waarin er vaak wordt gerekt en los gezwaaid. Daarna doe je ongeveer 40 minuten oefeningen aan de barre (de houten leuning aan de wand die je vaak ook gebruikt bij ballet). Er wordt constant gelet op je houding terwijl je ondertussen werkt aan je lenigheid en kracht. Je traint dus meerdere spieren tegelijkertijd. Zo moesten we bijvoorbeeld onze linker arm in de lucht houden terwijl we ons rechterbeen uitstrekten naar voor en naar achteren. Een andere pose is die van de ‘waterskier’. Je staat op je tenen en leunt met je lichaam schuin naar achter terwijl je je met een hand vasthoudt aan de barre. Ik vond het erg leuk om te doen!

sportdagboekje

Zaterdag

10-11 uur: Weekendrun (13 km)

In het weekend ga ik vaak voor een wat langere afstand. Dan heb ik er immers de tijd voor en kan ik nog meer ontspannen rennen. Vandaag slaap ik uit tot 9 uur, ontbijt gezellig wat en trek dan mijn hardloopschoentjes aan voor een 13 km run. Van tevoren had ik geen afstand in mijn hoofd. Ik wilde gewoon lekker rennen en dat is gelukt. Omdat het nogal waaide en ook telkens miezerde tussendoor trok ik mijn nieuwe running jacket van adidas aan. Ik ren eigenlijk nooit in een jackie maar moet zeggen dat ik hem erg prettig vond lopen:)

sportdagboekje

Zondag

10:30 -11:30 uur: GYMTIME!

Op zondagen sport ik graag samen met mijn vriend. De ene keer gaan we rennen, de andere keer naar de sportschool. Het is zo’n beetje ons zondagochtend uitje haha. Vandaag is het een uurtje trainen in de sportschool. We doen dan vaak om en om oefeningen en sluiten af met mijn circuitje. Zo ook vandaag. Lekker rustig op ons gemakje. Ik maak liever veel herhalingen met een gewicht dat ik redelijk gemakkelijk kan tillen dan dat ik mijn spieren forceer op veel gewicht en weinig herhalingen. Bovendien wil ik mijn spieren ook helemaal niet oppompen. Ik vind mijn lichaam eigenlijk prima zoals het is dus daar doe ik het dan ook niet voor.

15-16 uur: ACTIVE FUN TIME!

Op zondagmiddag doen we graag nog iets samen. De ene keer liggen we de hele middag op de bank te Netflixen en de andere keer besluiten we een uur te gaan wandelen of iets anders lekker buiten te doen! Vandaag besloten we iets super oldschools te gaan doen: Skeeleren! Want ik heb nieuwe skeelers aangeschaft!  Niet als work-out, als is het natuurlijk stiekem wel gewoon een manier van bewegen en daarmee een work-out, maar voor de fun! We stoppen onderweg ook een paar keer om lekker om ons heen te kijken en we gaan nog even ergens thee drinken! Ik denk dat ik dit iedereen kan aanraden als zondagmiddag activiteit!

sportdagboekje 

Dat was hem dan alweer. Een sportief kijkje in een random week van mij. Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk vonden om te lezen! En uiteraard zie ik ook heel graag wat voor sport(en) jullie doen! Vergeet het niet te delen met #mysportlifestyle om kans te maken op 100 euro shoptegoed bij Perry en een te gekke Passion Planner waarmee jij je work-out momentjes heel gemakkelijk vast zet voor de komende week!

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  oktober 24, 2017 at 15:51

  Zó actief bezig! Respect hoor, ik weet alleen écht niet waar ik de drive vandaan moet halen want tja ik weet eigenlijk wel dat ik ook moet gaan sporten….maar het is nooit te laat tóch. Welke uitdaging pak ik wanneer ?

  • Reply
   Suzanne
   oktober 24, 2017 at 17:37

   Dankjewel:)

   De drive haal je uit een stukje ontspanning dat het kan vormen én het fijne gevoel na die tijd en in general wanneer je regelmatig sport. Oh en die pizza en zak chips smaken trouwens ook een stuk beter als je al gesport hebt! Genoeg motivatie denk ik zo;p? Rennen, zwemmen, fietsen, wandelen met een hond… het kan allemaal. Kies vooral een uitdaging waar je plezier uit haalt! Anders zullen je sportavonturen van korte duur zijn!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (13 oktober t/m 19 oktober)

  Een heerlijke nazomer week in oktober vol fijne work-outs, gezonde maaltijden en prettige werkdagen! 

  Sluiten