#FITwithsuus Hardlopen Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

3 X RUNNING ESSENTIALS VOOR HARDLOPEN IN DE WINTERTIJD

running essentials

3 X RUNNING ESSENTIALS VOOR HARDLOPEN IN DE WINTERTIJD

We leven alweer bijna een maand in de wintertijd en dat betekent: Kortere dagen!  Deze korte dagen worden de afgelopen weken veelal gekenmerkt door veel regenval, lage temperaturen en grijze luchten. #Blegh. Voor de meeste hardlopers niet de ideale weersomstandigheden. Overdag lopen is voor velen lastig vanwege werk of school. Vandaar dat er in dit seizoen veelal in de schemer of zelfs in het pikdonker wordt gerend. In dit artikel deel ik 3 running Essentials die je goed kunt gebruiken tijdens het hardlopen in de wintertijd. 

running essentials

1. Reflecterende hardloop kleding

Vanaf een uurtje of 16/17 begint het in de wintertijd al schemerig te worden. Zeker op een regenachtige dag mag reflecterende hardloop kleding vanaf dat tijdstip eigenlijk al niet meer ontbreken. Als hardloper ben je namelijk erg kwetsbaar. Je draagt vaak geen bescherming en wordt vaak over het hoofd gezien vanwege de trage snelheid in vergelijking met andere weggebruikers. De wintertijd maakt dit met haar grijze luchten, regenval en vroege schemer niet veiliger maar juist onveiliger.

Ga niet voor enkel een reflecterend logo of streepje, maar kies items die zowel op de voor als achterkant meerdere reflectie strips hebben. Dat ene reflecterende logootje zie je als automobilist niet zo gauw. Iets reflecterend namelijk pas als er licht op schijnt. Hoe groter en meer verspreid jouw reflectie materiaal, hoe beter je dus zichtbaar bent!

Tip: INQ Reflecterend hardloopjack & INQ reflective hardlooptight (zie foto’s in deze blogpost)

2. Handschoenen

Ook al heb je het niet snel koud en ren je jezelf gemakkelijk warm. Je vingers en handen zijn hierbij vaak een uitzondering. Daarom kunnen een paar hardloop handschoentjes goed van pas komen. Dunne lichtgewicht handschoentjes die nauw om je hand/vingers aansluiten zitten vaak het fijnst. Sommige zullen zich afvragen waarom je speciale hardloop/sport handschoentjes nodig hebt en niet gewoon je “normale” handschoenen kunt aantrekken.  Dit heeft te maken met de speciale Motion Dry-technologie die is verwerkt in sport/hardloop handschoenen. Hierdoor wordt zweet sneller afgevoerd zonder af te doen aan het ademende vermogen. Daardoor blijven je handen niet alleen warm maar ook droog.

Tip: Nike 2.0 lichtgewicht hardloop handschoentjes  & Performance hardloophandschoenen van ASICS

running essentials

3. Verlichting

Met reflecterende hardloopkleding zijn we al een heel eind.  Toch is extra verlichting nodig. Reflectie is immers enkel zichtbaar wanneer er licht op schijnt. Alles buiten de lichtbundel van een automobilist blijft  een zwarte vlek.  Bovendien fietsen veel fietsers zonder licht en zul je ook voor hen een zwarte vlek zijn. Naast reflectie is het dus aan te raden extra verlichting te dragen. Hiervoor geldt ook: Zowel aan je voor- als je achterkant! In de schemer door de stad heb je in principe genoeg aan een verlichte rond armband. Mocht je in het pikdonker gaan rennen of in een omgeving waar geen straatverlichting is dan kun je het beste gaan voor een runlight (eerder schreef ik hier al iets over in ‘hardlopen in de herfst: 3 tips’ . Deze verlicht de weg ook voor je waardoor je beter ziet waar je rent.

 

Tip: Led Glow armband & Schoenverlichting

 

Veel ren plezier! Wanneer is jou volgende run?:)

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Andrea
  november 29, 2017 at 18:24

  Thanks for your running in winter recommendations ! We need this to keep the motivation of running in this season 🙂

  • Reply
   Suzanne
   november 30, 2017 at 16:11

   Thank you Andrea! Indeed, no matter the weather. We gotta keep going and be strong!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  schoenkeuze
  DE IMPACT VAN JE SCHOENKEUZE OP JE LICHAAM EN SPORTPRESTATIES

  SUZIE’S SHOE STORIES: #2 DE IMPACT VAN JE SCHOENKEUZE OP JE LICHAAM EN SPORTPRESTATIES Hoe ver ga jij om er...

  Sluiten