#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

MET EEN VOORSPRONG HET NIEUWE JAAR IN!

nieuwe jaar

Het is weer eind december. De periode van het jaar waarin we kritisch terugblikken op het afgelopen jaar en ons beseffen dat er hoop is gebeurd, maar waarschijnlijk ook een hoop niet is gebeurd. Bij veel mensen vallen voornamelijk sporten en/of afvallen in die laatste categorie. Meer willen sporten en daarbij een gezondere levensstijl vasthouden staat bij een hele hoop Nederlanders bovenaan het goede voornemens lijstje. In januari wordt er vaak een begin gemaakt, maar we weten allemaal hoe dit in de meeste gevallen eindigt. Daarom kom ik in deze post met enkele tips waarmee je hopelijk al met een voorsprong het nieuwe jaar in zult gaan! 

 

DOcember! 

Waarom in januari starten als het ook gewoon NU al kan! Stiekem zeg je waarschijnlijk al een halve maand (of zelfs langer) tegen jezelf, volgend jaar ga ik er echt weer even op letten. Maar hoezo volgend jaar? Je kunt toch ook NU gewoon al een begin maken. Maar net voor de feestdagen Suus? Ja, juist! Waarom niet? Het één sluit het ander namelijk niet uit. December is en blijft de maand van gezellig Sinterklaas vieren met strooigoed en chocoladeletters, teveel Kerstborrels, veels te veel lekkers tijdens het Kerstdiner en oliebollen met appelflappen. Maar december kan ook de maand zijn waarin je begint met sporten, begint met bewust genieten en start met het opbouwen van je conditie en een gezondere levensstijl.

Bedenk je eerst goed waarom je wilt gaan sporten of afvallen en schrijf je doelen op om ze concreet te maken. En als je dit helder hebt? Wacht dan niet tot die extra kerstkilo’s er aan zitten, maar zorg dat je het een stapje voor bent! Schrijf je gewoon alvast in bij een sportschool. Je kunt het maar vast gedaan hebben toch?  En december is financieel gezien ook nog eens een heel goede maand om dit te doen. Je schrijft je vast in per 1 januari of gewoon per direct (because, why not?!) en krijgt vaak een hele toffe aanbieding. Zo loopt er bij Fit For Free nu bijvoorbeeld de landelijke actie dat je tot maart 2018 gratis sport bij het afnemen van een 1 jarig onbeperkt sporten abonnement en daar krijg je dan ook nog een gratis sporttas bij. Maar ook bij andere sportverenigingen en niet te vergeten in sportwinkels is het NU dé tijd om in jezelf te investeren. In veel winkels is er namelijk nu nog decembersale en haal je met de leukste kortingen sport accessoires en yoga matjes voor thuis of gewoon sportkleding en schoenen. Vanaf januari ligt de nieuwe collectie weer in de winkel en zul je hoogstwaarschijnlijk volle pond gaan betalen.

Nog een handige tip: zoek alvast een sportbuddy en ga er samen op uit. Onder het mom van better together. Samen sporten is ook écht better together. Waarom samen sporten zo effectief is lees je in dit artikel. Maar belangrijk voor jou is om nu alvast te bedenken met wie je bijvoorbeeld samen elke week een keertje kunt gaan trainen en die dagen vast in jullie agenda’s vrij te houden. Dat is nog eens lekker met een voorsprong het nieuwe jaar ingaan!

nieuwe jaar

En ook voor de komende twee weken zijn er eigenlijk geen excuses meer.  Met Kerst hoef je hoogstwaarschijnlijk niet te werken of naar school. Geen tijd is dus geen excuus. Juist met Kerst is het heerlijk om even een rondje te rennen, een home-workout te doen of gewoon een uitgebreide ochtendwandeling te maken met je familie, partner of vriendinnen. Sociaal, lekker buiten én actief.  En ik beloof je dat het Kerstdiner daarna extra lekker en verdiend zal smaken! De rest van de dag heb je nog over voor gezellig eten, spelletjes spelen, cadeaus uitpakken en typische Kerstfilms kijken. Dat ene uurtje sporten maakt je dag alleen maar fijner.

Ik besefte mij ook de afgelopen week dat er weer een jaar voorbij is gegaan waarin ook ik mijn ultieme sportieve uitdaging niet heb volbracht. Al 3 jaar op rij staat het rennen van een marathon op mijn bucketlist..toch schuift het elk jaar weer een jaartje op. Dat komt vooral omdat ik moeite heb met kiezen tussen mijn liefde voor zwemmen, hardlopen en fitnessen. En omdat ik gewoon, eerlijk is eerlijk, super slecht ben in keuzes maken en knopen doorhakken. Wanneer ik een marathon zal willen volbrengen zal ik dit toch echt moeten gaan doen en me gewoon meer op het rennen moeten focussen en mijn trainingen in de sportschool hierop aan moeten passen. Misschien moet ik daarbij ook wel wat begeleiding zoeken en een sponsor want het liefste ren ik hem in het buitenland. Maar ik zet die stap telkens niet. En ik merkte dat ook ik dit doel heel gemakkelijk nog een maandje extra vooruitschoof…ik baal dat het me weer niet is gelukt en vrij direct na het moment van dat besef schuif ik het zo weer een maand vooruit. Vanaf volgend jaar…En dan moet ik lachen. Een momentje van herkenning, want hoezo vanaf volgend jaar? Er is echt niets magisch aan de datum 1 januari. De kerstkilo’s of het gevoel van een nieuw jaar zorgen misschien voor wat extra motivatie de eerste week, maar dat is al gauw weer weg en dan heb je een achterstand opgelopen omdat je per se vanaf 1 januari wilde beginnen.

En daarom start ik gewoon vandaag! Vanochtend heb ik een rondje gerend als een statement naar mezelf. Vanavond ga ik nog even een half uurtje naar de sportschool om aan mijn core te werken en dat vooruitzicht voelt super goed. Dit is het begin van mijn weg naar de marathon. Een doel dat na jaren van dromen dan hopelijk in 2018 echt werkelijkheid gaat worden!

En jij? Wat is jou ultieme (fysieke) doel voor 2018? GO FOR IT!

Dit is ook jou moment! Start vandaag nog met datgene wat eigenlijk op de planning stond vanaf 1 januari. Sowieso dat je dan met een dikke vette glimlach aan het Kerstdiner verschijnt! Die voorsprong is alvast binnen en die pakt niemand je meer af!

Go, go, go!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
boerenkool pasta
RECEPT: BOERENKOOL PASTA

Nu het buiten steeds wat kouder wordt en de winter echt zijn intrede lijkt te maken, is het ook weer...

Sluiten