#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

BLUE MONDAY TIP: ZO LAAT JIJ DEZE MAANDAG EEN POEPIE RUIKEN EN WERK JE TEGELIJKERTIJD AAN JE GOEDE VOORNEMENS!

blue monday

De derde maandag van januari aka de meest depri dag van het jaar: Blue Monday! Je bent echt niet de enige die vandaag terugkeert in de realiteit. De gezellige periode van Kerst en Oud&Nieuw gevolgd door de vrolijke -borrels en nieuwjaars dinertjes periode is nu écht voorbij. De dagen zijn nog steeds grauw, nat en kort en de zomer lijkt een eeuwigheid ver weg. Die kerstkilo’s blijken er ook nog steeds niet af en na de zoveelste dag in de regen naar de sportschool fietsen ben je er even helemaal klaar mee. Yep, een typische Blue Monday vibe, die wij vandaag een poepie gaan laten ruiken! Lees gauw verder om te zien hoe je deze monday blues kunt verslaan en tegelijkertijd aan je goede voornemens om meer te bewegen en/of af te vallen kunt werken! 

blue monday

Dit is hoe je vandaag Blue Monday de baas bent:

First: Doe iets waar je vrolijk van wordt

Waarschijnlijk moet je gewoon werken of naar school, maar probeer toch, al is het maar iets heel kleins, iets te doen waar je vrolijk van wordt. Bestel gewoon dat paar schoenen waar je al een tijdje over twijfelt, trek je lievelingstop aan, spuit je lievelingsgeurtje op en/of maak een ontbijtje waar je de dag vrolijk mee begint.

Second: Ga wandelen

Voor werk, in je middagpauze of na werk! Just GO!

Waarom? Nou HIEROM!

 • Als je gaat wandelen komen er gelukshormonen vrij in de vorm van endorfines. Geen depri maandag voor jou dus, maar juist een heel goed gevoel!
 • Tijdens een wandeling kan je je hoofd leegmaken terwijl je tegelijkertijd in de buitenlucht bent. Dat is goed voor je want buiten zijn helpt je om meer vitamine D aan te maken.
 • Tijdens het wandelen kun je eens realistisch kijken naar wat er tot nu toe terecht is gekomen van je goede voornemens, en in plaats van balen als blijkt dat het niet zo goed is gegaan deze eerste twee weken van januari, ga je bedenken hoe je er vanaf nu voor gaat zorgen dat het je WEL gaat lukken! In plaats van er een deprimerende Blue Monday van te maken, maak je dit jou dag!
 • Wandelen vermindert de aanwezigheid van cortisol in je lichaam (een stresshormoon). Dat is één van de redenen waarom je van wandelen tot rust komt en zul je hopelijk niet helemaal gestresst raken door je goede voornemens en de so far (niet) behaalde resultaten. Maar juist sterk en helemaal gemotiveerd en geïnspireerd weer thuis komen! #yes
 • Wandelen zorgt er voor dat je aderen minder stijf zullen zijn en je vaten relaxter. Uiteindelijk helpt regelmatig wandelen daarmee tegen een hoge bloeddruk.
 • Een wandeling in je (lunch) pauze? ZEKER doen! Een wandeling nadat je hebt gegeten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd waardoor je minder insuline/bloedsuiker pieken in je bloed zult hebben. Ik ging ook lekker op pad en wandelde naar het Leidse plein (zie foto’s) daar plofte ik even neer, pakte mijn lunch uit mijn tas en wandelde toen weer lekker terug.
 • Wandelen is beweging en dus een extra manier om calorieën te verbranden. En was je goede voornemen niet om meer te bewegen en/of af te vallen? Let’s go then!

 

 

Third: Neem Blue Monday vooral niet te serieus, wandelen is altijd goed voor je en wellicht voel jij je wel helemaal niet depri vandaag. Maar misschien heb je wel een vriend/vriendin of collega die er last van heeft. Dan weet je wat je moet doen: Neem degene lekker mee uit wandelen:D !

 

ZIE OOK: MET DEZE 3 TIPS GA JIJ JE GOEDE VOORNEMENS DIT JAAR WÉL HALEN!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Nelson Schoenen. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Masja
  januari 15, 2018 at 14:49

  Ik ga het liefst wandelen met @dorien102! Laatst verklaarde ze me voor gek toen ik een stukje ging wandelen, volgende keer gaat ze gewoon mee. En dat wordt helemaal een feest met nieuwe stappers van Nelson (die ik je laatst liet zien Do!). In de categorie feest ben ik ook nog aankomende zaterdag jarig en zou deze actie het feestje compleet maken?

 • Reply
  Gisele
  januari 15, 2018 at 15:04

  Wat leuk! Ik wandel graag met mijn paps en de hond als ik weer eens thuis kom 🙂 Ik zou dan ook niet zelf die 100euro opmaken maar ik zou die aan mijn pap geven. Gewoon omdat ik zo trots op hem ben, doordat hij afgelopen jaar zo goed op de suikers is gaan letten is hij heel veel afgevallen. Waardoor zijn reuma klachten ook weer iets meer zijn verbeterd. Hij zou dan goede wandel schoenen kunnen kopen waardoor hij ook niet zo pijn meer heeft aan zijn gewrichten. Ik weet dat hij niet zo graag geld aan zichzelf uit geeft maar zo moet hij wel. Ik ga duimen!

 • Reply
  Rosvita
  januari 15, 2018 at 19:31

  Wat een heerlijke blog met fijne tips! Ik ben al begonnen met de trap nemen ipv de lift & pak sneller een fiets of de auto. Sportschool vibe heb ik weer aardig terug! Tijdens het uitoefenen van mijn werk, loop ik aardig wat heen&weer en op&neer! Die kleine kinderen weten je goed bezig te houden. @mishamaarssen kan dit beamen. Heerlijk, al die mini mensen! Een paar nieuwe schoenen zou dus absoluut van pas komen! ?

  • Reply
   Rosvita
   januari 15, 2018 at 19:32

   Ik pak sneller de fiets dan de auto* ☺?

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  voordelen van sporten
  5 VOORDELEN VAN SPORTEN DIE JE MISSCHIEN ZELF NOG NIET HAD BEDACHT!

  De voordelen van sporten? Dat zijn er een hele hoop! En omdat het bijna Blue Monday is, je motivatie van...

  Sluiten