#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

5 TIPS OM ELKE DAG VOLDOENDE STAPPEN TE ZETTEN

stappen

Er wordt gesteld dat wij mensen 10.000 stappen per dag zouden moeten zetten. Lang niet iedereen haalt dit aantal. Dat is ook geen ramp. Maar het is wel goed om je bewust te zijn van je dagelijkse beweging en te kijken hoe je dit kunt verbeteren. Vaak kun je al met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse ritme van 1000 stappen naar 5000 stappen op een dag gaan! En door die 10.000 als doel te houden blijf je gemotiveerd en zul je ook nog eens veel meer plezier aan het stappen zetten beleven! Benieuwd naar de 5 tips? Kijk dan gauw verder! 

  1. Zorg voor goede schoenen 

Misschien wel de meest simpele en toch vaak vergeten tip! Wanneer je hoge hakken draagt of schoenen die mooi zijn, maar stiekem helemaal niet fijn lopen/zitten zul je stappen zetten gaan mijden. Je zult het liefste zo min mogelijk lopen want och au die vervelende rotschoenen. Zorg er dus voor dat je schoenen draagt waarin je lekker loopt! Elke dag! Dat is super belangrijk om in beweging te blijven. Schaf sneakers en/of boots aan met een goed voetbed en een goede demping en ook niet geheel onbelangrijk: draag de juiste maat.  Het klinkt als een open deur, maar er zijn nog zoveel mensen die eigenlijk een te grote of te kleine maat dragen! Zeker wanneer je veel stappen wilt zetten is het belangrijk dat je schoenen niet te krap of los zitten. Laat je bij twijfel gewoon even adviseren in een winkel! Ik heb altijd maat 36 en twijfelde laatst heel erg over deze Ecco’s die ik online had besteld op Nelson.nl. Ze zaten wel goed maar toch twijfelde ik of ze niet net iets te strak zaten. Dus ik ben gewoon even naar de Nelson winkel gegaan waar ik ze online van had besteld en daar adviseerde ze me inderdaad om een halve maat of maat groter te nemen. Dat heb ik gelijk in de winkel om kunnen ruilen en ik weet zeker dat ik ze nu veeeel vaker ga dragen dan wanneer ik dat eerste paartje had gehouden dat ook paste, maar gewoon net ff minder lekker zat.

2. Schaf een stappenteller aan (of gebruik een app/sporthorloge met een stappenteller functie)

Je zult zien dat wanneer je je stappen gaat tracken het wandelen een soort spelletje wordt. Je raakt vanzelf gemotiveerd om stappen te zetten en krijgt er meer plezier in. Wanneer je ’s avonds ziet dat je maar heel weinig stappen hebt gezet die dag zul je door het zien van je resultaat getriggerd raken toch nog even een rondje te gaan wandelen.

3. Doe zoveel mogelijk lopend

DUH! Ook zo’n open door..lijkt het! Toch doet lang niet iedereen alles lopend wat lopend kan. Hoeveel mensen gaan er niet boodschappen halen met de fiets of auto terwijl de supermarkt om de hoek is? Ja want dan moet je twee keer lopen? PRECIES! En dat is goed voor je:D Alleen een beetje onpraktisch wanneer je weinig tijd hebt. Maar buiten dat zijn er nog veel meer mogelijkheden. Breng de kinderen eens lopend naar school, pak de trap ipv de lift en parkeer je auto eens wat verder van kantoor bijvoorbeeld. Ga een rondje wandelen met je partner of de hond na het avond eten, ga wandelen met collega’s in je lunchpauze of stap een bus- of tramhalte eerder uit en loop het laatste stukje.

4. Telefoneer wandelend

We doen het allemaal wel regelmatig: telefoneren! Van dit moment kunnen  we een prima wandelmoment maken! Of het nu een zakelijke call of een privé telefoontje is. Daar hoef je niet altijd bij te zitten. Sterker nog, wandelend kan je vaak beter nadenken. Het is niet voor niets dat veel mensen altijd aan het ijsberen (heen en weer wandelen) zijn wanneer ze telefoon hebben. Maar in plaats van heen en weer lopen van je bureau naar de prullenbak op kantoor kun je dat zakelijke telefoontje ook gewoon buiten plegen terwijl je in beweging bent! Oh en bijkletsen met je moeder of je beste vriendin kan ook prima wandelend. Dan sla je twee vliegen in één klap! Je werkt aan je beweging/gezondheid én sociale leven!

 

5. Voeg elke dag 200 stappen toe aan je doel 

De doodsteek van elk goed voornemen is om de lat te hoog te leggen. Zet dus niet gelijk in op 10.000 stappen per dag. Maar kijk eerst eens hoeveel stappen je nu eigenlijk gewoonweg zet gedurende een normale dag. Probeer daar dan elke dag 200 stappen aan toe te voegen en het langzaam op te bouwen. Maak er een soort challenge met jezelf van om elke dag die +200 te halen. Je zult merken dat je steeds gemotiveerder raakt en nog een extra blokje om maakt door de regen als dat nodig is.

 

Mijn favoriete tip? Bellend wandelen! Ik spaar mijn telefoontje op en ga dan een uur wandelen en bel iedereen die ik nog moest bellen! Super handig!

Mijn favoriet stappers? Afhankelijk van het weer wandel ik het liefste op mijn dr.Martens of deze witte Ecco’s. Ecco klinkt misschien als een suf merk, maar ze hebben dus ook echt toffe sneakers zoals deze die lopen als hemel!

Op wat voor schoenen loop jij het liefst? Wil je kans maken op een shoptegoed van €100,- check dan even deze blogpost en/of deze IG post om te zien hoe je kans maakt. Meedoen kan nog tot 22 januari 2018.

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

 

LEES OOK: WAAROM WANDELEN ZO GOED VOOR JE IS!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
blue monday
BLUE MONDAY TIP: ZO LAAT JIJ DEZE MAANDAG EEN POEPIE RUIKEN EN WERK JE TEGELIJKERTIJD AAN JE GOEDE VOORNEMENS!

De derde maandag van januari aka de meest depri dag van het jaar: Blue Monday! Je bent echt niet de...

Sluiten