#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

FIT EN GEZELLIG HET WEEKEND IN?! GA SCHAATSEN!

schaatsen

Omdat hardlopen in de winter niet voor iedereen een pretje is en omdat de sportscholen met name in de weekenden in januari vaak overvol zijn kom ik vandaag met een alternatief: Schaatsen! In plaats van thuis op de bank blijven hangen vanwege de kou of de angst voor weer een overvol zwembad of mega drukke gym kun je natuurlijk ook je warmste sportkleding aantrekken, een leuke muts opzetten en naar de schaatsbaan gaan!

 

schaatsen

Schaatsen is natuurlijk super gezellig en leuk! Maar de effectiviteit van twee uurtjes over het ijs glijden moeten we ook niet vergeten! En als je het toch vergeet, dan merk je het de volgende dag wel haha ! Want die core en billen ga je zeker wel voelen als je goed je best hebt gedaan! Je gebruikt spieren die je normaal gesproken niet zo vaak gebruikt en moet jezelf continue in balans houden. Goed voor je plezier én core dus!

En wil je nu een extra gave en gezellige schaats experience? Dan moet je deze winter tussen 18 januari en 28 februari zeker een dagje naar Amsterdam gaan! Vorige week is namelijk De Coolste Baan van Nederland geopend in het Olympisch stadion in Amsterdam! Op deze baan zal in Maart ook het WK allround worden geschaatst! I mean, hoe vet is het om daar dan zelf ook op geschaatst te hebben in het Olympisch freakin stadion :O! Ik vond dat in ieder geval een HEEL vette gedachte en ging een dag na de opening gelijk schaatsen. Althans, een poging wagen. Want het was ongeveer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst op het ijs stond.

Voor mijn vriend was het nog langer geleden, maar dat was helemaal geen probleem! Je hebt een 400 meter baan voor de snellere mensen, maar ook gewoon een recreatie schaatsbaan met hulpmiddelen en een kleiner baantje voor de iets minder snelle mensen. Dus je kunt gewoon beginnen op de recreatiebaan als je wilt om weer even te voelen hoe het ook alweer moest. Wij maakten er een gezellige dag van, ’s ochtends lekker 2 uurtjes schaatsen, daarna gezellig ergens lunchen in de stad en daarna een filmpje pakken. Zo heb je helemaal niet per se het gevoel dat je gesport hebt terwijl je toch 2 uur hebt gesport.

Ik heb eigen noren, maar die lagen nog bij mijn ouders (130 km verderop) thuis dus ik besloot aldaar gewoon schaatsen te huren. Wat wel een beetje stom was, ik vergat mijn handschoenen. Het was buiten immers 6 graden dus ik had er totaal niet aan gedacht…Maar zonder handschoenen kom je de baan niet op uit veiligheidsredenen. Gelukkig is er om de schaatsbaan van alles heen gebouwd, van restaurantjes tot zelfs winkeltjes! Niet alleen heel gezellig voor de sfeer, maar ook praktisch ! Want gelukkig was er ook een Perry pop-up store waar ik handschoenen kon kopen. Ik zag super leuke witte wanten van Barts en vanwege de hele sfeer en omdat ik zo super excited was over de baan en deze ochtend kocht ik er ook een muts bij van De Coolste Baan ‘De Coolste Muts‘. Die had namelijk precies de kleuren van mijn kolletje en vest van Spex die ik eerder deze winter online bij Perry kocht.  Vandaar dat ik met mijn vriend kon gaan schaatsen vandaag, Perry is namelijk official supplier van De Coolste Baan! En als je op
perrysport.nl voor €75,-  of meer besteed krijg je het 2e ticket voor De Coolste Baan gratis.  Ik spreek er even over met de medewerker uit de winkel. En zij vertelde dat Perry ook nog een Clinic gaat organiseren van een oud Olympiër als onderdeel van hun Keep Moving Tour! ZO VET! Ik ga dat zeker in de gaten houden, want ik ben stiekem een echte fangirl (A). #sorrynotsorry Helemaal in stijl ga ik 10 minuutjes later de baan op!

En verrassend genoeg blijk ik het schaatsen niet verleerd. Ik krijg er weer helemaal kriebels van! ZO super, super leuk om weer te doen! En ik denk gelijk, hier MOET ik een blogje over schrijven. Want het is zo ontzettend tof om in je weekend een keertje actief te zijn op een andere manier dan dat je dat normaal doet. Schaatsen vond ik vroeger altijd al super leuk en sinds er winters op rij geen natuurijs is geweest heb ik het ook maar niet gedaan. Terwijl dat natuurlijk dikke onzin is. We hebben superveel indoor schaatsbanen in Nederland en mooie initiatieven zoals deze van de coolste baan. Dus mocht je twijfelen: GAAN! Ik werd er zo blij van hahaha. Zoals ik al zei kun je zelfs daar nog bij de Perry spullen aanschaffen zoals handschoenen, mutsen, fleece vesten, winterjassen etc. Dus ook als je toevallig een dagje in Amsterdam bent maar geen spullen bij je hebt of iets vergeten bent. NO worries!

Omdat ik zelf zo enthousiast was over het schaatsen en de hele ambiance ben ik inmiddels al een paar keer geweest en zit ik ook met smart te wachten tot er bekend wordt gemaakt wie die clinic gaat geven. Ik ga me waarschijnlijk wel opgeven. Anyway, omdat ik dit schaats enthousiasme graag met jullie wil delen, mag ik in samenwerking met Perry 2 x 2 tickets gaan weggeven om een keertje te komen schaatsen op De Coolste baan + 1 Coolste muts per winnaar ! Wat je moet doen om te winnen:

Meedoen kan tot 3 februari!

Ik kijk uit naar jullie reacties en ben super benieuwd hoelang het voor jullie geleden is dat jullie hebben geschaatst! Let me know:D

 

Liefs,
Suzanne

 

LEES OOK: WAAROM WANDELEN ZO GOED VOOR JE IS!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Perry Sport en De Coolste Baan

 

 

    

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Naomi
  januari 28, 2018 at 09:12

  Oeh ik zou ontzettend graag willen winnen omdat ik echt baal dat er dit jaar geen weer natuur ijs ligt.. En het is natuurlijk altijd goed om lekker sportief bezig te zijn, ik zal gaan met m’n moeder m’n zusje of een vriendin, even kijken hoe het uit komt. Of we kopen er zelf gezellig nog wat kaartjes bij!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  januari 28, 2018 at 09:53

  Dit lijkt me echt heel erg tof om te doen! Schaatsen in het Olympisch Stadion, hoe tof! Zelf schaats ik ook niet zo vaak, maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Misschien ga ik kijken of ik dit snel kan doen, lijkt me stiekem toch wel heel leuk! Malou x

 • Reply
  Maria
  januari 28, 2018 at 10:08

  Ik hou van schaatsen en die dit elke week maar dan kunstrijden. Ik heb altijd al een keer in het olympische stadion willen schaatsen lijkt me zo gaaf. Dus ik doen mee met je actie en vind dat iedereen weer de schaatsen onder moet binden. Want het is heel gezond voor je om buiten te sporten.
  Gr maria

 • Reply
  Joyce
  januari 28, 2018 at 10:46

  Oeh heel vet! Ik weet al wie ik mee ga nemen: mijn vriend Wilco 🙂 hij is gisteren terug gekomen uit Oostenrijk nadat hij dr weissensee (200km in 7 uur en 9 minuten) dus dan kan hij mij eens laten zien hoe het is om te schaatsen! Vet cool ?

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  januari 28, 2018 at 11:07

  Ik heb laatst nog geschaatst bij ICE Amsterdam en dat was heel leuk! 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  barre workout
  BARRE WORKOUT

  Een barre workout lijkt de nieuwste trend in fitness land. In rap tempo veroverd de barre workout het hart van...

  Sluiten