#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

5 SPORTIEVE BUCKETLIST ACTIVITEITEN!

sportieve bucketlist

Afgelopen zomer streepte ik vol enthousiasme ‘leren surfen’ van mijn sportieve bucketlist. Het stond er al een aantal jaar op en het was zo’n gave beleving het dan ook daadwerkelijk te doen! Dat smaakte naar meer! Mijn sportieve bucketlist kent nog een aantal toffe droom activiteiten die ik graag met jullie deel.

Heb jij ook zo’n sportieve doelen lijst of ben je van plan er eentje te maken? Dan verdienen deze 5 try before you die activiteiten wellicht ook een plekje op jouw lijst!

Aan goede voornemens op sportief gebied doe ik eigenlijk nooit. Maar wat ik wel graag doe zo aan het begin van een nieuw jaar is een sportieve doelen lijst opstellen voor het komende jaar. Of noem het maar gerust een bucketlist! En het leek me leuk mijn sportieve bucketlist voor 2018 met jullie te delen!

Ben je ook zo’n fan van ultieme uitdagingen aangaan? Ben je daarnaast sportief en/of gewoon lekker actief? Wellicht krijg jij dan, net als ik, kriebels in je buik van onderstaande activiteiten !

1. Een marathon lopen

Al dik een jaar (oké stiekem 2 jaar) spookt het lopen van een marathon door mijn hoofd. Van trainen voor deze magische 42 km is het echter nog niet gekomen. Toch lijkt het me fan-tas-tisch om dit avontuur aan te gaan en mezelf weer eens echt uit te dagen. Het allerliefste zou ik de marathon in New York of Chicago rennen, maar die van Amsterdam zou natuurlijk ook al geweldig zijn!

2. Yoga retreat 

Hoewel ik pas sinds een jaartje af en toe aan yoga doe, ben ik enorm enthousiast en nieuwsgierig naar meer. Ik merk dat ik (en mijn spieren) het stiekem ontzettend fijn vind(en) om te doen en ben benieuwd naar wat een yoga retreat voor me zou kunnen betekenen. Door alle goede verhalen die ik hoor over de retreats in Azië (in met name Indonesië en India) ben ik erg nieuwsgierig geworden.

3. Leren snowboarden of skiën 

Je zult je misschien afvragen hoe het mogelijk is dat ik, als mega sportfreak, dit nog nooit gedaan heb ?!  Dat is eigenlijk heel gemakkelijk te verklaren. Met mijn ouders gingen we in ieder geval nooit op wintersport en toen ik eenmaal oud genoeg was om zelf op wintersport te gaan met bijvoorbeeld school of vrienden, koos ik er bewust voor dit niet te doen ivm mijn zwemprestaties.  Omdat wintersport ontzettend blessuregevoelig is vermeed ik deze tripjes simpelweg het liefst. Nu ik inmiddels alweer bijna 2,5 jaar gestopt ben met zwemmen op hoog niveau begin ik langzaam sneeuwkriebels te krijgen. Misschien wordt het toch eens tijd een wintersportreisje te boeken !

4. Fiets vakantie

Misschien denk je bij het woord ‘fiets vakantie’ al gauw aan een bejaard stel dat dezelfde kleding draagt en langzaam rondfietst door Nederland van camping naar camping. Oh no, dat is niet het soort fiets vakantie waar ik op doel. Hoe vet zou het zijn om bijvoorbeeld van Nederland naar Italië te fietsen en er aldaar 2 weken vakantie aan vast te plakken als beloning voor die extreme prestatie? Of fietsen door Cambodja, Laos en Thailand van hotel naar hotel? Backpacken is leuk, maar fietsend zuid-oost Azië ontdekken lijkt me next level gaaf!

5. De Cortina d’Ampezzo trail volbrengen

De Cortina Trail is een wandel/ren race van 48 km die plaatsvindt over de paden van het Dolomietengebergte. Met een hoogteverschil van 2600 meter mag je de race in maximaal 12 uur finishen. Uitdaging toch?! haha nee grapje, ik heb nog niet eens een hele marathon gefinisht dus 48km met extreme omstandigheden lijkt me een beetje te hoog gegrepen. Maar ik zou de Cortina Skyrace eens kunnen proberen als voorproefje. Deze race gaat door hetzelfde gebergte over iets minder dan de helft van de afstand van de cortina trail (20 km) ! Wel moet je bij deze race al binnen 3,5 uur gefinisht zijn! Ook een behoorlijk extreme uitdaging op zo’n hoogte met een hoogteverschil van + 1000 meter (minder zuurstof, geen platte ondergrond en je rent omhoog en omlaag wat het extra zwaar maakt).

Welke schrijf jij bij op jouw sportieve bucketlist? En wat staat er op jou lijstje welke er bij mij ontbreekt? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Suzanne

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Laura Vonk
  februari 6, 2018 at 11:56

  Inderdaad, fietsvakantie is helemaal niet oudbollig! Ik kan het je wel aanraden, je ziet zulke mooie plekken! 🙂

  • Reply
   Suzanne
   februari 6, 2018 at 12:00

   Aah jij hebt het gedaan zo te lezen! Wat gaaf! Waar heb je het gedaan?:) Ben heel benieuwd!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (26 JANUARI T/M 1 FEBRUARI)

  Een weekendje op een boerderij in Zuid-Frankrijk, indoor surfen voor Ziggo sport, een 11 km run door de Franse bergen,...

  Sluiten