#FOODwithsuus

3 X GEZOND EN MAKKELIJKE MAALTIJD VOOR ONDERWEG, OP WERK OF WANNEER JE GEEN ZIN HEBT OM TE KOKEN

maaltijd

Het binnenkrijgen van een gezonde maaltijd is niet altijd even gemakkelijk. Heb je geen zin om te koken, geen tijd om te koken of ben je onverwachts langer onderweg of op werk dan gepland maar wil je toch gezond, gemakkelijk én goedkoop eten? Kijk dan gauw even verder voor 3 super handige en gemakkelijke maaltijd tips! 

 

 

  1. Kant en klare SaladBowl (verkrijgbaar bij Albert Heijn)

Sinds januari 2018 verkoopt AH speciale saladbowls !

In tegenstelling tot veel andere kant en klare maaltijd salades heeft de producent van deze saladbowls  het wel écht verantwoord gehouden! De saladbowls hebben geen toegevoegde suikers en bevatten maximaal 450 calorieën. Bovendien is de dressing gebaseerd op groenten en worden ze elke dag vers bereid! Eindelijk een fijne optie voor onderweg of om na het sporten even snel mee te pikken!

Er zijn 3 opties:

1: AH Saladbowl met tonijn, ei en een groenepaprikadressing. (Deze variant bevat 150 gram groente, is melkvrij, glutenvrij en rijk aan eiwitten) €4,29

2: AH Saladbowl met zoete aardappel, geitenkaas, appel en een knolseldrij-dressing. (Deze saladbowl bevat 183 gram groente en 15 gram walnoot) €4,79

3: AH Saladbowl met kip, veldsla, quinoa en een ietwat pittige maisdressing. (Deze variant is melkvrij, glutenvrij en eveneens rijk aan eiwitten) €4,99

Zoals je ook wel aan de ingrediënten kunt zien zijn het geen simpele blaadjes sla met een beetje ei, komkommer en tomaat maar bevatten ze extra veel groenten die worden gecombineerd met voedzame koolhydraten in de vorm van bijvoorbeeld zoete aardappel of quinoa. Ook leuk en lekker om op tafel te zetten in vrolijke bakjes wanneer je onverwachts visite krijgt of je vrienden komen eten, maar je stiekem eigenlijk geen tijd had om te koken. Mijn favoriet is de variant met kip denk ik, al is de saladbowl met zoete aardappel en geitenkaas wel een heel close nummer 2.

maaltijd

2. Kwark met fruit (+noten/rozijnen)

Soms heb je simpelweg geen tijd/zin om te koken en kan een bak kwark met fruit en noten/rozijnen de uitkomst bieden. Het is bovendien simpel om in de ochtend alvast een bakje klaar te maken, fruit in stukjes te snijden en wat noten mee te nemen naar werk of school bijvoorbeeld. Dan heb je uiteraard wel een koelkast nodig als je het wilt bewaren tot het einde van de dag. Is die er niet? Of ben je je eten gewoon vergeten en op zoek naar een gezonde maaltijd. Dan kun je in de pauze of uit werk natuurlijk ook even snel naar de supermarkt om de hoek om een bak kwark te halen, ideaal hierbij is een fruitsalade en wat ongezouten noten zoals walnoten of amandelen. Een mix met rozijnen erdoor zou helemaal ideaal zijn. Zo heb je toch nog snel een volwaardige maaltijd met voldoende koolhydraten, eiwitten, goede vetten, vitamines, mineralen en vezels! In veel supermarkten hebben ze trouwens kant en klare bakjes gemixt fruit en/of noten waar je soms ook nog stukjes gedroogd fruit of kokos bij kunt kiezen!

 

3. Biologische soep

Van de meeste kant-en-klare maaltijdsoepen wordt je lichaam niet zo vrolijk. Deze standaard bliksoepen en soepen uit zak zitten vaak vol met allerlei kunstmatige toevoegingen, veel natrium en onnodige calorieën. Maar steeds vaker vind je in de koelschappen of op de versafdeling van supermarkten ook biologische bakjes of zakken met verse (groente) soep!  Het verschilt natuurlijk per soep, maar de meeste van deze verse soepen zijn super gezond en zitten boordevol goede voedingstoffen!  Dit geldt overigens ook voor sommige biologische zakken! Dus check gewoon even de ingrediëntenlijst.

Het enige wat je nodig hebt is een pannetje of magnetron. En ben je onderweg? De meeste AH to go’s hebben gewoon een magnetron staan waarin je je eten gratis kan opwarmen! Ideaal!

 

Voor welke tip ren jij de volgende keer naar de supermarkt:)?!

Liefs, xx
Suzanne

LEES OOK: GEZOND & GEVARIEERD EETSCHEMA (5 DAGEN)

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Koninklijk Verzet.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
verantwoorde snacks
5 VERANTWOORDE SNACKS VOOR NA HET SPORTEN

Wat voor snacks kun je nu het beste tot je nemen na het sporten? Dat een zak chips leeg eten...

Sluiten