#FITwithsuus #FOODwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

Q&A: ALLE ANTWOORDEN OP JULLIE VRAGEN!

q&a

Hoe oud ben ik eigenlijk? Wat heb ik gestudeerd? Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er nu uit? En waar maak ik mijn foto’s mee? Omdat ik merkte dat er steeds meer persoonlijke vragen werden gesteld via IG, IG dm, mail en Facebook messenger besloot ik vorige week een oproepje op mijn Instagram te plaatsen. Er volgden een hoop vragen, superleuk! En vandaag kom ik met de antwoorden: so let’s GO!

*Ik heb geprobeerd elke vraag kort, krachtig en volledig te beantwoorden.  Mocht je toch nog info missen of vinden dat ik je vraag niet helemaal goed/duidelijk heb beantwoordt, (I’m sorry) schroom niet even te reageren! 

 

 1. Welke sporten heb je allemaal al gedaan in je leven?

Sporten die ik echt een jaar of langer heb volgehouden zijn de sporten die ik momenteel ook nog wekelijks doe: Zwemmen, hardlopen en fitness. Ik ben gaan zwemmen toen ik 6 jaar oud was. Toen ik 16 was kwam hier de bijbehorende krachttraining bij in de sportschool en daar ben ik eigenlijk ook niet meer mee gestopt. Met hardlopen begon ik in 2014.

Verder zijn er ook nog een hele hoop sporten die ik bijvoorbeeld 1 keertje heb geprobeerd of sporadisch een keertje doe, maar niet voor vast:

Yoga, SupYoga, Aerial Yoga, Bungee Superfly, Wielrennen, Schaatsen, Pilates, Kickboksen, Surfen, Indoor surfen, Skiën, waterpolo, paardrijden, skeeleren, golf, turnen, tennis, barre, voetbal, waterskiën, kanoën, zelfverdediging (Juno).

Over het proberen van sommige sporten schreef ik ook een artikel hier op mijn blog die sporten heb ik hierboven gelinkt aan het bijbehorende artikel. Klik op de sport en je wordt gestuurd naar het artikel.

sportieve bucketlist

2. Welke opleiding/of wat heb je allemaal gedaan om te staan waar je nu bent? 

Ik heb na mijn vwo 3 jaar gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daar behaalde ik cumlaude mijn bachelor: Economie, Bestuur een Management. Een tak van Public administration met Economische vakken. Daarnaast volgde ik het honours programma van de Universiteit Leiden. Een extra studie waarvoor je enkel wordt toegelaten met hoge cijfers en een gemotiveerde houding. Van iedere studie worden een paar studenten gekozen en gezamenlijk vorm je dan een jaar. Een superleuke en diverse studie met dus ook studenten uit allerlei richtingen. Voor deze studie heb ik bijvoorbeeld mogen leren over bouwkunde maar heb ik bijvoorbeeld ook een semester bij Geneeskunde meegedraaid. Je haalt geen diploma voor die afzonderlijke vakken, het is puur ter verbreding en verdieping van jezelf. Uiteindelijk krijg je voor die extra 45 ECT wel een Honours Diploma.

Daarna heb ik een Master Beleid, Communicatie en Organisatie gedaan aan de VU in Amsterdam. Gedurende mijn studententijd heb ik daarnaast altijd gewerkt en dagelijks gesport.  Die passie voor sport is nooit weggegaan en mijn liefde voor sport en voeding ben ik gaan delen op mijn Instagram en blog vanaf 2015. Toen ik af studeerde in juli 2016 heb ik nog iets langer dan een jaar gewerkt bij een taal instituut terwijl ik ondertussen altijd ben verder gegaan met mijn blog en Instagram. Vanaf September 2017 heb ik mijn baan opgezegd en werk ik full-time aan mijn blog en sociale kanalen.

 

3. Wat eet je het liefst?

Pasta! Ik ben echt een sucker voor pasta. Het maakt niet eens zoveel uit wat voor pasta. Spaghetti, tagliatelle, penne, gnocci… all fine<3 Soms heb ik perioden dat een pasta carbonara echt mijn lievelings is, daarna ben ik weer een tijdje helemaal in de ban van pasta met kip en pesto bijvoorbeeld, of van pasta met verse tomatensaus. Maar in een restaurant ga ik het liefste voor een pasta met 4 kazen!

pasta recept voor sporters

4. Als je mocht mee spelen in een film welke zou het zijn?

Pfoeeeeee, zo lastig. Momenteel ben ik echt ONWIJS fan van Game of Thrones..en dan met name van John Snow (Kit Harington). Een scene met hem, dat zou echt fan-tas-tich zijn! But, shit.. dat is geen film natuurlijk. #mweh

Kunnen we ook gewoon een date regelen met Kit Harington<3 hahahaha

Eh nee…dan ga ik voor mijn eigen film ! Mag dat ook? Al zou Harry Potter ook wel vet zijn of Pirates of the Carribean, oh neeeeeee wacht: Ik weet het!! De hunger games! Hele toffe rol van Jennifer Lawrence !

 

5. Wat is je lekkerste eiwitrijke voeding?

Hier kan ik vrij kort over zijn: Biefstuk! Van een goed biefstukje kan ik op zijn tijd heel erg genieten.
Maar ik eet dat niet zo vaak. Als vegetarische optie zou ik gaan voor de edamame boontjes. Zo lekker! Ik eet ze niet alleen bij sushi maar gooi ze meestal ook door salades of doe ze in wraps als we mexicaans eten. Het kan ook lekker overal bij:D

6. Als je nog maar 1 sport de rest van je leven zou mogen doen, welke zou je kiezen?

Oh help:O Wat een rot vraag. Maar dan zou ik toch zeker weten gaan voor zwemmen. Want dat is ten eerste de minst blessuregevoelige sport. Ten tweede kun je dat vrijwel altijd blijven doen. Als ik kies voor fitness weet ik niet of ik dat op mijn 50e ook nog zou doen, maar zwemmen kan je echt zonder problemen tot je 80+ste doen! Dus ook als ik straks een oud en bejaard omaatje ben haha. Ten derde train je met zwemmen al je spieren. Wanneer ik enkel zou kiezen voor hardlopen zou ik het op een gegeven moment frustrerend vinden denk ik dat ik mijn armen bijv. niet specifiek train. En met zwemmen verbrand je ook gewoon lekker veel calorieën, ben je er echt even uit. Ja zwemmen!

 

7. Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek voor jou eruit?

Geen week is hetzelfde. Vroeger volgde ik een strak schema en trainde ik 4 uur per dag welke meestal voor 3 uur in het zwembad en 1 uur in the gym. Toen was eigenlijk elke dag hetzelfde. Maar de afgelopen 3 jaar sport ik volledig op mijn gevoel. Het enige dat constant is, is dat ik elke week, 7 dagen per week sport. Maar welke sporten dit zijn en hoelang ik train verschilt dus elke week.

Die 7 dagen worden altijd opgevuld met zwemmen, fitness en hardlopen. Ik probeer in ieder geval elke week 25 km of meer te rennen. Soms haal ik dat met 2 runs (2×13 bijv.), soms heb ik er 4 runs voor nodig (4x 6,5 km bijv.). De ene week zwem ik 1 keer, de andere week 3 x. En soms ook een weekje niet, dan focus ik me bijvoorbeeld even wat meer op fitness. Het gaat echt 100% op gevoel. Wat ik wel probeer te doen is het over de lange termijn ongeveer gelijk te houden. Dus dat ik alle drie de sporten ongeveer evenveel doe. Ik sport het liefst in de ochtend, gelijk als ik opsta. En trainingen zijn altijd 1 tot 2 uur.  Behalve als ik een kort rondje ren, dan ben ik simpelweg binnen een half uur terug.

Als je benieuwd bent per week zou ik vooral mijn Flashback Fridays in de gaten houden. Elke week plaats ik op vrijdag een dagboekje van de afgelopen week. Daarin zijn mijn workouts en maaltijden dikgedrukt. Dus mocht de rest van mijn dag je niet boeien kun je de posts snel scannen op de dikgedrukte woorden ‘workout’  en ‘ diner’ , ‘ontbijt’ , ‘lunch‘ bijvoorbeeld.

8. Wat doe je allemaal qua cardio?

Ik hoop dat dat op basis van bovenstaande antwoorden duidelijk is: Hardlopen (minimaal 100km per maand), Zwemmen en Fitness. In de sportschool doe ik namelijk niet alleen krachttraining maar pak ik ook altijd een circuitje mee waarin ik voornamelijk werk met eigen lichaamsgewicht en een combinatie van cardio en kracht is. Ik combineer dan bijvoorbeeld touwtje springen met squats en planks. En vaak, maar niet altijd, ga ik na een uurtje kracht ook nog even uitfietsen op de crosstrainer (15 minuten tot 60 minuten, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb en hoeveel zin).

9. Hoe kwam je erbij om te gaan beginnen met hardlopen?

Eigenlijk vrij random. Ik wilde voor de verandering eens wat anders proberen naast het zwemmen en krachttraining. En ben gewoon eens gaan rennen. Dat leek me het makkelijkst, goedkoopst en minste gedoe om te proberen. En dat vond ik eigenlijk zo leuk dat ik er nooit meer mee ben gestopt.

10. Hoe zou je je levensstijl omschrijven?

Actief en gebalanceerd denk ik…

11. Hoe lang heeft het bij jou geduurd voor je de borstcrawl ongeveer 45 min lang op snelheid kunt volhouden ?

Pfoee, dat vind ik een heel lastige vraag waar ik het antwoord ook niet op heb. Ik was 6 toen ik begon met zwemmen. Die trainingen waren gelijk 60 minuten..dus ik denk dat ik 6 was wanneer ik dit voor het eerst kon. En dat kan ik me eigenlijk niet meer herinneren.

Maar voor mensen die op latere leeftijd beginnen is het natuurlijk veel lastiger. Je pakt de techniek minder snel op dan als kind. Het ligt er natuurlijk ook aan hoevaak je gaat zwemmen per week, hoelang je dan gaat en hoe je techniek is. Dus als dat je doel is: Vooral lekker vaak blijven gaan en focus je altijd op je techniek en niet op de snelheid en cijfers! Die snelheid komt namelijk vanzelf wel.

12. Wat doet je vriend voor werk?

Hij is momenteel ‘werkzoekend’ . Hij is afgestudeerd in pedagogiek dus mocht je nog een leuke job tip in de aanbieding hebben, omgeving Amsterdam. Let us know!

13. Maak je de meeste foto’s met je telefoon? Of camera?

Ik denk zo’n 60% met de camera en 40% met mijn telefoon. Als ik echt gaat shooten voor een campagne dan neem ik mijn camera mee. Maar als ik gewoon op pad ben heb ik niet altijd mijn camera bij me. Dus spontane foto’s zijn eigenlijk altijd met mijn telefoon gemaakt.

14. Plan jij je posts in?

Ja, vaak wel. Maar niet altijd. Als ik lekker heb gerend, een leuke foto heb gemaakt die toevallig die dag in mijn feed past dan post ik ook wel eens spontaan. Maar het meerendeel is toch wel ingepland.

15. Maak je je foto’s zelf? Vaak met zelfontspanner of heb je meestal cameraman bij je?

Alle foto’s waar ik zelf niet opsta, zoals van mijn maaltijden fotografeer ik zelf! Ik vind fotografie super leuk om te doen!  De zelfontspanner doe ik ook wel eens, maar dan vooral met foto’s dichtbij huis, in een natuurgebied of binnen. Ik durf mijn camera niet op zelfontspanner te zetten midden in de stad. Veels te bang dat iemand hem omstoot of dat ie gejat wordt. Als ik moet schieten voor een campagne dan helpt mijn vriend me vaak of een van mijn vrienden/vriendinnen.

16. Doe jij je blog full time? Of werk je daarnaast nog ergens anders?

Sinds September 2017 werk ik full time als blogger/Instagrammer. Zie ook vraag 2!

17. Hoe laat ga je naar bed?

Elke dag tussen 21 en 23 uur. Meestal precies in het midden: om 22 uur.

18. Zet je altijd een wekker?

Ja eigenlijk wel.. tussen 6 en 7.

slank slapen

19. Gebruik je voedingschema’s?

Nee, maar ik ben wel altijd heel bewust bezig met voeding. Maar ook dit gaat net als het trainen voor een groot deel op gevoel. Nu moet ik wel zeggen dat ik qua kennis van voeding wel dusdanig goed zit dat ik in mijn achterhoofd stiekem altijd wel weet hoeveel calorieën er in het product zitten dat ik eet. En ook qua koolhydraten, eiwitten en vetten gebeurt dit een soort van onbewust op de achtergrond. Maar ik tel het niet exact en zal er ook niet meer of minder door gaan eten als ik een dag erg hoog of laag zit in calorieën of vetten bijvoorbeeld.

20. Heb je hardloopschema’s om een bepaalde aantal km te kunnen lopen?

Zelf ren ik niet op basis van een hardloopschema. Ook dit gaat puur op gevoel. Als ik zin heb om een halve marathon te rennen op een zondag dan doe ik dat, en als ik zin heb om 5km te sprinten dan doe ik dat.

Een marathon heb ik nog nooit gerend, mocht ik dat ooit echt gaan doen dan wil ik wel een schema gaan gebruiken. Ik denk dan dat ik zal kiezen voor het schema van Stans van der poel waarbij je in de voorbereiding niet meer dan 14km mag lopen. Puur uit interesse en vanwege de vreemde constructie. Ik ben erg benieuwd geworden naar dat schema door het boek: ‘de hardlooprevolutie’.

Ik maakte zelf wel 3 schema’s voor mijn volgers omdat ik vaak de vraag kreeg over hoe te beginnen met rennen, of hoe je van 5km naar 10 km kon komen. Dus hier mijn schema’s:

Hardlopen voor beginners: in 10 weken 5 km kunnen rennen 

Hardloopschema van 5km naar 10km

Hardloopschema halve marathon 

21. Welke sport vind je het leukst om te doen?

Pfoeee, weetje dat ik dit een onmogelijke vraag vindt. Ik vind juist de combinatie van de drie sporten die ik nu altijd doe ideaal. Ik vind de ene keer hardlopen leuker en de andere keer zwemmen. Daarom verschillen mijn weken ook zo erg qua indeling. Omdat ik gewoon soms meer zin in fitness heb dan in bijvoorbeeld zwemmen of rennen en de week erna vind ik zwemmen weer leuker en heb ik daar meer zin in. Er is niet iets wat ik per se het allerleukste vindt. Nu de Olympische Winterspelen op tv zijn heb ik bijvoorbeeld weer een enorme drang om eens te gaan schaatsen, en als er een WK voetbal op is pak ik een bal en ga ik voetballen. hahaha

schaatsen

22. Pizza or broodje kroket?!

Pizza! Aan een broodje kroket heb ik nooit genoeg. Maar als ik 4 broodjes kroket mag kiezen, dan ga ik daarvoor (A).

23. Hoe heb jij je afstanden in hardlopen opgebouwd?

Niet eigenlijk..maar dat is een totaal onvergelijkbare situatie met de meeste mensen. Als topsportster trainde ik natuurlijk al jaren meer dan 2 uur per dag in het bad en in de gym. Daardoor was mijn conditie en kracht al dusdanig op peil dat de eerste keer toen ik een rondje ging rennen ik 8,5 km op de teller had zonder daar de dag erna spierpijn van te hebben. Ik vond het hardlopen toen zo leuk dat ik wat regelmatiger ben gegaan en na een paar keer de 10 km aantikte en toen steeds verder heb uitgebouwd door gewoon lekker elke week een paar keer te gaan.

24. Hoevaaak sport je per week?

Dat antwoord is denk ik wel duidelijk inmiddels:)

Elke dag!

25. Hoe combineer je al dat sporten met werk en wat voor werk doe je?

Door vroeg de wekker te zetten en te zorgen dat ik al gedaan heb wat ik wilde doen voordat de werkdag begint. Nu werk ik full-time als blogger (zie vraag 2) en kan ik relatief gemakkelijk mijn tijd indelen. Maar in de tijd dat ik nog werkte voor een baas en studeerde was het natuurlijk echt een kwestie van prioriteiten stellen en vooruit plannen omdat ik de dag verder niet zelf kon invullen.

De wekker op tijd zetten en gaan met die banaan voordat ik naar school moest of moest werken. En in de zomer met mooi weer wilde ik ook nog wel eens uit werk gaan rennen. Maar het beste werkt voor mij om het in de ochtend te doen. Dan hik je er de rest van de dag ook niet tegen aan en mocht je moe uit werk komen of toch nog met mensen willen gaan eten kan dat gewoon.

26. Wat motiveert je om elke dag te blijven sporten?

Plezier! Ik vind sporten gewoon super, super leuk! Vroeger dacht ik dat het kwam omdat ik een droom had en me volledig kon toeleggen op dat doel. Maar momenteel train ik niet voor een marathon, olympische spelen of NK en alsnog lukt het om elke dag te gaan. Gewoon omdat ik er echt plezier aan beleef. Ik zie het als mijn momentje van de dag en vind het heerlijk om mezelf uit te blijven dagen en tussentijdse doelen te stellen zoals PR’s rennen op de 5, 10 en 15 km bijvoorbeeld.

27. Hoe zien je dagen eruit als je een fulltime blogger bent?

Geen dag is hetzelfde. Maar de meeste dagen worden toch wel opgevuld met het beantwoorden van e-mails (heeel veel emails), het bedenken en schrijven van nieuwe artikelen, meetings met bedrijven/merken, het uitdenken van foto’s, winacties en samenwerkingen, het maken, bewerken en plaatsen van foto’s, aanwezig zijn op evenementen, het bijhouden van de website en sociale kanalen. En natuurlijk komt er ook een stukje administratie bij kijken.

28. Werk je met bedrijven samen? En zo ja, hebben zij jou benadert of vice versa?

Ja ik werk met verschillende merken die passen bij mijn sportieve levensstijl samen. Ik werk alleen met merken die aansluiten bij mij als persoon en mijn kanalen. Zo doe ik bijvoorbeeld niets met make-ups of beauty maar vooral met sportmerken. In de meeste gevallen benaderen zij mij. Maar het wil ook wel eens voorkomen dat ik een nieuw plan heb bedacht voor een vet artikel en daarvoor nog op zoek ben naar een merk om dit samen mee op te zetten en dan mail ik zelf wel eens bedrijven of bel ik mijn contactpersoon van een merk waar ik bijvoorbeeld al eerder mee heb samengewerkt.

29. Plan je elke post in?

Zie vraag 14

30. Hoe ziet je toekomst eruit denk je?  Blijf je blogger tot aan je pensioen? Of zijn er nieuwe ambities in het verschiet?

Ik heb werkelijk waar GEEN IDEE! En eerlijk is eerlijk. Dat maakt mij als kleine controlfreak wel eens heel erg onzeker, bang en gestresst. Maar aan de andere kant weet ik ook dat het totaal geen zin heeft om daarover te piekeren. De toekomst komt zoals ie komt denk ik…Voor nu ben ik gelukkig met wat ik doe en haal ik er de juiste energie uit. Mocht de wereld van sociale media totaal veranderen, ik het bloggen niet meer leuk vinden of er een andere kans op mijn pad zich voordoen die ik graag aangrijp dan kan het maar zo zijn dat ik over een tijdje iets anders doe. Maar wie weet trekt de markt ook juist aan, vind ik het nog steeds leuk over een paar jaar en blijf ik het nog lange tijd doen…De toekomst zal het leren. Voor nu hoop ik in ieder geval dat ik het nog heel lang kan doen. Want ik vind het superleuk en ik heb nog heel veel ideeën op sportief gebied die ik graag wil uitwerken, uitvoeren en delen met jullie allemaal.

31. Verwacht je dat je later mensen in dienst moet gaan nemen? (Ik bied me alvast aan! Haha)

Dat vind ik een lastige vraag. Aan de ene kant zou ik moeten hopen van wel. Want dat zou betekenen dat het heel goed gaat en dat er veel werk is..aan de andere kant vind ik het heel moeilijk om dingen af te staan. Ik heb graag alles onder controle en doe graag alles zelf op mijn manier. Als ik denk aan de taken die andere bloggers bijvoorbeeld afstaan zoals mails beantwoorden en het onderhouden van hun sociale media dan lijkt me dat heel moeilijk. Ik onderhoud graag zelf alle contact en wil niet dat iemand fouten maakt. Daardoor werk ik nu soms in drukke perioden liever zelf 7 dagen van 8-23 dan dat ik iemand aanneem. Maar er zal toch hopelijk een tijd komen dat het zal moeten en dat ik daar dan ook weer van leer loslaten en dingen durf uit handen te geven. Ik ga jou naam in ieder geval onthouden! Mocht ik op het punt komen dat ik het straks aandurf dingen af te staan haha:)

32. Wat was de rede dat je bent begonnen met je eigen kanalen?

Toen ik stopte met zwemmen op nationaal niveau had ik veel tijd over. Ik heb fotografie en schrijven altijd al heel leuk gevonden en ik kreeg al vaak vragen over mijn levensstijk. Daarom ben ik toen in een spontane bui eigenlijk begonnen met doen wat ik tof vind. Andere mensen vertellen over mijn levensstijl, workouts, passie voor sport en voeding etc.  Een makkelijke en leuke manier om vragen te beantwoorden die mensen stelden over mijn levensstijl. En ik hoopte dat ik ook andere mensen kon gaan inspireren en motiveren!

33. Moet je een winnersmentaliteit hebben om elke dag te sporten?

Een winnaarsmentaliteit hoeft denk ik niet perse. Je moet wel echt gemotiveerd zijn, controle hebben over jezelf en discipline. Mentaal moet je wel de kracht hebben om een keuze te maken en hier vervolgens ook bij te blijven. Heel veel mensen kunnen een periode veel sporten, maar het jaren volhouden blijkt in de praktijk voor velen toch lastig. Dat zit hem met name in het mentale gedeelte. Maar een klein gedeelte stopt vanwege blessures.

 

34. Wat is je beste Insta tip om succesvol te worden?

Het antwoord ga misschien heel cliché klinken, maar het is echt waar: WEES JEZELF!
Mensen zijn niet op zoek naar een tweede Anna Nooshin, een derde Claartje Rose of een extra Dafne Schippers. Je valt op wanneer jij echt jij bent met jou persoonlijke verhaal. Dus denk na over wat past nou echt bij jou, wat wil je graag delen en hoe wil je dit doen. Zorg dat je vanuit dat plan aansluitende content maakt en veel actief bent op Instagram. Het is echt een community dus wees ook aardig naar anderen en reageer ook op foto’s van anderen die je leuk vindt, die jou weer inspireren maar kopieer nooit een andere Instagrammer.

35. Waar train je het liefst?

Op plekken waar het rustig is. Zo haat ik hardlopen door drukke straten of straten waar verkeerslichten zijn. Het liefste loop ik lekker uit de mensenmassa door de natuur. Voor de gym en het zwembad geldt eigenlijk hetzelfde. Ik probeer drukke tijden altijd te vermijden. Ik kom oorspronkelijk uit Epe (de Veluwe) daar sport ik ook nog steeds graag. In de zomer kun je daar heerlijke fietstochten maken zonder iemand tegen te komen. Dat hoef je hier in Amsterdam niet te proberen.

36. Maak je je foto’s meestal zelf of laat je ze maken?

Zie vraag 15:) En als ik ze laat maken dan ben ik wel degene die ze heeft uitgedacht dus in principe vraag ik dan gewoon aan mijn vriend of ie even op het knopje wil drukken.

37. Vind je het ongemakkelijk om te ‘poseren’ als iemand anders ze maakt?

Niet meer. In het begin vond ik het soms nog heel erg awkward. Maar ik ben er denk ik aan gewend geraakt..het zijn ook vaak dezelfde mensen zoals mijn vriend die de foto’s maken dus die zijn mij nu ook wel gewend waardoor het voor beide gewoon normaal is geworden. Ik vind het wel ongemakkelijk als mensen op straat blijven staan om te kijken..of als je ziet dat mensen vanuit hun raam zitten te staren. Ik moet ook zeggen dat ik de laatste tijd niet zoveel meer echt poseer maar zoveel mogelijk spontane foto’s probeer te creëren. Maar natuurlijk zullen er altijd foto’s zijn waarvoor je echt moet poseren en dat hoort er bij. Dus ik kan me er maar beter fijn bij voelen:)

38. Wat eet je het liefst voor en na een training?

Voor een training eet ik graag een banaan. Na een training eet ik graag kwark of pasta (als het avond is).

39. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Gezellig samen zijn met mijn vriend, vrienden/vriendinnen of familie. En het allerliefst lig ik dan met een zak chips op de bank naar Netflix of een film te kijken.

40. Houd je een ‘schema’ aan voor het plaatsen van dingen op instagram?

In principe niet. Maar ik plan wel foto’s vooruit. Voor bepaalde samenwerkingen spreek je gewoon data af waarop een foto online moet. De foto moet vaak een week of een paar dagen voor de plaatsingsdatum al opgestuurd zijn ter review. Dus dan heb je soms wel een soort van schema van enkele foto’s die je al af hebt en op bepaalde data gaat plaatsen. Maar voor de rest eigenlijk niet.

41. Alle sportbroeken zitten  in de winkel vaak heerlijk, maar tijdens het lopen lijken ze altijd wel af te zakken. Heb je hier toevallig tips voor?

Oh wat vervelend! Een sportbroek moet in de winkel eigenlijk lekker strak zitten, maar niet te strak. verder let ik er altijd op dat ie wat high waist is en dus net onder mijn navel komt of zelfs erop. Dan kan ie sowieso niet irritant ver gaan zakken. En ik kies altijd voor sportbroeken van of een merk waarvan ik zeker weet dat het altijd goed is (zoals Rohnisch) of een broek met een koortje dat je aan kan snoeren! Maar broeken met enkel een elastieke band zijn altijd tricky! Zeker na een paar keer wassen lubberen die banden soms enorm uit! En je kan er geen peil op trekken qua merk. Behalve Rohnisch kan ik geen merk opnoemen wat ik constant genoeg vind om het aan te raden. Want de ene broek van Nike of Adidas is de andere niet. Ik heb broeken gehad van Nike die jaren meegingen en waardoor ik dacht, Nike broeken zijn fantastisch. Maar vervolgens kocht ik een ander model die me telkens afzakte en gewoon faal werd en ging lubberen na het wassen. Dus in zo’n geval zal ik altijd kijken naar een broek met koortje/touwtje dat je kan aansnoeren en die high waist zit!

 

Dat was hem dan alweer, de allereerste Q&A! Ik hoop heel erg dat ik jullie vragen naar jullie zin heb kunnen beantwoorden en dat jullie het leuk vonden om te lezen! Oh en ik ben trouwens 24 jaar, die vraag werd ook nog een aantal keer gesteld haha.

Een fijn weekend en graag tot snel hier op mijn blog en/of Instagram! <3

Liefs, xx
Suzanne

 

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  sophia
  februari 17, 2018 at 19:43

  Super leuke Q&A! Heel fijn dat je zo bij je niche blijft, dat spreekt enorm aan!
  Ik heb toch nog wat meer vraagjes voor jou en nomineerde je daarom voor de Sunshine Blogger Award! (Ook omdat jij een mega inspirerende blog hebt!!)

  http://www.sophiagetfit.com/2018/02/17/sunshine-blogger-award/

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (9 februari t/m 15 februari)

  De afgelopen week stond vooral in het teken van lekker werken, sporten, goed eten en natuurlijk heel veel Olympische Spelen...

  Sluiten